18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Sněmovna vyslyšela žádost PČR...

Policii se ve středu otevřely dveře, o kterých se jí doposud při vyšetřování korupce jen zdálo. Ve skutečnosti jí o bývalou ministryni nejde. Byla jen nejslabším článkem systému, ke kterému se dostala jako slepá k houslím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 14.7.2012 20:39

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Jako dle Norimb. zákonů 3/8 Žid nemohu D.O.S.T. s antisemitou Bátorou d.o.s.t. dobře volit.

Jsem ovšem roč. 1944, moje maminka, čistá árijka, byla za Protektorátu d.o.s.t. riskérské děvče; hned po válce se rozvedla.

Ovšem dožila se 87 let, ačkoli celý život hulila 40 denně, od Partyzánek přes Petry až po Marlboro. Jelikož jsem zcela po ní (alespoň fyzicky) a celoživotní nekuřák, budou mě prý muset zastřelit :-).

Tím se dostávám ke své identitě: Malý se sklonem k tloustnutí, prošedivělý až plešatý, univ. pedagog (od 1990), už 5 let v.v.

Jsem celoživotní Pražák, do Plzně přijíždím málokdy jindy než na Skupovku nebo podzimní Divadlo. Za Plzní v Holýšově jsem 2 roky vojákoval. Plzeňský herec Pavel Pavlovský není můj příbuzný, možná právě proto je hercem velice dobrým.

T. Hamet 14.7.2012 23:04

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Bátora už je trochu mimo hru, ačkoliv oficiálně je pořád předsedou. Doposud-a to mám z první ruky-nevydýchal mediální teror, který vůči němu rozpoutala liberální média. Upřimně-ani se mu moc nedivím, Ačkoliv nejsem jeho adorantem a osobně jsem ho potkal jen jednou, dovedu si docela dobře představit, co takový pres(s) s člověkem dokáže udělat. Nemyslím, že by byl antisemita, nic z jeho vyjádření na veřejnosti tomu nenasvědčuje. Snad antisionista, což naprosto chápu.

Taky hulím 40+ denně, uvidíme, jak to ovlivní budoucno. Zatím se cítím dobře.

Mně to jméno připomnělo právě Pavla Pavlovského, dlouholetého kmenového herce činohry Komorního divadla v Plzni, kde jsem se narodil, dorůstal, dospíval, ženil se, množil a rozváděl. Napadlo mě to proto, že jste někde včera zmínil, že jste teatrolog-a já se tam motal kolem divadla pět let. Mimochodem v divadle Alfa, takže na Skupovce jsme se klidně mohli potkat.

Takže vypadáte nějak jako Pavel Vašíček? :)

P. Pavlovský 15.7.2012 13:03

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Pavel je můj kamarád a kdysi (1984 -90) i kolega - byl jsem dramaturgem ÚLD Praha. Je ale ještě mnohem tlustší než já.

Na SP jsem byl pravidelně 1977 - 2006, po Listopadu často jako předseda poroty nebo její člen.

Od 1976 píši pravidelně do Loutkáře - dodnes.

Jinak odkazuji na www.divadelni-noviny.cz,

T. Hamet 15.7.2012 15:31

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Můj taky :) I když nijak důvěrný, přece jen jsem o pár let mladší. Hlavně je to skvělý chlap.

Já se v Alfě pohyboval 89-94, takže jsme se potkali téměř určitě. Pak jsem ještě o pár let později dělal muziku k jedné pohádce Ivánka Nesvedy. Dokonce něco vyhrála a muziku mi prý pochválil sám veliký Milan Uhde :)

 S gustem jsem si přečetl Váš článek "U Kalicha " :)

T. Hamet 14.7.2012 23:05

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Uf. Přičinil jsem sem poměrně rozsáhlý příspěvek, ale kamsi zmizel. Tak snad zítra.

T. Hamet 14.7.2012 23:07

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

A hele. Tak nic, už se zjevil.

T. Hamet 14.7.2012 13:27

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Myslím, že vyměnil. Kalousek ho začíná za nohy stahovat s sebou. Musí se rozhodnout, jestli spadnou oba, nebo ho kopne do hlavy a udrží se.

J. Urban 14.7.2012 21:43

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Desítka? jakože DESET poslanců že by chtělo zaříznout Kalouska? V podmínkách bahna českého parlamentu holá utopie!

P. Pavlovský 14.7.2012 22:56

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Nejde o celý parlament, jde o deset z těch, tuším, 104 poslanců, kteří při posledním hlasování o důvěře vládě hlasovali pro ni. Tedy z poslanců ODS, TOP 09, LIDEM a několika nezařazených.

O jejich mravní úrovni si nedělám iluze, ale nevěřím, že by se mezi nimi deset, ale vlastně jenom pět (tolik by při nejbližším pokusu po vyslovení nedůvěry stačilo k pádu vlády), kteří Kalouska nemají rádi nenašlo. 

Proč by třeba M. Doktor či  P. Bém nebo Kateřina Peake a její lidé, kteří už beztak nemají šanci dostat se po volbách do parlamentu, proč by neměli pohrozit Nečasovi, že neodvolá-li Kalouska, budou hlasovat proi nedůvěru?

J. Boleslav 15.7.2012 11:28

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Protože TOPka a Kalousek jedno jsou. Pokud proto padne Kalousek, padne i vláda. I když Nečase bych nepodceňoval, s veverkami zatočil perfektně, tak na zbavení se Kalouska obávám se nemá.

P. Pavlovský 15.7.2012 12:48

Re: Kalousek je politicky mrtvý muž,

Poslancům TOP 09-STaN může Nečas naznačit následující alternativu:

1. Kalousek nebude odvolán, padne vláda a budou co nejrychleji předčasné volby, dejme tomu současně s krajskými. TOPce, se zátěží Kalouska na krku bude hrozit takový propad, že se už vůbec nedostane do sněmovny, takže všichni její poslanci do 4 měsíců doživotně v politice končí.

2. TOPka navrhne místo Kalouska nějakéhjo ekonoma - praktika, třeba i nestraníka (jde o dokončení prací na státním rozpočtu 2013). Vláda nepadne.

Navržený bude jmenován novým ministrem financí.

Volby se budou konat až v řádném termínu za 2 roky, během kterých TOPka opět získá otřesenou důvěru voličů, protože mimo Kalouska už žádný další malér mít nebude, takže se do parlamentu znova dostane.