17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Schwarzenberg strká hlavu do písku

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg získal díky masivní kampani před prezidentskými volbami nečekanou popularitu. Image šlechtického strejdy bafajícího dýmku s čírem na hlavě se stala ikonou mnohých "pravdoláskařů", kteří pak neunesli jeho prohru v prezidentské volbě s Milošem Zemanem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 4.6.2013 10:08

Re: Soudruzi Prokop a Lenc maji misto pameti secku

A Ptaci mozecek!!!!!

Z. Sohorova 4.6.2013 10:05

Soudruzi Prokop a Lenc maji misto pameti secku

ANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I. Kudrnová 3.6.2013 23:39

Nevím, nevím jestli SK ví na co má hlavu

M. Stuchlik 3.6.2013 23:13

Re: "Celý kapitalismus je jenom o majetcích, vše ostatní je jenom balast. "

Tak nějak, socialismus a komunismus jsou nejasociálnější systémy.

M. Stuchlik 3.6.2013 23:12

Re: Tak dobře

Když byly obrovské povodně na Moravě v roce 1997, tak se nic nedělo. Až v r. 2002 po povodni, která zasáhla i Prahu, se začalo vážně přemýšlet co s tím.

M. Stuchlik 3.6.2013 23:05

Člověk nemusí patřit k pravdoláskařům

aby mu vadil KGBák na Hradě

M. Varadinková 3.6.2013 19:43

Re: Tak dobře

Když byly obrovské povodně na Moravě v roce 1997, tak Havel neměl nic lepšího na práci, než vystrčit hlavu z Hradu a v zahradě udělat tiskovku, kde se zabýval výhradně sám sebou. Zatímco lidé umírali ve valících se vodách a hasiči nasazovali své životy při jejich záchraně, Havel řešil těžké dilema, ne zda bude v dalším roce opět kandidovat na prezidenta (to samozřejmě bude), ale kdy to má lidu oznámit.  Jeho hlavní problém tehdy byl, aby to oznámil dostatečně  včas a zase ne moc brzy. Takže to oznámil v době povodní a o probíhajících povodních se vůbec nezmínil. Vedle něho (bylo to v zahradě) v tu chvíli stála rozzářená Dášena v letních šatečkách.  Vzápětí prezidentský pár odjel do Karlových Varů na mejdan (na festival).  v té době byly v TV prakticky jen ty povodně a do toho tato Havlova tiskovka a pak zase povodně.

O něco později se Havel vyjádřil k povodním, které vzaly tisícům lidí střechu na hlavou a některým i jejich blízké, že je to vlastně dobře, když ty jejich domy odnesla voda, protože prý stejně  byly ošklivé.

E. Sevrát 3.6.2013 19:19

Re: Tak dobře

Ovšem proti V.Havlovi,  je aspoň v ČR a neosvěžuje se v moři v Portugalsku a bývalou metresou.

M. Prokop 3.6.2013 18:06

Re: Tak dobře

Nejlépe, když si tu hlavu zastrčí oba společně.

P. Papež 3.6.2013 17:23

Re: "lidovcům v Praze šance nedávám"

Připadá vám úplně normální, když diskutér Pavlovský napíše svému oponentovi " 

Jste-li gramontný, jistě si to přečtete sám.A už neotravujte, prosťáčku!"

To přece musí vyvolat odezvu. Je trochu trpané, když kritizujete mne, místo původce.

M. Dubanová 3.6.2013 15:49

Tak dobře

Jeho Jasnost "strká hlavu do písku", a kam ji strká hlava státu, která v době kdy postihla skoro celou ČR obravská tragédie a prezident ČR není schopen ani vystrčit hlavu z Hradu a říct lidem, že je mu líto?

J. Vyhnalík 3.6.2013 15:44

Re: Topka si krásně zavařila.

Tady má pan Pavlovský pravdu. Povodně jsou pro politiky šance, jak lidi zaujmout tak, aby si jich všimli. Navíc od posledních povodní v Praze uplynulo pouhých 11 let, takže systém je připravený a navíc současná povodeň bude nejspíš slabší, takže ve srovnání by vyšlo dobře snad každé vedení města. Povodeň TOP 09 tedy naopak hraje do karet a to bez ohledu na spoustu drobných kiksů, které Hudeček dělá.

J. Vyhnalík 3.6.2013 15:39

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Částečně souhlasím, částečně ne.

Hlavním a téměř jediným důvodem volit Karla Schwarzenberga byl Miloš Zeman je pravda, bohužel to samé platí i obráceně.

Pokud jde o to, jak lidé volili, tak KS dostal zhruba stejně hlasů od voličů ODS, jako od voličů TOP 09. Zeman zvítězil hlavně kvůli voličům ČSSD, KSČM a částečně i kvůli školáckým chybám KS v předvolebních diskusích (Beneš válečným zločincem, neschopnost Zemana vymáchat v privatizačních skandálech typu MUS). Kdyby TOP 09 nevsázela stále více a ostřeji na konfrontaci s ODS, měla by na pravici větší šanci.

P. Han 3.6.2013 15:37

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Tradiční voliči ODS mají vlastní hlavu, nemusí jet podle foršriftu jako někteří jiní.

M. Prokop 3.6.2013 14:28

Re: Dění na radnici není alermující ani trochu,

Tomu chybí hlavně mozek.      :-P

M. Prokop 3.6.2013 14:25

Re: Topka si krásně zavařila.

Promění. Otázka je, co co.

Pokud v ODS nejsou úplní blbci, nasrala si TOP moc pěkně na hlavu. Do voleb žádný ožehavý problém nevyřeší (žádný nemá rychlé řešení) a ODS jim v tom bude pěkně máchat čumák.

Hudeček a Thatcherová? Já mám vtipy rád, ale tenhle je hodně absurdní.

M. Prokop 3.6.2013 14:22

"Celý kapitalismus je jenom o majetcích, vše ostatní je jenom balast. "

O tom je otoman.

Mimo to, v socíku jde o majetky také, jen to socánci jinak kamuflují a na prostého člověka zbyde méně.

P. Lenc 3.6.2013 14:18

Re: Dění na radnici není alermující ani trochu,

Ano, četl jsem tehdy pozorně.A proto jsem nezapomněl.Proto vím, odkud soudruh opisuje.Víte pane Trhlíku, mám to, čemu se říká pamněť, to je něco, co, pokud jste v mém věku, chybí vám.

P. Han 3.6.2013 13:57

Re: Topka si krásně zavařila.

Jestli jejich popularita závisí na počasí, tak taky nic moc...

M. Trhlík 3.6.2013 13:54

Re: "lidovcům v Praze šance nedávám"

Pane Papeži, proč něco vyčítáte panu Pavlovskému? Také proto, že má zase on jiný názor ? Všimněte si celé řady jiných, jak jsou nedůtkliví, když si dovolí mít jiný názor. Vy říkáte, kdo nejde s námi, jde proti nám a přemýšlíte kde jste to slyšel. Já si zase pamatuji, jak soudruzi prohlašovali, že ten, kdo má jiný názor než oni, je darebák. A kolik je tady takových novodobých "soudruhů" , také lze hravě poznat. A netýká se to jen pana Pavlovského, jak píšete. Tady na diskusích si totiž všichni myslí, že právě ten jejich názor je nejlepší, ale někteří jsou dokonce přesvědčeni. A mají na to skutečně právo, ale to neznamená, že ti, co s nimi nesouhlasí , mají nárok jim vulgárně nadávat, či je urážet. Jistě nebude problém si je hravě najít.

M. Trhlík 3.6.2013 13:40

Re: Dění na radnici není alermující ani trochu,

Pane Lenci a jak jste to poznal, že  pan Brodský opisuje z Rudého Práva? To jste tak pozorně četl, že jste to nezapomněl a teď to vyčítáte?

P. Pavlovský 3.6.2013 12:16

Re: Topka si krásně zavařila.

Jste zcela vedle!

Kdyby přišla povodeň ještě za primátorování Svobody, nemohl by být nikdy odvolán, protože by byl za mediálního hrdinu!

Takhle tu šanci dostali hoši z TOPky.

Nepochybujte, že ji promění!

Je to týž politický mechanismus jako Falklandy . Thatcherová.

D. Polanský 3.6.2013 11:11

No jo, roky jsou roky

Jinak pochopitelně provalení Benešových dekretů by bylo v zájmu Káji, tak jako každého kdo přišel o majetky v podobných souvislostech. Celý kapitalismus je jenom o majetcích, vše ostatní je jenom balast.   

Onen institut je od počátku zpolitizovanou institucí, snad něco za ty desítky a desítky milionů něco i vyprodukují. Ale myslím, že tomu nikdo nevěří, dokonce ani zaměstnanci dotyčného spolku.  

O. Zuckerová 3.6.2013 11:06

Topka si krásně zavařila.

S jistým zadostiučiněním si připomínám ten zuřiý drajv, s kterým se hrnula do uchvácení primátorského místa, netušíc, že zpoza buku se chichotá fatum, chystající se během dnů spustit povodně desetiletí. Tomu se říká "trest Boží vzápětí" - chacha! Teď si to řešte, a pan exprimátor se může v klidu zavrtat do peřin!! 

V. Novák 3.6.2013 10:35

Kdo chtěl konsenzuálního prezidenta a kladeče věnců,

měl volit Fischera. Ten by rozhodně neusiloval o pravomoce sice dané mu Ústavou, ale dosud nevyužívané.

Sjednocená mediálně-kulturní fronta to prokoučovala, když se v rámci prosazování Schwarzenberga zaměřila na znemožnění Fischera. Na vybrání zatáčky a přesměrování bubnové palby na Zemana už zbylo málo času.

P. Pavlovský 3.6.2013 10:24

Tady nejsme v soukromé škole!

Kdo chce na NP diskutovat o politice, musí být schopen  si rozdíly mezi našimi polit. stranami zjistit sám - pokud je tak indolentní, že je dosud nezná.

Tady se diskutuje, polemizuje, ale ne vyučuje zaostalé.

Ostatně ta otázka byla zjevně míněna ironicky.

Z. Švrček 3.6.2013 10:15

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Volba Zemana  ukázala především bídu voličstva v ČR stejně, jako by volba Schwarzenberga ukázala totéž. Pravdu měli v případě presidentské volby nejspíše ti, kteří púrotentokrát hlasovali nohama, ačkoliv tento způsob hlasování běžně neuznávám.

K článku a uatorovi vyslovuji souhlas s názorem, že Schwarzenberg není a už asi nikdy nebude tím, co od něj lidé očekávali, avšak důvody nejsou dle mého názoru povětšině správné. Je to prostě tím, že Karel Schwarzenberg má jiné priority, než tento národ a tuto zem a má jiné přesvědčení o tom, jak se má vládnout a demokracie v tomto případě asi nebude v centru jeho zájmu. Jestliže zároveň předpokládáme, že jeho mysl tyto priority a přesvědčení zatím procesuje, tělo již nestíhá. Proto se jeho čas překlopil a proto by i jeho presidentování nestálo za mnoho. Je již zkrátka z kola venku.

P. Kmoníček 3.6.2013 9:57

Re: Volba Zemana prokázala bídu ODS

Ano!

P. Papež 3.6.2013 9:52

Re: Dění na radnici není alermující ani trochu,

Marginalizovat strany se podařilo po roce 48. Máte-li stejné chutě, máte se kde poučit.

P. Papež 3.6.2013 9:50

Re: "lidovcům v Praze šance nedávám"

Pan Pavlovský má monopol na chytrost. To jste nepochopil? Kdo nejde s námi , je proti nám. Hergot, kde jsem to už slyšel? Odpovědět na konkrétní otázku? Když nemám odpověď, tak začnu nadávat. Pane Pavlovský, chováte se jako čuně. Hlavně všem s jiným názorem , všem prosťáčkům, neotravujte génia Pavlovského.