19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Situace je naprosto zoufalá

To se pozná lehce z toho, že nás ČT1 a ČT24 nezahrnují dramatickými zprávami o tom, jak se u nás šíří nachlazení a jaká nás čeká letošní chřipka. Nehledě na mnou očekávané, více než dvacet let vysílané „oblíbené“ šoty z ordinací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pospíšil 27.11.2017 16:08

Re: pane Schwarzi

Nebo, pane Šejno, má každý v průměru v rodině více zaměstnanců než jednoho. To je druhá možnost k vašim dvaadvaceti milionům.

J. Schwarz 27.11.2017 21:31

Re: pane Schwarzi

Páně Vlkovy výpočty smysl mají, neb Čechů je něco přes deset milionů a tak může usoudit že lidí, kteří mají v rodině nějakého živnostníka může být až pět a půl milionu. Vy jste, pomocí "svých výpočtů" usoudil že v Česku může být až 22 milionů lidí co mají v rodině zaměstnance. Ke vpravdě Cimrmanovské logice vám lze jen pogratulovat.

M. Vondráček 27.11.2017 8:55

Re: 5,5 milionů voličů z rodin živnostníků

Zkuste si to , co napsal pan Vlk ještě jednou a hlavně to zkuste pochopit. Pak zjistíte , že plácáte nesmysly :-) :-)

M. Prokop 27.11.2017 9:02

Re: 5,5 milionů voličů z rodin živnostníků

Jste dost optimista. :-P

M. Šejna 27.11.2017 9:31

tak ještě jednou, pane Vondráčku

použiji přesně věty pana Vlka a jen za živnostníky dosadím zaměstnance:

" ... Sobotkovi a jeho soudruhům z ČSSD uniklo, že je u nás momentálně téměř 3,95 milionu zaměstnanců. Pokud použijeme statistiku, že základní rodina má u nás 3,5 člena (otec, matka, 1-2 děti), takže 3,95 milionu našich zaměstnanců plus jejich nejbližší dává dohromady 13,825 milionu osob. Započítáme-li širší rodinu, tedy včetně prarodičů (cca další 2-3 žijící osoby), můžeme odhadnout, že jde o cca 22 milionů voličů."

Takže zkuste si to, pane Vondráčku, společně s Prokopem ještě jednou a hlavně to zkuste pochopit. Pak zjistíte, kdo tady plácá nesmysly.

J. Ticháček 27.11.2017 13:11

Re: tak ještě jednou, pane Šejno

Když chcete používat tuto argumentaci, zkuste se ve vzpomínkách vrátit do školních let a snad si vzpomenete i na vskutku zajímavý pojem: průnik množin.

M. Šejna 27.11.2017 7:16

5,5 milionů voličú

J. Fridrich 27.11.2017 7:14

Svět se v naší době nevyvíjí dobře. U nás se stal

Svět se v naší době nevyvíjí dobře. U nás se stal hrdinou vícenásobný vrah a celoživotní zločinec Kajínek - co k tomu dodat ? Na devastaci lidského uvažování a lidských vzorů má jistě vliv mnoho příčin - od znevážení těch nejlepších bojovníků za II. svět. války komunisty a jejich nahrazení pseudohrdiny ze země Sovětů až po to individuum dnes sedící na našem Hradě, které tvrdilo při nástupu na Hrad o jeho používání institutu milosti něco docela jiného - a najednou mu tam vykoukl vrah Kajínek.. Také se dnes mezi našim LIDEM rozmohlo dávat rovnítko mezi dobu, kdy nás 40 let řídili naši komunisti z Prahy - a je komunisti z Moskvy s dnešní dobou, kdy NÁS PRÝ ŘÍDÍ " ZLÝ " ZÁPAD. Že to tak není ukážu na prostém příkladu - dnes prý " musíme " slavit např. Halloween, ale já si opravdu nevšiml, že bych ho musel slavit.. VŘSR a jiné bolševické svátky jsme ale slavit opravdu museli. V dnešní době je moderní páchání sebevražd - tu páchá Evropa a celý Západní svět.. No a u nás se do toho pustily naše politické strany - Fiala likviduje ODS, Bohoušek ČSSD, Kalousek TOP 09, komouše soudružka Semelová se Skálem a Grebeníčkem juniorem..

J. Schwarz 27.11.2017 8:08

Re: Svět se v naší době nevyvíjí dobře. U nás se stal

Osobně, kdybych měl volit mezi sousedy Dienstbierem, Patočkou, ml. Stropnickým, Hollanem a Kájínkem beru Kájínka...

L. Němec 27.11.2017 7:14

Pane Vlku

situace je naprosto zoufalá ve Vašem velice zúženém světě. Běžte se projít do opravených a opravovaných čekých měst a městeček, zajeďte si na čerstvý povětří do hor a hned bude líp. A to i bez ANO.

J. Kohoutek 27.11.2017 8:50

Re: Pane Vlku

Vy jste ten článek nečetl?

R. Tesařík 27.11.2017 10:41

Re: Pane Vlku

Vypadá to tak.

L. Němec 27.11.2017 16:15

Re: Pane Vlku

A vy jste nečetli ten nadpis, kluci ?

P. Maleček 27.11.2017 7:05

Vlk nám z aktivistů a Havla už definitivně zblbnul.

Vlk ohnivě tvrdí, že prý se Babiš postavil proti zbohatlým politikům a byrokratům, kteří si postavili a uzákonili systém, kde jsou propracovaná zlodějna a úplatky základem. A součástí je požadavek na shrbení hřbetu před nekonečnou řadou úředníků, kteří mají neomezená práva, což je nekonečná řada ponížení a podmínek pro vznik úplatků.

Dle Vlka prý za tohle vše můžou aktivisté, zvláště ti co obdivují Havla.

Prostě Vlk nám už z nenávisti k aktivistů a Havlovi tak zlbnul, že nevidí až bučící realitu, že tím kdo tenhle systém od počátku spoluvytvářel a nejvíc využíval byl právě Babiš. A hned jak se díky hlupcům, co mu na jeho falešný protikorupční špek skočili, stal členem vlády, tak tenhle stát dojící a čím dál víc nedemokratický systém tvrdě, ve svůj prospěch utahuje. Což dokazuje i závratný nárůst Babišova majetku za pouhé 4 roky finacministrování - ze 40 na 80 miliard.

A tak se nám Vlk stal ukázkovým příkladem, že letitá chorobná nenávist vede k zásadnímu omezení vnímání reality až demenci. Až takové, že takto postižený jedinec podporuje zlo a tím ničí život nejen sám sobě, ale i většině občanstva co netouží žít v otrocky bídné totalitě Babišova Agrofertstátu, kterou už nyní předvádí u linek svých drůbežáren.

Co tam nastoupit Vlku - tam byste se možná rychle uzdravil. I když dle toho co píšete ....

A. Bocek 27.11.2017 7:01

Díky zmatenosti pravicových stran,

tu máme vládu dotačního kapitalisty s ruskými dinosaury a šikmookým nacionalistou. Střední třídu však žádná pravicová strana nehájí.

V. Vérosta 27.11.2017 6:53

To je tedy síla!

Přímo Vlčí! Opravdu velmi tyhle názory Lutherovského střihu přibité tentokrát nikoliv na vrata, ale aploudované do Neffova webu, konvenují s mými pocity! Alpy jsou plné solventních Čechů v létě, v zimě. Na youtube je plno videí cizinců fascinovaných zemí, ve které se octli. Viděl jsem na vlastní oči jak blondýnka přátelsky muckne svého tmavovlasého kolegu se šikmýma očima. Podle šalin jezdících po Brně se dají seřizovat hodinky. A být šéfem socdemáků, tak vím co bych udělal: okamžitě prodal Lidový dům a odstřihl se tak definitivně od minulosti, která je zapadlá prachem zapomnění.

P. Gábriš 27.11.2017 6:35

hnidopišná poznámka:

Ač souhlasím s téměř každou napsanou větou, nestačím se s překvapením divit, že při Vašem rozhledu a zkušenostech ještě píšete o "odtrženeckém národě, který rozbil Československo". Ne, vinu na tom neseme stejně my - ba řekl bych, že snad ještě větší. Žil jsem v té době na Slovensku a aktivně se angažoval, tak vím, o čem mluvím.

J. Schwarz 27.11.2017 8:21

Re: hnidopišná poznámka:

Pochopil jste špatně - pan Vlk říká, že kdyby Češi byli xenofobní nikdy by si nezvolili do čela člověka z národa, který se od nich odtrhl. Zvolili, ergo nejsou xenofobní a samostatnost Slovenska jim nevadí. Osobně nechápu sjednocovací a centralizační mánie - v menších celcích si občané mohou prostředí lépe přizpůsobit svým preferencím a při neexistenci "xenofobie" se jich část může přemístit k sousedům - konvenují-li jim více tamní poměry.

M. Prokop 27.11.2017 9:04

Re: hnidopišná poznámka:

Fakt je, že Slováci se odtrhli. Nic proti tomu, jen nevím, proč to popírat.

J. Milota 27.11.2017 12:29

Re: hnidopišná poznámka:

Já jenom připomínám, s jakým kvaltem se Slováci odtrhli od Československa v roce 1939 a s jakým nadšením se přichýlili k Hitlerovi. A nezapomněli vyhlásit válku USA. Když pak byli v roce tuším 1944 v "řiti", tak se honem překabátili, aby nebyli souzení jako součást nacistické koalice. A Beneš jim to "sežral". Měl je nechat být...

J. Milota 27.11.2017 12:36

Re: hnidopišná poznámka:

Jak je známo, byli to Slováci, kteří se v roce 1939 kvapně odtrhli od Československa a přichýlili se k Německu a pak ještě stačili vyhlásit válku USA. Když potom jejich spojenec Adolf v roce 1944 byl v "řiti", tak se honem překabátili a rázem z nich byli Čehůnů. Je škoda, že je E.Beneš nenechal Rusům, aby je převálcovali jako nacisty.

J. Milota 27.11.2017 12:37

Re: hnidopišná poznámka:

L. Němec 27.11.2017 6:24

Vlku nečuč pořád na ČT24

Netvrdím, že ČT je bez chyby, ale je třeba se dívat i na pořady ČT 2, ČT Sportu nebo ČTartu. Nečumte, Vlku, jen na politiku.

Když vidím pořady např. Daniela Stacha, který vede v bezvadné angličtině rovnocenné rozhovory s nobelisty , nebo Marek Eben v pořadu Na plovárně česky , německy a anglicky, jsem hrdej na Čechy. Některé, ovšem.

Totéž sporťáci - perfekt zpravodajství z olympiád, hokej s partou kolem Záruby, fotbal dtto Bosák a kolektiv, dobré přenosy i z ostatních sportů . Chcete to nahradit opět Pavlem Poulíčkem nebo Vencou Tittelbachem blahé paměti ? Sporťáci na Nově jsou jistě dobře oblečení vyfiklí fešáci,ale potěj se, když maj přečíst minutové zprávy ze čtecího zařízení.

Přenosy vážné hudby na ČT2 sleduji, mám ji rád stejně jako operu. A výborné nekomerční filmy na ČTartu.

Otoč knoflíkem, Vlku, nebo to vypni a běž do přírody.

P. Dvořák 27.11.2017 5:52

Z těchto důvodů si vůbec nejsem jist,

jestli v prezidentských volbách je opravdu takovým esem Zeman a jestli přece jenom nakonec hráč (volič) nebouchne o stůl dosud v dlani drženým trumfem Topolánkem.

Samozřejmě shrábne bank, ale ti kibicové kolem stolu s tím počítají pouze teoreticky.

L. Němec 27.11.2017 5:47

Uveďte, Vlku, konkrétní novináře

Podle Vašich tvrzení soudím, že jste čtenář zejména Haló novin a posluchač TV Nova . Tam se to hemží negativismem, jen co je pravda. Jejich enageliem je špatná zpráva, ta lidi přitáhne. Doporučuju ještě Primu se současnou suprstár Kajínkem a Barrandov, kde od rána do večera řádí jakýsi Soukup s další suprstár Brožkou.

T. Kubín 27.11.2017 5:14

Díky

Autore, děkuji za nádherné shrnutí, ,moc se vám povedlo.

J. Kratochvíl 27.11.2017 4:47

Pane Vlk dokud nepřiznáte že

Klaus za Babiše může a celá tzv pravicová reforma v divokých 90. letech byla špatná a nemorální v Čechách lepší nebude. Škoda, že to musel být říci naplno pan Babiš a za to sklízí úspěchy ve volbách. Je odporné, že lumpárny ODS a Klause házíte na Pravdu a Lásku a tzv osmašedesátníky. Váš článek je hnus plný lží a nenávisti.

J. Lukavsky 27.11.2017 7:32

Re: Pane Vlk dokud nepřiznáte že

"Škoda, že to musel být říci naplno pan Babiš", který ke svým miliardám přišel tak, že svým dětem rozbil prasátko a vybral vkladní knížku po babičce...

J.L.

P. Eugel 27.11.2017 4:02

Pane Vlk!

Hustý. Dekuji.

J. Cervenka 27.11.2017 2:31

pesimismus

hodne pesimisticky -ale projdete se po Mnichove, Parizi a Londonistan, Amsterdamu - a pak po Praze. Jaka to je uleva a nadeje do budoucnosti, ze Cech tusi co znamena vitacstvi (Drahose, na priklad) a zatim si zachovava normalni mysleni. Cechum je treba fandit!