28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Slovenské prezidentské volby

Rovnou se přiznám, že jsem si přál, aby zvítězila Zuzana Čaputová. Přesto, že je rozvedená. Přesto, že hájí liberální názory.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 1.4.2019 15:49

Jen jestli ještě dnes někdo vnímá "liveralismus"

tak jako dřívější generace.. Dřív to bylo hlavně přes ekonomiku, ale dnes, mám pocit, že to lidi berou spíš tak nějak jako filosofii apod.

Niall Ferguson o kultuře v Unii: "Jako pravicový jste potenciální nacista." Komunisté jsou naopak "morálně zdraví" sociální demokraté» - https://www.nzz.ch/feuilleton/niall-ferguson-als-rechter-bist-du-ein-potenzieller-nazi-sozialisten-und-kommunisten-hingegen-sind-moralisch-einwandfreie-sozialdemokraten-ld.1467954?mktcid=nled&mktcval=107&kid=_2019-3-21

Svobodná mysl: Rod Dreher - americký konzervativec, který si uvědomil, že liberalismus je nepřítelem - https://unherd.com/2018/02/free-minds-rod-dreher/ - Dreher chápe, že úplná svoboda jednotlivce není neskutečným dobrem, čímž křesťanská pravice tak často trumfovala.

Liberalismus nás zlomil - potřebujeme novou stranu, která by nás.. - https://unherd.com/2018/06/liberalism-broken-us-need-new-party-call-home/

Děsivý individualismus lidských práv - https://unherd.com/2018/05/selfishness-human-rights/?=refinnar

J. Kanioková 1.4.2019 15:55

Uff "liberalismus"

K. Salajka 1.4.2019 10:59

Lidé

nevolí Kotlebu proto, že je fašista. Hlasy dostal proto, že zorganizoval vlakové hlídky které zasáhly proti systematickému okrádání pasažérů ve vlacích z Košic. Když v Moravském sv. Jánu byly problému s lidmi ve vyloučené lokalitě, přijeli Kotlebovci a lidé se mohli přestat bát. Při volbách do parlamentu dostal Kotleba většinu hlasů ve vesnici, kterou vypálili Němci. Lidé totiž nevěří, že někdo, kdo věci nenazývá pravým jménem, přinese řešení. Kotleba ztratí hlasy tehdy, až se věci budou nazývat pravými jmény a začnou se řešit.

Naprosto souhlasím s tím, že vítězem voleb je Mistrík a že Čaputová je nejlepší možný výsledek.

Pravicová politika zanikla nejen na Slovensku. První důvod je ten, že jsme všichni dole spořili, aby si nahoře měli co rozdat. Pohádky o tom, jak se naspořené rozdá těm dole, přestaly lidi zajímat. Politik budoucnosti je komik - exstarosta Reykjavíku, Beppe Grillo (Hnutí pěti hvězd) a teď Ukrajina.

D. Polanský 1.4.2019 10:08

Šefčoviš je jenom herec

hodí se do každého režimu, takový univerzál.

B. Martinák 1.4.2019 9:38

Slovensko není moc liberálni!

Zuzana vyhrála proto, že lidi volili proti Smerákovi! Šefčovič je Ficův přívěsek a lidi už mají té mafie po krk!

K. Janyška 1.4.2019 9:09

Do pr !"dele, co se myslí tím liberální levice ?

Jakože si každý dělá co chce ? To ale nejde, dokonce i ti, kteří to prohlašují, by byli dávno mrtví, kdyby se takovou kravinou řídili... Dzp.

F. Navrátil 1.4.2019 8:59

Prašť jako uhoď!

Pouze lidé jako Drápal mohou považovat kariérního úředníka EU Šefčoviče za kandiáta národoveckého tábora. Patrně, stejně jako někteří novináři a politologové, nepochopil, žee se ve finále utkali dva zástupci bruselského liberalismu (čti neomarxismu). Ve volbách vyhrála euroneziskovkářka nad euroúředníkem. Národovci k volbám ve druhém kole nepřišli.

V. Kain 1.4.2019 9:13

Re: Prašť jako uhoď!

Ty naše strany které pan Drápal vyjmenoval nejsou pravicové ani náhodou.

J. Anděl 1.4.2019 11:35

Re: Prašť jako uhoď!

Co myslíte pojmem "lidé jako Drápal"? Děkuji.

F. Navrátil 1.4.2019 12:37

Re: Prašť jako uhoď!

Lidé jako Drápal nevidí svět v jeho mnohabarevných souvislostech. Umí rozeznávat jen černou a bílou. Když je podle jeho názoru Čaputová reprezentantkou liberální eurodemokracie, pak musí být zákonitě její protikandidát národovec. Vůbec ho nezajímá, že se ve finále sešli dva ideově stejní kandidáti.

J. Anděl 1.4.2019 12:57

Re: Prašť jako uhoď!

Tomu já rozumím. Nevěděl jsem, kdo všechno jsou skupina "lidí jako Drápal". Ti, co vidí svět černobíle? To si s ohledem na řadu Drápalových článků, ba dokonce do jisté míry i toho dnešního, o panu Drápalovi nemyslím.

Věcnou námitku proti označení protikandidáta za národovce ovšem beru.

J. Cyrany 1.4.2019 8:59

Fašista-neomarxista čím víc zamotené

tím "líp". ODS, TOP 09, KDU-ČSL i STAN mají dostatek kvalitních politiků .. ano ? Třeba Kupka z ODS ? Který včera v Partii na Primě vnesl do diskuze zápach neudržovaných záchodů mixovaných s odérem vuřtů s cibulí ze IV. cenové , když Maláčovou označoval hanlivě Venezuela ? Díky Onderkovi a paní moderátorce byl po právu tento jízlivý bazilišek velmi rychle pacifikován a vrácen mezi mantinely slušné společnosti.

J. Qmiksik 1.4.2019 9:29

Proc lzes? Nebo komentujes neco cos nevidel? Rekl ze ji prezdivaji davkomat.

M. Prokop 1.4.2019 11:08

Re: Fašista-neomarxista čím víc zamotené

Ona ale Maláčová JE Venezuela jak z praku!

To je problém, navíc ve vládě, ne, že to někdo řekne.

J. Poživil 1.4.2019 8:16

K samotné paní Čaputové pak asi toliko.

K samotné paní Čaputové pak asi toliko. Nejsem z ní nadšený, protože před pár týdny ještě nikdo netušil, že nějaká paní Čaputová vůbec existuje. Příběh jejího zvolení mi hodně připomíná zvolení Macrona ve Francii. Hezká tvářička, miláček médií, pokrokové názory. Skoro se chce říct, že postava paní Čaputové byla lidem předhozena jako jediná "rozumná" varianta. Člověka ten způsob zvolení skoro vede k otázce, čí loutkou paní Čaputová vlastně je...

Jinak pro autora - KDU a STAN jsou pravo-středové strany? Když se podívám na definici pravo-levého spektra, tak zjistím, že tu vlastně žádná pravicová strana není, nejpravicovější ze jmenovaných je ODS a i ta se sune kamsi na politický střed.... Taková KDU jsou prakticky převlečený socani...

P. Neubauer 1.4.2019 7:58

Myšlenka dobrá

Jenže pravice v Česku již téměř neexistuje, živoří v mimoparlamentních stranách, roztříštěná, nevýznamná. TOP 09 a KDU jsou strany středu. ODS byla pravicová vždy jenom,tzv. hubou. Realita je pravý střed. Pokud vůbec.

J. Chaloupka 1.4.2019 10:27

Žádná pravice u nás nikdy nevládla. I ODS byla možná

pravicová ústy,ale činy levicová.

J. Pšenička Ing. 1.4.2019 7:56

Pane Drápale,

paní Kaputovičová není zdaleka tak dokonalá jak se vám zdá. Za prvé, není ani trochu černá a za druhé není lesba, tedy zatím to tak alespoň vypadá. Při svém vzdělání byste měl vědět, že nestačí být jen dokonalým PR produktem několik týdnů před volbami veřejnosti zcela neznámým, že nestačí se jen proslavit jednou skládkou, ale jako dokonalý kandidát prostě musíte bejt černej a buzerant.

J. Elias 1.4.2019 6:46

Další, který uvěřil v Johanku? Důležité je kdo za ní stoji, to se teprve dozvíme. Lepší známý čert, než domělý(á) anděl(ka).

P. Burda 1.4.2019 16:02

Re:

To, že jsme paní Čaputová nebyla známá v Čechách zdaleka neznamená, že o ní nikdo nic nevěděl na Slovensku. U toho domnělého anděla jde o to, jestli, když už to není anděl) je to člověk, čert, nebo mu čert říká pane.

My tady v Čechách dbáme na to, abychom si zvolili známé čerty. Jen jsme tak trochu přehlédli, že před našimi čerty i satanáš a ďábel padají na kolena a tlučou hlavami o zem. Nechci, abychom si nutně vybírali z andělů. Mně by stačil člověk, který se nebude bát čertů.

Z. Rychlý 1.4.2019 5:35

ODS, TOP09, STAN - pravicové strany??

Tak to už jste klidně mezi pravici mohl zařadit i ANO - hnutí pro všechny.

T. Pansky 1.4.2019 1:46

Pane Drapale, nate naprostou pravdu o potrebe ...

... sjednoceni pravice v Cesku. Kde je problem? ODS. Vetsina lidi si dobre pamatuje jeji nabubrelost s cele se svym zakladele, panem Klausem, ktereho samotneho jeho strana pozrala. Dnes je ODS naprosto necitelna a posledni kroky s vyloucenim Klause ml. jeji citelnost jeste nize. Nanestesti, na obzoru neni nic jineho. Male pravicove strany se vynoruji a opet upadaji. Proc tomu tak je? Nanestesti, v Cesku se buduji strany postavene na osobnostech. Je to spatne? Naprosto. Osobnost padne a s ni i strana. Dokud se na pravici neobjevi strana postavena na demokratickych principech oslovujicich pravicove volice, kdy volici jsou schopni svobodne prispivat ke prosperite strany a tedy prosperite sve, dotud se nic nezmeni. ODS je sice jedina parlamentni "pravicova" strana, ale prave na ni se sjednocovani pravice vzdy rozdroli.

D. Drápal 1.4.2019 8:47

Re: Pane Drapale, nate naprostou pravdu o potrebe ...

Máte bohužel asi pravdu více, než bych si přál...