19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Slyšíme dobře?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Evropan (normální) 30.9.2006 1:57

Re: Čerstvá informace !

Ještě hodnověrněji to popisuje na svých stránkách pan Ing.Ivo Aštar Benda.

Ada 30.9.2006 1:03

Plichta

Jsem ráda že alespoň vnitřně zvítězila ODS nad ČSSD. Bohužel se to příliš  neprojevilo v televizních zprávách, kde závažná fakta o odposleších vyzněla jako rozdílná tvrzení soupeřících stran. Tak snad až sobotní tisk.

Slava 30.9.2006 3:31

Re: Plichta

Ano, ODS už vnitřně vítězí dlouho. Nejvíc vítězila v devadesátých letech. Teď se chystá vítězit zas. Jenomže to obyčejný člověk jako vždycky šeredně odskáče. I vy, Ado, ledaže jde u vás o masochismus.

Mišák 30.9.2006 3:58

Re: Re: Plichta

Jak hrozné, "obyčejný člověk" v devadesátých letech šeredně odskákal kupónovku tak, že za svou tisícovku dostal minimálně tisíců deset, kdo si počkal, vydělal víc (to asi není váš případ - jak zavržníhodné!) a někdo vsadil na špatné akcie a prodělal (takže už jen řve o tunelování). Chválabohu, že už nyní "nevítězí" ČSSD (ani KSČ-M), 8 let bohatě stačilo.

huhu 30.9.2006 8:27

Re: Re: Plichta

mohl byste sdělit kriteria rozdělení lidí na obyčejné a neobyčejné ? Ze sovětských románů znám několik lidí neobyčejného ražení......:-D

SLAVA 30.9.2006 11:48

Re: Re: Re: Plichta

Klidně vám sdělím to, co patrně v sovětských románech nebylo. Obyčejný člověk je pro mně ten, kdo si nebere úvěr s tím, že ho nesplatí, do nemá "insider information", které pilně využívá, což je jinde trestné, člověk, který nezakládá kampeličky s tím, že naivky obere atd. Ti druzí - a neříkám jim neobčejní, těm říkám gauneři - dělalio pravý opak. Čtěte dál sovětské romány  a fanděte ODS, jde to dobře dohromady.

jirka.s. 30.9.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Plichta

Milý slavný! Termín "obyčejný člověk" je opravdu dobrá záminka k rozvinuté diskuzi. Skutečně, obyčejný člověk není ten, kdo si bere úvěr s tím, že ho nesplatí. Ale jestli se domníváte, že "obyčejní lidé" vkládali své úspory do kampeliček, tak se zatraceně mýlíte. Viděl jste nějakou tu jejich "valnou hromadu"? Pokud ano, tak Vám nutně muselo připomínat jejich věkové složení bandu, co se v té době slézala na Džbánu. Nenamítejte, že je to celkem vysvětlitelné, protože jenom staří lidé věděli, co to kampeličky vlastně byly. Ano, toto tvrzení je pravdou. Ale!!! Jenom "neobyčejní" staří lidé měli v začátcích devadesátých let tolik prostředků, aby je mohli vložit do onoho pofidérního "projektu" kampeliček. Ve velké většině to byli nomenklaturní komunisté, kteří svou "poctivou" prací "našetřili" čtvrt až půl milionu, a byli tak nenažraní, že uvěřili v 25-30% zhodnocení. Oni totiž od svých rodičů a ze starých českých filmů tušili, že taková kampelička byla něco stálého, neměnného a poctivého, ale zapomněli, že oni sami se postarali o jejich likvidaci. Duch ale přetrval a samozřejmě se našli jedinci, kteří charizmatu kampeliček dovedli zneužít. Ale každopádně tito vychytralci nemohli poškodit skutečné obyčejné lidi, jako například mne, kteří žili od výplaty k výplatě. Naopak, ne kampelička, ale kupónová privatizace mi dopomohla k celkem slušné částce, a jelikož jsem nebyl nenasytný jako ona banda komoušů a pravděpodobně i o něco prozíravější, tak mi zůstala. O kampeličkách jsem si nejprve zjistil, jak to v nich skutečně za I. republiky chodilo a po zjištění, jak to chodí v těch zmrtvýchvstalých jsem na ně hodně rychle zapomněl. A přiznám se Vám, je to lidské, že jsem se poměrně dobře bavil, když jsem posléze viděl tu partu rozhořčených "obyčejných komunistů".

Kobylka Lajda 30.9.2006 19:11

Re: Re: Re: Re: Re: Plichta

Je to vysvětlení z velmi zajímavého úhlu a při zamyšlení je nutno konstatovat, že máte pravdu. Celoživotní úspory celé mé rodiny po pádu komunismu byly zanedbatelné, pomohla mi až kupónová privatizace - ovšem necpali jsme akcie do jednoho fondu, ale do firem. Z kupónovky dodnes žiju. Vždy jsem se divila, že ti důchodci měli takové velké úspory! A ejhle - vysvětlení je víc než uspokojující. Díky, jirko s. Ty nenosíš hlavu na ramenou nadarmo - na rozdíl od mnoha přispěvatelů, kterým stačí především SLIBY. R^R^R^

Karek H. 30.9.2006 0:16

Vzhledem k tomu,

že jsem tu diskuzi ne stoprocentně, ale z velké části sledoval, tak mohu říct, že pan Haas většinu výroků ale hodně překrucuje. Asi chce být vtipný, je ale spíš komický.

John 30.9.2006 0:21

Re: Vzhledem k tomu,

Obávám se, že je velmi mírný. Ta svinstva co zazněla z úst citovaných pánů byla v reálu v mnoha případech na jednu přes ústa.

Karek H. 30.9.2006 0:28

Re: Re: Vzhledem k tomu,

Ano, já vím. A ti druzí byli prototypem hodných, slušných, mírumilovných a hlavně pravdomluvných politiků, že?! Já tak závidím těm, co vidí jednobarevně!

John 30.9.2006 0:35

Re: Re: Re: Vzhledem k tomu,

Tak mi řekněte jedinného poslance ODS, který byl hrubý a urážel socany. Mimo poslance Shviepela nebo jak se píše, ten truchu sklouzával. Ale kecy i idiocii, rasismu, fašismu a podobné lahůdky padaly kupodivu z rudého tábora.

Slava 30.9.2006 3:32

Re: Re: Re: Re: Vzhledem k tomu,

Obraťe to, řekněte mi jediného poslance ODS, který nebyl hrubý...

huhu 30.9.2006 8:28

Re: Re: Re: Re: Re: Vzhledem k tomu,

vy to zjevně stejně nepoznáte :-P

SLAVA 30.9.2006 12:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vzhledem k tomu,

Od vás to sedí. Komentujte své sovětské romány, a ne parlamentní rozpravy, to jste v e VÚMLU nebrali.

helena 1.10.2006 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: Vzhledem k tomu,

v tom případě byly asi zároveň dva přímé přenosy. Jeden pro nekritické fanoušky  levice a druhý pro ostatní.  Anebo, a to je druhá možnost, urážky a vulgarita teď mají jiný obsah. Nikdo z ODS totiž nemluvil v afektu (mimo toho Schwipela, nebo jak se jmenuje) a  bylo vidět, že se velmi ovládají, aby nepoužili nějakou urážku. Bylo to neuvěřitelné porovnání sprostoty a slušnosti v přímém přenosu.  Jen je vidět, že se novináři bojí, protože už mezi sebou mají několik kolegů, kterým bylo omezeno jejich vystupování jako následek "nevhodného " chování vůči ČSSD. Velmi mě zklamala např. Daniela Drtinová  ve večerních Událostech, očekávala bych, že novináři zaujmou určitý postoj proti prokázanému odposlouchávání svých kolegů....

vlk svojpelešník 30.9.2006 0:08

Obávám se pane Haas,

že už Vám těžko budu moci někdy něco věřit...

jonáš 30.9.2006 0:11

Re: Obávám se pane Haas,

Taky je mi smutno, Vlku. Chcíp mi pes -- poslední sbohem.

hornet 30.9.2006 1:04

Re: Re: Obávám se pane Haas,

Aspoň bude místo pro normální čtenáře.

Ladislav N. 30.9.2006 3:27

Re: Obávám se pane Haas, ... - Haasovi už nelze věřit ani slovo.

"Normální čtenáři" jsou ti, co obdivují lži a demagogii T. Haase (viz jeho agitka o "Klondike" v pondělí a jeho zásahy  do příspěvků v diskusi - mazání, dodatečné vkládání vlastních antedatovaných textů, odstranění nepohodlných názorů....)?

T. Haas má kachní žaludek ... nejspíš jako součást "profese" agitátora na objednávku. :-/

mik 1.10.2006 13:02

Re: Re: Obávám se pane Haas, ... - Haasovi už nelze věřit ani slovo.

Haas slapl na kuri oko vecne ukrivdenym pubertakum :-D

ivanplacak 30.9.2006 1:18

Re: Re: Obávám se pane Haas,

Skutečný projev lítosti.Mám dva,jednomu je přes deset,druhému třináct let.Denně nato myslím,nebude to lehké,už jsem to párkrát zažil.

hornet 30.9.2006 1:01

Tak proč to čtete?

Navíc vidím, že jak dbáte na páně Haasovu mravnost a své libido, zcela vám uniká fakt, že čeština disponuje i 5. pádem.

bazar 30.9.2006 1:13

Re: Tak proč to čtete?

Si s nim třeba vytřete, pane Hornet.

Jarda 30.9.2006 10:16

Re: Re: Tak proč to čtete?

Bože, to je blb!