4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: SPOZová Lhota

Hradní pán nemusí nařizovat. Tomu stačí vyslovit přání a jeho apoštolové se mohou přetrhnout, aby ho splnili na sto dvacet procent. Připomíná to dobu minulou, které jsme se tak rádi zbavili. Tehdy rudí soudruzi z ÚV také nenařizovali - a jak se vše dělo podle jejich přání!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Kluzák 16.8.2013 22:20

Polaneckého bláboly

Jak ví slouha korupčníků Rudolf Polanecký, zda prezident konzumuje alkohol a přesně kolik? Polanecký to sice vědět nemůže, ale chce jen špinit. On sám asi pije víc, jistě by nebyl schopen přednést jeden projev za druhýn zcela zpaměti. Kolik pije obžerka  Kalousek denně, o to se pan Polanecký nestará - resp. starat nesmí.Slouha Polanecký nemůže zapřít, že prezident Zeman nesouhlasil otevřeně s okupací 68 a měl proto problémy. To takový Polanecký by se nikdy neodvážil odporovat svým chlebodárcům - ten pokorně slouží. Pokud se týká jmenování vyslanců, jsou názory různé, zejména s  jmenováním paní Klausové mnozí včetně mně nesouhlasí -  ale rozhodně by nebylo dobře, aby na jmenování měl rozhodující vliv rakouský šišlavý, v češtině negramotný kníže.Nu a co do ČSSD - ten Polanecký je genius, on přesně ví co se děje v Lidovém domě! On to neví, jen o tom kecá.Nevím, proč má Polanecký takový strach z prezidenta - snad proto že prezident chce bezpodmínečně dokončit vyšetření kaus korupce a eventuelně podpořit zahájení vyšetřování dalších? Že by měli Polanecký a jeho chlebodárci plné kalhoty? 

P. Papež 16.8.2013 23:08

Re: Polaneckého bláboly

Můžete říci, proč jste tak hloupý a máte na očích klapky? Nebo už také budete kandidovat za SPOZ?  Jestli umíte číst a máte mozek v  hlavě (o čemž pochybuji), všude v tisku i v televizi bylo uveřejněno komuniké ministra Holcáta o množství alkoholu, které prezident denně vypije. Kalouska nemám rád, ale zdůvodnění, že když chlastá Kalousek, může i prezident, je hodně hloupé.. Takhle blbé výmluvy jsme požívali na základní škole. Když bylo řečeno, že velvyslanci budou jmenováni k určitému datu, Remek s Klausovou byli tajně a dříve odsouhlaseni. Proč, když si byli ministři jisti svoji pravdou? Proč tolik tajností? Ještě bych chtěl dodat, proč používáte takové sprostoty vůči protikandidátovi Zemana. Že by ubohost vítězů?

R. Kluzák 17.8.2013 17:15

Re: Polaneckého bláboly

Pochyby zda máte mozek v hlavě platí pro vás.  Proč označujete za sprostotu konstatování, že kníže Schwarzenberg je v češtině negramotný? To je přece jen holá pravda. Byly zveřejněny kratičké věty které pan kníže napsal - a byla tam spousta neuvěřitelných hrubek. Jistě nikomu nevadí že kníže který žil dlouho v Rakousku neumí českou gramatiku. Jistě nikomu nevadí že se nedokázal ji naučit ani za 23 let která žije v Česku. Ale mně a mnohým jiným vadí, že člověk v češtině negramotný měl tu drzost a chtěl se stát prezidentem České republiky.

K. Krbálek 16.8.2013 21:59

O jako občan?

přemýšlím, jestli to O v SPOZ je "občan", spíš mě napadá zvláštní ruské slovo "opričnik" z totalitního běsu Den opričnika. Opričnici byli carovi pohůnci, kteří mohli všechno, hlavně terorizovat lidi - takže Spolek přátel opričnika Zemana mi přijde docela výstižné

M. Pechr 16.8.2013 20:23

mrtvola ?

http://www.lidovky.cz/v-praze-zavadil-na-jihu-moravy-sobotka-cssd-predstavila-volebni-lidry-1e1-/zpravy-domov.aspx?c=A130816_190157_ln_domov_sk

...špatní proroci...kdekdo Sobotku pohřbíval, včetně Astona i Polaneckého, byl jsem proti... ...ejhle...asi z mrtvých vstal, dřív než jej stačili pohřbít... ...stává se... ...proto opatrně se silnými slovy... ...osobně nemusim ani jednoho, ale v čssd jsou si vědomi, že je Sobotka obecně přijatelnější kandidát, výroky přidavače Mynáře odrazil a bude tím posílen... ...co ovšem Hašek v závětří ?

...že tahle rusnovláda rve co se dá je evidentní...

http://byznys.lidovky.cz/snabl-stat-nema-obranu-pred-solarniky-fischer-vyhodil-jsem-nebezpecnou-traskavinu-gkb-/statni-pokladna.aspx?c=A130816_152536_statni-pokladna_mev ...vyhazov Šnábla jen ukazuje, jak do sebe zapadá hlasování o solárním zákonu(pro byla levice, proti ODS) a vyhazov týmu kolem arbitráží se solárními lumpy...

E. Sevrát 16.8.2013 15:50

To není nic originálního,

Gazdík který vypadá,mluví a chová se jako když vypadl z traktoru chtěl přejmenovat republiku na Suchou Loz.

J. Slanina 16.8.2013 16:53

Re: To není nic originálního,

Toho traktoristu si evidentně pletete. Ten se jmenoval Vlček.

E. Sevrát 16.8.2013 16:57

Re: To není nic originálního,

Jo to máte pravdu,to byl stejně zmatený buránek jako Gazdík.Možná spolu chodili na traktorářské školení.

J. Kombercová 16.8.2013 17:50

Re: To není nic originálního,

Slyšte, slyšte! Pražák promluvil. :))

P. Papež 16.8.2013 23:12

Re: To není nic originálního,

Skutečných Pražáků je v Praze tak 10%. Ostatní jsou naplaveniny, především z Moravy v rámci získání různých funkcí ve státních institucích a ti bohužel v Praze zůstávají. Takže když nadáváte Pražákům, nadáváte naplaveninám z celé republiky.

M. Pechr 16.8.2013 20:27

visážisto...

...co to sem pletete ?

J. Novák 16.8.2013 14:35

Skvělé Polanecký !!!

Akorát mě stále mate, že vždycky když si začnu myslet , že čtu Blesk tak tu čtu v nadpise NP ?!

Mocný Šedovous

P. Han 16.8.2013 21:15

Re: Skvělé Polanecký !!!

Protože jste na ten Blesk tak zvyklej, že ho vidíte všude, nemocný Šedovousi.

J. Roubal 16.8.2013 12:31

Nadstranickost...

Nemohu si pomoci, ale mám dojem, že pojem "nadstranickost" si prezident Zeman a lidé z jeho okolí vysvětlují jako "nadvládu jedné strany nad ostatními..."

P. Pavlovský 16.8.2013 12:38

Re: Nadstranickost...

Šel bych dál. Je to nadvláda Zemana nad všemi stranami, po dobrém nebo po zlém.

V. Bok 16.8.2013 11:16

Začal jsem to číst

ale nejde. Moc to bolí....

J. Boleslav 16.8.2013 11:19

Re: Začal jsem to číst

Vždyť to nečtěte, nutí Vás snad k tomu něco?

V. Bok 16.8.2013 11:21

Re: Začal jsem to číst

Vždyť říkám, že to nejde.

J. Slanina 16.8.2013 11:45

Re: Začal jsem to číst

Ta bolest, to je ale zvláštní, cigoši taky neumí moc číst, ale nebolí je to.

J. Vyhnalík 16.8.2013 17:58

Re: Začal jsem to číst

Myšlení bolí, zvlášť když se do něj nutí po delší pauze. Já to znám s běháním a sportem, ale s myšlením to asi bude podobné.

L. Patka 16.8.2013 9:52

Otázka názoru.

Zrovna tak by se to tady mohlo jmenovat ODSácká Lhota, po dvacetiletém řádění ODS. Ta se tady taky předvedla a dostatečně.

J. Boleslav 16.8.2013 11:14

Re: Otázka názoru.

Naopak, ODS se zatím předvedla nedostatečně, protože jí v tom bránil špatný volební systém. Kromě první Klausovy vlády musela ODS vždy ve slabých koaličních vládách brát ohled na různé jankovité partnery, Odou počínaje přes lidovce a zelené pokračuje a veverkami a TOPkou konče. O různých Wágnerech a podobných nemluvě.

J. Milfait 16.8.2013 12:23

Re: Otázka názoru.

Vážený pane, nevím zda je to jen úmysl těch 20 let ODS, nebo zda jste matematický analfabet, který si chce dělat z ostatních lidí nemyslící blázny. Hlavně zdraví Vám přeje JM.

J. Holič 16.8.2013 15:33

Re: Otázka názoru.

Opět jste se vůbec nezamyslel nad tím, co autor článku psal. Přitom to bylo napsáno celkem polopatě - ODS, ČSSD a další špatné, nebo trapné, nebo prostě pro někoho nepřijatelné strany tu napáchaly škody které odpovídaly běžné míře vlivu volebně úspěšných politických stran - jedinou vyjímkou snad bylo akorát období oposmlouvy, kdy hrozilo, že si absolutistická dvojka přisvojí cíce moci, než by běžným demokratickým stranám příslušelo (Tenkrát byl u toho také Zeman a Klaus). Ale to je přeci úplně jiná úroveň problému, než současné Zemanovo působení. Pokud budou členové nějaké strany krást, uzavírat špatné zakázky, připravovat špatné zákony, budou to prostě přirozené dopady špatné vlády (ale zvolené vlády). Přijdeme o peníze, ekonomický růst, nervy. To je vše. Pokud si ale třeba prezident silově přisvojí větší moc, než mu náleží a de-facto se začne snažit řídit sněmovnu a vytvoří nová, sobě podřízená mocenská centra, která mu umožní obejít základní demokratické pojistky, přicházíme tím o mnohem víc. Ale já jsem si myslel, že v zemi s totalitní minulostí nemusím lidem vysvětlovat, proč je třeba demokracii chránit.

J. Milfait 16.8.2013 16:30

Re: Otázka názoru.

Pane Holič, zamyslete nad tím co autor příspěvku píše ve svém článku: O 20 letém působení ODS a nikoliv o působení ČSSD, která vládla minimálně polovinu zmíněného období. Snad umíte číst! Hlavně zdraví JM.

V. Ondys 16.8.2013 9:12

:)))))) Vždy mne velmi pobaví mávání :)))) nedokonalým kyjem parlamentní demokracie s údajnou pravicí, středem a levicí

v bezohledném souboji nepočetných band o :))))))))))))))))) socialistické přerozdělování a generování státního dluhu v údajném zájmu jejich příznivců :))))))))))))))))))))))))))))))) především o zotročení plátců daní ze soukromého sektoru i příštích generací všech nevolníků :)))))))))) pochybných spolčenců.

P. Čech 16.8.2013 8:18

A kdo to zavinil?

Ponechám stranou skutečnost, že pan Polanecký zcela jistě není demokrat, poněvadž nectí skutečnost, že prezident Zeman byl zvolen demomraticky, tedy přímo a většinově. Kromě senátorů jako jediný český politik. Nicméně musím dodat, že na jeho zvolení se významnou měrou podepsal systém volby, daný zákonem č.71/2012sb. Volba nebyla svobodná. Do voleb nemohli vstoupit všichni kandidáti, kteří o to projevili zájem. Bylo jich jen 15. Čl. 56, odst.5 některým z nich neumožnil kandidovat a to v rozporu s nejméně dvěma články Listiny základních práv a svobod.. Pokud by kandidovat v prvním kole mohlo všech 15 zájemců, troufám si tvrdit, že pan Zeman by zvolen prezidentem nebyl. A máme zde opět českou specifickou skutečnost.  Prezident byl zvolen sice přímo a většinově, ale nesvobodně, podle ústavního zákona, který je v rozporu s ústavním pořádkem ČR. Kocourkov nejhrubšího zrna, kdy o systému a způsobu voleb rozhoduje 200 naprostých diletantů, nerozumějících naprosto ničemu, zato vyvolených vládnout občanům.

J. Holič 16.8.2013 15:51

Re: A kdo to zavinil?

Zaprvé jste to stranou neponechal a zadruhé to, že pan Polanecký nectí skutečnost, že prezident byl demokraticky zvolen, je lež. Nechápu, kde berete ten dojem, že respektování výsledků voleb znamená souhlasit se vším, co jejich vítěz dělá. Pokud někdo v době vzrůstajícího vlivu Hitlera tohoto politika kritizoval, ačkoliv on měl podporu veřejnosti, znamenalo to, že nemohl být demokrat? To, že volba nebyla svobodná, je další lež. Voleb se mohl zúčastnit téměř kdokoliv a pravidlo minima podpisů je logické, pokud má být prezidentem někdo, kdo skutečně reprezentuje alespoň část populace. Kdyby totiž bylo třeba 500 kandidátů, hlasy by se rozdrobily a do druhého kola by mohli postoupit kandidáti, kteří by měli podporu jen malé skupiny lidí. Kdyby bylo připuštěno těch 15, o kterých mluvíte, výrazně by to do bojů nezasáhlo, protože soudě podle podpisů, které nedokázali sehnat, by těch pár hlasů ani jednoho z obou kandidátů ve druhém kole neohrozilo. Byla jasná pravidla a ten kdo měl šanci na to být zvolen, nemohl mít se sháněním podpisů problém. Nedostatkem byl spíše limit rozpočtu, který byl přehnaně vysoko. A nakonec, politici nejsou vyvolení, ale volení.

D. Nowodny 16.8.2013 18:02

Re: A kdo to zavinil?

Jeste, ze tady mame vas, co by "skutecneho" demokrata !

P. Han 16.8.2013 21:21

Re: A kdo to zavinil?

To je fakt zajímavé, že se do parlamentu vždycky dostane 200 (resp. 281) naprostých diletantů, když tu máme cca 8,4 milionu daleko kvalitnějších person.