1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Rychlokvašky

Rychlokvaška patří mezi moje oblíbené, i když nyní již méně dostupné letní pochoutky. Taková dobrá, šťavnatá okurka v letním vedru potěší. Bohužel, v současném poněkud sychravém podzimním počasí na podobné rychlokvašky ztrácím chuť a míjím je velkým obloukem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 2.10.2013 7:58

Autor si nepovšiml, že politika většinu lidí dnes nezajímá

Ten zájem o ni byl počátkem devadesátých let, ale upadal a dnes ho není.  Tak tedy proč a kdo za toto může? Kdo zapříčinil svedení politiky na politikaření? Proč občané raději dají na sliby těch politických novokvašek, když ti zkušení a zaběhnutí jsou už plesniví?  Kdo byli ti, kterým pojem mravnost, morálka, etika, byl v politice zcela zbytečným?  Dodržovali něco z těchto pojmů podobného např. i ve své rodině poslední tři předsedové vlád?  Pokud takto se neděje, nedivím se nezájmu občanů o takové lidi a jejich partaje. Nedivím se dnešnímu zájmu o novokvašky, či o ty, kteří nemají průšvihy zašpiněné ruce.   

M. Luňák 2.10.2013 7:45

Vstupte do KOPRu...

Zakládám novou stranu: Kocourkovská prosperita

Dosud jsem volil Piráty, a znovu budu. Po volbách (jestli ještě nějaké budou), založím stranu novou - KOPR.

Do koalice bych s těmi Piráty i šel. Hlavně abych je nerozložil. I když, případní voliči Pirátů jsou natolik inteligentní, že jim dojde, že v této zemi nemůžete mít normální program.

Jenom jsem zvědav, co na stanovy MV..

J. Forman 2.10.2013 7:42

Tápu

Takže mám volit ideově ukotvené zmr.y s mohutnou členskou základnou?

P. Čech 2.10.2013 9:31

Re: Tápu

Podle autora článku ano. Autor si však ve své neznalosti či spíše lenosti přemýšlet neuvědomuje, že jedinou "ukotvenou" stranou s mohutnou členskou základnou je KSČM. Pokud by si toto uvědomoval, potom by takový blábol nemohl napsat.

P. Zeman 2.10.2013 6:55

Těch bezmozků...

...máme v zemi, bohužel, mnohem, mnohem více :-(. Být to těch pouhých 15%, jsme národem géniů.

J. Boleslav 2.10.2013 10:57

Re: Těch bezmozků...

V poslední době už zdá se překročili počtem polovinu populace.

P. Vítek 2.10.2013 6:03

Je to slozite

Kazda strana se da rozlozit.Pokud se "media" rozhodnou nekoho koordinovane(?) znicit,tak mu nepomuze ani svecena clenska zakladna(v ods probihaly zmeny k lepsimu a co...).

A nechte uz napokoji vv(ze jim tam nasadili volavku se dalo cekat),bylo to sikovne,jak se dostali do snemovny a dobre pro zavedene clenske strany,ze ta hrozba tady je.Proces v mediich s Bartou byl normalni?Klaus se v jeden cas Barty take zastaval-nezapomente.Urcite mel nejaky duvod.Co vlastne udelaly pred soudnim procesem tak spatne?

A normalni strana Svobodni se par let pekne potaci-i presto,ze ma nejpevnejsi smer ze vsech.

Ted s profesorem Fialou ma ods velkou sanci ,ale znovu zkusim opet Svobodne(az na par drobnosti bezvadny program!)-jednou to musi vyjit.Treba se po vyhranych volbach spoji a vysachuji Kalouska

P. Čech 2.10.2013 9:40

Re: Je to slozite

SSO má téměř stejný program jako Úsvit přímé demokracie.  Přemýšlivý člověk by se jistě tázal, proč se tedy nespojí v předvolební koalici? A tyto subjekty nejsou samy. Patří k nim i ANO, Hlavu vzhůru a mnohé další subjekty, které jdou do voleb samostatně. Až na malé výjimky nemají naději, pouze tříští politickou atmosféru a nahrávají t.zv. zavedeným politickým stranám. Roli zde hraje jediné. Osobní animozita jejich lídrů. Jsem totiž zcela přesvědčen o tom, že pokud by se ANO, Úsvit, SSO, ČPS, Hlavu vzhůru a jiné subjekty s podobným programem   p  ř  e  d    volbami spojily v    p  ř  e  d  v  o  l  e  b  n  í     koalici, možná by i vyhrály volby. A o tom to všechno je. O taktice a osobní nesnášenlivosti.

J. Vlk 2.10.2013 11:07

Re: Je to slozite

VYTESAT !  A vidím v tom jasný důkaz, že jim jde POUZE o koryta ! A bohužel nejméně to platí pro KSČM.

P. Čech 2.10.2013 18:16

Re: Je to slozite

Docela to pasuje na pana Macha, paní Bobošíkovou a další, nikoliv však na pana Babiše či Okamuru. Ti nová politická koryta nepořebují, Politická koryta nepotřebují vůbec.

J. Boleslav 2.10.2013 11:36

Re: Je to slozite

Veverky byly IMHO vyjma komančů zatím to nejhorší, co se do PS po 89. dostalo.

P. Čech 2.10.2013 18:21

Re: Je to slozite

 Problém VV byl v tom, že vlezly do koalice s ODS a TOP 09. To jim zlomilo vaz. Kdyby do vládní koalice nelezly, mohly dopadnout jinak. Není totiž nikde psáno, že subjekty jsoucí v poslanecké sněmovně nutně musí být v koalici či opozici. To jsou pouze hrátky, hodné minulého století.Subjekty v poslanecké sněmovně mohou být zcela nezávislé, t.zn. nebýt ani v koalici, ani v opozici. Hlasovat tak, jak jim káže jejich vědomí a svědomí a hlavně v zájmu většiny občanů. Tak to je a tak chce ve sněmovně vystupovat a konat např. hnutí ANO.

J. Podhradsky 2.10.2013 2:04

KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

CHAPAVY. Volici jsou proste na smrt unaveni a zklamani hlavnimi politickymi stranami, zvlaste stranou ODS, ktere dali hlasy v minulych volbach a za odmenu dostali od ODS nechutnou aferu a pad vlady, a chystaji se ji to spocitat ve volbach, volici jsou zklamani stranou VV a uplne ji odepsali. TOP postavila  tak slabeho a neschopneho prezidentskeho kandidata, ktery prohral I s vyhlasenym alkoholikem, a   buranem, protoze se pustil do debaty, do ktere se poustet nemel / sudetsti Nemci / a nemel pripravenu odpovidajici odpoved  a  tak zruinoval beham nekolika vterin nadeje cele pravice. No a pokud takto zklamani volici nechteji volil nicmachry z CSSD nebo dokonce  komunisty, tak voli nove male strany. Ja v tom nevidim nic neobvykleho, spise je podivne to vase pindani, kdyz predstirate, ze nevite co se deje a ohlupujete nas svymi nesmysly, kterym asi ani sam neverite.  

P. Han 2.10.2013 8:09

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Pokud je někdo zklamán VV a věří, že další podnikatelský projekt stejného typu bude lepší, pak mu není pomoci.

J. Boleslav 2.10.2013 8:32

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Přesně tak.

P. Čech 2.10.2013 9:43

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Naprosto s vámi souhlasím. Pan Perlín je typickým příkladem ovčana, který ani neví, co píše. V tom lepším slova smyslu. Pokud to ví a přesto píše, je to mnohem horší.

J. Boleslav 2.10.2013 11:33

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Ještě že nepíše pořád dokola totéž jako Vy.

P. Čech 2.10.2013 18:25

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Psát pořád dokola jinými slovy totéž mne nutí články, které jsou stále stejné. Články, jejichž autoři jednak neví o čem píší a nebo to ví, ale nedokážou se oprostit od překonaných klišé typu "pravice a levice", nutnost vlády a moci politických stran a pod.Neschpnost pochopit, že občané chtějí zásadní změny nejen politik, ale celého, panujícího systému.