2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
novaz 8.1.2009 9:03

Re: Kod neskáče není Čech

Špatně vám to lepí pane. Co by jste si tak představoval? Aby naši vojáci polehávali v kasárnách a čekali na povodně? Právě tím, že jsou nasazeni v různých misích, získají nejlepší vojenský výcvik. Vy by jste si přál, aby se válčilo na našem území? Církev žádné stamiliardy za zvolení Klause prezidentem neobdržela, to je vaše obrovská lež, stejná jako s radarem. Bezvízový styk s USA již máme, kdežto radar v Brdech ještě vybudován není.

Ivan 8.1.2009 12:16

Re: Kod neskáče není Čech

Ano, to je to pravé odhalení. Afghanistán má sloužit jako cvičiště pro žoldáky.

Vašek 8.1.2009 8:07

Re: Kod neskáče není Čech

Jen tak mimochodem:  Tu smlouvu o účasti našich vojáků v Afghanistánu podepsala vláda ČSSD. A v té smlouvě se zavázala, že naši vojáci tam budou do konce roku 2009!

Pokud by tedy v průběhu letošního roku parlament rozhodl, že koncem roku stáhne vojáky z Afghanistánu, bylo by vše naprosto korektní. Takto opět ČSSD jen ukazuje co si myslí o nutnosti dodržování podepsaných smluv. (O tom by mohl mluvit najmě jistý Altner...)

Ivan 8.1.2009 12:18

Re: Kod neskáče není Čech

Nějak jste pozapomněl na to, že do Afghanistánu byla tehdy vyslána vojenská nemocnice a bojová jednotka jen k ochraně této nemocnice.  Nemocnice se časem nějakým zázrakem proměnila na jagdkomanda vraždící v horách statečné Afghánské partyzány bojující proti okupantům.

Demil 8.1.2009 7:00

soc.dem

Taková je krátkodobá perspektiva změny systému, pokud ovšem politici nebudou dostatečně prozíraví, aby dokázali Plíživému převratu čelit. … pokud si nedokáží na korporacích vynutit ústupky, pokud budou na veřejnost nadále shlížet z výšin své moci, pokud zůstanou odtržení od lidí a neumožní jim za pomoci nových technologií zvyšovat svůj podíl na řízení společnosti, …pokud ve všech těchto bodech selžou, bude to znamenat jejich zkázu. Pak budeme žít ve světě, jemuž vládnou korporace, nad zákonem stojí trhy a svobodné volby jsou věcí minulosti … dokud nám nenabídnou program, který by řešil naše problémy, tak budeme zastupitelskou demokracii opovrhovat a raději budeme bojkotovat a protestovat než chodit k volbám. N E S T O J Í M E O S T Á T, K T E R Ý N E S T O J Í O N Á S.”

Pak budeme žít ve světě, jemuž vládnou korporace, nad zákonem stojí trhy a svobodné volby jsou věcí minulosti … dokud nám nenabídnou program, který by řešil naše problémy, tak budeme zastupitelskou demokracii opovrhovat a raději budeme bojkotovat a protestovat než chodit k volbám. N E S T O J Í M E O S T Á T, K T E R Ý N E S T O J Í O N Á S.”

 Nejlepší bylo za socialismu.Byl klid,lidé se mohli věnovat v klidu životu.Kapitalismus přináší jen zločinnost,plné obchody,upadek moralky a drsné mezilidské vztahy,podvody,bezdomovce,nezaměstnanost atd.

Pavel 8.1.2009 7:09

Re: soc.dem

Nezlobte se . Ale vláda lidu není možná. Proto jsou volení zastupitelé a mají mít podporu volitelů. Uvědomte si proto, že pokud se bedete ptát 30 lidí jak řešit situaci, NIDKY se nedohodnete.

Jak bude vypadat vláda lidu předvede nyní KDU. Místo aby nejužšší vedení rozhodlo o odvolání nebo neodvolání jejich předsedy z vlády, přenesoiu nyní odpovědnost za důsledek tohoto rozhodutí na větší část členů a v případě špatného rozhodnutí nebude nikdo odpovědný. To přece není možné. A proto je na takováta rozhodutí dobrá co nejmenší skupina jednotlivců ( vláda) Demokracie přece musí končit na vrátnici podniku - mám na mysli rozhodování o směru podniku. Jinak je ten podnik zralý do kytek a nebo pod státní vedení.

Ivan 8.1.2009 12:27

Re: soc.dem

Takže nejlepší je to tehdy, když vládne diktátor?  Přece ani dva se nemusí dohodnout.  Říkáte vlastně, že nejlepší uspořádání společnosti je diktatura.

V demokracii má každý politik plnit svůj volební program. Pokud chce něco, co neměl v programu, měl by se voličů zeptat (k tomu slouží ve skutečně demokratických státech institut obecního referenda). Pokud politik usoudí že voliči chtějí něco,  co on považuje za špatné, má podat demisi. Je to jediná cesta. Pokud to neudělá, mají mít voliči (opět referendem) možnost politika rychle odvolat sami. (Technicky je to snadné, pokud nadpoloviční většina voličů v obvodu politika odvolá, musí jít.)  Tvrzení o tom, že voliči si v referendu odhlasují třeba zrušení daní a projeví svou nezodpovědnost, je jednou z oblíbených lží odpůrců referenda a nemá žádné opodstatnění. O daních už voliči ve světě rozhodovali ve stovkách referend a nikdy se nestalo, že by si odsouhlasili zrušení daní.

Pešek 8.1.2009 7:43

Re: soc.dem

Nejlepší bylo za socialismu.Byl klid,lidé se mohli věnovat v klidu životu... Ano, ale jen někteří, většině to bylo omezeno. Zapomněl jste, co bylo třeba, abyste se kupř. dostal do zahraničí, na střední i vysokou školu? Že bez ohledu na vaše schopnosti a možnosti to bylo rozhodnuto na uličním výboru soudruhem pepkem vyskočilem s inteligencí vhodnou pro lopatu, ale pevným stranickým uvědoměním? O člověku, který napíše, že nejlepší bylo za socíku si nutně musím myslet, že byl na straně onoho uličního výboru a potom je jasné, že se mu stýská. :-P

Demil 8.1.2009 13:00

Re: soc.dem

V kapitalismu se vytvořila také jakási vrstva zbohatlíků z kuponu ale většina lidí z toho nemá nic než jen existenční starosti jak s bydlením,prací atd.Mnoho lidí zažívá neřešitelné životní situace do které je dostala jen tady ta kapitalistická spol.Vy byste tady potřebovali ne Ksč ale něco co by vymytilo ze společnosti z morálky všechno zlo a vykořistování člověka člověkem.  

Pete 8.1.2009 8:41

Re: soc.dem

Autor: snad D E B I L  né?

Antonín Hrbek 8.1.2009 6:47

V záplavě velkých frází

přehlédl pan Bystrov několik maličkostí. Nikdo není proti účasti českých vojenských vojenských jednotek v misích OSN a NATO. Takže kdyby se o těchto misích hlasovalo, nebyl by vůbec žádný problém. Současná vláda ale chtěla, jako obvykle, v "balíku" protlačit bojovou misi mimo rámec NATO a ještě ji posílit. Někomu slíbila věci, o kterých se domnívala, že je může v parlamentu protlačit, ale v současné době tomu jaksi není.

Celá reakce jedné politické strany s ní spřízněných médií je hysterická a nelogická. Jak může mít ČSSD krev na rukou, když budou vojáci z nebezpečných misí odvoláni domů?

Pokud jde o "kupčení" v parlamentu a senátu, tak to byste musel psát nejméně tři články denně. Kupčí se vším a to i s věcmi, které mají bezprostřední vliv na budoucnost všech obyvatel naší země. A "kupčení" v médiích je samostatná kapitola.

Pavel 8.1.2009 7:02

Re: V záplavě velkých frází

Je složité Vám dokazovat kdo kupčí, když už jste rozhodnutý. Asi by bylo nejlepší, kdyby jste před kupčením odstěhoval tam, kde mírové mise  jsou nejdůkežitější.

Zapmněl jste na agresi Izraele, tam totiž děti po  palestynských raketách neumírají. Ale to Vy vlastně víte.

Vašek 8.1.2009 8:15

Re: V záplavě velkých frází

Pane Hrbku, neříkáte pravdu! Balík z toho udělal Váš milovaný Paroubek, který otazku misí spojil se zrušením zdravotnických poplatků. A ta mise nebyla mimo rámec NATO a o posílení mise nás požádalo právě NATO!

Antonín Hrbek 8.1.2009 10:53

Re: V záplavě velkých frází

Buďte tak laskav a seznamte se podrobněji o jaké mise v Afganistanu nás NATO požádalo a o které ne.

Mistr Jan Hus 8.1.2009 6:14

Á, "poškozený" se zase ozval.

;-P

pozorovatel123 8.1.2009 1:57

Co nedal to sliboval

nemluvil a jenom řval Já chci vládu. Vylíhl se nový tvor Paroubek diktátor. (Někteří Coc poslanci údajně souhlasí s prodloužením mandátu, ale proti Paroubkovi prý určitě nepůjdou.)

Rohožka 8.1.2009 1:18

Pan Bystrov má pravdu

v tom, že handlování o poplatky a zahraniční závazky vůbec nepatří k sobě. Přeju Paropraseti brzkou červenku!

tom 8.1.2009 0:41

Bystrý Bystrov

Bystrove, nejste moc BYSTRÝ publicista. Jsem pravičák, bývalý emigrant a volič CSU. Pro Vaši informaci. NATO je OBRANNÝ pakt, kde se jednotlivé země zavázaly jít na pomoc napadené členské zemi. Afganistán je členská země NATO? Nebo Bosna? Jakápak povinnost jít bojovat do těchto zemí. Okupace Afganistánu je polívka USA. Jděte za ně dobrovolně bojovat místo slintání duševních průjmů. Proč má umírat český voják někde v Asii? Všichni, kdo by tam vojáky posílali, sedí v teple domova a podporují okupaci Afganistánu, protože někdo v USA řekl, že to jsou teroristi. USA je sama vycvičila a když bojovali proti Sovětům, tak to byli partizáni. Když ti samí bojují za svobodu své země, jsou to teroristi. Nikdo z 11. září nebyl z Afganistánu. Zato většina ze Saudské Arábie. Proč tam USA nehoní teroristy? Takže papučový hrdino zklidněte hormony a zamyslete se nad tím, jestli už příliš dlouho nežijete a jestli není vhodná doba umřít. Možná tím potěšíte víc lidí, než zarmoutíte. Levice je mě ukradená, ale v otázce radaru a zahraničních misí jim fandím. Nemám rád USA stejně jako Rusko. Nechci je tady a ani o nich moc slyšet. A už vůbec ne za ně bojovat. Stejně, jako jsem za komoušů otevřeně vystupoval proti nim, jsem dnes veřejně proti USA.

Tupý Tupov 8.1.2009 0:48

Re: Bystrý Bystrov

Možná jsem spíše taky pravičák a vaše argumenty chápu i když si umím přestavit i radar i mise.Ale článek asi řeší,zda je vhodné:radar za poplatky?

Vasekpasek 8.1.2009 1:10

Re: Bystrý Bystrov

Milý tome, jen bych připomněl, že nebýt Vámi nenáviděných USA, neměl byste dost dobře kam emigrovat. Byly to totiž (také) USA, kdo pomohl osvobodit Evropu a poté postavil Západní Německo na nohy. A byly to také tyto USA, které zabránily větší rozpínavosti SSSR v Evropě. To jen na okraj.

To, že Afghánistán je v podstatě obranná mise, zpochybňuje také málokdo (také proto je tato akce - narozdíl od Iráku, pod záštitou NATO, není to tedy jen americká iniciativa). Argument, že Taliban bojuje za svobodu, je vyloženě směšný, nezlobte se (místní kmenoví vůdci houfně přicházející o hlavu by Vám o tom mohli vyprávět, kdyby ovšem neměli plíce oddělené od hlasivek).

A zesměšňování autora s přáním smrti, tím jste se vyloženě ztrapnil, je mi líto.

ladik53 8.1.2009 7:06

Re: Bystrý Bystrov

A Irák je taky obranná mise? USA byly s Německem ve válečném stavu, takže to nikdo nezpochybňuje.

Poklop 8.1.2009 7:09

Re: Bystrý Bystrov

Nesmíte zase všemu věřit.Taliban má velkou podporu u lidí a hned druhý den až Amíci odejdou,tak bude zase vládnout.Kamarád tam pobýval asi půl roku a nenávist vůči okupantům je dost velká.Vláda možná trochu vládne v Kábulu,ale tím to končí.

lumpik 8.1.2009 1:34

tom nám přináší moudrost ze Slovenska,

poslouchejme pokorně, braši.

Olin 8.1.2009 1:44

Re: Bystrý Bystrov

Talibán bojuje za svobodu? ?? ??? Kdo je svobodný tam kde vládnou Talibové?  Ach ty blbe...

A teroristi mají základny v Saudský Arábii? Američani by je tam měli honit? Saudská bezpečnost je na ně moc hodná? Aúúúú?

Mistr Jan Hus 8.1.2009 6:15

Re: Bystrý Bystrov

R^

kulis ellinas 8.1.2009 9:35

Nemáte přesné informace Nevím, jestli je NATO jen obranný pakt,

připouštím k vůli ekonomii času, že je, že se však jednotlivé země zavázaly jít na pomoc napadené platí jen, kupodivu, je-li napadena někým mimo NATO. Proto má Helénská republika trvalé problémy s Tureckem, taky členem NATO, který jí hrozí co chvilku válkou pro to, či ono, a naši milí spojenci praví: To si vyřešte mezi sebou...NEGARANTUJÍ nám nic, proto musí Helénská republika vydávat neskutečné peníze na účinnou obranu, které by tisíkrát radši využila pro rozvoj země, před spolučlenem téže organisace, zhruba 5-7% HDP ročně. Z čehož vyplývá, že "geopolitické zájmy" mají vždy a všude absolutní přednost, morálka pak je luxus, který si NATO ani jiný spolek týchž zájmů prostě nemůže dovolit...