17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 25.1.2010 19:29

Re: Ivánku, tys' ale jedničkář nebyl, že? Chytrému napověz ...

Právě že byl. A na trochu jiných školách, než jsou soukromé turbo přípravky pro modré ptáky.

Pro ty méně chápající:  Když se podívají třeba na každodenní grafické znázornění kurzů měn nebo hodnot indexů na burze, uvidí, že všechny grafy nezačínají od nuly, že většina z nich není lineárních (takže třeba desetkrát větší hodnota je představena sloupečkem jen dvakrát vyšším, podobně např. obdobně dvakrát vyšší hodnota sloupečkem desetkrát vyšším), hlavně však grafy mají na obou osách uvedena měřítka.  Pokud není uvedeno měřítko, stačí uvést u každého sloupce hodnotu sloupce a to je absolutně nejspolehlivější způsob znázornění, nezávislý na způsobu kreslení grafu.

Takže Sobotka uvedl ten nejspolehlivější způsob grafického znázornění, kdy jsou přímo v grafickém  znázornění napsány hodnoty velikostí  schodků. 

ale ale 25.1.2010 21:29

Re: Ivánku, tys' ale jedničkář nebyl, že? Chytrému napověz ...

proc nepouzit rovnou exponencialni skalu? :D no to nenavrhujete, protoze nevite, co to je :D

sobotka je salonni levicak, nikdy nic poradneho nedelal a ani neumi delat. vono ne ze by na tom byl treba takovy tlusty o mnoho lepe, ale preci jen tak spatne jako nula sobotka na tom je malokdo. je to smutne, ze nam vladne takova chamrad :(

Pete Brich 25.1.2010 22:38

Re: Ivánku, tys' ale jedničkář nebyl, že? Chytrému napověz ...

Ivánku, tys' typický MBA.

PB

Pete Brich 25.1.2010 22:41

Re: Ivánku, tys' ale jedničkář nebyl, že? Chytrému napověz ...

A podej žádost na ministersvo školství. Školné ať ti vrátí. Nic tě nenaučili.

PB

Budař 25.1.2010 23:12

Re: Ivánku, tys' ale jedničkář nebyl, že? Chytrému napověz ...

Ivane, Ivanoviči, jsi dle tvých příspěvků absolvent nějaké vysoké školy, jaké, kolik měla pater ? Státnice jsi asi dělal z nahánění, vyhánění a z ruštiny, viď ? Proto jsi měl jedničky, měl jsi už praxi z domova. Pamatuj, Dluhoslav Sobotka, je tragédií českého národa a nejhorší ministr v historii. Navíc zpronevěřil poslanecké náhrady, vlastně peníze daň. poplatníků a koupil v Praze za 7 mil. Kč byt. Sám to přiznal. Když ty náhrady nevyužil k účelům pro které jsou vypláceny, tak je měl vrátit, když má sociální cítění. 

SW 25.1.2010 19:15

Re: Wagner matematikou nezatížený.

Ano Ivánku, grafy jsou bez jediné chyby, závada je samosebou ve Wagnerovi. Máš k tématu ještě nějaký emo výkřik?

Ivan 25.1.2010 19:32

Re: Wagner matematikou nezatížený.

Doporučuji SW přečíst si nějakou středoškolskou učebnici, kde je kreslení grafů vysvětleno. Jedničkář na střední škole by takový nesmysl jako Wagner nikdy nepronesl. (I když některé úči by toho schopné byly. Ale jedničkář z matematiky obvykle matematiku na střední škole znal už lépe než úča.)

SW 25.1.2010 19:58

Takže Ivánku polopaticky - úvod do praktik grafické dojmologie

Již první přikázání říká: "U grafů nulu potlačíš a měřítka os popisovati nebudeš"

Druhé říká: "Potřebné hodnoty nevýznamných rozdílů zvýrazňovati budeš"

Z toho tedy odvozeno - u prvního grafu je rozdíl zanedbatelný u prvních dvou sloupců, což u jasných parametrů (nejedná se o statistiku) dává za pravdu p. Wagnerovi.

Ostatní "slovní vycpávka" uvedená v tvé reakci, je jen pokus o lascivní demagogii.

hank bukowsky 25.1.2010 20:26

Re: Takže Ivánku polopaticky - úvod do praktik grafické dojmologie

... odvětila trubka jako vždycky

SW 25.1.2010 20:28

Re: Takže Ivánku polopaticky - úvod do praktik grafické dojmologie

Zato ty vypadáš Hanku na držitele Magna cum laude

Emilio 25.1.2010 19:34

Re: Wagner matematikou nezatížený.

Čtu-li tvoje příspěvky,pak nabývám přesvědčení,že těm žákům od šesté třídy nahoru,i kdyby měli z matematiky za 4,velmi závidíš,protože úroveň tvého uvažováním odpovídá max.5. třídě a následnému studiu Marx-leninismu,VUMLu a gumování mozku soudruhy typu Kim-čong-Ila,Gottwalda,Biľaka a Sobotky v řádu dvou-pěti desítek let.Typický Paroubkův přicmrndávač,kterého pálí žáha už od 17.11.1989.

Jelínková 26.1.2010 14:11

Re: Wagner matematikou nezatížený.

Kecáš hochu.! Ty grafy bohužel fungují,protože ta správná většina se ani nepodívá na hodnoty a pokud se podívá NIC jí to neříká.

hm 25.1.2010 18:44

Socialistický eskamontér Sobotka

versus manipulátor jiří Wagner.

váha 25.1.2010 19:13

Re: Socialistický eskamontér Sobotka

Neumím si představit jiný důvod, proč můžete reagovat takto uboze, než ten, že Vás za to ty oranžády platí.

liberal shark 25.1.2010 18:39

socialisté

Kontrolní otázečka soudruzi - co kdy vlastně socialisté doopravdy pro chudé lidi udělali ?

co

ano

je to tak

NIC !!!

Pete Brich 25.1.2010 19:11

Nejvýnosnější byznys v moderní době byl a je vždy boj za práva pracujících a "sociální spravedlnost".

PB

hradec 25.1.2010 19:27

Re: socialisté

např. vybojovali všeobecné hlasovací právo včetně volebního práva pro ženy, zrušení volebních censů, pracovní zákonodárství, 8hodinový pracovní den, zákaz práce nezletilých dětí, všeobecné důchodové pojištění. Socialisté demokratizovali kapitalismus.

Pete Brich 25.1.2010 22:42

Až do demokratického centralizmu.

PB

berg 25.1.2010 22:43

Re: socialisté

nelži oražádo, kontrolní otázka: kdy byl unás zavedený 8hodinový prac.den? já ti napovím, až padli komanči,  jak zavedli komouši všeobecné důchodové pojištění? znárodnili = ukradli privátní důchodové fondy a z cizích peněz rozdali důchody, kupodivu nezbylo na ty, co si na ně šetřili, všeobecné hlasovací právo? to byly volby, co dělali za socíku? za kapitalismu jo, to se o ně bojovalo a byly, ale až se dostali k moci, tak je zrušili :-((( jsi jenom prostoduché rudé vemínko

O. Strýček 25.1.2010 17:39

Terazky som majorom !

Major Terazky by na Emmerovou a podobné socialisticko-postkomunistické šunky povedal:"Ved´ oni sa jebú za štátné peniaze!" A volové voliči mlčí a čekají na třicet rýnských a 13-tý důchod !

Mirka 25.1.2010 16:55

velká solidarita ´= velká nespravedlivost

Sobotka může rozdělit svůj plat celý, jestli chce, ale ať nechá lidi, aby mohli být solidární s vlastními rodinami a teprve potom dávat nemakačenkům a lenochům. Můj příklad: pracovala jsem jako zdrav. sestra v Praze,měla jsem 10 leté dítě, čili jsem si musela sehnat podnájem, abychom mohly být spolu. Proto jsem  měla trvale vedlejšák. Ale tím jsem měla vyšší příjem ( nic moc, ale ty výpočty) a neměla jsem nárok ani na přídavky. Musely jsme šetřit jak o život, ale z mých daní jsem krmila lidi, kterým se pracovat nechtělo. Dnes jsem důchodce, na jejich peníze kašlu, každý by měl mít podporu hlavně u své rodiny a ne chtít od státu, aby mu platilii za péči o rodiče. Hnus !

J 25.1.2010 17:40

Re: velká solidarita ´= velká nespravedlivost

Hmm, tak nevím, co tím chcete komu vzkázat.....Lidé, plaťte daně, sociální pojištění na důchod a až se z vás stanou důchodci, nezatěžujte stát žádostí o důchod, ale obraťte se na na svou rodinu, aby vás živila. Dále píšete, že jste za sváho pracovního života musela šetřit jako o život, aby jste se uživila, tak zůstává záhadou, z čeho jste si tolik našetřila jako zdravotní sestra,  že můžete nyní "velkoryse" kašlat na peníze od státu.... Zdravotní sestřičky na tom s výdělky   nebyly nikdy příliš dobře. Z toho vyvozuji, že vy , spíše než sestřička, budete asi nějaká dobře placená zaměstnankyně nějakého sociálního sektoru, třeba MPSV ....? Potom by váš výraz " hnus" sedělo.....

ekonom amater 25.1.2010 18:11

Re: velká solidarita ´= velká nespravedlivost

Pokud nechápete jasné sdělení, že nejprve by stát měl umožnit lidem se postarat o sebe a své příbuzné a pak teprve vám sebrat peníze a "přerozdělit" je potřebným, které stát uzná za potřebné vašich peněz, pak těžko radit.

Pete Brich 25.1.2010 19:16

To víte. Hlad, hlad, bída a hlad zacpává sockám mozkové závity.

PB

Jiřina 25.1.2010 23:14

Re: velká solidarita ´= velká nespravedlivost

Mistifikátor k pohledání....vy budete asi  kolega té paní  "sestřičky" z ekonomického sociálního sektoru, není - liž pravda?

hradec 25.1.2010 19:29

Re: velká solidarita ´= velká nespravedlivost

Jen si nenávistí neukousněte hlavu, zdravotní sestro.

Piha 25.1.2010 21:02

Re: velká solidarita ´= velká nespravedlivost

Hradec, nemám pro vás slov.

Astala 25.1.2010 16:23

IQ tykve

Voliči s IQ tykve na to skočí

Halina 25.1.2010 16:18

Socialistický eskamotér Sobotka

U mne by měl pan Sobotka z matematiky jasnou kouli. Neumí nakreslit ani graf. O dalčích matematických znalostech velmi pochybuji.

Ivan 25.1.2010 19:20

Re: Socialistický eskamotér Sobotka

No pokud někdo takový jako Halina něco vyučuje, tak je to děs. Na grafu není na žádné ose měřítko, takže grafy jsou zcela vpořádku. Není žádná ani povinnost, ani zvyk, ani norma kreslit grafy lineárně. Důležité je, že u každého sloupce je uvedena hodnota a sloupce mají rostoucí tendenci stejně jako uvedená čísla.

Takže pokud Halina učí dětičky, tak by ji měli okamžitě vyhodit pro totální odbornou nezpůsobilost.

Při současné úrovni škol bych se ale nedivil, že i takové úči jako Halina se mohou vyskytovat. Asi studovala na nějaké té soukromé turboškole.