18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mleziva 15.4.2008 10:33

Re: Interupce je podle me vrazdou,

Zopakujte si přírodopis pro 7. třídu ZŠ a pak sem pište nějaká moudra o zabíjení dětí :o)

taky Honza 15.4.2008 10:32

Křeče "stréjdy " Saši. :-)

V čem se vlastně liší bigotní katolíci od "ručníkářů" s bombami kolem pasu ? Stejně nebezpečná pakáž. Vraťte jejich chudé církvi majetek, ať mohou dále hlásat vodu a spokojeně chlastat víno.

Raději něco veselého, volejte s námi : "Čunek, Čunek, cha, cha, chachacha.:-)

RomanL 15.4.2008 10:30

Re: Re: Re: ... Pane Uzle, kdybych vyl vami, delal bych to same, co vy: snazil bych se ospravedlnit ...

Mně to taky nevadí, zůstane víc pro mě!

Jura Jurax 15.4.2008 10:28

Re: Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

No, je-li Saša opravdu tak bigotní, jak se tady zdá, tak bych se normální ženské ani nedivil ... :-/ ... i když značka ideál by to taky nebylo ... :-(

RomanL 15.4.2008 10:28

Re: Soudruhu Uzle

... ne ne, zde pan doktor nenadává imperialistickým štváčům, ale právě naopak nadává zcela konkrétně levičáckým pámbíčkářům. O míru a "právu na život" tady blábolí jedině oni.

Saša 15.4.2008 10:27

Ale KDU nenavrhla znovuobnovení komisí.

Pouze chce, aby se k věci směl vyjádřit otec dítěte.

To považujete za urážlivé?

Saša 15.4.2008 10:25

Nikoli.

Leda těmi z mých dětí, které jsou ještě v pubertě ;-).

Jura Jurax 15.4.2008 10:24

Re: Nerozčiluji se.

Jojo, pak vězte, že v očích velmi značné, snad i  převážné části občanů naší republiky jsou Vaše názory zde prezentované zlem, před nímž je nutno neustupovat. A o němž je třeba nemlčet. Tož tak.

JJ 15.4.2008 10:24

Interupce je podle me vrazdou,

nepochopim, jak se muze matka srovnat s tim, ze zabila svoje dite. Svuj nazor ovsem nikomu nevnucuji.

Nutnost souhlasu otce by byla optimalni, bohuzel je tato idea v praxi nerealizovatelna.

Saša 15.4.2008 10:22

Vážně neumíte číst?

Narodí-li se žívé, mělo právní subjektivitu od početí. Ta subjektivita nevzniká narozením, ale právě početím. Vy i já i všichni ostatní zde diskutující máme právní subjektivitu od početí, nikoli od narození.

Jura Jurax 15.4.2008 10:20

Re: Re: Re: Re: Takže Švejnarovci jsou obhájci potratů?

Jojo, za vlastní stát se nebojuje vždy na jeho hranicích, račte pochopit při Vašem vzdělání. Chcete-li poučení z historie, pak legionáři za první světové, potom "U Madridu se bojuje za Prahu" (ale tohle je poněkud kontraverzní), poté druhá světová a Francie, Velká Británie, severní Afrika, Sovětský svaz, Jugoslávie. No a pak válka v zálivu ... ale soudě z dikce Vašeho příspěvku jste buď poněkud magor (to kvůli tomu Lauderovi), nebo anarchista, pacifista nebo komanč či jiná odrůda extrémního levičáka, případně mix předchozího (a vězte, že každá taková pakáž je mi velice nesympatická), takže Vás na pár řádcích stěží přesvědčím. (Y)

Saša 15.4.2008 10:19

To je přeci nesmysl.

Kdyby to dědické právo vzniklo teprve v momentě porodu, pak by již nebylo co dědit. Dědictví by již před tím nabyli jiní dědicové.

Odpadový poplatek je v zákoně o místních poplatcích. Poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů se platí měsíčně: narodí-li se dítě třeba 20. dne v měsíci, vznikla mu poplatková povinnosti již k 1. dni tohoto měsíce, kdy ještě bylo v břiše matky.

tic-tac 15.4.2008 10:19

Re: Kdyby nasciturus neměl právní subjektivitu, nemohl by dědit. Věci nemohou dědit.

Ježíši nemá a nemá. Je to tam napsané, NARODÍ LI SE ŽIVÉ. Pokud se nenarodí tak nikdy nic nemělo. Teprve narozením práva nabývá.

doktor 15.4.2008 10:16

Dr.Uzel, nejsa katolík,

neví, že církev při rizikovém porodu dává přednost smrti matky před smrtí dítěte. Až tam ty bigotní pověry sahají.

Saša 15.4.2008 10:14

Nerozčiluji se.

Pouze neustupuji před zlem. A nemlčím o tom. Toť vše.

tic-tac 15.4.2008 10:14

Re: Všechna práva se týkají jen vymezených případů.

Vážený, to právo mu vznikne teprve v momentě, kdy se narodí. Dokud se nenarodí, tak žádné právo nemá. To je celé. Není narození - není subjektivní právo. Ten odpadový poplatek jste našel kde? To mne tedy zajímá.

Jura Jurax 15.4.2008 10:10

Re: Re: Já také píšu o České republice.

No, není tenhle Saša soudce? Je-li, pak tedy při jeho názorech nechť bohové, jsou-li jací, ochraňují nešťastníky, co se mu dostanou do spárů :-D;-(

zlata 15.4.2008 10:10

Re: Na rohu ulice vrah o morálce káže...

běžte se léčit,  nejste normální

Saša 15.4.2008 10:10

Kdyby nasciturus neměl právní subjektivitu, nemohl by dědit. Věci nemohou dědit.

§ 7 odst. 1) Způsobilost fyzické osoby mít práva a povinnosti vzniká narozením. Tuto způsobilost má i počaté dítě, narodí-li se živé. Zde tedy není o čem diskutovat - způsobilost má i počaté dítě. Nenarodí-li se živé, pak ji nemá.

§ 460  Dědictví se nabývá smrtí zůstavitele. Opět není o čem diskutovat. Není-li nasciturus v době smrti zůstavitele subjektem práv, nemůže nabýt dědictví.

§ 53  Souhlasným prohlášením rodičů lze určit otcovství k dítěti ještě nenarozenému, je-li již počato. Opět není jasné, o čem by měly být pochybnosti: otcovství i v tomto případě vzniká před porodem, nikoli porodem. Určujícím momentem je početí, nikoli porod.

Hawk 15.4.2008 10:10

Re: Zase si berete na pomoc nefunkční rodinu?

Nebo dítě naopak nedokáže pochopit proč to musel být zrovna jeho tatínek co musel zemřít, že.

Naopak u rozvedeného páru, pokud se dokáží chovat jako rozumní lidé, dítě taínka neztrácí úplně.

JanaB 15.4.2008 10:10

Re: Re: Re: ... Pane Uzle, kdybych vyl vami, delal bych to same, co vy: snazil bych se ospravedlnit ...

Vám snad připadá, že tahleta planeta je málo zalidněná?

vi 15.4.2008 10:08

Re: Re: Re: Takže Švejnarovci jsou obhájci potratů?

Všechno chápou pouze géniové a blbci,to jen na okraj. Jako člověk a dokonce i špatný katolík, nejsem z potratů nadšený a díky gramotnosti vím, že ani žádný rozumný lékař včetně p. Uzla. Pokud bude česká armáda na hranicích čelit (slovenským,rakouským, německým, polským či jiným hordám-doplnit dle chuti)přidám se jako dobrovolník. Pokud mi podnikatel Lauder (10 000 000 000 co platíme)prostřednictvím svých vládních loutek(Bush,Topolánek,Parkanová)přikáže a dobře zaplatí zabíjení lidí na druhém konci světa. Lidí kteří neumí většinou ani číst a psát, natož aby věděli o nějakém Čechistanu, tak se mi příliš chtít nebude.

Jura Jurax 15.4.2008 10:08

Re: Jaké štěstí, že tmáři u nás už nemají valný vliv.

No, nemají - ale my hlupci jim vracíme majetek, takže vliv mít budou.

Hawk 15.4.2008 10:05

Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

Dovedu si docela dobře představit "podpisového otce" fungujícího za úplatu... Nepamatujete interupční komise za totáče, kde hejno "domovních důvěrnic" nutilo žadatelku o potrat prokázat, že dítě je mimomanželské, přesto, že často šlo o třetí či další těhotenství s  manželem? Tak zafungoval domluvený "záletník".

K čemu bude podpis rodičů k interupci nezletilé?

Všechno se dá obejít. Čím nesmyslnější omezení, tím promyšlenější kličky.

Nepropaguju potraty, ale odmítám nesmyslné lidovecké nápady. Doufám jen, že pomúžou tomu, že se lidovci nedostanou do Sněmovny

Jura Jurax 15.4.2008 10:05

Re: Re: Ne. - Cesta do pekel je ...

R^R^R^

Ale to bigotním křesťanům nevysvětlíte - Ti by Vás raději pro lásku Boží upálil na hranici :-/

Karkul 15.4.2008 10:03

Re: Ne. - Cesta do pekel je ...

Milý Sašo, proč se pořád rozčiluješ, napiš si sem tu svojí zrůdnou demagogii jen jednou a neotravuj dál ostatní svým velmi chatrným vzděláním. Prostě člověk je bytost sociální a jeho  přírodní podstata je pro jeho život ve štěstí a lásce téměř bezvýznamná. Ve svém lidství se tedy řídí sociálními potřebami a jen okrajově přírodními. Ano v sociální bytost jsme se vyvinuli jako  všežravci a již naši dávní předkové byli nejsilnější šelmou na planetě. Prostě chceme-li žít, musíme zabíjet. I když je to dnes sofistikované... ,a většina by kuřeti neublížila, ale jako člověk se na tomto samozřejmě podílíš i ty a můžeš tisíckrát lhát, že nezabiješ.  Co jsi dnes snídal? Co budeš obědvat ? Máš doma vši a blechy... Prostě zabíjení je naše přirozenost, součást  civilizace, vycházející z našich živičišných potřeb, ale naše lidské potřeby štěstí, lásky, uznání, naše radosti... prožíváme pouze v oblasti sociální ne živočišné. Je veliký rozdíl mezi embryem, plodem a dítětem. Zřejmě jsi chyběl na základce, když se to učilo. Potrat se jaksi týká embryí - něčeho jako je pulec - tedy běžného zabití v oblasti naší živočišnosti. Nechtěné těhotenství je ale tragedií v sociální oblasti, většinou znamená znehodnocení touhy, naděje, lásky - znamená zničení možnosti šťastného života. Dítě je totiž plodem lásky a znám mnoho lidí, kteří vynaložili i nemalé finanční prostředky, aby se jim dítě narodilo. Je zajímavé, toto chtějí křesťanské zrůdy naopak zakázat.

Jura Jurax 15.4.2008 10:02

Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

Jojo, Sašo, jako takměř vždy se mýlíte - kupodivu ani já, ani moje paní, ani mí potomci jsme nemuseli tohoto nouzového postupu použít. Ale jsme rádi, že pro případ prúšvihu tento nouzový postup tady je. Že jej nezakáže nějaký bigotní katolík na základě jakési víry, kterou my nesdílíme a považujeme za směšnou, ba i srandovní.

A jste patrně dost naivní a jednocestný, jak už věřící omezení svou vírou bývají. Je-li žena v takovém průseru, že chce interrupci, muž podepíše - a obvykle rád. Ledaže by chtěl vydírat ... a jak zde již bylo řečeno, sehnat někoho na podpis by nebyl problém; testy DNA by těžko kdo dělal a hlavně platil. A i kdyby byl test a nevyšel - no a co, lidé jsou omylní a dotyčný konal bona fide ;-)

Saša 15.4.2008 10:00

Všechna práva se týkají jen vymezených případů.

Způsobilost k právům a povinnostem však vzniká již početím. Proto také nasciturus má právo na dědictví a povinnost platit odpadový poplatek a podobně... tak je je in concreto v jednotlivých právních předpisech stanoveno.

teta 15.4.2008 9:59

uzlíček

Nejsem zastáncem potratů, možná opravdu jen v nutném případě kvůli zdravotním problémům. O tom,  kdy je plod živým a vnímajícím tvorem se už napsalo mnoho.  Zákon těžko něco vyřeší, je asi potřeba víc osvěty a zodpovědnosti. Mě vadí, že lidovci / potažmo církev / chtějí zase světu ukázat jaký mají vliv na politiku. Je to pokus , vyjde - nevyjde.  Také je to velmi účinný průzkum, jak na tom politicky jsou. Myslím ale, že v česku, po těch tahanicích o majetek, zas až tak velké preference mít nebudou. Koukněte se na případné volební preference.  Jo co to je za stranu Koruna česká?  Mají mraky hlasů a jsou na třetím místě.  8-o

Saša 15.4.2008 9:58

Tak znovu: přečtěte si občanský zákoník. A zákon o rodině.

Já vás také nepoučuji o medicíně - nepleťte si vy mně do práva. Nasciturus je osobou, má právní subjektivitu. A otcovství nevzniká porodem, ale početím  - jinak by vůbec nebylo myslitelné společné prohlášení rodičů před narozením dítěte, ani by nebylo možné v konstrukci právních domněnek otcovství počítat s rozhodnou dobou.