19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Situace je naprosto zoufalá

To se pozná lehce z toho, že nás ČT1 a ČT24 nezahrnují dramatickými zprávami o tom, jak se u nás šíří nachlazení a jaká nás čeká letošní chřipka. Nehledě na mnou očekávané, více než dvacet let vysílané „oblíbené“ šoty z ordinací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 27.11.2017 10:04

Když podlehneme, tak ...

Unicef se jímavou "reklamou" v TV a s obrázky umírajících dětí v Africe snaží vzbudit soucit a donutit nás k další a další a další pomoci. Prohlašuji, že naše generace a několik, je humánní a pořizuje si zodpovědně tolik dětí, kolik uživí. Zároveň témto svým dětem všemi silami zajišťuje vzdělání, zdravotní péči, stará se svou prací o chod ekonomiky a pokrok a NEMÁ ŽÁDNÝ VLIV NA NEZODPOVĚDNOU POPULACI JINDE !Nemůžeme za tamní porodnost, nemůžeme za tamní nezodpovědnost a mentalitu. Lumíci při přemnožení páchají hromadné sebevraždy a tak se udržují ve stavu, kdy část přežije a zaručí pokračování rodu. Lidstvo si naopak počíná nezodpovědně, když té nezodpovědné části lidstva umožňuje dál a dál jejich nezodpovědné chování a ještě prostřednictvím jímavých videí vyžaduje POMOC nás zodpovědných tamním nezodpovědným. Jsou podoní i u nás a zatím, ZATÍM jejich počet nezpůsobil stejnou katastrofu, jakou pozorujeme v Africe. Shrnuto - dávám přednost přežití zodpovědné části společnosti. Jakákoli pomoc nezodpovědným bude následována ještě větší jejich populací a katastrofické lumíky v jejich pochodu do moře nahradí totéž v lidské podobě, tentokrát ale CELÉHO LIDSTVA. Musím dát za pravdu české wikipedii a dvěma posledním větám z prohlášení Římského klubu o regulaci populace. Ještě máme na vybranou, byť západní naši sousedé dvou ekonomicky a lidsky mohutnějších zemí už začínaj podléhat a dokonce uvažují, že části svých území vyhradí jiné "jurisdikci" jiného etnika a tím zahájí své totální sebezničení. Nedovolme stejný začátek konce a chovejme se zodpovědně k NAŠIM DĚTEM. Nezaslouží si, abychom jim zničili budoucnost humanitární podporou těch, kdo je pak vyhladí ...

J. Pospíšil 27.11.2017 2:14

Já opravdu beru větu:

"Všichni kradou" (omlouvám se za nepřesnou citaci, tu českoslovenštinu zcela neovládám) za přihlášení se a osobní přiznání.

Hodně to používají děti. "Tu pětku dostali všichni." Dětem to neprojde.

M. Jelínek 27.11.2017 2:11

dobré

a pravdivé

T. Kohout 27.11.2017 1:43

et tu, brute?

Čekám další volby, aby se buď tato tendence potvrdila nebo se ukázalo že to byl náhlý výkyv z normality. Vždyť přece není normální, aby partaj fungovala jen na pokyn svého šéfa, ostatní jsou jen jakési loutky, které šéf dvěma slovy na půl úst zcela ukázní a zašlape do země, pokud si jen dovolí říct něco, co se bossovi nelíbí na 110%. Vlastně ani toto jim není dovoleno, musí prostě počkat na pokyn od šéfa a ten pak plnit.

J. Pospíšil 27.11.2017 1:40

Čím dál víc vidím jako problém,

že v této moderní společnosti se čím dál víc mluví v politice o tom, jaké jsou osoby a čím dál méně o problémech, před kterými "polis" stojí a jak je řešit.

Projevuje se to i v diskusích, kde aby člověk hledal názor, protože je utopen v množství osobních urážek a útoků.

Jakoby si politici a někteří diskutující vážně mysleli, že čím sprostější budou jejich diskvalifikace ostatních, tím lepší budou jejich výroky a váženost.

Není to tak dávno, co se takovýto přístup k debatě nebral ani u dětí.

Asi bychom si měli znovu připomenout Kiplingovu báseň Když.

S. Ševeček 27.11.2017 1:18

Míšenec Okamura

... to zní hrdě - protože Tomio Okamura je moderní český vlastenec; protože dnes už nezáleží na rase, ale na tom, kde se kdo cítí doma.

Že české národní zájmy artikuluje hlasitě a neomaleně? - vždyť je to potřeba!

P. Kolar 27.11.2017 1:44

Re: Míšenec Okamura

Myslím, že pan Vlk použil slovo "míšenec" aby vypíchl nesmyslnost nálepky "rasista", kterou mu mnozí levičáci lepěj, protože pochopil smrtelné nebezpečí Islámské invaze, ale taky proto, že tak nálepkujou každého kdo s nima nesouhlásí.

To jen na okraj. Jinak s váma souhlasím.

M. Šejna 27.11.2017 7:27

Re: Míšenec Okamura

to jsem netušil, že v TOP09 a ODS jsou levičáci. Nejvíce totiž Okamuru nálepkují Fiala a Kalousek.

P. Han 27.11.2017 8:00

Re: Míšenec Okamura

Babiš a komunisti jistě ne, když s ním pečou.

J. Schwarz 27.11.2017 8:25

Re: Míšenec Okamura

Tak zrovna ta TOPka jsou echt levičáci a už jen čekám, kdy se do jejích řad přemístí soudruzi Dienstbier s Marxovou...

P. Kolar 27.11.2017 9:02

Re: Míšenec Okamura

U těch je to napůl žarlivost (že jim vyfouk kus místa na pravici) a napůl zoufalství.

J. Lukavsky 27.11.2017 7:37

Re: Míšenec Okamura

No jelikož Karel IV. byl míšenec Lucemburčana a Češky... a Masaryk míšenec Slováka a Němky (ale s českým jménem Kropacek(ová)), tak mi ten Okamura nepřipadá nepatřičný. Nakonec my Češi jsme geneticky po 1/3 Slované, Ketové a Němci, s mírnou pčíměsí Italů, Mongolů, Francouzů, Židů, Poláků ........

J.L.

J. Lukavsky 27.11.2017 7:38

Re: Míšenec Okamura

"pčíměsí" to nebylo schválně, to byl omyl klábosnice, příměsí je správně!