16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Irena 23.4.2008 20:50

Když již jsme u toho

kdo co myslí o tom, co a jak udělali lidovci, tak nutno uvést, že oni vždy dělali všechno jen pro sebe!Buď vyčkávali, jak se situace vyvrbí a podle toho se přikláněli buď "Národní frontě", nebo  tu k Občanskému hnutí, tu k ČSSD, tu k ODS,prostě""Kam vítr, tam plášť"!Jejich jedinou výhodou pro zvolené partnery bylo, že tvořili jakousi politickou plastelinu, ktarou si vládnoucí strana vždy vytvarovala k obrazu svému!A ne jinak je tomu nyní!Osobně se divím těm několika tisícům poctivých občanů, kteří je pořád volí, že dosud neprokoukli, že politická cesta lidovců vede, pokud nejsou vhodně usměrňováni od nikud nikam!Jak lze snadno vypozorovat, lepší už to nebude a nezáleží na tom, kdo je povede!!!!!

vlasta 23.4.2008 21:18

Re: Když již jsme u toho

R^

Nomen 23.4.2008 19:20

Byla u nás nějaké vláda od roku 1918, ve které by naši čestní a neúplatní a charakterní plojhaři nebyli???

vlasta 23.4.2008 20:03

Re: Udělali kdy lidovci v kterékoliv vládě, ve které byli,

něco užitečného taky pro někoho jiného než sami pro sebe?

Iva 23.4.2008 17:20

Pane Drápale - děkuji za vaši odvahu!

Je velice příjemné číst po dlouhé době článek, který pana Čunka neuráží, který se snaží o vyváženou analýzu. Díky!

Houmr 23.4.2008 16:55

Články pana Drápala bývají čtivé,

ale lidovci nebyli díky své křivosti ve vládě od roku 1918 pouze po dobu "Opoziční smlouvy" . Takže Čunek do této party patří plným právem.:-/

vlasta 23.4.2008 15:31

Údiv: lidovci a odpovědní?!

Lutyn 23.4.2008 15:12

Údiv

Nestačím se divit, kolik věcně informovaných a osvícených lidí se najde mimo naše vyšetřovací orgány v kauze p. ČUNKA. Českým vyšetřovatelům zřejmě schází bystrý pohled přispívatelů Psího podrbání. Ještě, že se nemusí podepsat, tak jako já.

nepolitik 23.4.2008 14:54

Vážení diskutující, nechte na lidovcích, aby

mohli mít v čele své strany toho, kdo jim vyhovuje. Myslím si, že většina z Vás, kteří tuto skutečnost krituzují lidovce nevolí. Já osobně nejsem voličem lidovců a nikdy nebudu a proto mi je šuma fuk, koho mají ve svém čele. Pokud se týče textu tohoto článku je napsán velmi rozumně a jsem rád, že se pan Drápal za své členství v této straně nestydí. Poroto hodnotím článek takto: R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

čtenář 23.4.2008 14:45

P. Drápal,

který s p. Čunkem sympatizuje se domnívá, že mu bylo ublíženo. To se domnívám taky, když na něj nasadili stejného žalobce jako na Hučína, to už něco znamená a dobře, že onoho pána JUDr. Vesecká vyměnila.  Na rozdíl od p. Drápala si myslím, že Čunek je sotva nějaká výhra pro KDL.  Naopak se zdá, že zrovna proti němu zahájili tu kampaň, protože ho považují za nejslabší článek, tj. politika okresního formátu jen shodou okolností vyneseného do celostátní politiky, do které nedorostl.  U něho bylo totiž jasné, že na rozdíl od zkušených matadorů typu Kalouska se bude svými pokusy o obranu proti obviněním jen stále více zaplétat. Podobně hloupou politiku praktikuje Čunek i ve vládě, kde si svědomitě podřezává větev, na které sám sedí. KDU by udělala nejlépe, kdyby se ho co nejrychleji zbavila, jinak na to při volbách doplatí.

Malý Aston 23.4.2008 15:03

Re: P. Drápal,

Nemám rád lidovce ale přímo nesnáším Paroubka a jeho s.r.o. a Filipa a jeho komanče.Takže postoj KDU mi vadí,neboť dosáhnou jen toho,že se nedostanou při nových volbách do parlamentu a jejich příznivci přejdou k levičákům.Zelené hlavy se hádají mezi sebou a zřejmě také končí,neboť Stropnickému a jemu podobným ekoteroristům je jedno kdo vládne jen když mohou protestovat jako AuAu.Ale snad nebude tak zle,nás pravicově laděných občanů je stále více a více a pidistrany nebudou okopávat kotníky ani levici ani pravici.Vládu ČSSD+KSČM si může přát jen Jakeš nebo nějaký debil.:-D

Milan 23.4.2008 15:44

Re: Re: P. Drápal,

...a proč si Astone myslíte,že lidovci přejdou k levici??Když je pravice tak dobrá,jak píšete,proč by nepřešli k pravici?? Jenže,jestli lidovci už teď vidí,kam nás (tedy mám na mysli opravdu pracující lid - ne vyžírky a podnikavce) vedou špičky ODS,pak jim to nemůžete mít za zlé,že se raději připojí k levici.

Irena 23.4.2008 21:10

Podle Malého Astona

 je nás "pravičáků" více a stále mohutníme!Jen těch oblaků se s těmi 24 procenty ne a ne dotknout, i když si nohy podkládáme těmi odsouzenými pidistranami, i  tak to jaksi nestačí a musíme shánět všelijaké Melčáky a Pohanky, abychom se alespoň udrželi na nohou!To o naší mohotnosti jaksi příliš nesvědčí , i když různí Malí by rádi  stále rostli a mohutněli.Takže se ve skrytu duše bojíme, abychom také neskončili ve stadiu AuAu!!!

VLK 23.4.2008 19:26

Re: P. Drápal,

Souhlas. Čunek je nevinný, ale přesto by se měl stáhnout. Neboť zjevně v současné době nevydrží soustavný mediální tlak. Prostě ve zkoušce ohněm neobstál. To vůbec neznamená, že by byl odepsaný, jako např. Gross. Klidně ať se za dva roky vrátí.

Bude lépe, když na to lidovci doplatí při těchto volbách, než kdyby to bylo až u voleb parlamentních. A pokud se rozhodli, že půjdou bojovat za presumpci neviny u politika i s rizikem porážky v senátních volbách, tak je to jejich rozhodnutí, jejich program. Do parlamentních voleb času dost, to už bude Čunkova aféra dávnou minulostí.

John 23.4.2008 12:53

Hmmm

Tak zdravotnictví USA? Fakt Drápale? A kdy tam zavedli povinné pojištění pro všechny? A nebo si spíše chceme hrát na demagoga a místo Holandska napíšeme USA?

Standa 23.4.2008 12:25

Zodpovědnost

lidovců? "KDU-ČSL si raději vybrala zodpovědnost než řešení šitá horkou jehlou." Nemusela podpořit deformu šitou horkou jehlou. To by byla zodpovědnost! 

gerontusinza 23.4.2008 12:05

Pane Drápale . věcně a pravdivě....?

věcně možná, ale jste si tak jist pravdivostí...... ? Já nikoli. z jakékoli strany... Pravdivě....!!!!!. neslýchané v tomto státě..:-/ Chcete říci, že přestali mluvit o člověku, který jednoznačně díky svému postavení beztrestně zničil jediný originál důkazu, k manipulaci soudců a státních zástupců se připojila i mafie novinářů....... není nad "hlídače demokracie".....;-D No když vám takový člen vlády vyhovuje... ;-P

jerry, surprised mouse 23.4.2008 12:15

Re: Pane Drápale . věcně a pravdivě....?

zřejmě je to v KDU-ČSL jako s tím Nevěřícím Tomášem. My žádáme logické vysvětlení, ale člonové KDU-ČSL prostě Čunkovi věří.Kdyby řekl, že deník mu snědly jeho malé dcery, nikdo by tam asi nenamítl, že jsou to holky už odrostlé.;-D

Irena 23.4.2008 21:14

Re: Re: Pane Drápale . věcně a pravdivě....?

I v Bibli psáno jest: "Věř, a víra tvá tě uzdraví"!!!!!

KUK 23.4.2008 11:37

ale JW vis musis byt objektivni

s podivem je ze nemecka media v ČSR psala stejne ...lepe receno Čunka rozebirala jak se sluší a patri, ale nerozebrala stejnym zpusobem trebas Topolovo VAE  ( obcasny managment Topola s profitem 2mil Kč) versus 6 mil dluhy  + 400 podríznutých ovci..rozumej vybydlenych pracovnich mist...

Jinak je najata agentura ktera se stara a plati za to aby nektere veci z WEBU historicky zmizely a to i pomoci profitu adminum webu bez vedomi majitele webu a subwebu....

aljav 23.4.2008 11:34

pane autore

chápu to že jste jeden z těch co drží pevně kudlu vráženou do zad ODS, že jste jeden z těch co chtějí být ve vládě s kýmkoli a kdykoli ( bez odpovědnosti za své činy ).

a vysvětlete mě, jak může být převod zdr.pojišťoven na a.s., se 100% podílem státu privatizací ! To že a.s.jsou lépe kontrolovatelné a přehlednější je prostě fakt ! Doporučuji vám ty vaše právní "experty" na hodinu vyrazit !

VLK 23.4.2008 19:16

Re: pane autore

A. s. musí ze zákona splňovat určité požadavky na transparentnost, mít nějaké audity, výroční zprávy a podobně. Samozřejmě že to jsou čísla upravovatelná, ale falšují se dost těžko a s dost velkým rizikem. Takže to teoreticky krok k lepšímu je.

Ale přesto, podle mne, bez aktuální možnosti prodeje části akcií dané akciové společnosti jinému majiteli, a šel bych ještě dále, bez skutečné kontroly stavu akciovky nějakým menšinovým akcionářem, kterému záleží na jeho zisku, jsou ty zákonné záruky nedostatečné pro zlepšení celkové ekonomické situace v podniku.

Ale na druhou stranu, totéž platí v politice pro lidovce. Oni jsou menšinovým podílníkem vlády. Oni jsou tam od toho, aby stavěli ODS zrcadlo. Nakolik je petřínské, to už je na nás jako na voličích.

Jan Keller 23.4.2008 10:38

Vláda rozumu

S příchodem osvícenství hovoříme o epoše založené na vládě rozumu. Filozof Hegel předpokládal, že rozum najde ztělesnění v instituci státu. Je nad slunce jasnější, že tento dějinný proces vrcholí v Topolánkově vládě. Podle ní naplníme státní kasu prostě tím, že každý z daňových poplatníků bude do ní odvádět méně.

Podobně jednoduše se vyřeší problémy zdravotnictví. Privatizací pojišťoven se umožní, aby 15 procent pojistného odteklo mimo péči o zdraví, čímž pochopitelně prostředků na léčení výrazně přibude. Zbytek doplatí nemocní, kteří si budou za špitál platit i ve dnech, kdy ještě nebudou dostávat nemocenskou. To, co ve středověku zařídily pijavice, obstará dnes ministr Julínek. Pustí nám žilou.

Ve školství je rozum u nás zvlášť pevný v kramflecích. Děti z chudších rodin se zatím na vysokou školu nedostávají v takovém poměru jako děti z rodin zámožnějších. Aby se jim brány vědění otevřely dokořán, zavede se motivační poplatek za vzdělávání, tedy školné. To proto, aby chudší děti, které si zatím vzdělání neváží, protože je (skoro) zadarmo, zahořely po něm touhou. Zároveň vzdělávací proces výrazně zkvalitníme. Jak? Prostě tím, že přestaneme od učitelů požadovat, aby oni sami měli vysokoškolské vzdělání. Budou-li mít učitelé pouze maturitu, nebudou muset platit školné. Nebudou tak sice ke studiu motivováni, u učitelů to ale nevadí. Jak lišácké!

Také ministr zahraničí, ač svými kořeny ještě v dobách předmoderních, koupe se v paprscích osvíceného rozumu. Nezávislé Kosovo musíme uznat proto, abychom měli lepší pozici, budemeli chtít pomáhat Srbům. Je jasné, že kdybychom Srbům ještě znovu vybombardovali mosty a továrny, naše pozice v očích spojenců by jen vzrostla. Mohli bychom pak slovanským bratrům pomáhat o to účinněji.

Hegel byl mistr odvážných fikcí. Na Topolánkovy muže v čele státu však neměl dost fantazie.

John 23.4.2008 12:52

Re: Vláda rozumu

Dotaz, jsi schopen rozlišit 15% pojistného a 15% ze zisku? Jen, že bys potom přestal psát tyto kraviny.

janoryna 23.4.2008 13:00

Re: Re: johne, psát jako že si soukromník bude

moci sebrat jen 15 % zisku při plném riziku. nevím kdo píše větší kraviny. kterej inteligent by to dělal něst plné riziko a mít jen 15 % ze zisku ? tohle by ani socan nevymyslel !

John 23.4.2008 13:34

Re: Re: Re: johne, psát jako že si soukromník bude

A ještě za splnění 10 dosti přísných podmínek. Něco se ti na tom nezdá?

nup 23.4.2008 14:59

Re: Vláda rozumu

R^R^R^

jerry, surprised mouse 23.4.2008 10:01

Čunek musí být hypnotizér,

jinak není možné, že mu ti lidovci tak věří. V západním světě může být i darebák politikem, ale musí být dostatečně chytrý. Nedotknutelní idioti u moci -to je specialita Východu.Zřejmě tam tedy patříme.:-)

aljav 23.4.2008 11:37

Re: Čunek musí být hypnotizér,

spíš nikdo v KDU nechce kormidlo, před předem prohranými volbami ! 

jerry, surprised mouse 23.4.2008 11:57

Re: Re: Čunek musí být hypnotizér,

jenže je tu paralela s ČSSD po Grossovi - jakýkoliv nový předseda by byl voliči vnímán líp. Třeba s tím počkají až tak na rok před volbami.:-)