28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 11.7.2006 21:12

Nerad kritizuji, ale je to dos běs

aneb jak se také dají vykládat fakta, že?

Jeden 11.7.2006 17:26

Z Kalouska je

jednomu na blití...

challenger 11.7.2006 17:04

Zajímavý názor

snad jen s tou výtkou, že voliči lidovců jsou především lidé z venkova a s nízkými příjmy, takže aby se lidovci stali ještě pravicovější než ODS, pak by museli kompletně vyměnit elektorát. V předčasných volbách budou jak lidovci tak SZ tratit, zejména ve prospěch ČSSD. ODS zbývají 2%, které může uzmout SNK-ED.

Podle mě z předčasných voleb budou těžit hlavně socani.

spaldings 11.7.2006 17:02

Ona je to dokonce nějaká diagnza

neustále a opakovaně písemně potvrzovat svůj intelektuální deficit. MLAMOJ - MLAdý MOderní Jinoch Jelínek.

z 11.7.2006 18:18

Re: Ona je to dokonce nějaká diagnza

Čím to je, že vy příznivci radoby pravice v podání ODS se prakticky nikdy nevzmůžete k jakékoliv argumentaci a vždy zbaběle sklouzáváte k urážkám, osobním utokům a infantilnímu komolení jmen oponentů?

MiKee 11.7.2006 19:05

Re: Re: Ona je to dokonce nějaká diagnza

Asi jsme se to naučili od Vás, příznivců rádobysociální "demokracie" (viz výrazy jako "Topol" a podobně). Vážně souhlasíte s tím, že se někdo chová sociálně, když rozdává (častěji) těm, kteří nepatří mezi potřebné, z peněz, které si půjčuje a zadlužuje tím nás všechny? A pokud stejně jako já nesouhlasíte, pak Vám přece celý páně Jelínkův článek musí připadat (slovy klasika A.J.Rimmera) jako jeden velký "hnusný odporný smradlavý opičí zvratek".

z 12.7.2006 7:33

Re: Re: Re: Ona je to dokonce nějaká diagnza

Pokuste se ho tedy přečíst znova a řekněte mi, teda jestli jste toho schopen co konkrétně se vám zdá nepravdivé, nesmyslné?

Pokud je výraz Topol vrcholem neslušnosti příznivců Socialnídemokracie, tak to mě překvapuje jejich slušnost když i čestný předseda jeho strany ho nazývá daleko urážlevěji.

Naprosto netušim jak souvisí zadlužení státu, které mimochodem ODS předpokládá pro příští rok skoro o třetinu vyší než ČSSD s obsahem článku. Buď neumíte číst, nebo reagujete pod nesprávným článkem nebo jste blázen!

MiKee 12.7.2006 17:54

Re: Re: Re: Re: Ona je to dokonce nějaká diagnza

Milý(á) "z", a jsme u toho. Chyba je zkrátka na mé straně. Ale jste hodný, že mi dáváte na výběr - z těch tří možností je to patrně ta, že  jsem blázen.

Zadlužení státu s tím souvisí tak, že pan Jelínek používá obratu "...ve prospěch ČSSD (která oslovila ty sociálnější z nich)...". Já se jen snažím ukázat na nesrovnalost, protože člověk, který souhlasí s rozhazovaním z cizích peněz (které navíc pocházejí ze zdrojů, kam je budou muset splatit jeho děti a jejich děti) na nejrůznější sociální dávky a podpory, jež v 90% případů nekončí v rukou SKUTEČNĚ potřebných, není bez urážky člověk "sociální", ale spíše naopak. Co považujete za sociální chování: 1) Dřít 16 hodin denně a z každé vydělané tisícikoruny 3 stovky poskytnout nejbližší dětské onkologii? 2) Odkroutím si 8 hodin ve fabrice a protože z těch pár korun, které mi v porovnání s člověkem z příkladu 1 stát díky "spravedlivým daním" sebere už ve státní kase na všechny dávky nezbývá, půjdu dát hlas straně, která si na všechny ty dávky pro všechny ty "potřebné" půjčuje každým rokem stovky miliard?

Já tedy za sociální chování považuji spíše 1. příklad. A co vy?

A proto si také myslím, že sociální demokracie bohužel není dávno "sociální" a (jak nám ukázal v hrubém rozporu s ústavou pan Paroubek, když vyžadoval písemný závazek od poslanců, kteří svůj NEZÁVISLÝ mandát získali přes kandidátky ČSSD) již ani "demokracie".

Díky za odpověď a věřím, že jsem se Vás ničím nedotkl. A abyste náhodou něměl špatné svědomí, musím Vás uklidnit - ničím jste mne neurazil, jsem totiž celkem klidný člověk. Slušnost nade vše.

z 11.7.2006 16:40

Zajímavý rozbor

Konečně se někdo pokusil na situaci podívat s rozhledem a ještě k tomu objektivně! Tleskám!!!

Toníček 11.7.2006 14:23

obávám se

že pan autor má pravdu.

Lidovci hrají skutečně vabank, protože mohou ostrouhat hned dvakrát a to je i na ně silná káva.Buď se dohodne ODS s ČSSD a ostrouhají víceméně všichni ostatní. A nebo , což je pro Kalouskovu partu ještě větší strašák, protože to by snad ani nemohl nějak extra opozičně dštít síru, přidá se k Paroubkovi Bursík a ať už potichu s komunisty, nebo veřejně s těmitéž, získají pohodlnou většinu.

já od počátku tipuji na rozdělení moci mezi ODS a ČSSD a zatím se mi to jeví jako sled naprosto logických kroků. Právě zde vidím ty programové kompromisy, o kterých Paroubek neustále mele a také právě zde vidím možný vliv prezidenta, který přece chce být znovu zvolen, nebo ne ?

Toníček 11.7.2006 14:25

Re: obávám se

ještě jsem zapomněl. Na nové volby zapomeňte. Žádný hráč pokeru by nezahodil takhle skvěle rozdané karty. 35% a více nelze mrsknout jen tak do stoupy. Na obouch stranách.

Ccecil 11.7.2006 21:14

Re: Re: obávám se

Toníčku naštěstí jsi vedle jak ta jedle. Doroka a do dne tu máme nové volby. Vsaď boty a běž bos.

Minutus 11.7.2006 13:25

Chytrému napověz a hloupého kopni

Církevní politika odpradávna není politikou přímé výkonné moci. Je politikou účinného ovlivňování činitelů výkonné moci už odjakživa, snad už od kněží, předchůdců dnešní církve a proto je tak účinná. Církev se může podílet na vládě s kýmkoli, třeba i s komunisty v Národní Frontě. Nikdo ji taky nemůže úplně odstavit od kormidla. Má nejpropracovanější techniky a znalosti, jak malou silou ovládat velké síly ve svůj prospěch a to co se děje v poměrném systému v parlamentu je toho názorným příkladem. Ale je to mnohem lepší než většinový systém. Jak na církev, tak na komunisty je zřetelně vidět, protože mají svou separátní stranu. Ve většinovém systému se schovají za méně nápadné frakce velkých stran a budou se snažit ovládnout je. Viz třeba USA a antidarwinovské zákony. A žádná viditelná vyloženě náboženská strana tam není. Snad nějaká nevýznamná.

ivo 11.7.2006 10:49

kdu

Z vlastní zkušenosti mohu říct , že největší provizi vždy chtěli lidovci.Kalousek a spol jsou křiváci , kteří cpou do vlastních kapes at už vládnou s kýmkoliv.

Gandalf 11.7.2006 12:27

Re: kdu

Z vlastni zkusenosti? Vy jste jeden z nich? :-D

Malý Aston 11.7.2006 13:00

Re: kdu

Nekecejte,kdyby to byla pravda tak to vyšetřuje osobně Paroubek a Přikryl.:-D

Ccecil 11.7.2006 21:15

Re: kdu

hezký pokus. Selhala ale logika věci.

BERD 11.7.2006 10:40

Jak prisel pan Jelinek na tohle:

...A kdyby ztroskotalo i to, země by mířila k předčasným volbám - s pravicovou vládou i šéfem Sněmovny...?

Vlada by preci nove zvolena nebyla, jak spravne pise, a tak by vladla komisne ta stavajici, a ta neni pravicova ani ve snu.

Gandalf 11.7.2006 12:26

Re: Jak prisel pan Jelinek na tohle:

No, pokud jste uz cetl neco od pana Jelinka, tak nechapu, ze od nej cekate logiku.

BERD 11.7.2006 15:31

Re: Re: Jak prisel pan Jelinek na tohle:

No jo. A sit na nej hodi nekdo nemuze? Ani Aston?

Trpajzlík 11.7.2006 16:48

Re: Re: Jak prisel pan Jelinek na tohle:

Do voleb by vládla ta poslední vláda, která v PS nedostane důvěry. (V tom má autor pravdu) Takhle fušersky máme napsanou ústavu.

z 11.7.2006 16:52

Re: Re: Re: Jak prisel pan Jelinek na tohle:

Znáte nějaký příklad země kde to funguje jinak? Nebo máte nějaký vlastní názor na řešení podobné situace? Rád se nechám poučit či inspirovat v rozjímání nad stavem světa!

z 11.7.2006 16:49

Re: Re: Jak prisel pan Jelinek na tohle:

Jste naprosto mimo!!! Doporučuji krátké studium ustavy České republiky!!!!!!

z 11.7.2006 16:48

Re:Teda vy jste chlap hloupá!!!!

Vláda milí hlupaku se nevolí, jak doufám tuší i děti v ZŠ, ale je pověřena vládnutím presidentem a následně musí získat důvěru parlamentu. I po vyjádření nedůvěry je u moci ta současná vláda a to až do doby než je pověřena vládnutím vláda další. Z čehož by i hlupákovi mělo býti jasné, že pokud by V.K. třikrát pověřil někoho z ODS, vládla by pravicová vláda bez důvěry parlamentu a potažmo občanu ČR do doby než by byla pověřena vláda na základě výsledků předčasných voleb.

trala la la 12.7.2006 14:53

Re: Re:Teda vy jste chlap hloupá!!!!

Milé "z",

vzhledem k pravopisným chybám ve vašem příspěvku se jenom divím, kde berete tu odvahu nazývat jiné přispěvovatele hlupáky.

F. Čech 11.7.2006 10:39

KDU je ostudou křesťanů a buď se zbaví Kalouska nebo skončí

Křesťané přestávají volit KDU. Zatím se to týká jen informovanějších a vzdělanějších lidí zejména z měst, ale přijde to i na vesnici. Kalousek je totiž opravdu brilantní rétor, ale není to křesťan. Je to toálně neupřímný člověk, cynik a pokrytec. Zcela správně Balbínova strana přelepovala jeho plakáty ironickými nápisy "nejpoctivější člověk ve státě". Ze všech lidských vlastností se křesťanství nejvíc štítí pokrytectví. "Kristus přišel aby odhalil špatnost těch "dobrých", jak správně postřehl Nietszche, který křesťanství neměl v lásce, ale tady trefil hřebík na hlavičku. Křesťanská strana nemůže přežít se superpokrytcem ve svém čele. Důvody proč Kalouskem vedenou stranu nebudou lidé volit napsal autor velmi správně. Já k tomu dodávám ještě další důvod: KDU  křesťané nebudou volit, protože je to ta nejpokrytečtější strana jdoucí slepě za Kalouskem, který ji vede na smetiště. Současná KDU je obrovskou ostudou a profanuje před většinově nekřesťanskými Čechy křesťanské ideály! 

zoch 11.7.2006 12:25

Re: KDU je ostudou křesťanů a buď se zbaví Kalouska nebo skončí

ANO !! TO JE PRAVDA PŘÍMO SVATÁ  !!!!!

Malý Aston 11.7.2006 13:03

Re: KDU je ostudou křesťanů a buď se zbaví Kalouska nebo skončí

Mnoho slov. Podstata je ta,že strýc Vik,chodil s igelitkou za Standou. Doporučuji,aby každý příznivec své strany se staral o své strany a jiné nechal k řešení jejich voličům. ČSSD a její hlásná trouba pan Jelínek ať se postará,kde zašantročil Sobotka tu půmiliardu a zda ji nemá na svém účtu ČSSD.

Radajan 11.7.2006 20:29

Re: Re: KDU je ostudou křesťanů a buď se zbaví Kalouska nebo skončí

Malý Astone. Zas ten Standa s Vikem. Přehoď vyhybku. Jseš už trapný a já se nic nového nedozvím.

Jura Jurax 11.7.2006 16:25

Re: KDU je ostudou křesťanů a buď se zbaví Kalouska nebo skončí

... totálně neupřímný člověk, cynik a pokrytec. ... no a co, je to přece politik! A úspěšný; tyhle vlastnosti prostě k úspěšnému politikovi patří.

A strana profilující se jen křesťansky je odsouzena k malosti - věřících pochopitelně se zvyšující se vzdělaností ubývá a kdo z ateistů by volil náboženské zpátečníky, ba místy až fundamentalisty (postoj k potratům obecně a třeba ten ječící cvok v kněžském hávu před brněnskou porodnicí například).

... ze všech lidských vlastností se křesťanství nejvíc štítí pokrytectví ... tohle myslíte opravdu vážně?