23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Spravedlnost dle soudruha Kováčika

Soudruh Kováčik - komunista - v Otázkách Václava Moravce usoudil, že pokud se ANO a ČSSD nepřidají k zákonu o zdanění tzv. „církevních náhrad“, tak jeho strana nepodpoří vznik vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 5.6.2018 10:35

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

Pane Klasi, stačí Josefinské reformy, a náledně žákony ČSR z roků 1923 a 1926. Církve nic nevlastní, církve pouze užívají nástrojů hmotných, jim propůjčených. Pronájem. Co k tomu dodat? Restituce církevní? S basy vytáhli 101. čkového poslance, aby posvětil loupež století.

A. Reček 5.6.2018 10:31

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

Jste dobrý humorista, pobavil jste mě!!!

M. Klas 5.6.2018 10:29

Re: Proč nezdanit fráterníky,

Vy jste platil nějakou daň za restituce?

M. Klas 5.6.2018 10:27

Re: Lidi buďte ke KSČM shovívaví !!!

Proč zločin, mohou být souzeni, jako byli političtí vězni souzeni v 50.letech! I když my to neumíme, viz soud s vrahem Vašem! Soudruzi umějí mnohem lépe popravovat.

J. David 5.6.2018 10:25

Re: Proč nezdanit fráterníky,

Mobil svěřený do užívání, či mobil vlastní? Restituce majetku svěřeného do vlastnictví? Jukněte na reformu Josefa II.,... a pak na pozemkovou a majetkovou reformu roku 1923 a 1926. Asi budu bloud, ale logicky, svěřený majetek v užívání (státem) snad patří zase státu, nikolivěk "pachtýři". Církev byla v "pachtu", tedy "nájemce", nikolivěk vlastník. Kapišto?

A ty daně, vlastním parcelu. A musím platit daň z vlastnictví parcely, tedy daň z nemovitosti. Pane Vondráčku, jak nakládáte se sveřeným mobilem?

M. Klas 5.6.2018 10:25

Re: Nelze než souhlasit s názorem, že

Perfektní, takže vy se teď budete angažovat ve vyhledání všech těch starých majitelů? Kam až půjdete? Do 10. století, nebo ještě dále? Pak jim majetky vrátíte a samozřejmě nezapomeňte na zdanění!

Také bychom měli vrátit naši zemi starým Germánům a Keltům, aby to bylo spravedlivé.

M. Valenta 5.6.2018 10:23

Re: Čím to asi tak bude,

Spíš to bude tím, že těch jejich opravdových protivníků je pomálu.

P. Harabaska 5.6.2018 10:12

Re: soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit

Mozek ale nebylo možné vymýt vám, protože vy bezpochyby nemáte žádný.

P. Harabaska 5.6.2018 10:09

Re: Lidi buďte ke KSČM shovívaví !!!

Vyzýváte ke spáchání zločinu, ať už je politické přesvědčení kohokoli jakékoli. Měli by patrně zastřelit nejdříve vás, protože vy jste navíc ještě nebezpečný a krvelačný idiot.

L. Písařík 5.6.2018 10:08

Tak souhu Kováčik

do práce a makej.

P. Harabaska 5.6.2018 10:06

Nelze než souhlasit s názorem, že

Co bylo ukradeno, musí být vráceno! Jen je třeba doplnit jedno slůvko, aby to byla celá pravda: Co bylo církví ukradeno, musí být vráceno. Ukradeno prostřednictvím desátků, roboty poddaných, převzetím majetku z odúmrtí atd. Nebo snad ty majetky vytvořili ti vyžraní bratři v klášterech nebo faráři na venkovských farách, či snad vysoký klérus, který ani nevěděl, co znamená slovo práce? A charakter? Je snad horším charakterem komunista, který jím zůstal i po světodějném převratu 1989, než bývalý překabátěný komunista, který úspěšně žral za komunistického režimu a dnes žere ještě víc, jen pod jiným práporem, a úspěšně krade ještě víc?

Č. Berka 5.6.2018 9:56

závislost na majetku nevede do Nebe

Ježíš řekl svým učedníkům: "Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům. Buď jednoho bude zanedbávat, a druhého milovat, nebo se bude prvního držet, a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i mamonu. Proto vám říkám: Nedělejte si starosti o svůj život, co budete jíst, ani o své tělo, do čeho se budete oblékat. Což není život víc než jídlo a tělo víc než šaty? Podívejte se na ptáky: Nesejí ani nežnou ani neshromažďují do stodol, a váš nebeský Otec je živí. Copak nejste o mnoho cennější než oni? Kdo z vás si může svou starostlivostí prodloužit život o jedinou chvilku? A proč si děláte starosti o svoje oblečení? Pozorujte polní lilie, jak rostou: nelopotí se, nepředou - a říkám vám: Ani Šalomoun v celé své nádheře nebyl tak oblečen jako jedna z nich! Jestliže tedy Bůh tak obléká polní trávu, která dnes je, a zítra se hodí do pece, čím spíše vás, malověrní! Nedělejte si proto starosti a neříkejte: Co budeme jíst? nebo: Co budeme pít? nebo: Do čeho se oblečeme? Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Nejprve tedy hledejte Boží království a jeho spravedlnost, a to všechno vám bude přidáno. Nedělejte si proto starosti o zítřek, vždyť zítřek bude mít své vlastní starosti. Každý den má dost svého trápení."

Matouš 6,24-34

I. Širůček 5.6.2018 9:55

Re: Není co dodat.

A hlavně ti, co zavčas opustili "potápějící se loď". A jestli dojde znovu k převratu, dějiny se budou opakovat, jako za časů Stalina ...

I. Širůček 5.6.2018 9:53

Re: Čím to asi tak bude,

To bude tím, že jim nehrávají hloupé kroky jejich protivníků.

I. Širůček 5.6.2018 9:52

Re: Proč nezdanit fráterníky,

To už nemůžete ani ten nový - ale DPH jste zaplatil a to je oč tu běží!

I. Širůček 5.6.2018 9:51

Re: soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit

Podobně by ovšem bylo možné tvrdit, že stejné zásluhy mají za minulé století komunisté! A opravdu jsem netušil, že ten rozmařilý život církevních papalášů v minulosti byl umožněn pilnou prací církve! Sponzorské dary - jistě, ale proč se na ně tedy dnes díváme tak nevrle?

Nevěřte všemu, co vám o církvi napovídal pan páter! Už nemusíte, už vám za to nehrozí upálení!

I. Širůček 5.6.2018 9:43

Pokud se dobře pamatuji

tak KSČ okupaci vojsky Varšavské smlouvy odsoudila usnesením Vysočanského sjezdu. Ovšem klika slovenských komunistů toto zmařila (historie se neustále opakuje) pod záminkou, že jim nebylo (až na pár desítek) zúčastnit se sjezdu...

P. Burda 5.6.2018 9:42

Re: Proč nezdanit fráterníky,

V jeho mysli patrně ano. Tím, že si mezitím koupil nový, a nemůže mkísto něj ten starý vrátit za plnou cenu.

P. Burda 5.6.2018 9:41

Re: Lidi buďte ke KSČM shovívaví !!!

Nestřílet. Nejsme vrazi jako oni! A hlavně, proč jim zkracovat utrpení. Ale měli by dožít v opovržení, jako vyvrhelové společnosti - z jejich důchodů by měly být vypláceny ony renty, co navrhuje pan Vodvářka tak, aby jim zbylo jen naprosté minimum, jako oni nechávali "kulakům" a jiným dobrým hospodářům. Což se asi při současném stavu politiky nepodaří.

P. Burda 5.6.2018 9:38

Re: soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit

A víte, že mnoho objevů a vynálezů, které využíváte, je z hlav či rukou mnichů či kněží? Genetika - mnich Mendel (a ejhle - ona popírá komunistické pojetí církve), brýle, bleskosvod (hromosvod) (oboje popírá možnost bezbrannosti proti božímu trestu) ...

Co se týče poslušnosti nevolníků, co jiného, než pouhý poslušní nevolníci jsme byli za komunistů? Umístěnka po škole, povolávací rozkaz na vojnu (vojnu jako brannou povinnost chápu, ale proč musel vyučený kuchař dělat tankistu, strojník parašutistu ...), odevzdání movitého (znárodnění) i nemovitého (JZD) majetku ku cti a slávě strany...

A majetek církve nebyl vytvořen z desátků (daně) chudáků. To by církev v Čechách měla tak možná jednu katedrálu. Šlo o dary bohatých - za vyléčení z nemoci, za návrat z války, za narození dědice ... Z desátků byly udržovány chudobince (dnes je obdoba domov důchodců nebo dětský domov), lazarety (dnes nemocnice)...

O existenci Boha, správnosti či pravdivosti Bible ... se diskutovalo na univerzitách - univerzitní svobody byly doržovány ve středověku víc, než v druhé polovině 20. století.

Nevěřte všemu, co Vám o církvi napovídali soudruzi z KSČ!

P. Chládek 5.6.2018 9:37

Re: soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit

Pane, Vy jste názorný příklad nepříliš bystrého, zato komunisty důkladně vymytého mozku. Vaše představy o círvi jsou na úrovni pana Trošky a jeho Babovřesk... Navíc trpíte patologickou závistí a nenávistí.

P. Flener 5.6.2018 9:34

Lidi buďte ke KSČM shovívaví !!!

Já proto navrhuji, že až je budeme definitivně střílet (Kováčika, Filipa, Grebeníčka a další šmejdy), měli bychom jim před popravou dát oblbovací injekci, aby nevěděli co se děje a netrpěli tolik.

M. Vondráček 5.6.2018 9:33

Re: Proč nezdanit fráterníky,

Když Vám někdo ukradne mobil a policie Vám ho vrátí, také ho daníte ??

M. Pesat 5.6.2018 9:24

soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit

soudruh pater Vodvarka by nam mohl vysvetlit jak ty cirkve k tomu obrovskemu majetku prisly? Nebylo to nahodou tim, ze se ve zlocinnem spolceni domluvily se svetskou moci o podil na lupu. Lzi a zvasty o bohu a sliby zivota vecneho drzely po drtivou vetsinu casu tzv. novoveku prosty lid/nevolniky v poslusnosti ke slechte. Pudu/lesy/jezera, to dostali zdarma a jako bonus jim na tech majetcich museli poddani drit zadarmo robotou. Prostemu sedlakovi trvalo generace driny odrikani nez nasetril na kousek pole. Jiste, panbickari/cirkve provozovali napr. skoly, kde detem/studentum vyplachovali mozek nabozenstvim, kdepak asi komuniste prisli na napad vyplachovat detem/studentum mozek marxismem. Uplne v barvach vidim jak by panbickari/soudruh farar doporucil ke studiu vyborneho studenta ktery by nahlas rikal ze zadny buh neexistuje a bible je blabol. Vsechny ty lumparny co delali komuniste, a ze jich bylo, vsechny obslahli od panbickaru/cirkve svate. Ne zeby o rudobolsevicich mel jeden valne mineni, presto, nerikali lidem aby dreli zadarmo a ze dobre se budou mit vv nebi/po smrti/, spise obycejnym lidem hledeli zivot ulehcit/zprijemnit uz za jejich zivota. Koneckoncu ani soudruh Masaryk nemel k panbicakrum/cirkvim valny vztah a pozemkove reformy ukrojily panbickarum znacny dil uz za prvni republiky. Takze komunistum je predevsim nutno podekovat, ze s panbickari/cirkvemi zametli jak zametli. Staci se podivat do Polska, jako vystraha kdy diktaturu rudobolseviku nahradili farari, z blata do louze.

Cest :-(

J. David 5.6.2018 9:13

Proč nezdanit fráterníky,

když já, jako občan, mám vše zdaněné? Může mi někdo říci, co nemám zdaněné?

M. Valenta 5.6.2018 9:09

Čím to asi tak bude,

že v poslední době drzost bolševiků narůstá téměř exponenciálně?

J. Lepka 5.6.2018 9:08

Re: Rozum a propaganda

Netrpělivě očekávám váš návrh na odškodnění Tunisanů Italy za Punské války.

F. Navrátil 5.6.2018 8:53

Rozum a propaganda

Pane Vodvářka, přijímáte argumentaci komunisty Kováčika. Ne, že by vaše argumentace postrádala racionální jádro, ale oponenti by zase chtěli jít hlouběji do historie a žádat zpětné proplacení robotní povinnosti i s příplatky za práci přesčas a o sobotách, vyhnaná protestantská šlechta by chtěla zpět zabavené statky, monarchisté by chtěli zabavení majetku šlechtických rodů, které nezískaly v Českém království inakolát, na stole by bylo odškodnění obětí svaté inkvizice za popravy, mučení a duševní trauma, atd.

K. Janyška 5.6.2018 8:49

Re: FATA MORGÁNA SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI.

Protože však nelze určit princip, podle kterého by se postupovalo, je to jen fata morgána, za kterou si ženou hloupí lidé, tedy socialisté všemožných druhů. Nemají ani tušení, že lidský svět řídí je a nás a ne oni a my, lidé, jeho. Nevědí, že jejich mysli jsou složeny z pravidel jediné možnosti jejich přežití a existence lidstva, spontánního řádu lidského světa. A ten se nikoho z lidí na nic neptá a sebereguluje, sebepořádává se a sebezachovává.

Je doslova špičkovou trapností, že Církev svatá, pod vlivem inspirace socialismem na přelomu 19. a 20. století a strachem před útěkem svých oveček od ní, přijala tuhle pitomost, která nemá obdoby, v roce 1931 a poté potvrdila v roce 1937, do své doktríny. Dopustila se pro mne, věřícího v Boha 50 na 50, superhříhu, když pohrdá Božím dílem. Kdyby to tak Bůh chtěl, udělal by to tak.

Důkaz zařazení křesťanů mezi socialisty se nabízí v případě největším a nejviditelnějším. Každý vidí, že socialistickou, tedy příkaznickou, EU drží nad vodou společně právě rudí a černí socialisté, kterých dobroserství, tedy neomarxismus, nezná mezí... Dzp.

K. Janyška 5.6.2018 8:49

FATA MORGÁNA SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI.

Co je to spravedlnost ? Je to jen a jen rovnost všech občanů před soudem, právem a zákony země bez ohledu na cokoliv, je vlastností jen a jen lidského chování a nezná přívlastků.

Co je to však tzv. spravedlnost sociální ?

Je to největší nespravedlnost lidstva na sobě samém a nesmysl, který nemá svojí rozšířeností obdoby. Spočívá totiž v naivní představě, že každý má právo na stejný díl všeho dobrodiní světa, jako ostatní, ať už je sám velký nebo malý, líný nebo pracovitý, hezký nebo škaredý, chytrý nebo hloupý, nadaný nebo bez nadání. Prý má právo i na stejné počasí a prostředí, kde žije i na nové krásné a stejné auto a hodnou a krásnou manželku a ideálního muže. Všichni mají právo na stejné platy a parádní vedoucí. Prostě mají prý právo na všechno úplně stejně, zejména co se materiálních a jiných výhod týká.

Sociální spravedlnost je tedy morálním středobodem socialimu, tedy přesvědčení, že lidský svět lze zorganizovat lidmi ve jménu dobra.

Nic takového však nelze za žádných okolností dosáhnout a to z jednoduchého důvodu. To by totiž okolnosti, za kterých člověk "vzniká" a kde žije a roste a pracuje nebo taky ne, musely být absolutně stejné. Musel by mít shodně chytré a materiálně zajištěné rodiče se stejnými zájmy. Všechno by prostě muselo být stejné, včetně genetického založení lidí. To je ideální model sociální spravedlnosti.