3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Sociál(istické) výdobytky si brát nenecháme!

Když na počátku letošního roku vyšlo najevo, že název seriálu "Hříšní lidé města pražského" inspirovaného pražským podsvětím třicátých let je aktuálnější, než se zdá, a že schopnosti policejního rady "Vacátka" jsou dnes spíše ve službách "hříšných lidí" než naopak, zvedla se vlna celonárodního znechucení a odporu (myšleno hnusu).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Jonák 11.5.2012 8:29

Re: Vidím, že paní Tereza

Vážený kecáte až hrůza. Nezdá se vám, že ti tzv.disidenti po roce 1968 byli z větší části ti, kteří dělali největší svinstva od roku 1948 a teprve, když je vystrnadili z KSČ, tak začali být disidenty, protože už dále ty svinstva dělat nemohli. Na rozdíl od autorky článku, která má ve většině svých tvrzení v článku naprostou pravdu už bohužel nejsem příliš mladý, právě naopak ale názory mám velmi podobné.

J. Novak 11.5.2012 8:00

Ještě mi ukažte

Rád bych viděl případ odpovědnosti za zpackaná rozhodnutí a privatizaci pravicového politika. Třeba, kdo bude odpovědný za "odklon" cca 2 miliard Kč do nyní teprve zastaveného tunelu IZIP pan. poslanců Ouzkého a Cabrnocha.

J. Heincl 11.5.2012 6:58

Re: Vystihla jste to přesně

Až čínské a jiné konkurence schopné firmy převálcují naše výrobce svými levnými a kvalitními výrobky, tak tu hodně lidí ztratí práci úplně. Nebo budou dělat za stejné platy jako Číňani.

B. Hudzieczek 11.5.2012 6:36

Re: Vidím, že paní Tereza

O zkaženosti pomýlené mladé dámy bych tu raději nepolemizoval. Faktem je, že utopie dvojdomku zmizela v propadlišti dějin, stejně jako další subjekty, ve kteých se pan Pithart realizoval(Občanské fórum, Občanké hnutí) Realitou je bohužel zkorumpovaná společnost, na kterou bylo zaděláno v letech 1992 - 96, kdy u nás v zásadě měla ODS nemezenou moc. ČSSD se po svém nástupu k moci učila velmi zdatně. Vrcholem byla ovšem opoziční smlouva ČSSD a ODS, která vytvořila atmosféru nové totality.

P. Válek 11.5.2012 6:31

Vystihla jste to přesně

 Nemohu si pomoci, ale z něho a jemu podobných mám větší obavu, než z Janoušků, Dalíků a knížat z Hluboké.

Už dnes máme oproti Němcům mzdy na třetině a možná ještě méně. Co si tu představujete? Že tu budou lidé dřít jak "kuli" v Číně? Pěkně děkuji.

B. Novacek 11.5.2012 5:26

Re: Vidím, že paní Tereza

Presne, pane Juro! :) Pametnici vymiraji pomaleji, nez by si Hudecci prali.

Nemyslim ze by pani Tereza byla prilis mlada a nezkazena, naopak je mektavy kozel Pithart prilis stary a zkazeny.

B. Novacek 11.5.2012 5:20

Re: Odpovědnost zastupitelů

Stejnym metrem by se melo merit, pane Pavlovsky, hlavne vsem nenazranym radoby feudalum na spici ceske politiky, cikanum, uplatnym soudcum, vychcanym kmotrum, zkorumpovanym policajtum, prolhanym novinarum a vsem kavarenskym levicovym kvandalum, kteri ohrozuji svobodu ve vasem state a mezi nez samozrejme dvojdomek Pithart patri. Za jeho vlady bylo zasantroceno a zdevastovano vic subjektu, ktere patrily k "rodinnemu stribru" CR, nez kdy jindy pozdeji. On sam je zivoucim dukazem neschopnosti a pohodlnosti s niz vyuziva nejvyssich postu v politice uz bezmala ctvrt stoleti.

Cinani expanduji, protoze jim to lidi jako je Pithart umoznuji, ac tvrdi pravy opak.

Cinanum se lehce konkurovat da, Pithartum nikoli!!

P. Pavlovský 11.5.2012 3:04

Odpovědnost zastupitelů

Celý náš parlament a každý jeho člen zvlášť má trvalou odpovědnost za nedostatečnou ochranu našeho trhu (našich spotřebitelů) před nebezpečným šuntem, ať už se dováží odkudkoli. Na rozdíl od sociálního inženýra Pitharta si já, jako konzervativec (a nikoli k lidovcům překabátěný exkomunista) konkurenceschpnost našich výrobků vůči čínských výrazně přeji. Jsem přesvědčen, alespoň pokud jde o domácí a eurounijní trh, že je možné jí dosáhnout všestranným zkvalitněním výroby (snižováním nákladů, snižováním energetické náročnosti, zlepšováním technologie) a určitě bez celních bariér. Je ovšem třeba investovat nikoli do pobídek a dotací, ale do ochrany trhu před šuntem. Nelze spoléhat na to, že tu něco vyřeší "neviditelná ruka". Ona je totiž i slepá a skryté nedostatky nevidí.

Krátce: před nekalou čínskou konkurencí nás musí ochránit především celní a licenční orgány, které budou důsledně bránit dovozu nekvalitního zboží, které nesplňuje evropské normy. Jde především o oblast textilu, oděvů, obuvi, dětských hraček, elektropřístrojů, fotovaltických panelů, zábavní pyrotechniky, potravin atd. Důsledné plošné kontroly a nikoli pouze namátkové. Zde přece nejde o pouhou ekonomiku, zde jde i o zdraví a životy lidí.

Případnou odvetu Číny je třeba ustát! Je prostě třeba měřit evropským i čínským výrobcům stejným metrem. (Podobně ovšem též českým a polským potravinářům!)

P. Sulc 11.5.2012 2:44

Blbost volicu neni jenom patentovana v Cesku.

Volit predlouho levicacke slibovace budoucich raju, to mame v Americe take. Desitky let byl v Messachusetts stale a stale volen Kennedy, jeden z nejlevicovitejsich a nejozralejsich senatoru. A take jeden z nejbohatsich, takovy ten "revolucionar v limusine".Takze blbi lide jsou na obouch steranach oceanu. Jenze tady preci jen asi mene blbi: socialismus zde znaji jen z povidani, v Cesku, to je jina, 40 let vladla levice a ta je dodnes zazrana pod kuzi, v dobrem i zlem.

J. Kanioková 11.5.2012 2:29

opr. - z kterékoliv skupiny politiků..

J. Kanioková 11.5.2012 2:27

Máte pravdu, autorko,

Pithartův článek mě taky "potěšil", holt hledači třetích cest.

A pro Klausovy kritiky - neškodilo by, kdyby si občas od něj něco přečetli a pak ať argumentují, v čem se konkrétně mýlí.

A panu Hudzieczekovi - ODS že se překládá jako "organizace dřívějších straníků"? A co OH a všechny ty další odnože P&L? Zkuste si zjistit fakta, kde bylo víc "bývalých" straníků? No jo.... Nejsme jako ONI...! Chudák pronásledovaný Pithart a další, kteří se NIKDY nezbavili levicového smýšlení, zato měli z dřívějška dost másla na hlavě. A hlavně byli v justici a ve FS. Proto to s různými zákony dopadalo ne zrovna racionálně.

Čímž vůbec nehájím různé zlatokopy z kterékoliv jiné skupiny politiků.

J. Jurax 11.5.2012 1:40

Re: Vidím, že paní Tereza

No jo, dvojdomek Pithart nic, on byl jen muzikant - pane Hudzieczku, pamětníci ještě nevymřeli, byť z Vašeho příspěvku lze soudit, že si to myslíte :-)

B. Hudzieczek 11.5.2012 1:14

Vidím, že paní Tereza

je učenlivou žačkou současného pana prezidenta - klasické Klausovské podpásovky si osvojila s překvapivou dokonalostí.

Pan Pithart nebyl u ničeho, krom OF, ze kterého právě V. Klaus později vytrhl část členstva a vytvořil ODS (kterážto zkratka se překládá jako "Organizace dřívějších straníků", myšleno samozřejmě straníků komunistických). Členskou základnu ODS tehdy tvořilo - a mnohde dodnes tvoří -spousty komunistů, kteří byli komunisty ještě v listopadu 1989. Pan Pithart v té době již byl dlouhá léta (asi 20) pronásledovaným  disidentem.

Pan VK stranu ODS založil a nasměroval. Vstoupili a napojili se na ni lidé různí a pan VK podlehl představě o své osobní dokonalosti natolik, že neprohlédl (nebo nechtěl nebo to neuměl - kdož ví) gaunery, kteří členství a napojení na ODS zneužili ke svému prospěchu - politickému či ekonomickému, jak komu vyhovovalo.

Dnešní neutěšená společenská nálada není Pithartovým, nýbrž Klausovým dítětem, on byl nedotknutelnou personou ODS, on ji utvářel ke svému obrazu - moc za každou cenu. On přijímal sponzorské dary od mrtvých Lájosů Báczů a Rádžívů Singhů. On umožnil vytvoření společenské vrstvy  arogantních, nedotknutelných a - dlužno podotknouti - hloupých politiků a podnikatelů. Opilí místopředsedové ODS (MUDr. Čermák) brázdili v devadesátých letech české silnice a chovali se jako koloniální dobyvatelé. Janouškovi a Bémovi to zůstalo do dneška.

Paní Terezo, jste příliš mladá a nezkažená, získávání zkušeností a otevírání očí Vás asi ještě občas zabolí.