11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Spravedlnost dle soudruha Kováčika

Soudruh Kováčik - komunista - v Otázkách Václava Moravce usoudil, že pokud se ANO a ČSSD nepřidají k zákonu o zdanění tzv. „církevních náhrad“, tak jeho strana nepodpoří vznik vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 5.6.2018 20:28

Re: Josefinské reformy ?

Kubáč, zbavte se pocitů a předložte důkazy a argumenty. Pocity nechejte doma.

M. Rastislav 5.6.2018 17:24

Re: Kdo je kdo

Napsal jsem, že ukradený majetek má být vrácen majiteli, který je zapsán v pozemkových knihách a pokud nelze majetek vrátit, je třeba ho správně finančně ocenit a peníze okradenému předat. Nic víc.

Jestli je okradený parazit, nebo se mi nelíbí z jakéhokoliv důvodu, neznamená to, že ho mohu beztrestně okrást a nic mu nedat. Možná jsem nepochopil, co jste chtěl říci; omlouvám se.

J. Kulheim 5.6.2018 17:22

Re: Kdo je kdo

Vám je po tom jestli někdo věří v Boha nebo nevěří veliké lejno. Skandály círve jsou proti hrůzám, ketré přinesla komunistická ideologie, nic. Ten kdo činí zlo ve jménu kohokoliv by měl za své činy nést odpovědnost.

Vy také v něco věříte. Řekl bych že ve svou neomylnost.

M. Klas 5.6.2018 17:14

Další zlodějna bolševiků

Z jiného soudku: Kdy nám bolševici vrátí ukradené peníze z měnové reformy?

https://zpravy.idnes.cz/menova-reforma-1953-komuniste-historik-zdenek-jirasek-f96-/domaci.aspx?c=A180528_153511_domaci_kafi

P. Harabaska 5.6.2018 16:35

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

To, co píšete, jsou jen kydy, neboť nemáte rozumný argument.

M. Pesat 5.6.2018 16:13

Re: Kdo je kdo

Cirkev je predevsim parazit, zbytecny meziclanek mezi vericimi a tzv.soudruhem bohem. Jenom IDIOT prijme farare/instituci ktera zastupuje soudruha boha na zemi. Stejne tak, pokud chci delat socialno, potom dost dobre nechapu proc je k tomu nutny soudruh buh/cirkev. Nemocnice ci dum socialnich sluzeb/skola funguje uplne stejne pokud jsou statni/verejne nebo kdyz je provozuji cirkve. O skandalech knezi/cirkve v Polsku ctu v polskych novinach kazdou chvili.

Cest :-)

J. Kulheim 5.6.2018 14:39

Re: Kdo je kdo

Je dobře, že se bude církev o svůj majetek starat. Pokud by majetek zůstal "státu" tak by ho rozkradli potomci těch, kteří okradli všechny občany v padesátých letech.

M. Rastislav 5.6.2018 14:31

Kdo je kdo

Zloděj, když je chycen, musí nakradené vrátit; je potrestán, často zavřen. KSČ musela taky vrátit nakradené, ale potrestána nebyla. Přidala na konci svého názvu jen písmeno M a KSČM se nyní chová, jako by nic neukradla, a přichází opět s požadavkem, co za toleranci vlády ANO a ČSSD chce.

Její předchozí argument, že restituovaný majetek nebyl církví, ale panovníka, který jej dal církvím jen jako léno, byl vyvrácen. Majetek se v restituci vrací jen tomu, kdo je řádně zapsaný v pozemkových knihách na majitele tj. farám, klášterům, kapitulám,... Proto KSČM přichází s jiným argumentem, a to s nestandardním oceněním ukradeného církevního majetku, který už nelze vrátit. Tvrdí, že vypočítané finanční vyrovnání je nadhodnocené, že je to příjem církví, který by měl být zdaněn a že to dluží svým voličům.

KSČM i jim podobní neberou v úvahu ani 3 odborné posudky právnických fakult a posudek ústavního soudu. Ti správnost výpočtu restitucí nezpochybňují, a vidí v nich i potřebný nástroj financování odluky církve od státu.

Ano, za těch pět let od přijetí restitučního zákona církví se hodně změnilo, ale lidé zůstali stejní. My jen lépe vidíme, kdo je kdo a zda platí, že vrána k vráně sedá a zloděj se zlodějem hlasuje.

M. Suchý 5.6.2018 14:25

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

Až na to, že ten z basy byl až 102., Jánošíku.

J. Kulheim 5.6.2018 14:24

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

Loupež století se konala v padesátých letech. Lidé podobného smýšlení jako vy, ukradli lidem majetek, lidskou důstojnost, ekonomickou a politickou svobodu. Víc se ukrást nedá.

Komunisté se starali o svůj blahobyt a budovy nechali spadnout. Církev se o svůj majetek starala a stará. To je rozdíl od komunistického bačování.

P. Burda 5.6.2018 14:19

Re: Nic se neukradlo

Oni komunisté nebyli Robin Hood ani Jánošík. Oni ostatním brali a soudruhům nechávali. Takže i kus majetku Vašich předků je kdesi v komunistickém soukolí.

Všimněte si, že kariérní komunisté byli velmi často lidé bez vzdělání (neuměli ani řemeslo), bez majetku (před vstupem do strany), zato s chutí být vzdělaný (proto VUML) a majetný (proto znárodnění) - vše bezpracně.

Po své zkušenosti s vládou KSČ bych se nedivil ani tomu, kdyby otrokář byl příjemnější pán.

P. Burda 5.6.2018 14:16

Re: Nic se neukradlo

A když by současní politici odebrali (znárodnili) majetek všech komunistických stran u nás, a částku takto získanou rozdělili rovným dílem všem lidem, bylo by to co?

J. Kulheim 5.6.2018 14:16

Re: Nic se neukradlo

"..do vlastnictví VŠECH občanů."

Myslíte, že i já jsem vlastníkem něčeho z toho, co komunisté jiným sebrali? Já cizí majetek nechci.

P. Burda 5.6.2018 14:14

Re: No potěš Pán Bůh

Jak řekl jeden muslim: "Žádná náboženská válka se nevedla kvůli Bohu, každá o peníze!"

Papežský legát byl více politik než křesťan. A bohužel měl politickou moc - a tedy onen tazatel musel poslechnout rozkaz, aby nebyl "albigenský".

Nepřisuzujme Bohu ani církvi chyby člověka. Jeden hlupák nadělá škodu mezi tisící moudrých, když se dostane k moci.

P. Burda 5.6.2018 14:12

Re: Proč nezdanit fráterníky,

Daň z nemovitosti se tu neřeší - ta se platí z vlastněných nemovistostí.

Co se týče reforem Josefa II. tak státu připadl majetek zrušených řádů a klášterů (a rušil především řády žebravé, tedy chudé). Tento majetek byl uložen do jakéhosi fondu, který byl určen potřebám církve - tedy zachovalým řádům a klášterům.

Tedy nikoli majetek církve, ale majetek vybrané části církve - a nepřipadl státu k volnému použití, ale k financování - opět - církve.

P. Burda 5.6.2018 14:02

Re: soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit

Kolik z lidí dalo svůj majetek komunistům darem? A prácí církve se dá rozumět i péče o psyché člověka (psyché = duše, a i dnes mají materialisté slovo psychologie). Tedy uklidnění umírajícího, pomoc psychicky labilnímu ... vše je práce, kterou i dnes honorujeme - a možná víc, než církvi.

Rozmařilý život papalášů byl kritizován - a nejen Husem, Luterem či Kalvínem. Mniši či jeptišky se specializovali na práci, vyučování, péči o nemocné ... a na rozmařilý život špiček neměli čas.

J. Kulheim 5.6.2018 14:02

Re: abychom nezili v iluzich, soudruzi

Pokud "soudruzi budhisti" dělají zlé činy, tak je dobře, že orgány činné trestním řízení konají. Nevím co má jejich konání společného s budhistismem. Možná jenom to, že tito soudruzi říkají, že jsou budhisté.

Komunistická ideologie je na zlodějině založená. V padesátých letech okradli všechny. Z pracovitých lidí udělali otroky, kriminálníky a mnozí skončili na márách. Komunisté a socialisté mají zlodějinu v krvi.

Tak je to Ticháčku.

F. Navrátil 5.6.2018 13:08

Re: Rozum a propaganda

No vidíte. Tak můžete jít historií až po požadavky potomků neandrtálců vůči cromagnoncům.

M. Pesat 5.6.2018 12:45

abychom nezili v iluzich, soudruzi

"The raids are the military government’s latest bid to reform Buddhism, which is followed by more than 90 percent of Thailand’s population of 69 million, but whose image has been tarnished by money and sex scandals involving monks."

abychom nezili v iluzich, soudruzi, soudruzi budhisticti cirkevnici/mnisi v Thajsku , tam uz nekolik poslednich let policie dela razie na klastery/chramy, protoze se prokazalo, ze soudruzi farari perou spinave penize, jedou v drogach a prostituci, zkratka delaji business, jak se na spravne bozi sluzebniky "slusi".

Cest :-)

https://www.reuters.com/article/us-thailand-buddhism/thailand-arrests-senior-monks-in-temple-raids-to-clean-up-buddhism-idUSKCN1IP0X3

M. Pesat 5.6.2018 12:26

Re: Josefinské reformy ?

Tak uz Josef II pri reformach/konfiskacich cirkevniho majetku jasne vymezil funkci cirkve, takze penize z majetku co cirkvi zustal, tam zakonem bylo stanoveno ze musi jit vylozene na skoly/nemocnice/strobince=socialno, podobne jak ted navrhuji CSSD/KSCM, ze ty penize z cirkevnich restituci musi byt urceny na podobne/stejne ucely a stat/vlada to bude kontrolovat.

Cest :-)

R. Langer 5.6.2018 12:24

Re: No potěš Pán Bůh

To jsou jenom pomluvy. Křesťané přece vždycky šířili jenom mír, lásku a vzdělání. :-D

P. Kubáč 5.6.2018 12:20

Josefinské reformy ?

Pořád mám takový neblahý pocit, že katolická církev de-iure přišla o veškerý majetek už za reforem Josefa II. v 18 století a od té doby jej měla od Rakouského a později Česko-Slovenského státu propůjčený.

Tím ale nijak nenapadám, že dodatečně danit, co se stát původně rozhodl církvi darovat je pochybné.

Ještě pochybnější je však role ČSSD, která tuto zlodějinu nejprve odsouhlasila a teď bude hlasovat ještě pro zdanění ( jak příznačné v jejich případě )

R. Hanuš 5.6.2018 12:08

Re: No potěš Pán Bůh

Jasně. A když stály nejkřesťanštější křižácké armády před Beziers a voják se zeptal papežského legáta jak rozezná Albigenské od katolíků, papžský legát mu odvětil slavnou větu :

"Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius."

A tím se řídila křesťanská církev 1500 let. Dokud byla u moci.

Takže to bychom asi měli zakázat všechny strany co se ke křesťanství hlásí. Pokud se tedy doba a církev od těch časů trochu nezměnili.

I. Hendrych 5.6.2018 11:36

No comment

Přesně tak. Teď už zbývá pouze seznámit soudruhy s jejich novými úkoly....

J. Anděl 5.6.2018 11:20

Re: Nic se neukradlo

Znárodnění je krádež. To nejde okecat zájmy občanů. Respektive klidně to vnímejte jako spravedlivý lup jako od Robina Hooda. Pořád je to lup.

F. Ogáv 5.6.2018 11:19

No potěš Pán Bůh

Vy jste se tady na diskusi sešli. To jste synové a vnuci těch rudých zločinců a vrahů, že je tak hájíte? Berka,Harabaska,David a další?

Je z toho na blití. V Maďarsku na podzim v 56tém viseli soudruzi na Leninově okružní(to je paradox) na sloupech veřejného osvětlení. A to je spravedlnost.A to se vyplatí :-))

A. Reček 5.6.2018 11:01

Od soudruha Kováčika nelze čekat něco jiného

Po únoru 1948 na podzim nastalo školení stranických činovníků, vybraných pro kontrolu a vytěsňování všeho náboženského z veřejného života. Rok 1949 byl už rokem této praxe a od 1.9.49 byly rušeny církevní školy,různá sociální zařízení a začal zábor majetků všem církvím. Mimo to začala přísná kontrola církevních struktur církví + zavírání těch kněží, kteří to veřejně kritizovali. No a když komunismus u nás skončil, většina lidí u nás má materialistický pohled na svět a komouši toho stále využívají k vyvolávání závisti občanů k církvím. A to co komouši tehdy ukradli, tak bylo vráceno a co nešlo vrátit, tak finančně nahrazeno. A soudruzi svou tehdejší loupež chtějí okradeným ještě zdanit!!

Č. Berka 5.6.2018 10:41

Nic se neukradlo

To, co se stalo bylo to, že stát majetek jedné instituce převedl do vlastnictví VŠECH občanů. Do kostelů dál chodili věřící i ti, co obdivovali architekturu,... z polí,lesů, luk, rybníků nešel výtěžek komunistům, ale do státního rozpočtu, který z toho financoval výstavbu domů, továren, silnic, nemocnic atd které užívali nejen komunisté, ale všichni, včetně příslušníků katolické církve a jinověrců. Je zajímavé, že jiné církve a náboženské spolky takový majetek, jako katolíci neměli- že by byli nekatoličtí věřící línější? Nezajistila si náhodou katolická církev příjmy a majetek svým totalismem, kdy se podílela na moci a ovládala celé říše a každého člověka od narození po hrob?... Církev- to jsou především věřící...ti, co z církve po roce 1948 vystoupili neměli a nemají mít podíl na tom, co jí odvedli oni a jejich předci? Majetek , který měly tisíce lidí se dnes často vracel desítkám- a často lidem, kteí se narodili desítky let po tom, co stát majetek rozdělil bez ohledu na víru- pro každého občana republiky.

M. Klas 5.6.2018 10:37

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

Ale hlavně nezapomeňte na to zdanění! Jakým způsobem na tom zapacujete?

M. Klas 5.6.2018 10:36

Re: Rozum a propaganda

Já bych se omezil na střední Evropu, musíme odškodnit Germány a Kelty a další, které jsme vypudili. My zas musíme asi do Asie pro své odškodnění. Můžeme to tam spojit s odškodněním za okupaci 1968.