29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Slyšíme dobře?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
normál 30.9.2006 11:12

Re: Re: Děkujeme Hassovi

Není nad silnou představivost často je silnější než intelekt,že huhu.;-D

franta 30.9.2006 10:24

Kdo chce psa bít, hůl si najde

"Soudce v Praze 5 povolil na žádost nějakého policisty ze zvláštní vyšetřovací skupiny plošný odposlech v prostorách Sněmovny (místnost užívaná Českým rozhlasem). Vše je tedy legální. Podle zákona".

Zbytek už jste pane Haasi ani nemusel psát. Nechte si od pana JUDr. Langera vysvětlit něco o liteře zákona. Zásadní otázka totiž zní právě "Byl porušen zákon?". Pokud ne, měl byste svou nenávist k ČSSD a Paroubkovi ventilovat nějak jinak a někde jinde. Jo, a ten zákon byste se měl pokusit změnit, když Vám tak vadí. Já Vás v tom budu podporovat. 

 

huhu 30.9.2006 10:28

Re: Kdo chce psa bít, hůl si najde

ano Jičínský byl i jeden z hlavních exponentů toho, že zůstalo legálním vše co nám tady komunisté prováděli 40 let...(až na některé "nezákonnosti")

Evropan (normální) 30.9.2006 15:44

Re: Re: Kdo chce psa bít, hůl si najde

Pane huhu, nemáte dnes den. Všechny dnešní Vaše komentáře jsou nějak mimo mísu. Jsou snad i pravdivé, ale mimo mísu.

Mard 30.9.2006 14:07

Re: Kdo chce psa bít, hůl si najde

Domnívám se že porušen zákon byl. Ostatně věřím že v tomto též budou konat orgány činné v trestním řízení. Inspekce ministerstva vnitra dle mého skromného názoru nemá co navrhovat státnímu žalobci aby nařídil odposlech sněmovny, když sněmovna není prostorem policie. Domnívám se, že došlo k naplnění skutkové podstaty trestního činu zneužití pravomoci veřejného činitele, což jistě vyšetřovatel IMV je, protože je ve služebním poměru.

AndyO 30.9.2006 9:49

asi to dost dobře nechápu

ale kdy se konečně dozvíme, zda informace v Kubiceho zprávě mají reálný podklad a co je na nich pravdy ?

Vůbec mne nezajímá, zda tu zprávu přinesla parlamentní kočka v zubech nebo ji Langer propašoval v trenýrkách, ale zda je politická špička tak propojená s organizovaným zločinem, jak se píše, či ne. Kdyby byla desetina ze zprávy pravda, je to na věčný dištanc pro pár lidí, ne ? Zejména ty, co se kamarádějí s Kočkou, typickým představitelem českého podsvětí.

huhu 30.9.2006 9:56

Re: asi to dost dobře nechápu

přesně, to je podstatné R^

Lea 30.9.2006 10:18

Re: asi to dost dobře nechápu

ona milá zpráva Kubiceho jde napříč všemi stranami.Měli bychom mít zájem,aby se došetřila.Obávám se,že odvoláním Borníka vyšetřování "Kubice" končí.

huhu 30.9.2006 10:31

Re: Re: asi to dost dobře nechápu

netrpte fobií o tom, že v tom jedou "všichni", vždy se jedná o někoho konkrétního...a ods má jistě zájem na vyšetření

Lea 30.9.2006 10:34

Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

netrpím fobií,ale všichni v tom jedou.Alespoň podle sdělovacích prostředků i našich investigativců.

huhu 30.9.2006 10:57

Re: Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

kdo je to "všichni" ? i vy ? já určitě ne, a většina ostatních občanů jistě také ne....8-o

Nika 30.9.2006 10:59

Re: Re: asi to dost dobře nechápu

Vážená, Borník právě nevyšetřuje OBSAH Kubiceho zprávy, ale jen její únik, na podkladě Paroubkovy žaloby . Navíc to podle všech faktů vypadá, že ani ten únik vlastně nikoho nezajímal, šlo prostě o to ODPOSLOUCHÁVÁNÍ .

Lea 30.9.2006 11:32

Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

Borník kromě toho,jak zpráva unikla,vyšetřoval ještě dva lidi z Kubiceho útvaru.Odejivší Láska z finanční na nich nenechal chlup.Borníkůn útvar roprášen,Kubice bude propuštěn kvůli požadovanému vzdělání. Takže dojde i na mouřenína.

Kobylka Lajda 30.9.2006 20:48

Re: Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

Přechodník má znít - odešedší - co to tvoříš za patvary "odejivší"?  A to potom házíš prsama  a děláš machra přes zalosti politiky. Pičuříš češtinu a to ostatní taky. 8-o8-o8-o

helena 1.10.2006 1:24

Re: Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

Kvůli chybějícímu vzdělání nebude pokračovat ve funci kamarád Přibyla - Brych. Trochu se ti pletou jména....  a nechápu, co je divného na tom, že musí skončit kamarádi kamarádů, kteří ani nemají vzdělání na určitou funkci. Taková kariéra se přeci dělala v padesátých letech, soustružník dělal ředitele a vysokoškolák u soustruhu...   inteligence do výroby !   copak někdo chce, aby se to vrátilo?  I když ..........

AndyO 30.9.2006 11:29

Re: Re: asi to dost dobře nechápu

Leo, chcete tvrdit, že vyšetřování čehokoli končí odvoláním jednoho Borníka ? Který notabene s vyšetřováním obsahu zprávy nemá nic společného ?

Lea 30.9.2006 11:33

Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

to tvrdit nemohu.Ale faktem je,že jak byl někdo během vyšetřování z případu odvolán,nedotáhlo se do konce vůbec nic.

Mard 30.9.2006 14:12

Re: Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

Ale Borník přeci nikoho nevyšetřuje. To je jen papaláš v čele Inspekce MV a vyšetřovatelem je někdo úplně jiný přeci. Jinak souhlasím s Vámi že odvolat vyšetřovatele je vážná věc, to už opravdu musí být důvod. Otázka je, když vyšetřovatel IMV požádá o odposlech sněmovních prostor, zda to je v pořádku.

helena 1.10.2006 1:29

Re: Re: Re: Re: Re: asi to dost dobře nechápu

není to v pořádku. Inspekce MV může vyšetřovat pouze policisty. A to je právě ten problém.

franta 30.9.2006 10:27

Musíte vydržet AndyO

Topolánek přece veřejně v TV prohlásil že o tom má důkazy. Jenom je jaksi někam založil a zrovna je nemůže nalézt. Určitě až je najde, tak je ukáže Langerovi a budeme mít o jeden únik informací víc.

huhu 30.9.2006 10:33

Re: Musíte vydržet AndyO

mohl byste Topola citovat ? 8-o

jirka.s. 30.9.2006 17:08

Re: Re: Musíte vydržet AndyO

Topolánka sice ne, ale franta o tom všem diskutoval už před válkou s okresním hejtmanem a panem zemským školním inspektorem. Poručík Dub je totiž jeho brácha.

Kobylka Lajda 30.9.2006 20:23

Re: Musíte vydržet AndyO

Když tak čtu, co píšeš, tak mne napadlo, jestli ty nemáš nějaké úniky, ale spodem, protože také neexistuje žádný důkaz o existenci tvého mozku.;-D;-D;-D

Malý Aston 30.9.2006 9:07

Zasedání jsem nesledoval,musel jsem pracovat!

Takže jsem se podíval na Primu,potom na Čt1 a ukončil sběr informací na televizi NOVA.Informace byla dostačující,komunisté řízeni Filipem a socani řízeni Paroubkem si odhlasovali,že Topolánek má odstoupit. KDU neví kde patří,tak nehlasovala,jen Šimonovský se trhl,Zelení kromě Bursíka také vyčkávají.Vzhledem k tomu,že nemáme dostatek informací jako naši vyvolení poslanci,novináři a reporteři se bojí,počkáme. V České republice se vždy všechno vykecá.Dříve či později.Jen aby nebylo pozdě.Dvoukoalice ČSSD+KSČM již jedna strana jest a tak mohou,pokud budou mít zájem odhlasovat i nové znárodnění,termín toho prvního,28 říjen se blíží.Boj v policii pokračuje,jedni dosazeni Grossem se ještě drží a druzí již nemají zájem.Takže dle mého nezáleží na tom,co chtějí naši poltičtí vůdcové ale na kterou stranu se přikloní tajné služby a vrcholky policie.Vzhledem k tomu,že tam dosud pracuje 800 příslušníků Stb,KGB a GRU čeká nás dlouhý podzim. Kdo vyhraje? Nevím ale zkušenosti s bolševiky napovídají,že se jen tak nevzdají. Dopisy,kufříky dokumentů,tajné zprávy a informace,proložené dezinformacemi nás ještě dlouho budou bavit a tak se máme na co těšit.

Mard 30.9.2006 14:13

Re: Zasedání jsem nesledoval,musel jsem pracovat!

Škoda, stálo to za to. Možná někde bude archív, ale jde o 4 hodiny.

Lea 30.9.2006 8:03

zasedání v parlamentu jsem sledovala

a zdá se mi,že autor tak trochu manipuluje. Ono vůbec nevadí,že se o tom mluví.Ale v tom případě neměla ODS žádat o přerušení zasedání z důvodu,že utajený dokument bude projednán ve výboru.Na návrh ostatních stran bylo odhlasováno,že se zprávou o odposeších bude seznámena celá komora na uzavřeném zasedání a diskuze bude poté probíhat veřejně.Načež Pospíšil při veřejné diskuzi přečte jimi tak"závažnou",hodnou utajení,zprávu. Lépe řečeno část této zprávy.Borník je odvolán,případ Kubice patrně uzavřen.Bravo.

huhu 30.9.2006 8:12

Re: zasedání v parlamentu jsem sledovala

demagogové vždy odvádějí pozornost od obsahu a podstatného k formě a nepodstatnému. Takže - co říkáte obsahu tj. tomu co Pospíšil sdělil. Tomu, že inspekce vnitra vyšetřovala soukromé osoby, ačkoliv to nesmí ?

Cedr 30.9.2006 8:36

Re: Re: zasedání v parlamentu jsem sledovala

A co když policejní osoba je nepřípustně propojena s politikem (langer) a novinářem, kterému tento politik odpovídá na vhodně položené otázky? Tudíž jde o vyšetřování neprofesionality a politizace policejní osoby. Nenechte se mást kecy potrefené husy Langra.

huhu 30.9.2006 8:58

Re: Re: Re: zasedání v parlamentu jsem sledovala

ano propojení politiků a využívání policie v politice bylo vždy typické pro socialisty všeho druhu. Kdy se bude vyšetřovat např. tým Mlýn ?

Podstatou této aféry je, že inspekce sledovala civilní osoby, ačkoliv to nemá.

Jinak platí - vy se zabýváte formou jakou se dostala aféru na veřejnost, ne obsahem.

Mard 30.9.2006 14:18

Re: Re: Re: Re: zasedání v parlamentu jsem sledovala

Přesně tak. Inspekce MV má ze zákona vymezenou působnost. Píšu vymezenou, ale je to ve skutečnosti "omezenou" a to z toho důvodů, protože IMV nespadá pod parlamentní kontrolu a je přímo podřízena ministrovi vnitra. Tedy je žádoucí, aby mohli provádět vyšetřování jen policistů A NIKOHO JINÉHO. A nyní se dozvíme, že získali povolení na odposlech prostor Poslanecké sněmovny ČR, a to je jistě fakt, který stojí za zvážení. Přece není možné souhlasit s tím, aby například vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru (též spadá pod Ministerstvo vnitra) vyšetřoval postup lékaře při operaci nebo dodržování předpisů při nakládání s utajovanými skutečnostmi. To přeci nejde.