30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
smetac 18.8.2009 12:53

Re: Takhle nás houpat.

Taky bys chtěl, co? Jenže jsi línej a blbej.

Koláček Bedřich 18.8.2009 10:45

Prosím vás,

dejte už s tím prolhancem pokoj! Vždyť je to pořád dokola. Komu to poslouží? Jedině jemu, tím, že se o něm stále mluví. neustálá dehonestace jeho osoby mi připadají spíše, jako jím nebo jeho stranou placená, reklama!:-/

Minutus 18.8.2009 10:39

Dost vousatý

vtip. ;-D;-D;-D

PetrK 18.8.2009 9:45

Co jiného lze čekat od hospodského IV.

cenové skupiny, než hospodské kecy? Tam se také každý chválí, jaký je Jura, všemu rozumí (jak koza petrželi), že on by to dělal úplně jinak, ale jinak je nevinnej jak lilium a křišťálově čistý. Je smutné, že na ty žvásty jemu a jeho satrapům skočí spousta voličů, bohužel.

hafusak2 18.8.2009 9:34

Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Takže mne ani nenapadne abych volil některou z pravicových stran a straniček.

toogood 18.8.2009 9:44

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

...aneb když se nemůžu (neumím) mít dobře já, tak ať se nemá nikdo!

Kecal. 18.8.2009 11:56

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Flusákova filosofie.

mráz 18.8.2009 12:16

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

toogoode,  "aneb když se nemůžu (neumím) mít dobře já, tak ať se nemá nikdo"

to je přesné zaklinadlo ODSáků - přeloženo -  když neumíš si snadno bezpracně nahrabat miliony, tak nám nezáviď.

Už jste někdo viděl někoho, kdo poctivou prací si za několik let naspořil miliardy? Člověk, který celý den pracuje, si žije slušně, ale ne nad poměry. Vysvětlete nám ODSáci, jak Dalík, Řebíček  k majetku přišli, napište nám jaká je jejich výdělečná činnost a nezačněte hned operovat jinými lidmi, ty probereme potom, teď je řeč o poctivcích Dlík, Řebíček .....

Anti :°-( 18.8.2009 13:59

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

A co takhle křišťálově čistý Standa a všichni ti veksláci, kteří hostí Paroubka ve svých hotelech a on jim za to odpouští daně?

Anti :°-( 18.8.2009 13:56

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Správně, když mi chcípne koza, ať sousedovi chcípnou dvě!

eTony 18.8.2009 10:03

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

ani nevíte co cintáte, anebo víte, pak jste blbec.

Klička 18.8.2009 11:44

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Vážený Hafusaku, definujte, prosím, pojem opravdová demokracie, který jste použil v nadpisu. Jen abychom se ujistili co vlastně chcete a víte-li, o čem vlastně mluvíte. Děkuji.

j 18.8.2009 12:00

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

socialismus:-)

Klička 18.8.2009 12:24

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Nezlobte se, ale Vás jsem o definici nežádal. Zatím předpokládám, že Hafusak je svéprávný občan a že není zbabělec, ikdyž z jeho příspěvků je možno tušit opak

hafusak2 18.8.2009 12:28

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Rád vyhovím: Demokracie je forma vlády vyznačující se se oficiálním vyhlášením principů podřízení menšiny většině a uznáním svobody a rovnoprávnosti občanů. - Taková je slovníková definice a taková by demkracie být i měla. To, co máme u nás je sice hromada slov o demokracii, ale minimum činů k její realizaci. To co nám prozatím předvedly všechny pravicové vlády mělo k zásadám demokracie velmi daleko: korupce, protekcinalismus, vytunelování kde čeho a především hromady lží, snaha o co největší omezování práv zaměstnanců atd. Jakákoliv kritika je okamžitě potlačována jako bolševická propaganda, pokus vrátit společnost do let socialistických a stejně jako za stalinského kultu osobnosti: "kritika soudruha na vedoucí funkci je zároveň kritikou strany a společnosti", takže po kritice kohokoliv z pravice je kritik dehonestován /viz výše: blb, flusák a pod./ těmi "jedině správně uvědomělými". Myslím, že pokračovat dál by bylo zbytečné.

Klička 18.8.2009 12:41

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Dobře, beru Vaši definici, ikdyž přesně pojem nevystihuje. Sám tvrdím, že demokratická strana u nás není žádná. Všechny parlamentní strany zatím porušily ústavu a to zejména ve 3 článcích, týkajících se poslaneckého slibu. Vytvářejí nátlak na své poslance-členy a činí je tak nesvobodnými v jejich rozhodování. Brání většinovému volebnímu systému s přímou volbou jednotlivých kandidátů a více či méně úspěšně brání zákonu o všeobecném referendu. Podotýkám znovu, že se jedná o všechny politické strany bez výjimky.

hafusak2 18.8.2009 13:49

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Na toto mám přesně opačný názor: Při volbách volím program strany, který se mi zamlouvá. Osoba, která je na kandidátce za můj volební obvod je druhořadá. Pokud ovšem poslanec "změní dres", cítím se jako volič podveden oním poslancem, neboť i můj hlas mu pomohl k poslaneckému křeslu a on nyní nehájí zájmy svých voličů, tedy ani můj. Nežli si nějaká strana někoho dá na volitelné místo kandidátky, určitě už ten člověk za sebou něco má. Takže prudká změna myšlení po volbách /ať se to nazývá jakkoliv/, je pro mne zradou za kterou vidím korupci.Proto bych byl pro zavedení "vázané kandidátky" jako to bylo za 1. republiky. Jinak jsem zastánce referenda o všech věcech, které se dotýkají víceméně všech obyvatel státu nebo věcech mimořádně politicky citlivých /např. radar v Brdech/.

Klička 18.8.2009 15:27

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

V zastupitelské domokracii, kterou se velkohubě zaštiťují všechny parlamentní strany, zastupuje zvolený poslanec všechny občany tohoto státu, což je správně zakotveno i v Ústavě ČR. Tedy nikoliv pouze své voliče nebo členy své strany jichž je vždy vzhledem k ostatním občanům nedemokratická menšina. Sám tvrdíte, že podle Vás demokracie znamená většinovost. Buď si sám protiřečíte, nebo v tom máte poněkud zmatek. Poslanec musí zastupovat většinu občanů a toho je možno dosáhnout demokratickými postupy, které u nás bohužel nejsou zavedeny. Naopak jsou zavedeny postupy diktátorské, kdy politické strany, jak která a kdy, jejíž voliči tvoří ale menšinu vždy, si osobují nedemokratickou moc nad občany. To je ale pravý opak demokracie.

hafusak2 18.8.2009 15:56

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

V zastupitelské demokracii zastupuje poslanec občany - voliče svého obvodu, kteří ve mu ve volbách dali tolik hlasů, aby tím poslancem mohl být. Většinovost je v tom daném volebním obvodu. Pak je otázka, kolik lídí příjde k volbám  a kolik je těch, co nepřijdou a pak jen nadávají. Teď se omlouvám, ale odcházím na delší procházku se psy\.

Klička 18.8.2009 16:47

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

A v tom to právě je ikdyž si dovedu docela dobře představit ČR jako jeden obvod s více mandáty. Je nutno si položit otázku proč jediná demokratická většina (60% voličů) k volbám nepřišla. Zda to není v tom, že naše, stále tvrdím nedemokratické volby, považuje za zcela marné počínání, kdy vždy "zvítězí" menšina, představovaná politickými stranami, ba dokonce i koalicemi stran. Žádná koalice dosud nedosáhla nadpoloviční většiny hlasů všech voličů. Pojem "volič" je definován ve volebním zákoně  a v této definici není ani zmínka o tom že to je jen ten, kdo volil. Jsem přesvědčen o tom, že pokud nebude nastolen jediný demokratický většinový volební systém s přímou volbou jednotlivých kandidátů, jakožto naprosto svobodných fyzických osob, zastupujících všechny občany- voliče, bude volících voličů nadále ubývat. Tento trend je od prvních svobodných voleb  (95% účast) až dosud (40% účast) zcela markantní a zvyšující se. To by se ovšem musely politické strany ve výsostném zájmu státu shodnout a ne za každou cenu hájit pouze své partikulární egoistické zájmy , jež jsou zatím vždy nedemokratickými zájmy menšiny občanů i voličů. Svého času jsem volil i ČSSD a to jen proto, že měla v programu prosazení zákona o všeobecném referendu. Jakmile se však dostala k moci, rychle tento bod programu opustila, poněvadž zjistila, že vůle občanů státu není v jejím zájmu. Zatím mne zklamaly všechny parlamentní i neparlamentní strany a nyní čekám na program TOP 09. Tato však nejenže zatím program nemá, o to více hýří různými prohlášeními, které ovšem pro ni nejsou jakkoliv závazné. Asi se přiřadím k oněm 60% nevolících voličů, poněvadž nejen že mi zásadně nevyhovuje program žádné strany, ale nevyhovuje mi volební systém a s tím i absence jakýchkoliv demokratických principů.

hafusak2 18.8.2009 17:45

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Tak už jsem zase zde. V některých západoevropských státech je povinná účast ve volbách, někde ne. To je na každém státu. Co se mi nelíbí jsou předvolební koalice, neboť si myslím, že čím méně stran je v parlamentu, tím větší je stabilita, nejsou zde  zvraty díky malým vyděračům, kteří koukají z které strany co přiteče, aby se tam přiklonili. Většinový volební systém systém má více nevýhod než výhod: viz náš senát. Umožňuje totiž vznik "státostran", vstup do politiky různých populistů bez reálných programů, atd. Když např, v druhém kole voleb do senátu se dostavilo pouhých 9% voličů a kandidát vyhrál nadpoloviční většinou, znamená to, že jeho mandát je pouhých  cca 5% jeho volebního obvodu. A co těch 95% kteří jej nevolili? Tento případ se u nás skutečně stal. Poměrný systém je stále ještě nejspravedlivější i přes pokusy, jak jej podle potřeby upravit různými bonusy pro vítěze a často velice záhadným přepočítáváním propadlých hlasů. Nízká účast voličů - to jsou nesplněné sliby, žabomyší spory před kamerami, zatajování průšvihů vlastních,  resp. jejich zveličování pokud se jedná o opozici, nevybíravé štvavé kampaně /viz vajíčka/ a pod. Tvrdím, že každý poslanec by měl nejdříve projít komunální politikou, aby potom nežvanil nesmysly, do funkcí ministrů by měli být jmenováni odborníci /nebo alespoň by měli předtím být v parlamentnín výboru pro danou problematiku alespoň jedno volební období/. Pouze zkušený komunální politik potom v parlamentu může být skutečnou osobností, ale zatím se jen v popularitě předhánějí šedé myši.

kLIČKA 18.8.2009 21:00

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Koukám, že argumentujete senátem, jako všichni, kteří obhajují neobhajitelné, t.j. nedemokratickou moc politických stran nad občany. Volby do senátu mají nízkou účast voličů z úplně jiného důvodu. Senát je totiž dle mínění většiny občanů v tak malém státě jako ČR jenom luxusní ale zcela zbytečnou institucí. Luxusní proto, že stojí nepředstavitelné peníze a zbytečnou proto, že má mizivé pravomoci. Něco jiného je volební systém do parlamentu, kde pouze a jedině většinové , ale čistě většinové volby mohou do systému vnést pořádek. Jsem ochoten garantovat, že v případě jeho zavedení se tam nikdy nedostanou strany jako KDUČSL, Zelení, ani KSČM.. Tak jak to navrhuji se tam však nedostanou ani ODS, ani ČSSD. Dostanou se tam poslanci jako fyzické osoby a je zcela jedno ke které straně přísluší. Role politických stran má totiž končit návrhem kandidátů do voleb. Aby zvolení kandidáti mohli svobodně vykonávat svůj mandát, mělo by jim být po dobu tohoto mandátu pozastaveno členství v jakékoliv politické straně. Vím, je to sice trochu revoluční myšlenka, ale proč to nezkusit? Byly by tím odstraněny všechny problémy, které nás tíží. Systém moci politických stran je totiž historickým přežitkem, který nikdy nikomu nic dobrého nepřinesl

hafusak2 18.8.2009 21:55

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Ten senát jsem jmenoval jenproto, že tam ten většinový systém je. Že je zbytečný o tom jsem přesvědčen také. A poslanec bez členství a klubu? Ten by byl okamžitě ve vleku nejrůznějších pochybných "lobbystů" a korupce by slavila vítězství jako nikdy jindy. Jinak je zde u vás jedna nelogičnost: Jak by mohl poslanec zastupovat program strany ve které by měl pozastavené členství? Jinak takoví poslanci "za sebe" by se začali různě spolčovat, intrikovat proti sobě, zakládat různé koalice, které by dále intrikovaly proti sobě - a kdy by nakonec ti poslanci měli čas na skutečnou práci? Vždyť by se tam jen jalově politikařilo. K ničemu dobrému by to nevedlo. A ještě na závěr takovou otázku: Z čeho jste usoudil, že jsem zbabělec?

F2 18.8.2009 13:26

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

tak proč pořád chcete tu demokracii sociální ?

hafusak2 18.8.2009 13:31

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Protože nechci něco asociálního.

F2 18.8.2009 13:37

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Je součástí vaší sociální demokracie i demokratické hlasování o majetku toho druhého ?

hafusak2 18.8.2009 13:57

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Rád odpovídám na otázky inteligentní, inteligentně položené. Vaše nezapadá ani do jedné z těchto kategorií.

Klička 18.8.2009 15:34

Re: Chci opravdovou demokracii a ne jen pro privilegované,

Demokracie je - demos krates - vláda občanů (chcete-li lidu). Ta není a ani nemůže být sociální, ani asociální. Musí být sama sebou a jakékoliv přilepování jakýchkoliv přívlastků k tomuto termínu je a vždy bude kontraproduktivní. Tedy občanská demokracie, lidová demokracie, sociální demokracie, křesťanská demokracie a. j. jsou terminologickými nesmysly, sloužícími pouze politickým stranám k ovládnutí hloupých občanů.

čtenář zdrojů 18.8.2009 9:26

růst státního dluhu

tohle je pro Kiriho, který si plete státní dluh s rozpočtovými deficity:

Za 8 let vlády ČSSD od roku 1999 do roku 2006 vzrostl státní dluh o 600 miliard.

Za 2,5 roku vlády ODS od roku 2007 do poloviny roku 2009 vrostl státní dluh o 335 miliard.

Ludva 18.8.2009 9:38

Re: růst státního dluhu

Taky jsem to uvedl, ale ty lidi nepřesvědčí vůbec nic. Klapky na oči a melou o zadlužování levicí.