2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Schwarzenberg strká hlavu do písku

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg získal díky masivní kampani před prezidentskými volbami nečekanou popularitu. Image šlechtického strejdy bafajícího dýmku s čírem na hlavě se stala ikonou mnohých "pravdoláskařů", kteří pak neunesli jeho prohru v prezidentské volbě s Milošem Zemanem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 4.6.2013 10:05

Soudruzi Prokop a Lenc maji misto pameti secku

ANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z. Sohorova 4.6.2013 10:08

Re: Soudruzi Prokop a Lenc maji misto pameti secku

A Ptaci mozecek!!!!!

I. Kudrnová 3.6.2013 23:39

Nevím, nevím jestli SK ví na co má hlavu

M. Stuchlik 3.6.2013 23:05

Člověk nemusí patřit k pravdoláskařům

aby mu vadil KGBák na Hradě

M. Dubanová 3.6.2013 15:49

Tak dobře

Jeho Jasnost "strká hlavu do písku", a kam ji strká hlava státu, která v době kdy postihla skoro celou ČR obravská tragédie a prezident ČR není schopen ani vystrčit hlavu z Hradu a říct lidem, že je mu líto?

M. Prokop 3.6.2013 18:06

Re: Tak dobře

Nejlépe, když si tu hlavu zastrčí oba společně.

E. Sevrát 3.6.2013 19:19

Re: Tak dobře

Ovšem proti V.Havlovi,  je aspoň v ČR a neosvěžuje se v moři v Portugalsku a bývalou metresou.

M. Varadinková 3.6.2013 19:43

Re: Tak dobře

Když byly obrovské povodně na Moravě v roce 1997, tak Havel neměl nic lepšího na práci, než vystrčit hlavu z Hradu a v zahradě udělat tiskovku, kde se zabýval výhradně sám sebou. Zatímco lidé umírali ve valících se vodách a hasiči nasazovali své životy při jejich záchraně, Havel řešil těžké dilema, ne zda bude v dalším roce opět kandidovat na prezidenta (to samozřejmě bude), ale kdy to má lidu oznámit.  Jeho hlavní problém tehdy byl, aby to oznámil dostatečně  včas a zase ne moc brzy. Takže to oznámil v době povodní a o probíhajících povodních se vůbec nezmínil. Vedle něho (bylo to v zahradě) v tu chvíli stála rozzářená Dášena v letních šatečkách.  Vzápětí prezidentský pár odjel do Karlových Varů na mejdan (na festival).  v té době byly v TV prakticky jen ty povodně a do toho tato Havlova tiskovka a pak zase povodně.

O něco později se Havel vyjádřil k povodním, které vzaly tisícům lidí střechu na hlavou a některým i jejich blízké, že je to vlastně dobře, když ty jejich domy odnesla voda, protože prý stejně  byly ošklivé.

M. Stuchlik 3.6.2013 23:12

Re: Tak dobře

Když byly obrovské povodně na Moravě v roce 1997, tak se nic nedělo. Až v r. 2002 po povodni, která zasáhla i Prahu, se začalo vážně přemýšlet co s tím.

D. Polanský 3.6.2013 11:11

No jo, roky jsou roky

Jinak pochopitelně provalení Benešových dekretů by bylo v zájmu Káji, tak jako každého kdo přišel o majetky v podobných souvislostech. Celý kapitalismus je jenom o majetcích, vše ostatní je jenom balast.   

Onen institut je od počátku zpolitizovanou institucí, snad něco za ty desítky a desítky milionů něco i vyprodukují. Ale myslím, že tomu nikdo nevěří, dokonce ani zaměstnanci dotyčného spolku.  

M. Prokop 3.6.2013 14:22

"Celý kapitalismus je jenom o majetcích, vše ostatní je jenom balast. "

O tom je otoman.

Mimo to, v socíku jde o majetky také, jen to socánci jinak kamuflují a na prostého člověka zbyde méně.

M. Stuchlik 3.6.2013 23:13

Re: "Celý kapitalismus je jenom o majetcích, vše ostatní je jenom balast. "

Tak nějak, socialismus a komunismus jsou nejasociálnější systémy.

O. Zuckerová 3.6.2013 11:06

Topka si krásně zavařila.

S jistým zadostiučiněním si připomínám ten zuřiý drajv, s kterým se hrnula do uchvácení primátorského místa, netušíc, že zpoza buku se chichotá fatum, chystající se během dnů spustit povodně desetiletí. Tomu se říká "trest Boží vzápětí" - chacha! Teď si to řešte, a pan exprimátor se může v klidu zavrtat do peřin!! 

P. Pavlovský 3.6.2013 12:16

Re: Topka si krásně zavařila.

Jste zcela vedle!

Kdyby přišla povodeň ještě za primátorování Svobody, nemohl by být nikdy odvolán, protože by byl za mediálního hrdinu!

Takhle tu šanci dostali hoši z TOPky.

Nepochybujte, že ji promění!

Je to týž politický mechanismus jako Falklandy . Thatcherová.

P. Han 3.6.2013 13:57

Re: Topka si krásně zavařila.

Jestli jejich popularita závisí na počasí, tak taky nic moc...

M. Prokop 3.6.2013 14:25

Re: Topka si krásně zavařila.

Promění. Otázka je, co co.

Pokud v ODS nejsou úplní blbci, nasrala si TOP moc pěkně na hlavu. Do voleb žádný ožehavý problém nevyřeší (žádný nemá rychlé řešení) a ODS jim v tom bude pěkně máchat čumák.

Hudeček a Thatcherová? Já mám vtipy rád, ale tenhle je hodně absurdní.

J. Vyhnalík 3.6.2013 15:44

Re: Topka si krásně zavařila.

Tady má pan Pavlovský pravdu. Povodně jsou pro politiky šance, jak lidi zaujmout tak, aby si jich všimli. Navíc od posledních povodní v Praze uplynulo pouhých 11 let, takže systém je připravený a navíc současná povodeň bude nejspíš slabší, takže ve srovnání by vyšlo dobře snad každé vedení města. Povodeň TOP 09 tedy naopak hraje do karet a to bez ohledu na spoustu drobných kiksů, které Hudeček dělá.

V. Novák 3.6.2013 9:21

ÚSTR nebyl zpitizován, ono ani nešlo ho zpolitizovat,

protože byl politrický od samého počátku. ODS, která si ho monopolizovala, udělala chybu, že se nepodělila ani se svými pravicovými koaličníky - a to se pak těžko obracet na loajalitu někoho, s kým loajální nebyla.

Mladý Uhl je prostě zrcadlový odraz mladých a rozhořčených kapsomolců, modrých chunwejpinů ze začátku 90. let.

P. Pavlovský 3.6.2013 9:47

Mladý Uhl je prostě obrazem svého levičáckého otce

jenom už k tomu ale nepotřebuje jeho statečnost a výdrž v kriminále.

Petra si vážím, jakkoli je to ideový protipól.

Syn je drzá veš.

Připomíná mi to otce a syna Bendovy.

P. Maleček 3.6.2013 6:35

Volba Zemana prokázala bídu ODS

Kdyby z autora a jeho textu tak nečišela touha kopnout si kde se dá do Václava Havla a jeho příznivců, tak by to docela šlo. Že je prezidentem státu soudem uznaný lhář a pomstychtivý chorobný narcis s alkoholem narušeným mozkem je nepřijatelné pro každého rozumného a slušného člověka.

Proto také Zemana volila velká část příznivců ODS a podle textu i pan Polanecký. Hlavním trumfem Švarcíka nebylo číro ani fajfka, ale sám Zeman. Být v posledním kole prezidentské volby ne Zeman, ale důstojná osoba s morální autoritou, tak Švarcík neměl sebemenší šanci. Proti Zemanovi však vypadal jak záchrance národa.

Díky ODS však zvítězil Zeman. Nic víc než tohle dokazuje bídu tzv "elit" ODS. Falešné kecy o podpoře Švarcíka to nezakryjí.

V. Váňa 3.6.2013 7:29

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Vážený pane Malečku, mám k Vašemu příspěvku dvě zásadnější připomínky:

Jednak je argument, že v případě MZ jde o soudem uznaného lháře trochu zavádějící, prostě proto, že kampaň KS soud neposuzoval. Myslím, že si v této věci obě strany nemají co vyčítat. Jenže vítězové neměli potřebu cokoli řešit u soudu.

Druhou připomínkou je můj údiv nad tím, že se domníváte, že hlavní silou voličů MZ byla ODS. Podle mého názoru je to nesmysl. K vítězství dopomohlo MZ cca 250 tis hlasů, což jsou téměř všichni příznivci ODS z minulých voleb. Jen těžko si lze představit, že tradiční voliči ODS masově volili MZ. Odkud jste podklady pro tuto informaci čerpal?

A poznámka na okraj: Zemana moc nemusím, ale nezlobte se, KS nejen že nepůsobí jako zachránce národa, nýbrž, a obzvlášt v poslední době, se ukazuje, že je ve skutečnosti hrobařem zahraniční politiky ČR.

P. Maleček 3.6.2013 9:37

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

No dohledat si, že některé argumenty použité Zemanem ve volební kampani označil soud za lživé je hračkou a to, že uvnitř ODS se mocně lobovalo za volbu Zemana se dozví každý kdo jen pootevře ODsácká vrátka.

P. Pavlovský 3.6.2013 9:42

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Od kdy tradiční voličové ODS kašlou na to, co jim doporučil Institut?

P. Han 3.6.2013 15:37

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Tradiční voliči ODS mají vlastní hlavu, nemusí jet podle foršriftu jako někteří jiní.

P. Kmoníček 3.6.2013 9:57

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Ano!

Z. Švrček 3.6.2013 10:15

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Volba Zemana  ukázala především bídu voličstva v ČR stejně, jako by volba Schwarzenberga ukázala totéž. Pravdu měli v případě presidentské volby nejspíše ti, kteří púrotentokrát hlasovali nohama, ačkoliv tento způsob hlasování běžně neuznávám.

K článku a uatorovi vyslovuji souhlas s názorem, že Schwarzenberg není a už asi nikdy nebude tím, co od něj lidé očekávali, avšak důvody nejsou dle mého názoru povětšině správné. Je to prostě tím, že Karel Schwarzenberg má jiné priority, než tento národ a tuto zem a má jiné přesvědčení o tom, jak se má vládnout a demokracie v tomto případě asi nebude v centru jeho zájmu. Jestliže zároveň předpokládáme, že jeho mysl tyto priority a přesvědčení zatím procesuje, tělo již nestíhá. Proto se jeho čas překlopil a proto by i jeho presidentování nestálo za mnoho. Je již zkrátka z kola venku.

V. Novák 3.6.2013 10:35

Kdo chtěl konsenzuálního prezidenta a kladeče věnců,

měl volit Fischera. Ten by rozhodně neusiloval o pravomoce sice dané mu Ústavou, ale dosud nevyužívané.

Sjednocená mediálně-kulturní fronta to prokoučovala, když se v rámci prosazování Schwarzenberga zaměřila na znemožnění Fischera. Na vybrání zatáčky a přesměrování bubnové palby na Zemana už zbylo málo času.

J. Vyhnalík 3.6.2013 15:39

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Částečně souhlasím, částečně ne.

Hlavním a téměř jediným důvodem volit Karla Schwarzenberga byl Miloš Zeman je pravda, bohužel to samé platí i obráceně.

Pokud jde o to, jak lidé volili, tak KS dostal zhruba stejně hlasů od voličů ODS, jako od voličů TOP 09. Zeman zvítězil hlavně kvůli voličům ČSSD, KSČM a částečně i kvůli školáckým chybám KS v předvolebních diskusích (Beneš válečným zločincem, neschopnost Zemana vymáchat v privatizačních skandálech typu MUS). Kdyby TOP 09 nevsázela stále více a ostřeji na konfrontaci s ODS, měla by na pravici větší šanci.

T. Czernin 3.6.2013 4:23

Kníže Hajibuci

je díky Vaškovi vulgo Ruzyně a prapodivnému rozhodování soudu za vodou a ve vatě. Jeho jedinou zábavou je nyní cestování po světě za cizí peníze. Nějaké problémy domácí politiky, ve které rozhoduje jeho poručník Kalousek, ho vůbec nezajímají...

P. Scheck 3.6.2013 3:54

Je toho hodně

Je toho hodně, pane Polanecký, co jste napsal. A má zkušenost říká, že kdo nemá pravdu, potřebuje obvykle mnoho slov.

A potom bych se chtěl přihlásit k začátku vaší úvahy. Ano jsem to například já, kdo neunesl prohru v prezidentských volbách. Jak to budete nazývat, vaše věc. Já jsem sportovní typ a každý týden si s fair play hrajícím soupeřem potřesu ruku. (Jak jste na tom vy ...ehm pane Polanecky?...)

Vaší logikou řečeno - všichni ( i těch pár statečných), kdo nesouhlasili s Husákovým jasným vítězstvím ve volbách v 70. letech (vždyť dostal drtivých 98%), byli zhrzení poražení, kteří se s krutou porážkou nedokázali smířit. Škoda vás, máte talent. Raděj bych to panu Grebeníčkovi nebo Filipovi ani neříkal. Snad je vás v ODS škoda.