30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kvetla 1.11.2006 21:24

PT.p.Jičínský,kdybyste s p.kolegou Pithartem a spol....

takhle nezmršili naši ústavu,nebylo by o čem jednat.Dávat dnes ostatním občanům rady a ohánět se při tom mj.i osobně vyprodukovaným ústavním zmetkem,považuji minimálně za nesoudnost.;-€Rv

Vasek Vaclav 1.11.2006 20:09

Rad od CeskoZlodejskych ustavnich rudych hyen nam netreba

Exrude hyeny ktere tyranizuji narod uz 50 let by mely byt zahnany do pouste bez vody aby zdechly

Smrt exrudym zmetkum a jejich Vaclavsko-Vaskovskym CeskoZlodejskym kolaborantum (KSCM mne nezajima)

BuBu 1.11.2006 19:10

Zpráva z tisku :

"Zaběhla se hyena, slyšící na jméno JIČÍNSKÝ ! Po odchycení neprodleně utraťte - je důvodné podezření z nákazy červenkou ! Zvláštní znamení : Je od narození celá rudá ! " !!!!!!

Iva 1.11.2006 20:38

Re: Zpráva z tisku :

Možná, že tu červenku chytla od Slunce svého nejjasnějšího, Prasete Bradavičnatého, drahého soudruha Paroubka

Melein 1.11.2006 23:17

Re: Zpráva z tisku :

Ad: Zvláštní znamení:  a zblbá!

Jan Vrabec 1.11.2006 23:21

Re: Zpráva z tisku :

Jičínský mluvíš jako bys tuhle ústavu nepsal spolu s Rychetským. Jsi stejnej slizoun jako ROKO!

Historik 1.11.2006 18:39

Ale pane Jičínský, víte stejně dobře jako já, o co jde

Po senátních volbách si prostě někdo předčasné volby přeje a jiný nikoliv, protože se domnívá (nevím nakolik oprávněně) že by jejich výsledek byl podobný.

Z toho příslušné strany dělají příslušné závěry.

penzista 1.11.2006 13:50

Opět článek ze včerjšího Práva

to opravdu nemáte vlastní autory, že se zde stále objevuje starý bolševik Jičínský? Rv

Mst 1.11.2006 15:39

Re: Opět článek ze včerjšího Práva

Ano, to je veliká záhada, proč Pes otiskuje články senilního bolševika, předtím publikované v Rudém právu. Milí čtenáři, nenapadá někoho z váa logické vysvětlení?

Papouch 1.11.2006 18:45

Re: Re: Opět článek ze včerjšího Práva

ve Psu nejsou honorare, ale je potreba cca 10 clanku/den

Ivanhoe 1.11.2006 18:51

Re: Re: Opět článek ze včerjšího Práva

Jestli to nebude následek té neslavné Velké Listopadové Psí Revoluce... od té doby už ani ten Pes není tím psem co býval, neřkuli že by měl ambice stát se vlkem.

Kačaba 1.11.2006 12:48

Legitimita Senátu...???

Tak nevím, co všici tihleti politici mají s "malou legitimitou Senátu" po posledních volbách. Kdo se chtěl voleb zúčastnit, zúčastnil se a volil a kdo se nechtěl zúčastnit, zůstal doma a vlastně taky volil - kandidáta "MněJeToJedno". Všichni oprávnění voliči k volbám přijít mohli a jestli nepřišli, "jejich ďélo". Senát je stoprocentně legitimní a jeho zpochybňování soudruhem Jičínským - mimochodem, jakožto autor ústavy byl vlastně konstruktér Senátu - je srandovní.

Mirek Šejna 1.11.2006 13:53

Kačabo,

on ale Jičinský Senát nezpochybňuje. Legalita Senátu je daná ústavou. Ovšem legitimita Senátu je dost často dávána do souvislosti s tím, že velká část voličů ho ignoruje. Na slabší "legitimitě" Senátu se shodují pravice i levice (viz vyjádření Topolánka a Paroubka v nedělním pořadu V.Moravce). Senát voliči ignorují právě proto, že nemá na exekutivu skoro žádný vliv. Možná by prospělo, kdyby ústava vliv Senátu posílila. Na tom by se mohli poslanci parlamentu dohodnout. V současnosti ale Senát opravdu nemá žádnou pravomoc ovlivňovat složení vlády. Možná, kdyby vláda musela žádat o důvěru obě komory parlamentu, byl by Senát našimi voliči více respektován a chodili by k volbám ve větším počtu.

milan007 1.11.2006 11:10

za mlada vám to psaní šlo líp, bylo takové víc od srdce

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýV socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

jirka.s. 1.11.2006 15:51

Re: za mlada vám to psaní šlo líp, bylo takové víc od srdce

Milane, heč, dneska jsem Vás předběhl!!! V 9.08 !!!

PetrK 1.11.2006 10:18

Kdy už tohle zombie

konečně přestane otravovat lidi a vrátí se do hrobu?

Iva 1.11.2006 20:36

Re: Kdy už tohle zombie

Dědeček senilní se brání zuby nehty předčasným volbám, protože po těch jeho výlevech by ho mohlo volit jenom naprosté jelito.

Diskutér 1.11.2006 10:17

Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

Volby do senátu nemají žádnou souvislost s rozhodujícími červnovými volbami. Navíc senát nemá žádné významné pravomoce a většinou voličů není uznáván.President ani nikdo jiný nemá právo se odvolávat na výsledky voleb do senátu a nemůže podle nich vybírat kandidáta, který by sestavil vládu. To je dáno výsledkem červnových voleb.

Jinak nechápu urážky vůči autorovi tohoto článku. Jičinský byl přece předákem Charty77, což byl v 70. a 80. letech malý antikomunistický ostrůvek v moři občanů loajálních vůči komunistickému režimu. Zřejmě si bývalí komunisté a lidé spolupracující s komunisty musí zde léčit své mindráky. Asi stejně jako když udavači gestapa museli po válce pronásledovat i nevinné sudetské Němce, často ženy a děti, aby nějak zakryli své selhání. Jinak to není možné vysvětlit.   

bruno 1.11.2006 10:33

Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

Myslím,že se mýlíte. Podle všeho byli lidé jako jičínský,pithart,uhl a další pátou kolonou v disentu.Šlo o to podržet moc v komunistických rukách,když ne politickou,tak ekonomickou. Listopad byl podvod na obyčejných lidech, s komunismem se neskoncovalo.Tato garnitura si převzala moc, drží komunisty a socialisty na politické scéně a státu škodí.O tom svědčí každodenní slova a činy výše jmenovaných a jim podobných. 

milan007 1.11.2006 11:12

Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

podívejte so o dva příspěvky výše, a pak hovořte o malém antikomunistickém ostrůvku

milan007 1.11.2006 11:15

Re: Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

pan Jičínský , pan Pithart a jiní za mlada ve svazáckých košilích vyháněli z gruntu moje předky za zpěvu revolučních písní. Nechci je za to nějak trestat, či pronásledovat, ale měli by mít trochu slušnosti a nekázat o tom jak oni bojovali proti komunizmu , o morálce, o demokracii a pravdě.

jurist 1.11.2006 12:35

Re: Re: Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

Petr Pithart jako ročník 1941 mohl jen sotva vyhazovat Vaše předky za zpěvu revolučních písní - pokud máte na mysli léta padesátá. Myslím si, že Petr Pithart svoji minulost zhodnotil dost  kriticky a  to samé platí i o jeho pohledu  na  rok 1968; pokud někde ze sebe dělá mučedníka, tak dejte vědět kde, rád se sám přesvědčím. Dávat ho na roveň se Zdeňkem Jičínským je ale míchání hrušek s jablky. Jako premiér se rozhodně moc nepředvedl, ale na rozdíl od pana Jičínského - a zde s Vámi souhlasím- má tolik soudnosti, že neustále neotravuje svoji tvorbou různé noviny. Naopak si myslím, že Petr Pithart vystihl tyhle osmašedesátníky (včetně Jičínského) ve své knize Šedesátý osmý přesně - stále u toho, stále ti  neomylní, co na tom, že nejdříve  pod praporem  Stalina, pak  Dubčeka, atd.

milan007 1.11.2006 14:56

Re: Re: Re: Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

Omlouvám se za nepřesné srovnání. Problém lidí jako PP ( máte pravdu, že házet ho do stejného pytle jako Jičínského asi nelze). Ale minulost PP je podobná, synek vysokého stranického funcionáře se vším všudy. Slušný člověk by se do politky  s takovouto minulostí nehrnul. Řeči o odčinění chyb jsou k ničemu, pokud takový člověk poznamel něčí osud , či někomu ublížil.

jurist 1.11.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

a hlavně, že se ten Jičínský už na to konečně nevy..(kašle)

StandaU 1.11.2006 13:43

Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

pane co to píšete za nesmysly, jaký antikomunistický ostrůvek. V roce 1981 vznikla tzv. Antikomunistická liga a na ty členy, kterí současně podepsali CH77 byl činěn nátlak CH77. CH77 nebyla žádná antikomun. org., ale skupina lidí, která i ve svých dokumentech má spolupráci s KSČ na vytváření právního prostředí ve smyslu Helsinského programu. Stačí si trochu prostudovat dokumenty tzv Infoch. tj informace o CH77, které vydávala CH77 a budete vidět jak to bylo. Většina členů CH77 byli bývalí členové KSČ, kteří nemohli unést vyloučení a nešlo jim o nějakou demokracii. Prostudujte si úvahy pana ing. Uhla a uvidíte, že to s dnešním pojetím demokracie nemá nic společného, a těch pár nekomunistů v CH77 nemělo prakticky žádný vliv. Ti tam byli pouze kvůli poúnorové emigraci tj. kvůli finanční pomoci tzv. poúnorových emigrantů. 

Diskutér 1.11.2006 14:32

Re: Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

To nejsou nesmysly. Vy se snažíte z nich dodatečně dělat komunisty, protože vám nesedí jejich polistopadová politická orientace. Nicméně, ti skuteční komunisté, komunistický tisk je ve svých článcích a projevech jednoznačně označoval za "antikomunistické", "antisocialistické" síly atd. Takto je vnímali i občané a měli strach se s nimi byť jen potkat, aby neměli problémy. Spousta lidí je i upřimně nenávidělo kvůli jejich "antikomunistické" činnosti. Pokud se Charta77 odvolávala na dokumenty o lidských právech, které podepsalo komunistické vedení, byla to správná taktika z její strany. V opačném případě by nešlo podniknout jakoukoliv aktivitu. A co se týče ing. Uhla, komunisté pokládali jakoukoliv opozici proti své moci za "antikomunistickou", tedy i sociální demokraty, trockisty dokonce i eurokomunisty či maoisty.

Podívejte se na historii tak, jaká skutečně byla a nefalšujte jí.

Ale 1.11.2006 17:45

Re: Re: Re: Já myslím, že prof. Jičinský to napsal přesně

Mezi námi, je poměrně jedno, jestli chartisté oné doby byli hrdinové, pomatenci anebo komunisté, které přišlápla vlastní strana. Moje osobní poznatky říkají, že tam byly tyhle kategorie všechny. Mnohem důležitější je, jak se tihle lidé (stejně jako všechny ostatní rybičky bolševického akvária) dokázali aklimatizovat na otevřené moře.

Z některých se stali paraziti.

Queribus 1.11.2006 10:00

A co jte nám chtěl vlastně říct,pane Jičínský?

Vlastně nic, že?

Jan Daniel 1.11.2006 9:53

milé zombie, změnilo se hodně

Soudruhu Jičínský, změnilo se hodně. Za prvé ODS a ČSSD mají ústavní většinu potřebnou ke změně volebního systému. To mění náhled KSČM na předčasné volby. Druhou alternativou totiž je velká koalice s perspektivou změny volebního systému na většinový, který bolševiky poškodí. Za druhé, ODS a KDU-ČSL disponují prezidentskou většinou, což by mělo zmírnit Klausovu umanutost velkou koalicí. Samé špatné zprávy, viďte?

oakman 1.11.2006 9:31

Mlejnek na maso

je tenhle soudruh. Je jen vizitkou těch, kteří opakovaně tohoto zločince a vlastizrádce volí. Soustruh Jičínský zastupuje občany žijící v životním dilematu stranických poserů z Dubčekovy éry. Až mi tenhle exot vysvětlí chování své partičky v období od 21.8.68 -  21.8.69 pak možná přestanu vidět chlapa, kterému patří na krk katova smyčka za vlastizradu a začnu číst ty gerontobláboly z muzea Komunisnu s lidskou tváří!!!

Pane Jičínský, už by jste měl vědět, že svini lidskou tvář na rypák nenatáhnete, sám jste to zkusil. Trvalo to pár let, ale dnes již i mladí vědí, že pod vaši lidskou tváří sociálisty se skrývá jen dalši komunistická svině své doby!!!