21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 1.11.2006 9:08

No, co se dá dělat!

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýV socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

jerry 1.11.2006 12:10

Re: No, co se dá dělat!

Víte, co je zajímavý? Ten chlap se nedá číst ani po 50-ti letech a vlastně nic o něm nevíme -co žena, děti, vnuci, pravnuci , kam chodí na pivo atd. Jako by to nebyl ani člověk, ale automat, ze kterého tak třikrát do týdne vypadne nějakej blbej článek. A to už asi 50 let.Myslím, že se nedal číst ani v samizdatu za normalizace.

jirka.s. 1.11.2006 15:46

Re: Re: No, co se dá dělat!

Milý jerry! Abych pravdu řekl, co dělá jeho žena, děti, vnuci a pravnuci, mne tak ani moc nezajímá. Já sám se domnívám, že snad ani žádné normální blízké mít nemůže, no řekněte sám, copak by nějaký slušný člověk s takovým něčím (dpolňte si sám) mohl vydržet v jedné místnosti déle než deset minut, natož pak celou noc v ložnici? 

Pro mne je snad revelantní ta Vaše poslední otázka, kam tak může chodit na pivo. To abych se snad někdy  nespletl a nezavítal do té hospody, kam chodí on. Náhodou mne tam s ním uvidí na záchodě nějaký slušný člověk, a co si potom o mně pomyslí.

Houmr 1.11.2006 9:01

soudruh jičínský

smrdí

Melein 1.11.2006 23:09

Re: soudruh jičínský

a prdí:-D

Ivanhoe 1.11.2006 8:52

Paralela

Rád bych upozornil na jev, že například hned v sousedním Německu vláda, která vzešla z vítězství v demokratických volbách a opírá se o většinu v parlamentu, je schopna bez problémů podat demisi, utrpí-li její strana výraznou porážku v nějakých zemských volbách - které mají s celoněmeckou vládou ještě méně společného než u nás senát. Prostě oznámí, že cítí, že ztrácí mandát, a že je tedy nutno novými volbami zjistit, zda ho ještě má nebo již ne a bude tedy nutno, aby se k vládě dostala současná opozice...

Srovnejte to se způsobem, jakám se soudruh pa-Roubek dere k vládě po volbách, které prohrál, na základě většiny v parlamentu, kterou nemá (pod právní záštitou zde blekotavě publikujícího soudruha Největšího Žijícího Znalce A Tvůrce Ústav naší socialistické vlasti) a snad vám bude jasné, kde a koho se voliči nemusí bát volit, kde se mohou spolehnout, že případná vláda se nebude držet u moci za každou cenu, kterou dokáže ze svých voličů vydolovat;-D.

Čím to bude? Nejspíš tím, že v Německu se denacifikace podařila, kdežto u nás debolševizace ne (ve skutečnosti možná ani pořádně nezačala...)(Y)

StandaT 1.11.2006 8:46

musel jsem si to přečíst dvakrát

tak jsem si to musel přečíst dvakrát, ale furt nevím, co tím chtěl básník říct.8-o

Zřejmě reakce na to, že Cepl to nevydržel a páně Jičínského výplody nedávno veřejně... hm, jak to říci politicky korektně ... zrelativizoval.

raptor 1.11.2006 9:00

Což je tím pozoruhodnější,

že Cepl s Ústavou pomáhal taky.

StandaT 1.11.2006 11:12

Re: Což je tím pozoruhodnější,

Tam pomáhalo lidí (a přátel a soudruhů a bratří...)!

Jde ale o to, že Jičínský se pasoval na jediného relevantního vykladače ústavy. Jeho výklad a nic jiného nepřicházelo v úvahu. Obdobně jako paroubkovo "právo" vládnout a nic jiného. Fundametalista dostal od Cepla na frak.

Melein 1.11.2006 23:07

Re: Re: Což je tím pozoruhodnější,

Jo, pana Cepla milujiV

LV 1.11.2006 8:23

jak úporná snaha!

Soudruh Jičínský (neurážejte se, když se podílel na ústavě ČSSR, tak se jistě proti tomuto oslovení neohrazoval) se opět znovu a upachtěně snaží dokazovat, že ČSSD vlastně vyhrála, a že má NÁROK.

Nemá. Smlouvu lze uzavřít jen se solidním a důvěryhodným partnerem. Výhodnou. Ale do smlouvy, která by mě ztrapnila v očích přátel a známých, která by mě znemožnila a oslabila, která by mě zruinovala a na níž by smluvní partner vydělal - tak do ní by vlezl jen naprostý idiot!! A to s. Jičínský ne a ne pochopit! Proč nám to dělají, proč s námi nechtějí jednat, když je to (pro nás) tak výhodné?? Proč se nedomluvíme, Když na tom ČSSD může vydělat??

Kdo zažil Paroubkovu éru v čele ČSSD - má jasno. Nikdy!! A že je to zájem voličů?? Soudruhu Jičínský, jakých? Ten elektorát, který vám zajistil takový úspěch ve sněmovních volbách má svá specifika: je možno ho zbuntovat k volbám jen masivním rozdáváním, obrovskými sliby, hlasitou a agresivní propagandou a vystrašením, že bude muset to či ono PLATIT. Ale teĎ sedí v krčmě jako dřív, placení už se přestává bát, pečení holubi nepřilétají a nepřilétají, mumraji povolebních sporů a vyjednávání nerozumí a otravuje jej... Ten se dříve než za rok, až dva nepohne!!

Zbavte se Paroubka, Ratha a jeho věrných, začně dělat politiku pro PRACUJÍCÍ a ne pro flákače, a pak, po předčasných volbách se s Vámi bude SNAD dát o něčem jednat... Teď ne!!

Dena 1.11.2006 8:26

Re: jak úporná snaha!

;-)!R^

frisco 1.11.2006 7:58

Nevinný viník

Spoluautor největšího paskvilu (Ústava ČSSR), prznič ústavního i jiného práva, bezostyšný lžiprofesor opět promluvil. Opět se nás pokouší prěsvědčovat o své pravdě - zaplaťpánbu - tentokrát nás není schopen k přesvědčení donutit. Vra´t se do hrobu!

Malý Aston 1.11.2006 8:10

Re: Nevinný viník

Jo našemu staříkovi se to sere a sere.Zase chtěl vládnout s rudochy a nějak se mu ten jeho sen drolí a drolí.Zůstal tím,co byl celý život,rudochem dočasně převlečeným za růžovku.Ve stáří se všechny negativní povahové vlastnosti prohlubují a prohlubují.

deda 1.11.2006 7:54

Kdo je větší hlupák, toť otázka:

soudruh Jičínský, nebi ti, kteří na jeho příspěvky reagují???!!! Pro někoho je potěšením, píchat do vosího hnízda a  pozorovat jejich dráždivou reakci. Proto za nejlepší  jék, jak odnaučit soudruha Jičínského tomuto rozmaru, považuji nereagovat na jeho příspěvky.

tonda 1.11.2006 7:40

marná snaha

Jičínský zřejmě zůstane v naší vrcholové politice hodně dlouho, protože má neuvěřitelně silný vliv na oponenty. Stačí jeho pár vět a už i modří rudnou a vidí rudě ...  

jirka.s. 1.11.2006 9:11

Re: marná snaha

Nesdílím Váš názor! Věřím přírodě!

No... 1.11.2006 7:15

Jičínského názory nesouvisí s inteligencí,ale s průjmem

Po určité době, kdy Vás všichni kolem poklepávají po rameni si začnete myslet, že máte VŽDY pravdu a vždy jste v obraze. Dost častá chyba . Například pana Jičínského.

jerry 1.11.2006 7:12

Pan Jičínský do Senátu patří!

Myslím, že si špatně vybral komoru parlamentu. V Senátu by jistě našel více prostoru pro svoje tlachání a v panu Pithartovi spřízněnou duši.

Dena 1.11.2006 8:24

Re: Pan Jičínský do Senátu patří!

;-)!R^

Pavel 1.11.2006 7:09

Soudruhu Jičínský - Pičínský

fakt síla, a to jste ještě "profesorem na UK" - ostuda národa. Táhněte s dalšími soudruhy (Vízek, Jelínek, Puchejř-Pablbek ...) do (Y) a k tomu vemte i všechny vaše "šíbaly" a blby co se v "euforii" podepisují jako ředitelé, bez vás tu bude krásně. Pohodový den všem ostatním;-D;-D;-D

Borek@Exil 1.11.2006 7:02

Prosím, pište na zdi záchodků celého světa: SERVÍT JE GENIUS. TITUL PŘEBRAL JIČÍNSKÝ!

Vanek 1.11.2006 2:39

Spolecnost slusnych krajanu vyhlasuje soutez

Tomu komu se podari dostat komunisticko-chartisticke prase Jicinskeho do blazince bude hrazen mesicni pobyt v Australii.

?? 1.11.2006 4:46

Re: Spolecnost slusnych krajanu vyhlasuje soutez

Soudruhu Jičínský, to  jste opravdu tak senilní (= tak velký blbec), že nejste schopen pochopit triviální věc, že většina účastníků diskuze na NP se bez vašeho příspěvku obejde; že tady pouze prudíte. Děkujeme Vám, odejděte do  (Y)!!Rv 

Borek@Exil 1.11.2006 7:00

Re: Re: Spolecnost slusnych krajanu vyhlasuje soutez

Ten zasloužilý prznitel ústav je asi taky masochista.

Lapil 1.11.2006 1:27

No jo, pane autore, jenže vy osobně jste spoluzodpovědný

za to, že právě z ústavně-právního hlediska ústava selhala na celé čáře, tak teď neremcejte, že se jednotlivé strany a aktéři snaží situaci odblokovat zapojením mimoústavních hledisek.

mak 1.11.2006 0:46

cssd stale chce velkou koalou znemoznit ODS

jinak by jicinsky nezduraznoval, ze ODS ma v Senatu ustavni vetsinu i s cssd. Urcite tu bude plno tech, kteri mi odpovi, ze se ODS znemozni sama. Ano, pokud se budou chovat jako nadlidi, jako sibalove, tak urcite.

Long Davy 1.11.2006 0:25

Soudruh Jičínský...

...je diluviální příšera z říše čtvrté dimense!

conqueror 1.11.2006 0:19

Ale, ale...

Ale počkej, neúnavný a již unavující až otravující pisálku Jičínský na chvíli kdy se změní ústava...a bude to doufám brzy.

Melein 1.11.2006 1:09

Re: Ale, ale...

Jenom doufám, že do toho nebude kecat pan Jičínský!