24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Spravedlnost dle soudruha Kováčika

Soudruh Kováčik - komunista - v Otázkách Václava Moravce usoudil, že pokud se ANO a ČSSD nepřidají k zákonu o zdanění tzv. „církevních náhrad“, tak jeho strana nepodpoří vznik vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Burda 5.6.2018 8:37

Soudruh a spravedlnost

Tahle dvě slova tvoří stejně nerozlučnou dvojici, jako "virgo intacta" a "dlouholetá pracovnice nevěstince".

Profesionální, kariérní, komunista byl a je pouhopouhé zlo. A ten, kdo byl kariérní komunista, zlem zůstává, ať je na Hradě nebo v ODS.

Jinak bych posuzoval ty, co do strany vstoupili z donucení. Třeba ty, co dostali na výběr, jestli z pracovního kolektivu vstoupí alespoň jeden do KSČ, nebo bude dosazen kovaný soudruh jako vedoucí. A Kovaní soudruzi obvykle nerozumněli ničemu jinému, než budovatelským písním (protože kdyby rozumněli Kapitálu a Leninovým spisům, nemohli se stát kovanými soudruhy). Nebo ti, co aby měli klid, dělali místo straníků PS VB. Strana, která nutí lidi ke vstupu není dobrá, je zločinecká (dělalo to i NSDAP).

Pan Vodvářka zapomněl v náhradách minimálně na jednu skupinu lidí. Teta dostala nepodmíněný trest za to, že jí bouřka zničila len - nesplnila dodávky. Vdova s malými dětmi musela do kriminálu a o děti se staral "kdo buď" - a rodinné vztahy se už nikdy nedaly zcela do pořádku.

Z. Frys 5.6.2018 8:13

Souhlas

jen bych ještě trochu přitvrdil.

P. Kmoníček 5.6.2018 7:58

Re: Není co dodat.

Všichni komunisté jsou stejní lotři.

P. Lenc 5.6.2018 7:50

Re: Není co dodat.

Naprosto přesné.

J. Kovaříček 5.6.2018 5:26

Dobré nápady, až na jeden detail.

Ano, zaplatit milionové odškodné všem obětem komunistického zlořádění jest skvělý návrh. A nač být troškaři? Ne milion, ale pět, deset atd. Soudruh Kováčik ale zapomněl vysvětlit jednu důležitou okolnost - to odškodné musí zaplatit sami sobě oběti! Tomu se říká dialektický materialismus!!!

M. Jelínek 5.6.2018 2:50

souhlas

souhlas

J. Matoulek 5.6.2018 1:28

Není co dodat.

Soudruh Kováčik je komunista.Tím je řečeno vše.

S. Kalužík 5.6.2018 0:13

Ano, souhlas

i já souhlasím se soudruhem Kováčikem, ale mé požadavky byly skromější, soudil jsem, že by tu požadovanou daň měli soudruzi zaplatit. Vaše úvaha a požadavky jsou správnější!