29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Šetřit se nebude, kupředu levá!

Státní rozpočtový Otesánek nám vesele kyne do dříve nemyslitelných rozměrů. Na co ještě příkladně v roce 1995 stačilo 411 miliard, dnes nestačí ani téměř čtyřnásobek. Vzhledem k tomu, jak nás figurky střídající se na vládním orloji přesvědčují o tom, že jejich primární snahou je kvalitní a úsporné hospodaření, je výsledek jejich činnosti více než žalostný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vass 4.2.2014 7:44

Re: Co dodat? Autor ma pravdu. Tragicomicke na ...

Nesdílím Váš optimismus. Pravice má jednu obrovskou nevýhodu. Její volič přemýšlí a stane-li se z pravice, to, co se stalo u nás, pak to opustí. Voličům levice stačí ukázat, že se má někdo líp a toho je potřeba zdanit a takto získané peníze spravedlivě rozdělit a je vystaráno. Nejběžnějšímu levicovému voliči nikdy nedojde, že soused s prosperující firmou není zloduch a zloděj, ale je dobrý i pro něj...

A. Bocek 4.2.2014 7:17

Je smutné,

že i většina soběstačných ekonomických oborů, které nikdy nikdo nedotoval , pomalu směřuje k cecíku Evropských - našich dotací. Kdo alespoň týden neškolí za Evropské peníze je za vola.

J. Jurax 4.2.2014 1:27

Re: Co dodat? Autor ma pravdu. Tragicomicke na ...

No, pravice, přesněji "pravice" zdiskreditovaná je - nastal čas umožnit levici, aby se zdiskreditovala taky. A ona se snaží ...

J. Jurax 4.2.2014 1:25

Ono taky programové prohlášení sfoukla vláda ihned

ale o dělbu koryt se hádali týdny ... příznačné.

T. Pansky 4.2.2014 0:29

Co dodat? Autor ma pravdu. Tragicomicke na ...

... situaci je fakt, ze na tuto socialni politiku doplati nejvic prave ti, kterym ma pomahat, tedy skupina obcanu s mensimi prijmy.  Socialismus deptal a depta prave lidi s nizsimi prijmy.  Priklad?  Solarni energie (energie z obnovitelnych zdroju) z pera Socialni demokracie, ktera vsem vysava penezenky a jeste dlouho bude.  ... Ja se proste nemohu zbavit pocitu, ze v Cesku se voli podle hesla: mne chcipla koza, tak at sousedovi take.  Nebo se mylim a je tomu tak, ze pravice v Cechach byla panem profesorem Klausem a jeho 'boys' zcela zdiskreditovana?