11.6.2024 | Svátek má Bruno


Diskuse k článku

POLITIKA: Senátní fraška

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 2.2.2008 21:50

Re: Patriku,

Veřejnoprávní ČT je holá ostuda, to souhlasím, ale Železný je podrazák první třídy, což dostkrát prokázal.

Karim 2.2.2008 19:48

VK je tez genialni herec - absolutne nejlepsi z ceskych politiku.....

...zcela mistrivske jsou "protistadni" vyroky typu ze zadne niceni zivotniho prostredi neexistuje, ze Gore je dusevne chory clovek atp atp.

Pravda je, ze tyto vyroky jdou proti "zelenemu stadu" ktere by nejradeji zakazalo auta a jaderne elektrarny. Co je vsak podstatne - tytoi vyroky nejsou tak uplne pravdive a VK to dobre vi.   O vysi ekologickych dani se lze prit a lepe je propocitavat - ale asi je nikdo neodboura - pokud se nechce  zivot ve zdvastovanem zivortnim prostredi typu stredni Cina.  Toto VK dobre vi. 

Duvod proc takoveto reci vede neni jen to, ze chce drazdit zelene stado - i kdyz z toho ma ocividny plezir.  Duvod je hlavne ten, ze se chce zalibit "prostemu lidu" - typu teta z orlickych hor, clobrda, ktery neudelal ridicak na jesterku nebo dalsi prosti clobrdici z jeho fan klubu. Techto je ocividne asi tak 10x vice, nez clenu "zeleneho stada". A  VK hraje tak dobre, ze prostsi priznivci temto  vyrokum bezmezne veri.....

H.K. 2.2.2008 20:46

Re: VK je tez genialni herec - absolutne nejlepsi z ceskych politiku.....

Zadne niceni zivotniho prostredi neexistuje. To jste četla nebo slyšela? Kdo to řekl? V.K. nikdy neřekl, že nedochází k ovlivňování životního prostředí.

zivot ve zdvastovanem zivortnim prostredi typu stredni Cina. Jak ovlivní životní prostředí ve světě obyvatelé České republiky? Myslíte, že prospívá životnímu prostředí různé konference v různých částech světa, kde přilétá stovky letadel, které přivážejí politiky?

 typu teta z orlickych hor. Co provedla teta?

Co jste udělal/a Vy pro ochranu životního prostředí? Co bychom měli udělat my, obyvatelé ČR?

Kaktus 2.2.2008 19:38

Lubo a co na to Kinkor, ten ti to schválil? :-D

Lubo a co na to Kinkor, ten ti to schválil? :-D

Lubo, ty, objektivista, myslíš, že Václav Klaus pravdivě (ALL) rozpoznal pravou lidskou podstatu a žije tedy opravdu lidským životem, anebo nerozpoznal all (a tedy NOTHING) a tedy není pravým člověkem a je tak méněcenným tvorem než ty s Kinkorem? (http://www.aynrand.cz/)

Já vím, Lubo, překrucuju. ;-P

pradlenka 2.2.2008 19:37

dobrou chut

Bramborové knedlíky[Poslat nový recept] [Poslat recept e-mailem] [Vytisknout recept] Ingredience: 800 g brambor, 1 vejce, 1 žloutek, 150 g hladké mouky, 100 g hrubé krupice, sůl

  Postup přípravy: Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 19:01

Dluhy vítané a dluhy hrůzné... ?

Mirek Topolánek ve čtvrtek při interpelacích tvrdil, že církvím za 60 let nezaplatíme 270 miliard, nýbrž jen úročených 83 miliard.  Protože ten rozdíl se bude platit dlouho a peníze časem ztrácejí hodnotu, řekl, a pokračoval: „Já tady nechci dělat ekonomickou přednášku o diskontování a o hodnotě peněz . Částka 270 miliard je fikce. Můj byt stál 8,5 milionů a ne asi 20, které nakonec zaplatím díky hypotéce. Osm a půl milionu je jeho hodnota. Tolik já zaplatím. Ne dvacet, to je hodnota peněz v budoucnosti.“

Takže můj dotaz:  Zadlužit další generace, dokonce potomky, kteří se narodí až za třicet let a budou splácet - to je od ODS nejen přijatelné, ale i vítané, když to Klausovi ponechá Hrad na dalších pět let ?

 

Jak je to tedy s tím nehorázným zadlužením státu „socany“, kterým nás ODS krmila  před volbami?  Vždyť ani tento dluh se neplatí hned, splácí se v dlouhém čase a peníze tak ztrácejí hodnotu…

derik 2.2.2008 20:06

Re: Dluhy vítané a dluhy hrůzné... ?

Pane Vizku, pominme ted radovy rozdil. Dluhy CSSD byly zbytecne, a sly i na projidani a uplaceni volicu. Vraceni ukradeneho majetku citkvim nebo financni nahrada je neco jineho. Spravne by to mely zaplatit clenove KSM a CSSD, kteri kradeze aktivne realizovali. Nemuze michat dve ruzne veci.

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 20:39

Tož Klaus...

v debatě mluvil o dluzích 300 miliardách.. .  A jistě ví: Jednou se muselo začít splácet za tu zpackanou privatizaci, za ty tunely a za ty vykuchané banky... No a protože od byl smeten v r. 1997, začali platit jiné. Prosté, prostinké...

Ivan Nový 2.2.2008 20:56

Pane Vízku,

víte proč zkrachoval socialismus? Protože může fungovat jen pokud se plní plán, no a reálný svět je takový, že plán se neplní nikdy, vždy existují nějaké ztráty. Kapitalismus funguje navzdory ztrátám, a minimalizuje je, proto funguje. No proč stát musí zaplatit těch 300 miliard? No protože znárodnil 99% všech podniků. Kdyby to neudělal, nebylo by ani těch ztrát.

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 21:21

CO NEBYLO...

CO NEBYLO, to  NEMOHLO ZKRACHOVAT.   Jenom hlupák si mohl a může myslet, že v zemích sovětskéko bloku byl socialismus a že Brežněv, Husák, Jakeš, Kapek, Indra, Honecker ... a Castro, a Kim... jsou socialisté.  

Skočil jste na lep propagandě, která se 40 let oháněla slovem SOCIALISMUS.  Žádný evropský socialista (Tony Blairem počínaje a zesnulým Mitterandem konče) nemohl tyto lidi a jejich režimy považovat za socialistické. 

PS: Socialisté v Evropském parlamentu tvoří s křesťanskými demokraty nejsilnější frakci !

Ivan Nový 2.2.2008 21:45

Pane Vízku,

váš socialismus je nesmysl.

AeroKarel 2.2.2008 21:54

Re: Pane Vízku,

Nesmysl, který může existovat jenom díky krátkým obdobím vlády nesocialistů, kteří vytvoří to, co potom sociálisté rozhazují.

Marek 2.2.2008 19:01

Po delší době dost dobrý článek.

S autorem článku souhlasím. Je to napsáno velmi výstižně. R^

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 19:05

Co chtěl, to dostal...

Václav Klaus si sám a dobrovolně vybral prostředí, ve kterém se setká s oponentem. Ostatní možnosti odmítl.  Věděl, že v případě velkého propadu lze stočit vinu na "nepřátelské" senátory a vyklouznout bez úhony... Chytré !  Poradil mu to Jakl ?   Na schůzi klubu ČSSD nakonec  samozřejmě  použil praktiky, které předvádí už 19 let a které tolik komiků rádo paroduje...  Byl jednička  pokud jde o mimiku, gesta, škleby, grimasy... Ale OBSAH, smysl, věcnost?  Prázdnota, protože stará sláma...  

PS: Ze své kůže se vskutku nesvlékl (jak sám zdůraznil), ale výstižněji bych řekl: Starého psa novým kouskům nenaučíš. 

Ivan Nový 2.2.2008 19:09

Pane Vízku,

totéž radí i mistr Sun, největší stratég staré Číny. K boji totiž patří i to, že si sám vyberete bojiště a nenecháte si vnutit bojiště protivníkem. Tak porazil Suvorov Napoleona :-)))))

JC 2.2.2008 20:16

Re: Co chtěl, to dostal...

Zato ten "nový pes" se předvedl, pane Vízku;-P. Fráze, fráze, nic než bohapusté, nic neříkající fráze. Navíc okořeněné trochou lží;-O

historik 2.2.2008 20:24

Re: Co chtěl, to dostal...

I vy jste, pane Vízku, asi starý pes. Když pořád píšete stejné kousky.

H.K. 2.2.2008 20:55

Re: Co chtěl, to dostal...

Diskuse se konala tam, kde si přáli senátoři z ČSSD.  Která z myšlenek pana Švejnara Vás zaujala?

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 21:25

Jiné...

než Švejnarovy myšlenky jsem nezaznamenal.  Od Klause - mlžení, výmluvy a otočky o 180 stupňů.  Přehrajte si to znovu a znovu !   Ale v mimice, gestech a šklebech = Klaus jednička !

AeroKarel 2.2.2008 21:56

Re: Jiné...

A byla některá z těch "Švejnarových myšlenek" alespoň trochu konkrétní? Pokud ano, která?

Patrik 2.2.2008 18:41

pane Nový dnes nemáte den

Patriku,:

Autor: Ivan Nový IP: 89.176.169.xxx Datum: 02.02.2008 18:35

Železný je slušný člověk, nebyl závislý na státu, jako lidi z veřejnoprávních médií, kteří mu nemohou zapomenout, že je porazil. A on porazil i Laudera, protože TV Nova je už za zenitem své výkonnosti.

Ivan Nový 2.2.2008 18:46

Patriku,

a co je na tom špatně? Může slušný člověk pracovat ve veřejnoprávních médiích, když žijí z výpalného? Jaké tam panují vztahy, co řídí to, že někdo tam bude úspěšný. Intriky a známosti, protože neexistuje korektiv trhu.

Patrik 2.2.2008 18:56

Re: Patriku,

to jeho podnikání nás stálo několik miliard.

Ivan Nový 2.2.2008 18:59

Patriku,

podnikání Železného? Kdepak, to bylo podnikání státních úředníků, ti prohráli arbitráž. Bylo to v zájmu veřejnoprávních médií.

Karim 2.2.2008 18:13

Nehodlam ted obhajovat Svejnara, ktery dela co muze aby byl zvolen ...

..samozrejme i hlasy komunistu. 

Ke "konzistentnosti nazoru" pana profesora podotykam toto: VK mluvi o tom ze stat ma byt maly, za jeho vlady vsak soudruh kapitan Vodicka vybudoval patrne nejhustsi socialni sit v Evrope.  VK mluvi o tom, ze se nema ustupovat lobbystum a odborarum -  zeleznicnim odborum vsak rychle dle strougalovskeho hesla "jen aby se nans.ali delnici.....".  VK byl vzdy pro transparentni aukce - snad s vyjimkou toho, kdyz se sprateleniu sponzori potrebovali zmocnit huti, pojistovny ci luikrativnich nemovitosti -  pak nastupovala soutez krasy privatizacnich projektu.  Stat nema zasahovat do ekonomiky - krome toho, ze banky byly pro jistotu rizeny reditely cleny ODS (Salzmann, Tesar) a vlastneny navzajem svymi privatizacnimi fondy. Opravdu kapitalismus jak noha.   VK je proti uplatkum - ale neco  jineho je 100 mega pro skolu jeho synka socany dosazeneho  manazera, ktery se timto zachranil pred topolovskou "noci dlouhych nozu".  Atd atd.  VK je nesmirne inteligentni clovek obklopeny skupinkou loajalnich hlupaku, kteri mu absolutne veri a nemaji na to jeho triky prokouknout.  

Pete Brich 2.2.2008 18:26

Nemám tak perfektní přehled o ředitelích bank jako Vy, Karime.

Myslím ale, že Tesař byl ČSSD.

PB

Patrik 2.2.2008 18:28

Re: Nemám tak perfektní přehled o ředitelích bank jako Vy, Karime.

Hlavě,že máte přehled o mobilizaci.

Pete Brich 2.2.2008 18:33

Na uklidnění nervů pomáhá oplachování genitálií ve vlažné vodě. Že Vy jste použil vařicí, Patriku!

;-D;-D;-DPB

Patrik 2.2.2008 18:36

Re: Na uklidnění nervů pomáhá oplachování genitálií ve vlažné vodě. Že Vy jste použil vařicí, Patriku!

vyprávěj mi raději o tom Klausovi.Blbečku a ještě mě ten vůdce naštval,když po ránu/večer jsme něco slavili/mi telefonoval,že je jediná záchrána pro český stát.Na to také nepamatuješ,jak byli lidi naštvaní,že to potom zastavili.

watabi 2.2.2008 18:50

Re: Re: Na uklidnění nervů pomáhá oplachování genitálií ve vlažné vodě. Že Vy jste použil vařicí, Patriku!

Patriku, vy působíte dojmem, že trpíte naprostou obsesí z Václava Klause. To si příštích 5 let tedy fakt užijete.

PS. Tím, že někoho otitulujete "blbečku" ,se tím blbečkem stáváte bohužel vy;-P