29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Šetřit se nebude, kupředu levá!

Státní rozpočtový Otesánek nám vesele kyne do dříve nemyslitelných rozměrů. Na co ještě příkladně v roce 1995 stačilo 411 miliard, dnes nestačí ani téměř čtyřnásobek. Vzhledem k tomu, jak nás figurky střídající se na vládním orloji přesvědčují o tom, že jejich primární snahou je kvalitní a úsporné hospodaření, je výsledek jejich činnosti více než žalostný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 5.2.2014 1:31

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Musíte si potraviny vybírat ne podle ceny, nýbrž podle kvality. A kupovat pokud možno čerstvé. Jinak ovšem souhlas - je to daň mj. za trvanlivost a láci.

J. Kratochvíl 4.2.2014 22:43

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Právě vysílali v rozhlase pořad o alergiich. A říkali, že dnešní potraviny ve srovnání s potravinami před před rokem 89 jsou nezdravé plné chemie E-ček, umělých barviv a ochucovadel atd. z toho je neúměrný růst alergii hlavně u dětí a také u dospělých. ČRO dvě není žádný komunistický rozhlas. Tak by se dalo pokračovat i v dalších vašich argumentech.

J. Jurax 4.2.2014 22:13

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

To Vám neprozradí :-)

P. Vaňura 4.2.2014 22:12

Naskýtá se jedna otázka. Soudruh Hitler sdělil svým

admirálům, kdy předpokládá vypuknutí války. Uvádí se, že to mělo být r. cca 1944 a podle toho byla naplánována výstavba floty. Pokud by Hitler udal r. 1939, nestavěly by se majestátní superdreadnoughty Bismarck a Tirpitz a možná ani menší Sharnhorst a Gneisenau. Namísto toho by mělo Německo třikrát víc ponorek, které by stačily na účinnou blokádu Británie, i když by nezabránily námořní blokádě Německa, jako plánovaná bitevní flota, srovnatelná s britskou.

Proč ten dlouhý úvod? Hitlerovi totiž r. 1938 došly zásoby volně směnitelné měny a měl problém ufinancovat nejnutnější dovozy. Protekcionistická politika, kterou téměř všechny státy nastolily při Velké hospodářské krizi, zablokovala německy export a Německo nebylo surovinově ani náhodou soběstačné. Nakonec byly jistou pomocí valuty, získané anschlusem Rakouska a okupací Česka, to ale byla jen krátkodobá výpomoc. A tak se Hitler pokusil získat potřebné prostředky silou a 1. září 1939 napadl Polsko.

Do STEJNÉ situace se dostalo Československo r. 1989. SSSR, vyčerpaný závody ve zbrojení změnil priority, nestál o to, co dříve odebíral pro svou poloválečnou ekonomiku a my jsme neměli nikoho, kdo by nám dodal suroviny za to, co jsme byli schopni vyrobit. I kdyby se dělníci přetrhli, což se nedělo, "s výrobky kvality radiomagnetofonu Unisono" (c) Svobodná Evropa (byl to šmejd, který se i na domácím trhu nakonec vyprodával za necelou třetinu původní ceny, horší než to, co počátkem 90 let nabízeli na tržnicích Vietnamci), jsme nemohli na otevřených trzích uspět ani náhodou. A země, kterým jsme prodávali válečný materiál, Lybie, Syrie a Irák jaksi přestaly platit.

Takže Klausova transformace byla skoro jedinou alternativou. Jiný postup by vedl k hyperinflaci a lidi by stál mnohem více.

J. Jurax 4.2.2014 22:11

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

No, vyrovnaný rozpočet a vysoký vnitřní dluh zaviněný podinvestováním, zchátralé budovy, zničené životní prostředí, plná zaměstnanost s nízkou produktivitou práce (dnes už policie nemusí procházet v pracovní době hospody, jestli se tam pracující neopíjejí, ani kontrolovat v pátek po poledni na výpadovkách, jestli nezdrhají na chaty), potravinová soběstačnost a mizerné zásobování potravinami s kvalitou kolísavou (pytlíkové mléko a mizerné maso), z nichž některé byly nedostatkové a podpultové (vepřová játýrka třeba, o svíčkové ani nemluvě), obecně nedostatková ekonomika, extrémně drahé vzhledem k výši mezd a místy nedostatkové technické zboží (od jízdních kol po pračky a osobní auta) a spotřební elektronika i oděvy, chronický nedostatek bytů, špinavé přecpané vlaky ... ono se to dá napsat z různých stran ,,,

J. Jurax 4.2.2014 21:55

Re: Každý by

No, ve své době motocykly Jawa, traktory Zetor, letouny řady Trenér, Ae-45 a L-200, větroně Blaník, vodní turbíny ČKD Blansko ... možná i tramvaje a elektrické lokomotivy, nákladní vozy Tatra ...

J. Jurax 4.2.2014 21:45

Re: Zajímavý postřeh autora:

Ne. Rovná daň stejně procent každému (ale ne až 48 procent bez DPH a spotřebních daní pro dobře vydělávající), rovná výplata - (nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, důchod stejně procent každému), žádné úlevy a výjimky.

Když rovnost, tak rovnost, soudruzi :-)

J. Kanioková 4.2.2014 21:37

blbečku

.

J. Jurax 4.2.2014 21:30

Re: Reseni je celkem jednoduche

Jojo, i minstr financí má své zájmy, potažmo zájmy rodné strany a je někým tlačen ...

A jen při vyslovení Vámi naznačeného záměru nastane mediální bouře, politici koaličních stran nedržících MF a samozřejmě opozice budou se předhánět v děsuplných vizích a novináři to řádně rozmáznou - že důchodci budou hromadně hřadovat pod mosty, neboť se nepřidá na důchody, ty mosty se budou hrouti, protože nebude na údržbu, zdravotnictví se bude hroutit taky, protože není peněz není léčby a chudí nemocní - zejména bezmocné stařenky, ty jsou mediálně vděčné - budou hromadně chřadnout, zemědělství bez dotací bude zničeno, podniky nedostavší státní zakázky propustí desetitisíce pracovníků, vlaky nedotovány přestanou jezdit, kulturní fronta se vzbouří, že kultůra bude zkomírat, stoupne zločinnost, neboť nebude na socdávky ani policisty, budovy vzdělávacích ústavů se budou hroutit, poněvadž nebude na údržbu, žáčky nebude mít kdo učit, neboť nebude na učitele a vzdělanost tak dramaticky poklesna až na úroveň obvyklou v Burkině-Faso, koalice se rozhádá, že nebude mít prachy na plnění předvolebních slibů - jo tři procenta jsou tři procenta ... a úředníků přibude, aby všechny zde vyjmenované problémy mohli uspěšně zúřadovat, kdyby k naznačenému opravdu došlo.

Váš názor není jen optimistický, nýbrž žel v našich podmínkách i naivní.

J. Jurax 4.2.2014 20:13

Re: Co dodat? Autor ma pravdu. Tragicomicke na ...

Tak to máte velikou pravdu. Ale i tak se múže levice zdiskreditovat i u svých příznivců.

Stačí nějaká aférka nebo provalivší se průser - spíš průsery, případně hospodářské potíže na její hlavu vržené, nezaměstnanost (i když je fakt, že proti levici u moci odbory jako pátá kolona levice lidi do ulic štvát nebudou), podstatné neřešené problémy (třeba rostoucí zadlužení,  drahá energie díky socanům, když naposled vládli, a samozřejmě zeleným a EU, ale nejen to) - nebojte se, ono se to naskládá - vždy se naskládalo :-)

A to nemluvím o tom, že stávající koalice je nesourodý slepenec, jak je už v tuzemsku díky volebnímu systému zvykem.

V. Vlach 4.2.2014 18:36

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

to se Vám to nehodí do krámu, co?

Svýma malomyslnýma reakcema se snižujete na úroveň nezáviděníhodnému extrementu!

J. Lukavsky 4.2.2014 18:34

Re: Blbý jak třicetikorunový volič.

30 Kc je 1 velké pivo. Ale maník, který v hospodě jich vyslope 10 bez problému se osype když by měl 1 zaplatit u šamana. Lidi jsou zajímaví.

PS. I komunisti zavedli svého času poplatek za recept 1 Kc a prý se počet vydávaných léků snížil o 30%. Má někdo přesnější data?

J. Lukavsky 4.2.2014 18:27

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

"Byl jsem zaměstnán přes dvacet let v oboru, který vyvážel do celého

světa, z kterého jsou dnes ruiny a nezaměstnaní nebo důchodci. Lžete

jako Klaus, který to má vše na svědomí..!!!"

Chcete říci že vám Klaus zakázal vyvážet do zahraničí a váš podnik nařídil zavřít. Přestože jste si vedli dobře. Co jste vyváželi? Obvykle za tím bývá nějaké chybné rozhodnutí vedení podniku. Nebo prostě to, že v zahraniční otevřené konkurenci jste nedokázali nabídnout něco zajímavého a konkurence schopného. Bohužel některé obory mohly přežít jen uvnitř RVHP. V čem jste pracoval?

J. Lukavsky 4.2.2014 18:15

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

"bolševici měli vyrovnaný státní rozpočet"

Inu žádný velký problém, když to co postavili naši dědkové prostě ukradli a pak nechali postupně schátrat. Silnice plné děr, chodníky bez dlažby, auta Trabant, domy s padající fasádou a děravou střechou, fabriky se stroji z dob tatíčka TGM.... když neinvestuji a nechávám to dožívat - tak je snadno rozpočet vyrovnaný. Když jsem se pdosta na Západ tak to byl pro mě šok. Stačilo jet přes hranici u Strážného. Kopřivy, čurbes, spadlé střechy a najednou vysekaná tráva až maloulinko přes čáru, domky s pelargoniemi, silnice pelivě opravené, čisto.

J.L.

L. Novák 4.2.2014 17:26

Mizerné kameny, za které banky vydaly miliardy

Odborníci ukázali mizerné kameny, za které banky vydaly miliardy

http://magazin.ceskenoviny.cz/zpravy/odbornici-ukazali-mizerne-kameny-za-ktere-banky-vydaly-miliardy/1038934

L. Novák 4.2.2014 17:16

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Člověče, z kterého útulku pro choromyslnou komunistickou gerontoexkracii jste utekl? :-D

T. Jurošek 4.2.2014 16:08

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

A co Havel a pravdoláskaři? Ty za to přeci taky můžou. A Židé. A ilumináti.

Tuhle zemi zruinovali komunisti, jen tak mimochodem...

Nehrajte si na to že se nechcete zastávat bolševiků, komunistická sláma vám kouká z bot.

T. Jurošek 4.2.2014 15:57

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Na to je jednoduchá pomoc. Přestaňte lhát.

Nechcete se zastávat bolševiků, ale bijete se za ně jako lev. I vy soudruhu jeden nepříčetnej.

J. Kratochvíl 4.2.2014 14:13

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Doufám, že hňup nejsem, ale proto,že se mi nelíbí zdejší hospodaření a morálka politiků, tak nemusí mi nikdo nadávat do komunistů a pod. a neznamená to, že jsem zastáncem minulého režimu, ale lhaní mi vadí.

P. Kmoníček 4.2.2014 14:04

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Přece se na něco pamatujete,a to nejste asi hňup.

P. Khail 4.2.2014 13:49

Re: Reseni je celkem jednoduche

I vy optimisto.

P. Khail 4.2.2014 13:49

Re: Je fakt, že s morálkou je to teď asi stejné...

Zamyslete se nad logikou svého příspěvku, píšete, že před 89. se kradlo více a podpoříte to argumentem o krádeži po 89. roce. Trochu nesmysl.

J. Kratochvíl 4.2.2014 13:48

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Kdyby si komunisti na všechno museli půjčovat, tak by ty sámošky vypadaly také jinak. těch toaleťáků a vložek., hňupe !!!!!

J. Kratochvíl 4.2.2014 13:45

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Bohužel, asi jsme žil každý v jiném státě. Jste zaslepený nenávistí a vidíte rudě. Ať žije třídní nenávist. Byl jsem zaměstnán přes dvacet let v oboru, který vyvážel do celého světa, z kterého jsou dnes ruiny a nezaměstnaní nebo důchodci. Lžete jako Klaus, který to má vše na svědomí..!!!

P. Kmoníček 4.2.2014 13:40

Re: Nechci se zastávat bolševiků, ale autor lže

Chtěl bych vidět ty Kratochvíly dnes při návštěvě bolševické sámošky,To by byla mrtvice jako vyšitá.A pokud by mohli mluvit,tak jenom otázky:Co je tohle?Na co je toto?Jak se jí tohle?A na toto bony nepotřebuji?No to jsou ale ryby,až z nějakého moře,ne?ATD........

P. Kmoníček 4.2.2014 13:32

Re: Každý by

Krausi,Krausi,to jsou přesně ty kecy, na  které se dá odpovědět:Vždyť nám bolševik zatajil i KIWI!!!!

E. Heusinger 4.2.2014 13:23

Tydýte, ty hlavo skopová,

jaké bylo vysvědčení? Konečně bez koulí? Takže tento rok už konečně můžeš obecnou školu dodělat.

J. Kuka 4.2.2014 13:16

Reseni je celkem jednoduche

Reseni je celkem jednoduche . MF proste rekne , ze pristi rok kazde ministerstvo dostane o 3% prostredku mene a at hospodari "jak umi" . Uvidite , ze by hned ubylo zbytecnych uredniku a narizeni a pokud to nesplni tak vsichni zamestnanci nulove odmeny + vymenit ministra a namestky .

J. Slanina 4.2.2014 13:16

Re: A vy byste to dokázal?

Proč hned umlátit? Jako prostředek k rozsvícení v palici to přece není marné.

J. Kulheim 4.2.2014 12:36

KAŽDÁ demokracie zahynout v důsledku nezodpovědného hospodař

Skotský profesor historie Alexander Tyler z Eddingburdské university, řekl následující o Athénské republice, která existovala před 2000 lety: “DEMOKRACIE JE vždycky ve své podstatě jen DOČASNÁ. Jednoduše, nemůže existovat jako permanentní forma vlády. Bude existovat do chvíle, kdy voliči objeví, že mohou sami sobě svým hlasem ve volbách velice štědře přidat dary ze státního pokladu. Od tohoto okamžiku voli většina vždycky kandidáty, kteří slíbí těchto daru nejvíce. V důsledku tohoto faktu musí KAŽDÁ demokracie zahynout v důsledku nezodpovědného hospodaření.

V demokracii jak ji známe, musí za současného stavu vždy nutně zvítězit politická strana, která nabídne lidem největší koláč ze státní kasy. Proto „moudrý člověk“ vynalezl systém daní a dotací. O peníze jde až v první řadě. Všichni ve skrytu duše toužíme po materiálním zabezpečení svojí osoby nebo svojí rodiny a společné blaho dnes zajímá jen pramálo lidí.

Vládní moc tedy nevybírá daně, aby je investovala do hospodářství. Jak k takovému znárodnění, přijdou tvořiví, poctiví a pilní, kteří vlastní iniciativou vytvářejí nová pracovní místa? Podvodníky má vládní moc trestat, již v zárodku jejich „podnikání“, kdy podvodně nabývají majetek.

KOLAPS DEMOKRACIE, jako důsledek fiskální nezodpovědnosti, je VŽDY následován DIKTATUROU. Průměrný věk nejproslulejších světových demokracii od počátku historie je kolem 200 let. Jediná záchrana pro každý národ je duchovní obroda osobního sociálního cítění a návrat ke střídmosti, skromnosti a ohleduplnosti. Nestřídmý dluh je dychtivost mít všechno a hned teď. Populistické uspokojování davů (voličů) z veřejné pokladny je ta pravá příčina hospodářského pádu. Evropě bude vládnout ten, kdo bude vládnout systémem evropských dotací, sypat z něj cukr a bičem práskat nad shrbenými hřbety prosebníků a čekatelů na slíbené dotace.

"Svoboda je vzácná křehká rostlina. Náš rozum nám říká a historie to potvrzuje, že velkou hrozbu pro svobodu představuje koncentrace moci."Milton Friedman