7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Situace je naprosto zoufalá

To se pozná lehce z toho, že nás ČT1 a ČT24 nezahrnují dramatickými zprávami o tom, jak se u nás šíří nachlazení a jaká nás čeká letošní chřipka. Nehledě na mnou očekávané, více než dvacet let vysílané „oblíbené“ šoty z ordinací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Němec 27.11.2017 6:24

Vlku nečuč pořád na ČT24

Netvrdím, že ČT je bez chyby, ale je třeba se dívat i na pořady ČT 2, ČT Sportu nebo ČTartu. Nečumte, Vlku, jen na politiku.

Když vidím pořady např. Daniela Stacha, který vede v bezvadné angličtině rovnocenné rozhovory s nobelisty , nebo Marek Eben v pořadu Na plovárně česky , německy a anglicky, jsem hrdej na Čechy. Některé, ovšem.

Totéž sporťáci - perfekt zpravodajství z olympiád, hokej s partou kolem Záruby, fotbal dtto Bosák a kolektiv, dobré přenosy i z ostatních sportů . Chcete to nahradit opět Pavlem Poulíčkem nebo Vencou Tittelbachem blahé paměti ? Sporťáci na Nově jsou jistě dobře oblečení vyfiklí fešáci,ale potěj se, když maj přečíst minutové zprávy ze čtecího zařízení.

Přenosy vážné hudby na ČT2 sleduji, mám ji rád stejně jako operu. A výborné nekomerční filmy na ČTartu.

Otoč knoflíkem, Vlku, nebo to vypni a běž do přírody.

P. Dvořák 27.11.2017 5:52

Z těchto důvodů si vůbec nejsem jist,

jestli v prezidentských volbách je opravdu takovým esem Zeman a jestli přece jenom nakonec hráč (volič) nebouchne o stůl dosud v dlani drženým trumfem Topolánkem.

Samozřejmě shrábne bank, ale ti kibicové kolem stolu s tím počítají pouze teoreticky.

L. Němec 27.11.2017 5:47

Uveďte, Vlku, konkrétní novináře

Podle Vašich tvrzení soudím, že jste čtenář zejména Haló novin a posluchač TV Nova . Tam se to hemží negativismem, jen co je pravda. Jejich enageliem je špatná zpráva, ta lidi přitáhne. Doporučuju ještě Primu se současnou suprstár Kajínkem a Barrandov, kde od rána do večera řádí jakýsi Soukup s další suprstár Brožkou.

T. Kubín 27.11.2017 5:14

Díky

Autore, děkuji za nádherné shrnutí, ,moc se vám povedlo.

J. Kratochvíl 27.11.2017 4:47

Pane Vlk dokud nepřiznáte že

Klaus za Babiše může a celá tzv pravicová reforma v divokých 90. letech byla špatná a nemorální v Čechách lepší nebude. Škoda, že to musel být říci naplno pan Babiš a za to sklízí úspěchy ve volbách. Je odporné, že lumpárny ODS a Klause házíte na Pravdu a Lásku a tzv osmašedesátníky. Váš článek je hnus plný lží a nenávisti.

P. Eugel 27.11.2017 4:02

Pane Vlk!

Hustý. Dekuji.

J. Cervenka 27.11.2017 2:31

pesimismus

hodne pesimisticky -ale projdete se po Mnichove, Parizi a Londonistan, Amsterdamu - a pak po Praze. Jaka to je uleva a nadeje do budoucnosti, ze Cech tusi co znamena vitacstvi (Drahose, na priklad) a zatim si zachovava normalni mysleni. Cechum je treba fandit!

J. Pospíšil 27.11.2017 2:14

Já opravdu beru větu:

"Všichni kradou" (omlouvám se za nepřesnou citaci, tu českoslovenštinu zcela neovládám) za přihlášení se a osobní přiznání.

Hodně to používají děti. "Tu pětku dostali všichni." Dětem to neprojde.

M. Jelínek 27.11.2017 2:11

dobré

a pravdivé

P. Kolar 27.11.2017 1:44

Re: Míšenec Okamura

Myslím, že pan Vlk použil slovo "míšenec" aby vypíchl nesmyslnost nálepky "rasista", kterou mu mnozí levičáci lepěj, protože pochopil smrtelné nebezpečí Islámské invaze, ale taky proto, že tak nálepkujou každého kdo s nima nesouhlásí.

To jen na okraj. Jinak s váma souhlasím.

T. Kohout 27.11.2017 1:43

et tu, brute?

Čekám další volby, aby se buď tato tendence potvrdila nebo se ukázalo že to byl náhlý výkyv z normality. Vždyť přece není normální, aby partaj fungovala jen na pokyn svého šéfa, ostatní jsou jen jakési loutky, které šéf dvěma slovy na půl úst zcela ukázní a zašlape do země, pokud si jen dovolí říct něco, co se bossovi nelíbí na 110%. Vlastně ani toto jim není dovoleno, musí prostě počkat na pokyn od šéfa a ten pak plnit.

J. Pospíšil 27.11.2017 1:40

Čím dál víc vidím jako problém,

že v této moderní společnosti se čím dál víc mluví v politice o tom, jaké jsou osoby a čím dál méně o problémech, před kterými "polis" stojí a jak je řešit.

Projevuje se to i v diskusích, kde aby člověk hledal názor, protože je utopen v množství osobních urážek a útoků.

Jakoby si politici a někteří diskutující vážně mysleli, že čím sprostější budou jejich diskvalifikace ostatních, tím lepší budou jejich výroky a váženost.

Není to tak dávno, co se takovýto přístup k debatě nebral ani u dětí.

Asi bychom si měli znovu připomenout Kiplingovu báseň Když.

S. Ševeček 27.11.2017 1:18

Míšenec Okamura

... to zní hrdě - protože Tomio Okamura je moderní český vlastenec; protože dnes už nezáleží na rase, ale na tom, kde se kdo cítí doma.

Že české národní zájmy artikuluje hlasitě a neomaleně? - vždyť je to potřeba!