10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BERAN 30.4.2007 10:29

Stačí nahlédnou do zdrojů

Zeptejte se Ukrajinců, ti vám to vysvětlí

Sk/ep/ticus Ma/xim/us 30.4.2007 10:28

Když to říká bezduchý kolaborant milan007, tak to má váhu :-)

;-D

Ske/pticus Ma/xim/us 30.4.2007 10:25

Otečkovaný jirko sirko, Vy kdybyste nebyl obyčejný pomlouvačný blbeček, tak nejste vůbec nic.

;-D

Skep/ticus Max/imus 30.4.2007 10:22

Co to žvaníte za kraviny, Kubeši?

Který okupant předčil v počtu zavražděných nacisty? 8-o

John 30.4.2007 10:16

Re: blbej Mirku

No víme on globus není placatý jako ta mapa do které čučíš. Takže s tím blbcem bych operoval móc opatrně. Někdy se to rychle vrátí.

Jara London 30.4.2007 10:10

Re: Re: Re: Re: Vážený autore

Pozice ČR jako trojského koně USA vůči evropským zemím NATO při prosazování jednotného evropského systému protiraketové obrany teritoria EU - dají nám to znát politicky i ekonomicky - viz např. tzv. "povolenky" jsou jedním z prvních konkrétních dopadů. ČR jako potenciální cíl pro ruské jaderné rakety, kterým dosud nebyla (nebylo proč; česká pidiminiarmádka nikoho neohrožuje). Náklady na zřízení a provoz radaru - ne vše bude hradit americká strana, protože se jedná o bilaterální vztah, USA brání Polsko a ČR a kongres nepovolí stavbu bez spoluúčasti druhých stran. Náklady na ochranu a obranu stanice - ČR není schopna sama uhájit ani vzdušný prostor Prahy, takže bude muset za ochranu území a střežení vzdušného prostoru kolem radaru platit sama v režimu, určeném americkou stranou. - vůbec není jasné, co je cílem hrádek kolem výstavby této základny; Irán jako důvod je sakra slabý a proti ruským raketám je naprosto neúčinná. V USA má tento problém nulovou publicitu, zdá se, že jde o izolovanou akci Pentagonu a výrobců protiraketových systémů, zaměřenou na získání bodů pro rozhodování o dalších penězích na MD USA, s případným efektem vnucení části ABM nevyužitelné pro obranu USA evropským zemím NATO prostřednictvím Polska a ČR. Na to ukazují i návštěvy šéfa protiraketové obrany USA, který nedokázal rozumně odpovědět na jedinou otázku na účel tohoto systému, a plánovaná naávštěva Bushe, který sbírá body pro případné znovuzvolení a hledá podporu u zbrojařů. Rusové využijí základnu ke zdůvodnění zvyšování prostředků na vlastní zbrojní programy. Obě strany - Rusko i USA - schovají za kouřovou clonu základny, mohou bez problémů podnikat vzájemně koordinované kroky vedoucí k nastartování nových vojenských programů a vojenské spolupráce, z níž zcela vyloučí Evropu. ČR zůstane na krku radarová základna, která nikoho nebude zajímat, ale za kterou bude muset po příštích 30 let platit. To je realita. Stačí?

géza 30.4.2007 10:02

Opět sjednocování světového postupu levice.

V kolektivismu levice je zakopaný onen pes. Paroubkova jednotná strana nedokáže nic krom ničení ekonomiky. Jak nastolit novou vizi táhnoucí stáda voličů k urnám a znovuzvolení socialistických sociálních inženýrů? No spojením celoevropské levice společnými vizemi. Rozložit tak pocit odpovědnosti za budoucnost na co největší plochu. Sjednocováním levice pak vinikne "genialita" a zásluhy Velkého Jyrky a zmenší se odpovědnost za celkem jisté prů-ery v ekonomice. Kolektivismus řeší odpovědnost jedinců za skutky. Jedinec v socialismu přeci za nic nemůže. To vše přece chtěla strana, tedy lid!

 Protiraketový deštník je pak dobrá příležitost proč svolávat Evropskou levici. Protiamerické postoje jsou u levičáků pochopitelné. USA je vlastně největším ideologickým nepřítelem socialistů, názorný příklad pro národy jak užívat svobody, úspěšnost svobody v ekonomice, která je nejbolavějším místem socialistů.

 Svolané levici v Evropě se pak představí geniální Jyrka jako největší politický myslitel a jako jsou levičáci zvyklí odjakživa, jednotným hlasováním odhlasují rezoluce a budou se pasovat na zachránce lidstva a chudého porobeného lidu.

 Čerta starého je bude zajímat objektivní problém raketového nebezpečí a obrany. Vůbec je nebude zajímat ekonomika Evropského kontinentu. Je bude jako vždy zajímat jen vlastní vzhled před voliči, vzájemná pomoc při utužování moci a tím socialismus generálně ustanovený v Evropě. Vynasnaží se o řízenou demokracii střiženou podle Putinova vzoru. V tom ohledu má určitě Jyrka velké ambice. Vždyť nic neumí. Jen vládnout umí. Už si to vyzkoušel na své ČSSD a všichni přece tak pěkně drží hubu. Proč by teda celá Evropa nemohla pod Jyrkou držet hubu?!

milan007 30.4.2007 10:01

Re: blbej novinář

Asi jste zatím nevšiml, že je Země koule a ne placka. Zabalte mapu a zkuste najít nejkratší cestu na globusu.

milan007 30.4.2007 9:58

Re: Další z řady trapných propagandistických článků na NP,

Máte pravdu, proti základně jsou opravdu jen pomatenci. Ještě otázku, nejste náhodou z dvojčat ??

jirka.s. 30.4.2007 9:15

Re: Další z řady trapných propagandistických článků na NP,

Septiku, přiznej se! Že ty jsi (naštěstí pro nás ostatní) jedináček? Tobě evidentně chybí třeba i ten nejmenší bratříček, proto tak přímo chorobně závidíš nám ostatním, kteří mají nějaké ty sourozence. Ale zaplať pánbůh, tvůj fotr byl natolik soudný, že když viděl, co se mu povedlo na první pokus, už to raději dál nezkoušel.

P.S.: Začínáš se ale podezřele podobat jistému vízkovi! Pro "Další z řady trapných propagandistických článků na NP,"  a "dalšího Velkého bratra" musíš už evidentně používat Ctrl+C+V.

Karkul 30.4.2007 9:12

Re: Re: blbej novinář

Prozradit čtenáři zdrojů, že Země je koule a spojnice si nejlépe zjistí provázkem na globusu je asi zbytečné

Stachanov 30.4.2007 9:10

jsem pro radar

zvlášť když se k nelibosti různých manpůlátorů ukázalo, že nejenže negriluje vše živé ve svém okolí, ale že pod ním ani není zakopaný jaderný reaktor

čtenář zdrojů 30.4.2007 9:09

Re: Re: kiri

nejkratší spojnice mezi dvěma místy na rovníku je nejkratší přes pól pouze tehdy, když to druhé místo lezí na druhé straně zeměkoule.

Jinak je celkem jedno, zda se ta spojnice nazývá přímka nebo geodetika, protože nejkratší spojnice z Washingtonu do Teheránu přes Prahu nevede ani náhodou.

Kubeš 30.4.2007 9:03

Re: Další z řady trapných poznámek

je přirovnávat dřívější okupanty (kteří předčili v počtu zavražděných i nacisty) k nějakému dalšímu Velkému bratru. To múže jen blbec (rudý Max.)

jirka.s. 30.4.2007 8:58

Takovou sešlost veličin s tak špatnou geopolitickou bilancí jsme u nás od převratu ještě neměli.

Ale měli, ale měli! 23. - 24. dubna 2005 uspořádal soudruh grebeníček v Praze v hotelu Olympic "Světový sjezd komunistů". Náš národ tehdy před dvěma léty opět promarnil svou příležitost! Když už byli všichni tak pěkně pohromadě....

pbla4024 30.4.2007 8:49

Re: kiri

Nejkratší spojnice na varietách se nenazývá přímka, ale geodetika. A pozor, nejkratší spojnice mezi dvěmi místy na rovníku může vést přes pól.

Šnek 30.4.2007 8:44

Průzkum veřejného mínění v otázce US raket je švindl.

Kde je těch 68% proti? Kde se průzkum konal? V Praze určitě ne. Jen levicoví pomatenci spolu s dědečky a babičkami z KSČM a samozřejmě s jejich zločinnými bosy, jsou proti.

čtenář zdrojů 30.4.2007 8:39

kiri

to je sice pravda, ale tu přímku mezi Teheránem, Prahou a Washingtonem nenakreslíte ani přes kouli. Piloti na leteckých linkách by Vám o tom mohli vyprávět.

Ske/pticus Max/imus 30.4.2007 8:38

Další z řady trapných propagandistických článků na NP,

který má jediný účel a to vytvořit dojem, že proti umístění vojenské základny USA v ČR jsou jen levicový pomatenci.

Ostatně od kolaborantů chtějících dalšího Velkého bratra těžko očekávat rovný charakter a přímé vyjadřování :-(((

čtenář zdrojů 30.4.2007 8:37

blbej Mirku

nakresli mi přímku mezi Washingtonem, Prahou a Teheránem. Bokud to dokážeš, bude géniem. Zatím jsi tu za blbce.

kiri 30.4.2007 8:35

Re: blbej novinář

zěměkoule není list papíru, alébrž koule.

Ske/pticus Max/imus 30.4.2007 8:31

s.p., jak se ten vliv Ruska v ČR projevuje? Že čile a zcela neideologicky obchodujeme? :-)

BERAN 30.4.2007 8:18

Radar je nadbytečný a má v pozadí jiný úkol, to je nabíledni

Patřím asi mezi ty alternativně inteligentní, protože, ač nabíledni, jak tu kdosi vtipně poznamenal, ten jiný úkol v pozadí mi stále uniká.

Bylo by možno vysvětlit prosťáčkovi? Prosím, prosím....

Mirek 30.4.2007 8:13

Re: blbej novinář

No, že blbci jsou zejména čtenáři zdrojů, to si myslím už dávno.

čtenář zdrojů 30.4.2007 8:09

blbej novinář

Tak Česko prý leží na spojnici Teherán-Washington. Vzhledem k tomu, že Praha je na 50.rovnoběžce, Washington na 38.rovnoběžce a Teherán na 36.rovnobězce, pak novinář je buď úplněn blbej, a  nebo si myslí, že blbci jsou čtenáři. A takováto hovada nás mají přesvědčit o nutnosti radaru.

miki 30.4.2007 7:29

Re: Jako

co ty všechno nevíš ty truhlíku, nebo sedíš na generálním štábu?

deda 30.4.2007 7:17

A

 přijedou i Marťani , soudruhu PAroubku?

Standa 30.4.2007 7:01

Jako

obvykle průměrná novinářská demagogie a chabý pokus manipulaci lidmi. Obhájci radaru svými tvrzeními popírají účinnost ostatních prostředků, jako by všechny tajné služby včetně Mossadu  byly k ničemu, totéž o satelitech, létajících radarech a dalších. Desetitisíce lidí na světě monitorují dotčená území a najednou jeden radar vytrhne všechno? Radar je nadbytečný a má v pozadí jiný úkol, to je nabíledni. Jen novináři a politici chtějí, aby lidé byli jako stádo, hlavně nemyslící.

Hans z vesnice 30.4.2007 6:41

Re: Vřelé díky, pane!...

Též bych to tak viděl.

Alfons 30.4.2007 3:12

Konečně se něco rozumného děje.

NATO se celkem průhledně schovává za USA. A najdou se lidé kteří tomu přicmrndávají. A Putin obrací laufy na ČR. A zase se najdou lidi kteří se tomu diví. Jako u blbejch na dvorku.