30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rychlokvašky

Rychlokvaška patří mezi moje oblíbené, i když nyní již méně dostupné letní pochoutky. Taková dobrá, šťavnatá okurka v letním vedru potěší. Bohužel, v současném poněkud sychravém podzimním počasí na podobné rychlokvašky ztrácím chuť a míjím je velkým obloukem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.10.2013 11:35

Souhlasím s autorem

Od sebekrásněji mluvící politické party nelze přece nic dobrého očekávat, pokud nemá členskou základnu, která by jí kontrolovala, obměňovala a pomáhala jí její cíle realizovat (od spoda), vysvětlovat je lidem. Nelze od ní nic očekávat dokonce ani v případě, že to "myslí upřímně", o čemž se u relativně nových tváří vůbec nemůžeme přesvědčit.

Naším hlavním úkolem je přece obrana před (vlastizrádným) Euro-hujerstvím a jediná možnost jak ho můžeme realizovat je posílení aktivní členské základny ne-euhujerských stran aby bylo možno jejich vedení na všech úrovních obměňovat. I naše "velké" strany mají totiž cca desetkrát méně členů než v sousedním Rakousku a i tam zjišťují, že jich nemají (ve srovnání s nedávnou minulosti a s ohledem na potřeby současné komplikované politiky) dost. Brbláním po hospodách ani volebními triky, jako je např volba od "zadku" kandidátek nebo volba "napříč stranami" stejně jako volba výstředních "celebrit" opravdu nic nevyřeší. Ti kdo budou zvoleni, přece musí vytvořit kompaktní tým schopný realizovat stanovenou strategii a taktiku (opravdu by jste takto vybírali hráče do svého oblíbeného fotbalového mužstva)?

B. Rybák 4.10.2013 11:03

Re: Není co dodat :-)))

Asi bude nějaká chybička ve volbě ksichtů místo myšlenek. Jestli očekáváte, že nakonec dojde i na ten Váš, tak Vás ale mohu ujistit, že pokud nakupujete potraviny stejným způsobem, jakým volíte politiky, určitě se toho nedožijete!!!

Bez práce (v dostatečně velké a dostatečně známé straně) nejsou koláče ani v politice. Pokuste se alespoň nevolit podvodníky, kterým nestojíte za to, aby Vám sdělili své postoje k důležitým otázkám (např. k "zelenému" byrokratickému a sociálnímu parazitismu, k politické EU-korupci), které nás (podle reálného odhadu) stojí cca desettisíckrát víc než klasická korupce (tedy bilióny Kč). Zkuste se rozhlížet kolem sebe (na naše rychle zkrásnělé obce, na rychlé prodlužování délky našeho života - obrovský pokrok naší medicíny, možnosti rekreací, stabilitu naší měny, naše hodnocení od oficiálních světových finančních, bankovních a sociálních institucí...a nehrabte se už konečně v prolhané mediální žumpě!!!

J. Jirsa 3.10.2013 12:03

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Nevím, jak p. Boleslav zjistil, ze Babiš je eSTéBácká stvůra, ale jsem si jist, že v tomto má jednoznačně pravdu. Kromě toho, že je Babiš uveden v celjem spolhlivých Cibulkových seznamech....tak taky pracoval za komunistů ve Švýcarsku, jako zástupce Československé republiky v nějakém podniku zahraničního obchodu. Na takových místech pracovali POUZE eSTéBáci.

M. Pernický 2.10.2013 21:07

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Jak jste zjistil,že je to STBACKÁ stvůra. Řeknu Vám male tajemství.Kdo je nebezpečný stávajícím strukturam ten przní male děti a potom je dokonce sní . To je hrůza,takové zvrhliky nevolit.

P. Běhounek 2.10.2013 20:43

Re: Lidem se celkem nedivím

že komouši 25 let nkradli... jak naivní nebo hloupé: http://petrcech.blog.idnes.cz/c/287528/Podili-se-KSCM-na-tunelovani-CR.html

P. Běhounek 2.10.2013 20:42

Re: Lidem se celkem nedivím

vidíte a já se lidem právě divím, některé staré ojetiny nejsou o moc horší než nové, nekdy naopak, vidím spíše cestu ve vstupu nových tváří do starých stran

P. Čech 2.10.2013 18:25

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Psát pořád dokola jinými slovy totéž mne nutí články, které jsou stále stejné. Články, jejichž autoři jednak neví o čem píší a nebo to ví, ale nedokážou se oprostit od překonaných klišé typu "pravice a levice", nutnost vlády a moci politických stran a pod.Neschpnost pochopit, že občané chtějí zásadní změny nejen politik, ale celého, panujícího systému.

P. Čech 2.10.2013 18:21

Re: Je to slozite

 Problém VV byl v tom, že vlezly do koalice s ODS a TOP 09. To jim zlomilo vaz. Kdyby do vládní koalice nelezly, mohly dopadnout jinak. Není totiž nikde psáno, že subjekty jsoucí v poslanecké sněmovně nutně musí být v koalici či opozici. To jsou pouze hrátky, hodné minulého století.Subjekty v poslanecké sněmovně mohou být zcela nezávislé, t.zn. nebýt ani v koalici, ani v opozici. Hlasovat tak, jak jim káže jejich vědomí a svědomí a hlavně v zájmu většiny občanů. Tak to je a tak chce ve sněmovně vystupovat a konat např. hnutí ANO.

P. Čech 2.10.2013 18:16

Re: Je to slozite

Docela to pasuje na pana Macha, paní Bobošíkovou a další, nikoliv však na pana Babiše či Okamuru. Ti nová politická koryta nepořebují, Politická koryta nepotřebují vůbec.

V. Hájek 2.10.2013 17:43

Já už to někde psal,

při dosažení hranice 1,5% získných hlasů se dostává státní příspěvek. Čím míň členů, tím víc připadne na jednoho. K čemu tedy členy? Nemusí to být také pro mnohé motivem pro účast?

J. Jirsa 2.10.2013 17:18

Re: Není co dodat :-)))

Ano. na VeVerky si vzpomínám. To byl pokus, který nevyšel. Tak holt bude třeba zkusit někoho dalšího.

Obroda stávajících stran je samozřejmě také dobrá cesta. ODS s ní ale ještě určitě nezačala. To, že zahrála nějaké divadélko pro obyvatelstvo rozhodně nelze nazývat obrodou,. Musela by se především zbavit kmotrů, zlodějů a podvodníků.

V. Bok 2.10.2013 16:17

Lidem se celkem nedivím

už dobře vědí, co dokážou tyhle politické ojetiny, většinou už silně překvašené, zoctovatělé  a k zastupování nepoužitelné. No, minule VV, málo odolné vůči svodům moci, které si dal Kalousek k snídani. No, Zemanovci či ANO budou asi horší oříšek. No a Okamura, zajímavý chlapec. A komouši, už 25 let nekradli. Takže, dost k výběru pro lid, nemyslíte?

 Pan Perlín se prostě bojí. Bojí se o ty svoje. Bát se ale měl podstatně dříve. Musel přece vidět, jak vyvádějí. A možná přijde trest. A voliči si navíc myslí, že možná i kouzelník. Nedivím se jim.

J. Boleslav 2.10.2013 15:43

Re: Není co dodat :-)))

Jistě si vzpomínáte na nové xichty veverky. Nezlobte se, ale jen hlupák opakuje stále stejné chyby. Cesta IMHO vede přes nápravu a obrodu stávajících stran. ODS už s ní začala, a místo toho, aby to lidé ocenili, tak jí to zatím spíš ublížilo.

K. Frauknecht 2.10.2013 14:38

Dobrý logo :-)))

P. Kmoníček 2.10.2013 14:36

víra

Věřte tomu!

P. Čása 2.10.2013 14:32

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

To, že volič studuje jen program strany/hnutí, ale nepodívá se, jaké má ta strana stanovy, je problém voliče. A náš taky, bohužel :(

Například nedávno vyšel článek o tom, že je podáváno trestní oznámení na hnutí ANO, protože ve stanovách nesplňuje podmínky demokratického hnutí. Uvidíme, jak to dopadne.

Ale není to problém jen ANO. ODS i ČSSD mají jiné bomby ve stanovách, takže o demokratičnosti volby jejích zástupců lze pochybovat. Ostatně, žaloby s tímto tématem už také probíhají ...

L. Severa 2.10.2013 14:06

Re: Já si myslím,

Nejenže nepřemýšlí, ale naprosto podléhají tomu, co do nich vtloukají sdělovací prostředky.

R. Langer 2.10.2013 13:54

Já si myslím,

že jich nepřemýšlí mnohem víc, než jenom 10-15%... :-(

J. Jirsa 2.10.2013 12:21

Re: Není co dodat :-)))

S autorovými kecy v tomto článku nelze při zachování zdravého rozumu souhlasit. Říká nám totiž, že máme volit ty staré ksichty, kfeří TO dopracovali až tam, kde právě jsme. To by byl ten největší nesmysl. Mezi ty staré ksichty patří určitě i BOBO a  BABO. :-)

Navrhuji volit ksichty nové tak dloubo, až se najdou ti dobří. Bude to asi chvíli trvat, ale co už s tim dneska naděláme...

J. Boleslav 2.10.2013 11:36

Re: Je to slozite

Veverky byly IMHO vyjma komančů zatím to nejhorší, co se do PS po 89. dostalo.

J. Boleslav 2.10.2013 11:33

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Ještě že nepíše pořád dokola totéž jako Vy.

J. Boleslav 2.10.2013 11:32

Re: Není co dodat :-)))

To je skvělé. Až nás půjdou miliony...

V. Ondys 2.10.2013 11:17

:)))))))))))))))))))))))))))))) Odmítám uvěřit, že v našem národě může existovat 10-15 % voličů, kteří nepřemýšlejí

A děláte dobře, skutečnost je :))))))))))))))) mnohem horší. Jenom naprostý ignorant skutečnosti může věřit v existenci normální pravice bez touhy po socialistickém přerozdělování, když naši společensky příkladní intoši v podobě horlivých pisálků pokládají radikální a nemírumilovné dělníky s údajně sociálně :))))))))))))))))) spravedlivějšími požadavky za :)))))))))) extrémní pravici.

M. Luňák 2.10.2013 11:08

Re: Není co dodat :-)))

Naprostý souhlas s autorem článku, panem Boleslavem, panem Frauknechtem a mým bratrem.

Vidím to také tak.

J. Vlk 2.10.2013 11:07

Re: Je to slozite

VYTESAT !  A vidím v tom jasný důkaz, že jim jde POUZE o koryta ! A bohužel nejméně to platí pro KSČM.

J. Boleslav 2.10.2013 10:59

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Přesně tak, naprostý souhlas.

J. Boleslav 2.10.2013 10:58

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Strana nebo hnutí. Je to hnusná stbácká stvůra,

J. Boleslav 2.10.2013 10:57

Re: Těch bezmozků...

V poslední době už zdá se překročili počtem polovinu populace.

P. Čech 2.10.2013 10:10

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Předpoklady fungovat snad má, ale nefunguje. Brání tomu obecně systém a to nejen volební. Jinak s Vámi souhlasím.

P. Čech 2.10.2013 10:05

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Ano, něco takového existuje.Pan Babiš není představitelem žádné strany, ale politického hnutí, což je rozdíl. Osobně jsem příznivcem jiného programu.