4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sněmovna vyslyšela žádost PČR...

Policii se ve středu otevřely dveře, o kterých se jí doposud při vyšetřování korupce jen zdálo. Ve skutečnosti jí o bývalou ministryni nejde. Byla jen nejslabším článkem systému, ke kterému se dostala jako slepá k houslím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.7.2012 13:45

I přihřívaná polívka se může připálit

Ani lákavost přihřátí vlastní politické "polívčičky" nemůže v mých očích omluvit fakt, že stoupenec strany liberální tleská policejní akci, která je přinejmenším populistická, aktivistická, a manipulativní. Tato akce se příliš podobá té, kterou "grosstapo" vedlo proti panu Čunkovi...I tam byl porušen zákon tím, že policie oficiální obvinění aktivisticky rozšířila.

P.S. Už to, že pan Kalousek hledá ochranu v totálním EU-hujerství dokazuje, že jeho politický rozum, morálka a bezúhonnost mají velké mezery. Teprve jeho současné chování ale dokazuje, že je to hlupák, který je nebezpečný každému a hlavně sobě a těm, kterým chce pomáhat. Kdo nedokáže ovládat sebe, nemůže vládnout jiným.

J. Urban 14.7.2012 21:37

Děkuji za článek, pane Matějko,

věřím, že o tom hovadu píšete z vlastních zkušeností - a přesně tak bych ho otaxoval. Vlastně je to stejná liga jako Rath, ale IQ má určitě o něco vyšší - usuzuji tak přinejmenším z toho, že ho nechytli (aspoň zatím) s žádnými krabicemi.

J. Kanioková 14.7.2012 18:07

.."Miroslav Kalousek neopomněl také zmínit údajně nezasloužený neblahý vliv kauzy na jeho stranu TOP 09, kterou "vydupal ze země"..

No, možná ho napadl vznik nové strany, ale každopádně pak ve skutečnosti óbr podporou vznikla TOPka především proto, aby byla i na "pravici" eurohujerská strana.

K. Kužel 14.7.2012 21:36

Re: .."Miroslav Kalousek neopomněl také zmínit údajně nezasloužený neblahý vliv kauzy na jeho stranu TOP 09, kterou "vydupal ze země"..

Myslím, že hlavním cílem TOP09 bylo podříznutí ODS - aby konečně ta láska a pravda zvítězily. Přes veškeré poctivé úsilí se však vždy vloudí nějaká chybička a láskyplné podříznutí se nekoná.

J. Boleslav 15.7.2012 11:29

Re: .."Miroslav Kalousek neopomněl také zmínit údajně nezasloužený neblahý vliv kauzy na jeho stranu TOP 09, kterou "vydupal ze země"..

Taky to tak vidím. Kalousek se už viděl vládnout s Bohoušem ozubenou pleší, případně i bolševikem. Už to tady ostatně jednou bylo.

V. Němec 14.7.2012 15:48

Kníže

Pane kníže, bylo Vám třeba na stará kolena takového zostuzení s takovým mafiánem?

J. Urban 14.7.2012 21:37

Re: Kníže

Taky si říkám.

J. Boleslav 15.7.2012 11:31

Re: Kníže

Kníže už těch ostud v životě zažil více, i v privátním. Takže i tuto překousne.

P. Pruner 14.7.2012 15:07

někteří politici útočí na policii

Pane autore, aby nějací schopní policisté zbyli na to vyšetřování. Mnozí jsou terčem útoků známých politiků. Jistě k tomu oni politici mají své osobní důvody, především strach. Jsem velmi zklamán ministrem vnitra, protože se svých lidí nezastane. Je to jen politik, který si drží židli co nejdéle.

To co člověk někdy slyší v parlamentu připomíná spodinu společnosti a ne její výkvět.

K. Kužel 14.7.2012 21:40

Re: někteří politici útočí na policii

K tomu výkvětu společnosti bych nabídl citát ze Švejka: Víte, co je to růže z Jericha? Vezměte suchý kravský ho*no, dejte ho na talíř a polejte vodou. Do rána se vám krásně zazelená, a to je ta růže z Jericha.

J. Kadeřábek 14.7.2012 14:17

Nesdílím páně Matějkův optimismus

a důkazem tomu je třeba rychlost s jakou je instalován vrchní státní zástupce. Nečas je bez podpory Kalouskovy strany vyřízený a tak kromě, pro ODS  užitečného okopávání kotníků TOPky, nevěřím na přímý zářez.

P. Pavlovský 14.7.2012 10:26

Topku čeká už jenom pohřeb nejbližšími volbami,

K. Schwarzenberg jí vystavil úmrtní list v přímém přenosu,

Všeobecné podezření se nejenom potvrdilo, závislost strany na jediném člověku dostala až absurdní rozměr.

"Všechno je v lidech", říkali komunisté, když nám chtěli zakrýt skutečnoist, že všechno bylo v systému, který si lidi vybíral k obrazu svému.

Strana, která stojí na jediném člověku (co kdyby zemřel?) je strana nestandardní, nedemokratická, úchylná. Karel Schwarzenberg zešílel a zbytek strany zřejmě s ním.

To píši jako její nešťastný volič!!!

J. Boleslav 14.7.2012 13:25

Re: Topku čeká už jenom pohřeb nejbližšími volbami,

Snad jste někdy nevěřil tomu, že Schwarzenberg TOPce velí? Tak naivní jste snad nemohl být. Všeobecně se vědělo, že je to jen nastrčená figura, protože sám na sebe by Kalousek těžko někoho přilákal. TOPka se může buďto vnitřně obrodit nějakými novými tvářemi, které ovšem momentálně nevidno a tudíž v resuscitaci nelze příliš věřit, nebo zanikne jako všechny podobné pokusy před ní. A že jich bylo. Jen trochu politicky prozíravým lidem to muselo být dávno zřejmé, a to už před volbami, že je to spíše strana na jedno použití.

P. Kozelský 14.7.2012 8:36

Poločas stav : 0 : 2

Skóre této vlády vůči veřejnosti je v poločase 0 : 2 ve prospěch veřejnosti.

Neučiní-li pravice rychlé a účinné kroky ke stabilizaci své moci tj. nevysype-li podezřelé politiky od shora až po poslední horní dolnía nezmění-li komunkaci s veřejností, nebude v příštích parlamentních volbách vlastně k dispozici volitelná pravice žádná. Co bude poté je na bíledni.

Leč kdo se z historie nepoučí, musí si ji zopakovat. Proto asi bude zase hřímat vůdce jako svého času v únoru 1948 z balkonu. Smutné, leč asi v Česky kavkovských podmínkách nezbytné.

V. Kain 14.7.2012 11:37

Re: Poločas stav : 0 : 2

Pane Kozelský sypat se nebude,na to je Nečas příliš velká bačkora a dá se říci i zbabělec.S vysypáním Kalouska by vysypal i sebe,protože TOP 09 by opustila koalici.Takže sice bude vyslovena další nedůvěra vládě socialisty (bohužel těmi pravými)ale,koalice pojede dál.Přece jenom ještě dva roky si žít jako rochně v žitě je přednější než nějaký zájem občanů.

J. Boleslav 14.7.2012 13:19

Re: Poločas stav : 0 : 2

Který vůdce to bude, Vy nějakého vidíte? Ten nejrazantnější kritik vlády si momentálně užívá chládku v Litoměřicích.

K. Drobková 14.7.2012 6:18

Ano, velmi výstižné.

Jakkoli z úvahami a články p. Matějky většinou nesouhlasím, tak tentokrát vystihl Kalouska a tanečky okolo vydání Parkanové naprosto přesně.

B. Hudzieczek 14.7.2012 1:07

Není dobré vládnout

a chlastat (nebo šňupat) současně. Jednou jsme měli dokonce takového premiéra, ale ten to jakž takž takž  korigoval a sprostě nadával jenom novinářům. Současný ministr financí je už o level jinde. Jeho projevy jasně naznačují, že je buď  při nich pod vlivem alkoholu nebo jiných drog. Měl by se vzpamatovat, neboť současné vládě jde o hodně a on by mohl stát jejím hrobníkem.

P. Pavlovský 14.7.2012 1:03

Kalousek je politicky mrtvý muž,

to bylo jasné od chvíle, kdy začal třeskutě hájit Parkanovou a odhánět tak chtivé pařáty policie od kauzy CASA: Předvedl parlamentní zdatnost, jakou jsme od Listopadu nezažili. Bohužel tu nejsou už pamětníci, kteří by mohli srovnávat s parlamentem I. republiky, ale vsadil bych se, že Kalousek byl o tolik dál, o kolik se zlepšily dnešní atletické rekordy oproti těm předválečným.

Kalouskův pád byl pak už prostě jenom otázkou času, protože mnoho psů zajícova smrt a on byl v boji zoufale sám, nepočítáme-li Nečasův úlet o policejních plukovnících.

Kalouskův sofitikovaný kolovrátek začal brzy nudit, a tak jsem se soustředil na jeho backround, na předvolební koalici TOP 09 -STaN, za jejíž přítomnost ve sněmovně jsem svým miniaturním dílem voliče spoluzodpovědný.

Kníže dělal jako obvykle mrtvého (spícího) brouka, ale jistou nadějí mě naplňoval poslanec Gazdík, když rozumně prohlásil, že hlasuje pro vydání V. P. Napjatě jsem čekal, kdy se ukáží nějaké sebezáchovné instinkty této koalice, protože při pohledu zvenčí bylo jasné, že jestli se koalice TOP 09- STaN urychleně od Kalouska nedistancuje, podobně, jako se ČSSD distancovala od D. R., půjde ke dnu.

Dnešek rozhodl. Poslanci koalice upřednostnili krátkodobý zájem - zůstat ve sněmovně ještě dva roky - před zájmem dlouhodobým - dostat se po dalších parlamentích volbách do sněmovny znovu. Připomíná to známé dilema z kauzy Čunek: je důležitější zabránit pádu vlády než nechat průchod spravedlnosti. Jenom se ptám: opravdu platí řeč K. Schwarzenberga, že vláda bez Kalouska není myslitelná? Hypotéza: Představme si, že desítka poslanců, napříč koaličními stranami, tedy Lidem, ODS, TOP 09, STaN, ba i nezařazení, přijdou k premiérovi řkouce: vyměňte Kalouska za nestranického ekonoma, podobně, jaklo jste vyměnil R. Johna za Kubiceho! Když to neuděláte, budeme hlasovat s opozicí pro vyslovení nedůvěry vládě. Co by asi Nečas udělal? Vyměnil by nebo by nechal raději vládu padnout?

V. Běhal 14.7.2012 5:31

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Rordíl mezi Kalouskem a Čunkem je, že Čunek je nevinný a že tu šlo , kromě porušování zákona státními zástupci  i o policejní provokaci. Policie dala vypracovat falešný posudek na hodnotu ceny, za kterou Vsetín prodal svůj podíl firmě. Na základě tohoto posudku byl Čunek vydán senátem ke stíhání. Jedním z podezřelých, kdo celou Čunkovu kauzu spustil je i Kalousek.

P. Zelenka 14.7.2012 9:39

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Promiňte, ale uniklo mi kdy byl nad panem Čunkem soudem vyřčen pravomocný rozsudek nevinnen? Mám takový pocit, že kauza Čunek byla paní Veseckou odebrána dozorovému státnímu zástupci a předána jinému, který věc zastavil. Snad proto, že kde není žalobce není ani soudce. Přesněji by jste tedy musel konstatovat, že pan Čunek nebyl soudem uznán vinným.

Pro občana (míněno i politika) platí v trestním právu presumpce neviny, pro voleného člověka však před občany nikoliv, důkazní břemeno a je na tomto zvoleníchtivém člověku.

No a je-li pan Kalousek politicky mrtvý muž, kde bude poslední rozloučení? Kam lze nosit věnce? R.I.P.

P. Kolář 14.7.2012 6:43

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Nevyměnil pane Pavlovský.Tato vláda stojí na spojenectví Nečase a Kalouska.Jeden bez druhého jsou nuly.Nečas potřebuje sekerníka,aby vedle něj působil jako rozvážný muž.Je to součást jeho image.Druhou stranou mince je ovšem fakt,že jeho styl vládnutí vzbuzuje odpor i ve vlastní straně a změnu lze očekávat jen,když si ODS uvědomí,že se stává stranou nevolitelnou.To,že je doposud předsedou této strany je způsobeno tím,že ODS je personálně vyčerpaná a ve voličích vzbuzuje spíše odpor než naděje.

P. Pavlovský 14.7.2012 7:29

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Jakožto konzervativec, kterému není lhostejný mravní rozměr politiky, jsem "pragmatickou" ODS nikdy nevolil a ani volit nemohl (s výjimkou V. Bendy do senátu). O vedení této strany jsem si nikdy iluze nedělal a tím méně si je dělám dnes. Přestose mi nechce věřit, že je až tak neprozíravé, že nevidí pokračující nevolitelnost své strany pro zdrcující většinu občanstva.

V krajských volbách uštědřili voliči ODS výchovný pohlavek už minule. Tehdy se to ještě dalo svést na Julínkovu neobratnost s "regulačními" poplatky (které de facto regulační nebyly, protože se vztahovaly i na takové zákroky a prohlídky, bez kterých by paciant riskoval smrt) a její populistické zneužití ČSSD s D. Rathem v čele.

Stále se mi nechce věřit, že se v celé ODS nenajdou (po M. Doktrorovi) další, kteří by v hrůze nad stoupající hladinou v podpalubí neprchli nebo naopak zavelili "k pumpám"!

Opravdu bude strana čekat až do těch krajských a senátních voleb, na jejichž počátku - pokud se nic v ODS nezmění - už bude vyčnívat nad vodu už sotva kapitánský můstek?

Nejhoší je, že TOP 09 se chová úplně stejně sebevražedně a LIDEM rovněž. Posledním vystoupením předsedy Gazdíka dokonce i STaN. Co voličovi - konzervativci - zbývá? Mám volit Lidovce nebo Zelené?

P. Kolář 14.7.2012 9:53

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Lidovci nejsou stranou konzervativní, ale zakonzervovanou.Je jim v podstatě jedno,která strana vládne,jejich program je tak široký,že pojme všechny směry a spokojí se s jakoukoliv účastí v jakékoli vládě.Stačí se ohlédnout a zjistíte,že jejich politici jsou schopni zastávat všechny funkce,které na ně zbudou.Včetně jejich oblíbené obrany.Zelení jsou naopak dogmatici,kteří věří,že jenom jejich přesvědčení spasí svět a to za jakoukoli cenu.A vzhledem k celkově malé volitelnosti v našich podmínkách,fungovali vždy ne jako politici,ale jako vyděrači.Slavná jména snad nemusím připomínat.Kam šlápli,tam se zazelenalo v jejich prospěch.Pane Pavlovský,když chcete konzervatizmus,běžte volit do Anglie.Tam to funguje,v našich podmínkách je to nemožné,jediná konzervativní strana jsou bohužel bolševici,přejmenovaní na KSČM.

J. Boleslav 14.7.2012 13:26

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

A koho z pravého spektra doporučujete volit Vy?

T. Hamet 14.7.2012 13:33

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

V čem přesně Vám ultralevicoví Zelení připadají konzervativní?

P. Pavlovský 14.7.2012 13:56

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Nejsou, ale mohli a měli by být!

Idea udržitelnéhho vývoje, idea zachovat pokud možno nezprasenou přírodu,

zachovat či obnovit všechnyhodnoty, které ještě lidstvo v nedávné minulosti mělo, to je přece bytostně konzervativní

T. Hamet 14.7.2012 16:11

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Nemohli a neměli. Zelení v celé Evropě kolaborují s krajní levicí, pokud ji přímo netvoří (je to stát od státu mírně odlišné). Trvale udržitelný rozvoj patří v knihovně někam mezi Saint-Simona, pohádky Boženy Němcové a Komunistický manifest. Vy si vážně myslíte, že nějakémi Liškovi, Bursíkovi či Jacques a Stropnickému jde či šlo o nějakou přírodu? Svatá prostoto.

Na konzervativní hodnoty jsou tady úplně jiní.

P. Pavlovský 14.7.2012 16:51

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Já neví, o co jim jde, do hlav jim nevidím. Jenom vím, že to veřejně tvrdí.

O Stropnickém ovšem vím, že je to protřelý darebák, podobně jako blázen J. Patočka.

Bursíka, Jacques či Lišku bych do jednoho pytle s nimi neházel, konečně Bursík byl i pro radar.

Kteří jiní tady jsou na konzervativní hodnoty? V české politice? Schwarzenberg? Jmenovat, prosím!

T. Hamet 14.7.2012 18:38

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Jistěže tvrdí. Komunisti taky tvrdí, že jsou demokratickou levicovou stranou, co nikdy neslyšela o KSČ.

Schwarzenberg?? Bože chraň. Trilaterální komise, Římský klub, Bilderberg, B´nai B´rith...mám pokračovat?

V české oficiální-přesněji parlamentní-politice se pravice nevyskytuje. Existuje několik malých, nesourodých straniček, o kterých se jako o pravici mluvit dá. Za nejzajímavější jev v současnosti považuji iniciativu D. O. S. T..

Dovolte osobní dotaz, pane Pavlovský: Jste Pavel, vysoký a prošedivělý, takto kmenový zaměstnanec KD Plzeň? Pokud nechcete odpovědět, respektuji.