7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sežrali mu to i s navijákem

Mají se prý ctít tradice. Říkala to moje maminka a také „soušky“ učitelky ve škole. Ostatně dodnes to omílají mnozí krasoduchové v tzv. lepších novinách. Ovšem jsou tradice takové a onaké.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 24.10.2021 20:54

Vím. Jenže taky vím, že Slovákům vydrželo SNP dva měsíce, u nás to taky Němce neohrožovalo víc, než veš v kožichu, Palestinci v Izraeli ne a ne vyhrát a ani v tom Afghánistánu - zemi teroristům/partyzánům zaslíbené to nedotáhli dál než k patu, protože poctivě vzato Američani a spol. odešli spíš proto, že je to přestalo bavit, než že by schytali nějakou porážku; opravdu nechci spekulovat, jak by to vypadalo, kdyby do toho šel Západ bezohledně a natvrdo.

Spíš si myslím, že správnější strategie, než podporovat místní spřátelenou vládu, je nechat politiku naprosto stranou a civilizovat Afghánce k obrazu našemu skrz obchodní stanice. Ale to už se ocitám mimo téma.

P. Szirotný 24.10.2021 20:53

Naprostý souhlas. Lépě bych to napsat neuměl, bohužel.

V. Kučer 24.10.2021 20:24

Po roce 1945 bychom Rudou armádu zpět neměli protože měla vybitou mladou generaci a neriskovali by válku s milionovou armádou kterou bychom postavili. Ale byla jiná situace, lid cítil vděčnost k Sovětskému svazu a Gottwald nebyl Tito.

V. Kučer 24.10.2021 20:10

Kdysi jsem se o tom bavil s jedním starým dědkem asi tak v mém věku a ten říkal že v roce 1938 mu bylo 16 let a že prezident Beneš nemohl nic jiného dělat protože Sudety byly osídleny německým obyvatelstvem. Představte si že bychom bojovali a Německo porazili. Co potom. Byli bychom schopni Německo okupovat? Co kdyby proti nám vedli partizánskou válku?

P. Čech 24.10.2021 19:40

To sice máte logickou pravdu, ale o to tady nejde. Tady jde o to, zda Peroutka něco takového napsal. To, že prezident prohlásil, že četl takový článek je jen tvrzení jednoho člověka. Nic více a nic méně. Každopádně prezident neprohlásil že "Peroutka napsal že...".

P. Čech 24.10.2021 19:36

Pokud nevidíte a necítíte rozdíl mezi "Peroutka napsal" a "četl jsem Peroutkův článek v němž je napsáno..., potom nemá žádný smysl s Vámi o čemkolv diskutovat."

P. Čech 24.10.2021 19:32

Nejen přímá volba prezidenta, ale přímá volba obecně je jedinou volbou, která je skutečně demokratická. Bohužel jen volba prezidenta a senátorů je u nás volbou přímou - demokratickou. Vše ostatní jsou volby nedemokratické. Také proto tvrdím, že ČR není demokratickým státem.

V. Čermák 24.10.2021 17:31

Tak především veliký. Peroutka napsal několik článků, ve kterých velebil Hitlera a proto podle Zemana Selhal. Jeden článek dohledán nebyl, proto soud rozhodl, že ho Peroutka nenapsal. Takže Peroutka Selhal, i kdyby Tento článek nenapsal, protože napsal Jiné články..;-DRv

V. Čermák 24.10.2021 17:26

Pan Štýrský je známý Satelit dlouhodobě bzučící okolo svého mocného pána Zemana. Bzučel kolem něj když byl v plné síle, bzučí teď na JIPce a bude bzučet i okolo jeho hrobu. Mimochodem, antisemita Peroutka selhal, jak je patrno z jiných jeho článků velebících Hitlera, těch dohledaných.....;-DRv

A. Novák 24.10.2021 16:59

Vychází najevo, že senátor Fischer a jeho kamarádi dlouhodobě chystají odstranění presidenta. Puč se jmenuje naštěstí zatím nezdařil.

G. Onion 24.10.2021 15:46

Bohužel, ale brusele není etalon na pravdu. Pokud argumentuje parazitickou ek a pomatence z ep pak vypovídací hodnota vašeho příspěvku se limitně blíží nule.

J. Hutáková 24.10.2021 14:58

Myslím si to stejné!!!

F. Zrcek 24.10.2021 14:45

Nemyslím si, že přímá volba presidenta je něco an sich nevhodného nebo podezřelého. Výsledek volby docela dobře reflektuje momentální stav společnosti a stav funkčnosti a transparentnosti jejích politických mechanismů. Odstrašující případ jsou dvoje poslední presidentské volby v USA - u těch posledních se dokonce nedá poznat, jestli náhodou nebyly cinknuté. Ale ani dříve v historii USA (skoro) přímá volba nezabránila rozeštvané společnosti v občanské válce.

Opakem přímé volby může být tristní úroveň komplikované zastupitelské demokracie v EU, v níž dokonce ani není jasné, kde jsou hranice unijních pravomocí vůči jednotlivým státům. Brexit, místo k jejich ujasnění a demokratičtějšímu rozhodování, vedl k prohloubení rozporů mezi státy.

Vytýčené cíle EU směřující k ideálně zelené společnosti mají mezi lidem nejspíš stejnou odezvu, jako reálsocialistické pětiletky a úkoly x-tých sjezdů. Zlanařené vedení předstírá snahu a zbytek zatím podle možností prošustrovává dotační peníze tak, aby na tom něco trhnul. Jak se řítíme do středověku mu zatím nedochází.

Za těchto podmínek je samotný způsob volby prezidenta asi nepodstatný a současné tanečky okolo Zemana jen šaškováním. Opravdu chlapsky se projevil jen Babiš, když do jednání o příští vládě rovnou hodil vidle.

P. Kmoníček 24.10.2021 14:24

Vlčku, máte pravdu !

P. Kmoníček 24.10.2021 14:19

No, pokud pan Peroutka nic takového nenapsal, tak to přece nikdo nemohl taky číst. Dokonce ani lhář z Hradu ne, pane Čechu. Nebo myslíte že ano ?

J. Ganaur 24.10.2021 14:19

Jaký je rozdíl mezi Peroutka napsal a Peroutkův článek???8-o8-o8-o???

L. Netolická 24.10.2021 13:43

V Bruselu ví, jak nedodržuje zákony český a evropský o střetu zájmů, jak má ochočenou vládu a státní správu ve svůj prospěch. Několikrát mu to napsali natvrdo a i evropský parlament přijal usnesení velkou většinou poslanců, že nedodržuje zákony o střetu zájmů. A ve světě se proslavil Pandora papers. U nás vykřikoval - pokrytecky, že druzí, on ne a ejhle! Kdo pana Babiše trvale pozoruje, tak vidí co je to za hocha. Jeden den tak a druhý den to popře. Např. před senátními volbami, kterých se poprvé účastnilo ANO, Babiš říkal, jak je senát potřebný, demokratická pojistka a když dostali výprask, okamžitě otočil a vykřikoval, že senát je příliš drahý a nic neřeší. Já taková lhaní opravdu nesnáším. Takto by se žádný politik chovat neměl. A Zeman říkal, že u politiků, na které musí být přísnější metr, platí presumpce viny, aby poté, když byl Babiš obviněn, najednou tvrdil, že u politiků platí presumpce neviny. Hrozné!

M. Pecina 24.10.2021 13:42

;-D

M. Pecina 24.10.2021 13:42

Víte co to je partyzánská válka? To je v podstatě terorismus. Na to Vám stačí cokoli, třeba i prak nebo nůž. Tanků opravdu netřeba. A žádný Němec by si u nás nemohl být jist životem. A o to jde.

P. Čech 24.10.2021 13:39

Souhlasím velice pouze s posledními třemi větami, které jste zde uvedl. S ostatním již ne. I špatně vyzbrojení Vietnamci s ostudou vypráskali Američany, špatně vyzbrojení Afgánci vyhnali Francouze, Rusáky a celý "slavný" pakt Nato pod vedením Američanů.Kdyby se chovali podle toho, jak reagovali Češi před Hitlerem či v roce 1968 před "spřátelenými" vojsky SSSR, Polska, Maďarska, NDR a Bulharska, dodnes by svobodní nebyli. A jen o tom to je, pane Beneši.

P. Čech 24.10.2021 13:25

Jste hyena, pane Stirsky. Pokud někdo prohlásí, že kdokoliv jiný je nemohoucím stracem, neslavně odcházejícím na JIP, nelze jej jinak nazvat.

P. Čech 24.10.2021 13:22

Pane Stirsky, vrťte se k okamžiku, kdy prezident Zeman o Peroutkovi mluvil. On totiž neřekl, že Peroutka něco napsal, ale že četl Peroutkův článek, který... . To, že řekl, že Peroutka napsal... tvrdí novináři a nepřející politici. Jsou to totiž dvě různé věci, které spolu pouze trochu souvisí. Nic jiného. Podle mne i soud nepostupoval správně, protože nelze nikdy a nijak dokázat, že někdo něco nečetl. Lze dokázat, že Peroutka nic takového nenapsal (velice těžké), ale rozhodně nelze nikdy a nijak dokázat, že prezident něco nečetl.

V. Čermák 24.10.2021 12:58

Pane Mullere, že je Fiala Ekonomicky Negramotný je fakt. Že je Panák, ministry řídit Nebude a v Bruselu bude tupě Kejvat je moje Prognóza. Jestli se pletu a Fiala bude v Bruselu za ČR Bojovat, budu velmi rád a za svoji Prognózu se rád Omluvím. O Nenávisti a Aroganci z mojí strany nemůže být ani řeči. Spíše se podívejte do vlastních řad...;-DRv

J. Černý 24.10.2021 12:24

Vy to vite, jak se divaji v Bruselu ? A co o panu Babišovi vědí ve světě ?

Jinak pětikolku volilo jen 28% oprávněných voličů.Velmi slabý mandát.

J. Černý 24.10.2021 12:20

Stali jsme se kolonií Německa v takove lepší variantě Protektorátu. A Němci nikdy neodčinili své zločiny, ba naopak.

J. Černý 24.10.2021 12:15

K ničení odpůrců. Kam se hrabe na Havla. Před další volbou prezidenta Havla byl čirou náhodou zavřen poslanec Sládek a o ten hlas Havel vyhrál.

A dale k Havlovi, který těsně pred koncem mandátu ve známém Dopise osmi vyzval k přepadení Iráku. Už za života Havla se vědělo, že to byl válečný zločin. Omluvil se někdy za ten svůj propagandisticky krok, neli zločin ?

J. Černý 24.10.2021 12:07

Jen doplnim k těm dálkovým diagnozam duševního stavu prezidenta Zemana, které prováděl dr.Hnizdil a bohužel se k tomu propůjčil i prof.Höschl.

Na něho po čase vylezlo, že on informoval StB o stavu Ivana Havla, kterého léčil. To jsou paradoxy.

V. Mokrý 24.10.2021 11:52

Ale no tak !!

D. Stirsky 24.10.2021 10:37

Zeman! Brilantní politik s neuvěřitelným nadáním politickým. Skvělý šachista, neb myslel vždy v politice na mnoho tahů dopředu. Na rozdíl od svých soupeřů, kteří byli hudlaři. Jenže svého od Boha nadání nevyužíval ku prospěchu republiky, ale ke svým mstám, pletichám a k ničení odpůrců. Ti, co Zemana obdivují, si neuvědomují, že i oni jsou jen nástrojem, který kdykoli odvrhne, když mu to přijde vhod a nebo když si dovolí s ním v něčem nesouhlasit. Viz jeho krajské jízdy (a Hůlka). Od 2. kola jízdy vyhasínaly, neb Zeman už je nepotřeboval. A mohl se vymluvit na COVID. Jediné, co neumí, je nadřadit svoji prohnanost a machiavelismus své sebestřednosti. Kdyby to uměl, již mnohokráte se omluvil za Peroutku. Aby se říkalo: "Vidíte, umí se omluvit, to je pašák". Ani u druhé rundy to nezvládl. Pokud by racionálně zvážil, že na ni již nemá, mohl odpočívat na Vysočině a říkat: "Jo, kdybych to teď dělal já..." A lidé by jej obdivovali, jak uměl včas odejít. Nyní odchází, avšak neslavně. Jako nemohoucí stařec na JIP. Byla to jeho volba, sám to tak chtěl.

V. Klepetko 24.10.2021 10:28

Dobře napsáno.

Laskavý čtenář by mohl najít více podrobností o tom, jak byla veřejnost informována o zdraví TGM buď v pamětech Antonína Schenka, nebo zde:

https://www.lidovky.cz/relax/lide/odchazeni-prezidenta-masaryka-jeho-zdravotni-stav-na-konci-zivota-znalo-jen-par-vyvolenych.A170914_131751_lide_ELE