27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: S kokardou a hrnkem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 1.2.2006 17:24

Revoluční hrnek na revoluční kebuli.

A to je celá podstata socdemáků.
Xaver X.X. 1.2.2006 16:28

Je-li rétorika (jakékoli) strany uřvaná, posiluje to poptávku po řvaní

...jó, jednou se začne s nulovou tolerancí a už to eskaluje...
šimon klein 1.2.2006 16:50

Re: Je-li rétorika (jakékoli) strany uřvaná, posiluje to poptávku po řvaní

to jsem netušil, jak je ODS rafinovaná.....takže za přirozený projev vrchního oranžgutana můžou taky.....a u nás je všecko zamrzlý, hajzlové odéesácký......
Ivan Nový 1.2.2006 16:58

Re: Je-li rétorika (jakékoli) strany uřvaná, posiluje to poptávku po řvaní

Nulová tolerance není řvaní.
občan z kraje města 1.2.2006 13:01

Jistota a prosperita, pro ty co jsou u koryta

dobrý článek
odhalení na www.socdem.info 1.2.2006 12:35

české lékárny kradou?

http://www.socdem.info/magazin/2006/02/01/statni-rozpocet-a-kobylky/
SLAVA 1.2.2006 12:16

Revoluční, hřímavý patos autora článku

Je pravda, že Paroubkův projev připomínal doby minulé. Ale totéž platí o tomhle článku - jako vystřižený z Rudého Práva. Jen mi tam chybělo to smetiště dějin.
kocourek 1.2.2006 14:38

Re: Revoluční, hřímavý patos autora článku

O to smetiste se tady vydatne starate vy .Mate urcite dobrou skolu,protoze vam to jde az obdivuhodne.
www racek 1.2.2006 15:39

Re: Re: Revoluční, hřímavý patos autora článku

velmi úderné.
www racek 1.2.2006 12:12

no, autore

kdyby to probíhaklo asi takhle...
Předseda vlády a de facto i předseda ČSSD se chtěl trochu shodit, vědom si své malostii, resp. hubenosti, a proto podichu šiškal cosi o neúspěších sociální demokracie, o předvolebních slibech a nereálných  socialistických plánech (o jejich povolební realizaci řekl svél) a souhlasil  se všemi, kdo nesdílejí jeho představy o  perspektivách naší země pod vedením sociální demokracie, která rozhodně, ale rozhodně komunisty do vlády vezme , kdyby jim lid dal důvěru.osobně však volbu své strany nedoporučuje, protože nedůvěřuje ani sám sobě. pochválil média, zejména junge fronte heute a volkszeitung a poděkoval jim za konstruktivní a vyváženou a zejména slušnou ach, jak slušnou kritiku, jež si vzal k srdci.
a na závěr odeslal jménem ústředního výboru strany zdravici  občanským demokratům i koaličním partnerům (myšleno lidovce a unionisty, nikoliv komunisty) vč. volebního příspěvku 20 milionů každé a popřál jím úspěch ve volbách.
po ukončení zasedání spáchali účastníci rituální sebevraždu pod vedením mistra jamašity z japonské odbočky socialistické internacionály způsobem seppuku. jen paroubek se škromachem museli seppuku opakovat, neb nabízený meč se ukázal příliš krátký aby prořízl mocně vyvinutá břicha obou protagonistů
.
Ivan Nový 1.2.2006 12:27

Racku,

Paroubek demokrat. Jsou lidé, kterým to slovní spojení skřípe. Vám evidentně ne.
www racek 1.2.2006 12:34

Re: Racku,

ivane, paroubek je sociální demokrat. není ani větší, ani menší demokrat jak kdokoliv jiný. jen representuje směr, který je sice už více jak 100 let na postupu,(vlastně od bismarcka) ale některé kroky jsou značně nemoderní i pro EU a likvidující trh. na druhé straně ... snůška blbostí ... tak si vyber.
já bych z vedení ods ještě vzal topola, ale ten zbytek až na pár hochůl z regionů /z výjimkou bendla)   .. nečas, tlustý, němcová bídy, svrab a neštovice....
Ivan Nový 1.2.2006 12:38

racku, odporujete si,

někde tady jste prohlásil něco z čeho vyplývá, že si ČSSD vybral jako výtah k moci a v podstatě mu bylo jedno, která strana to bude. To samozřejmě má své konsekvence. Sociální demokrat se nedohodne s každým, moc u něho není primární. Máme vůbec nějaké sociální demokraty?
www racek 1.2.2006 12:55

Re: racku, odporujete si,

já nevím, někteří se za ně považují. ale sociální demokrat, když vládl, byl jistý klaus. jen o tom nevěděl...
Ivan Nový 1.2.2006 13:10

racku, konkrétní řešení nejsou až tak důležitá,

protože ty vybírá trh, důležitá je právě ta rétorika, ta ten trh do jisté míry modeluje. Je-li rétorika vedoucí strany uřvaná, posiluje to poptávku po řvaní, protože trh i v malém kopíruje tento viditelný a "úspěšný" koncept. Proto se nelze divit tomu, co se dělo v gulagu a nebo koncentračních táborech. To oficiální rétorika uvolnila stavidla. Konkrétní řešení nikdo nevidí.
www racek 1.2.2006 15:01

Re: racku, konkrétní řešení nejsou až tak důležitá,

já ti nevím, podle mě ods řve ještě víc ... ale tak nějak neproduktivně. ty ksichty jsou už moc profláklé.
Ivan Nový 1.2.2006 15:12

racku,

kdy dáte na neprofláknutý ksicht. A profláknuté pro koho? Churchil byl zatraceně profláknutý ksicht a nic si z toho nedělal. Klaus je také profláknutý ksicht a nic si z toho nedělá :-))) Racku proč tak bojujete za ty komunisty? Včera jsem na Radiožurnálu slyšel anketu, zda bylo na vesnici lépe dnes, nebo před 15 lety. Odpovědi byly ve stylu této následující absurdní představy. Dříve jste měl vrak auta bez kol a motoru, dnes máte pojízdné auto a někdo se vás zeptá, čím se vám jezdilo lépe. A vy mu odpovíte, dříve to bylo lepší, protože nebylo slyšet hluk motoru a mohli jsme se během jízdy pohodlněji bavit a ani za benzín jsme nemuseli tolik platit :-))))
www racek 1.2.2006 15:39

Re: racku,

ivane, tady přece nikdo nebojuje, to je jen výměna názorů. já komouše nemám o nic víc rád než ty, ale na rozdíl od tebe sleduji jejich velice podstatné prměny. oni totiž zanikají v sociáldemokratismu, neboť o jejich bývalou ideologii jaksi není zájem. už jim ten lenin se stalinem vyčichli, jaksi ... a z toho mám jen radost. a jejich preference? dočasu, do paroubka.
 
Pete Brich 1.2.2006 15:50

Re: Re: racku,

Starokomunisté v ČSSD nebo Mladokomunisté v KSČ a Mor. - ideologie je stejná, škrabošky trochu rozdílné. Až se bude kácet les, budou lítat i třísky.
Také si, racku, myslím, že pro dvě komunistické strany je tato země malá.
PB
Ivan Nový 1.2.2006 15:53

No racku,

já spíše vidím opačný trend, sociální demokracie zaniká v komunismu. A kde se ve vás bere přesvědčení, že o teorie Lenina a Stalina není zájem. Přece dnešní sociální demokracie buduje svůj očekávaný volební úspěch na mýtu Vůdce. Explozi stalinistů snad pozorujete i zde na tomto fóru. Pořádek, který zajistí schopný vůdce, jde zase do kurzu :-))) 
www racek 1.2.2006 17:38

Re: No racku,

myslíš  tedy, že pomůže nepořádek a nevedení? no, ods to právě zkouší ... a já čumím. takhle zpackat vyhrané volby ... ba ne, kamaráde, vedení je důležité. klaus byl vůdce a zaeman byl vůdce a havel byl taky pár měsíců vůdce ...
Marta 1.2.2006 11:52

Wagner

Pane Wagnere , moc pěkně a vtipně napsaný článek.Díky
Pete Brich 1.2.2006 11:48

Když jsem ho viděl s tou kytkou na klopě, očekával jsem,

že se nadechne a spustí: "Znám jednu dívku, ta má dukáty, má dukáty..."
A nezklamal.
S gestikulací a mimikou Duceho převyprávěl svými slovy ale prakticky totéž, co Jeníkovi v Prodané sliboval onen pán, kterého to bylo kšeftíkem. Škoda, že byl zrušen titul Národní umělec. Roko by si ho plně zasloužil.
PB
Ivan Nový 1.2.2006 12:08

Oranžový Duce

intonací připmínal spíše Gottwalda. Opravdu kvalitní výkon americké mediální agentury. Mají to promyšleno do posledního detailu! Bravo! Braňte se!
www racek 1.2.2006 12:20

Re: Oranžový Duce

ivane, ten výkon byl brilantní. bohužel, bude mít výsledky. a to se počítá.
proč není paroub v ods ... sakra. přitom k ní měl na magistráte sakra blízko. von i takovej zeman si zvolil socany když viděl, že u ods je už obsazeno. 
Ivan Nový 1.2.2006 12:34

racku, Duce byl také úspěšný a vybral si

neznámou stranu. To není problém pana Paroubka, to je problém voličů. Řez se vede tudy, mezi lidmi. Ty největší sviňárny nebude dělat vůdce, ale někteří vaši sousedi. A každý je zodpovědný za svou volbu. Pan Paroubek nemá mnoho prostoru pro manévrování, může dělat jen to, co je ve shodě s jeho rétorikou. Jakmile si nějakou zvolil, stal se jejím zajatcem. Ani komunistům se perestrojka nepodařila, jakmile opustili rétoriku, která konstituovala jejich systém, skončili. ČSSD se dostala na cestu, ze které není návratu. Buď vyhrají volby a výhružky naplní a nebo skončí. Braňte se!
www racek 1.2.2006 12:57

Re: racku, Duce byl také úspěšný a vybral si

no, bránit se , jo ... ale kým? odeesem co mi slibuje 6000 penzi ?
Ivan Nový 1.2.2006 13:13

racku a proč ne,

a nelžete, vám ODS neslibuje 6000 penzi. Máte více jak 40 let :-)))
Lerak 1.2.2006 16:51

Re: Re: racku, Duce byl také úspěšný a vybral si

To ti stačí ne?
Maxik 1.2.2006 19:23

Re: Re: racku, Duce byl také úspěšný a vybral si

Paroubek ti slibi vic