17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Rychlokvašky

Rychlokvaška patří mezi moje oblíbené, i když nyní již méně dostupné letní pochoutky. Taková dobrá, šťavnatá okurka v letním vedru potěší. Bohužel, v současném poněkud sychravém podzimním počasí na podobné rychlokvašky ztrácím chuť a míjím je velkým obloukem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 2.10.2013 10:04

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Obávám se že se mýlíte a pravdu má pan Perlin. V případě demokratické strany s mnoha členy funguje demokratická kontrola na místní úrovni / nebo alespoň má předpoklady fungovat / a lidé z místní buňky mohou odvolat či nenavrhnout znovu politika, který něco říká jim a něco jiného potom dělá v parlamentu. Stranou s masovým členstvím nemyslím stranu jako byla bývalá KSČ - tam bylo členstvo jen stafáží, nic by se nezměnilo kdyby strana sestávala jen z ústředního výboru a direktivně jmenovaných krajských a okresních tajemníků. Taková strana připomíná spíš feudální společnost - tam taky občas někoho povýšili do šlechtického stavu. Nebylo to však z vůle nějakých vesničanů / a už vůbec ne za to že by se za ně dotyčný nějak bral / ale z vůle vládnoucích za to, že jim prokázal neocenitelné služby.  Babišův koncept řídit stát jako firmu je mi sympatický. Jistě, stát a firma mají jiná zadání, ale co se týče výběru manažerů a vysokých úředníků podle odbornosti, kriteria odbornosti, posuzování výkonu a efektivity - to vše je možné od firmy převzít. Stát by měl být levný, efektivní, výkonný - a zabezpečovat základní služby, na nichž se shodnou skoro všichni nebo které není možné zabezpečit jinak. pokud ale mají různé sociální skupiny odlišné představy mezilidských vztahů, potřeby solidarity, zajištění nebo naopak volnosti a svobody - ať si tyto skupiny zřídí svůj model mezi sebou, na základě dobrovolnosti, soukromě. Prostředky jim na to zbydou, neb nebudou odvádět státu. Pak teprve nebude existovat "vykořisťování člověka člověkem", protože vykořisťovat může nejen otrokář nebo kapitalista, ale též socialista / ten dokonce mnohem efektivněji /. Ke kapitalistovi půjdete do práce, protože je to výhodnější než žít ve srubu u lesa se svou kravkou a dvěma kozami.  Socialista vás nažene do roboty, i kdybyste nakrásně dával kravce a kozám před jeho rájem přednost!

R. Hroza 2.10.2013 9:57

Re: Ale fuj, pane Perlíne!

Zajímalo by mne, příznivcem kterého programu strany pana Babiše jste? Něco takového jako program BS (Babišovy strany) existuje? Kromě jeho snad nezvládnutého sebevědomí?

P. Čech 2.10.2013 9:43

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Naprosto s vámi souhlasím. Pan Perlín je typickým příkladem ovčana, který ani neví, co píše. V tom lepším slova smyslu. Pokud to ví a přesto píše, je to mnohem horší.

P. Čech 2.10.2013 9:40

Re: Je to slozite

SSO má téměř stejný program jako Úsvit přímé demokracie.  Přemýšlivý člověk by se jistě tázal, proč se tedy nespojí v předvolební koalici? A tyto subjekty nejsou samy. Patří k nim i ANO, Hlavu vzhůru a mnohé další subjekty, které jdou do voleb samostatně. Až na malé výjimky nemají naději, pouze tříští politickou atmosféru a nahrávají t.zv. zavedeným politickým stranám. Roli zde hraje jediné. Osobní animozita jejich lídrů. Jsem totiž zcela přesvědčen o tom, že pokud by se ANO, Úsvit, SSO, ČPS, Hlavu vzhůru a jiné subjekty s podobným programem   p  ř  e  d    volbami spojily v    p  ř  e  d  v  o  l  e  b  n  í     koalici, možná by i vyhrály volby. A o tom to všechno je. O taktice a osobní nesnášenlivosti.

P. Čech 2.10.2013 9:31

Re: Tápu

Podle autora článku ano. Autor si však ve své neznalosti či spíše lenosti přemýšlet neuvědomuje, že jedinou "ukotvenou" stranou s mohutnou členskou základnou je KSČM. Pokud by si toto uvědomoval, potom by takový blábol nemohl napsat.

P. Čech 2.10.2013 9:27

Re: ano

Neurážejte inteligenty, prosím. Soudě podle tohoto článku, pan Perlín mezi ně nepatří. Patří mezi ovčany, kteří hýkají tak, jak politici předříkávají. Zde pod pojmem "politik" rozumím představitele politických stran, nikoliv hnutí.

P. Čech 2.10.2013 9:23

Ale fuj, pane Perlíne!

Dehonestovat nově vznikající volební subjekty je malé a nízké, hodné pouze českého ovčana.  Nevím sice kdo jste a co jste v životě dokázal, troufám si však přesto tvrdit, že nepatříte mezi ty občany, kteří dokázali tolik jako pan Babiš či Okamura. Jmenovaní nejsou mými favority, nicméně již prokázali, že jsou schopni vést lidi. Na rozdíl od žvanilů v ODS, ČSSD, TOP 09, KSČM, VV, KDUČSL, SZ a pod., tedy , podle Vás, ukotvených subjektů. Máte pravdu v tom, že ani ANO, ani Úsvit nejsou politické strany, které mají členy.  To je tak asi vše. Jsem přesvědčen o tom, že právě to, že nemají členy a nejsou politickými stranami je jejich výrazné plus. Ono totiž nejde vůbec o to, kolik mají členů (pokud bychom posuzovali kvalitu strany podle jejích členů, musela by s přehledem vyhrávat KSČM), ale o to, kolik mají příznivců. Příznivců jejich programů, nikoliv osob. Osoby u nás však nevolíme, pokud jste si ráčil či neráčil všimnout. Volíme politické strany a politická hnutí. Celý Váš článek je hloupou snůškou ovčanského žvanění a keců a zjímalo by mne, zda jste vůbec četl volební programy nejen Vámi opovrhovaných politických hnutí, ale i různých politických stran. Pochybuji o tom.

R. Szewczyk 2.10.2013 9:16

ano

další co nepochopil,prostě pražský ichteligent

K. Frauknecht 2.10.2013 8:59

Není co dodat :-)))

J. Boleslav 2.10.2013 8:32

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Přesně tak.

J. Boleslav 2.10.2013 8:31

Naprostý souhlas s autorem

P. Han 2.10.2013 8:09

Re: KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

Pokud je někdo zklamán VV a věří, že další podnikatelský projekt stejného typu bude lepší, pak mu není pomoci.

A. Reček 2.10.2013 7:58

Autor si nepovšiml, že politika většinu lidí dnes nezajímá

Ten zájem o ni byl počátkem devadesátých let, ale upadal a dnes ho není.  Tak tedy proč a kdo za toto může? Kdo zapříčinil svedení politiky na politikaření? Proč občané raději dají na sliby těch politických novokvašek, když ti zkušení a zaběhnutí jsou už plesniví?  Kdo byli ti, kterým pojem mravnost, morálka, etika, byl v politice zcela zbytečným?  Dodržovali něco z těchto pojmů podobného např. i ve své rodině poslední tři předsedové vlád?  Pokud takto se neděje, nedivím se nezájmu občanů o takové lidi a jejich partaje. Nedivím se dnešnímu zájmu o novokvašky, či o ty, kteří nemají průšvihy zašpiněné ruce.   

M. Luňák 2.10.2013 7:45

Vstupte do KOPRu...

Zakládám novou stranu: Kocourkovská prosperita

Dosud jsem volil Piráty, a znovu budu. Po volbách (jestli ještě nějaké budou), založím stranu novou - KOPR.

Do koalice bych s těmi Piráty i šel. Hlavně abych je nerozložil. I když, případní voliči Pirátů jsou natolik inteligentní, že jim dojde, že v této zemi nemůžete mít normální program.

Jenom jsem zvědav, co na stanovy MV..

J. Forman 2.10.2013 7:42

Tápu

Takže mám volit ideově ukotvené zmr.y s mohutnou členskou základnou?

P. Zeman 2.10.2013 6:55

Těch bezmozků...

...máme v zemi, bohužel, mnohem, mnohem více :-(. Být to těch pouhých 15%, jsme národem géniů.

P. Vítek 2.10.2013 6:03

Je to slozite

Kazda strana se da rozlozit.Pokud se "media" rozhodnou nekoho koordinovane(?) znicit,tak mu nepomuze ani svecena clenska zakladna(v ods probihaly zmeny k lepsimu a co...).

A nechte uz napokoji vv(ze jim tam nasadili volavku se dalo cekat),bylo to sikovne,jak se dostali do snemovny a dobre pro zavedene clenske strany,ze ta hrozba tady je.Proces v mediich s Bartou byl normalni?Klaus se v jeden cas Barty take zastaval-nezapomente.Urcite mel nejaky duvod.Co vlastne udelaly pred soudnim procesem tak spatne?

A normalni strana Svobodni se par let pekne potaci-i presto,ze ma nejpevnejsi smer ze vsech.

Ted s profesorem Fialou ma ods velkou sanci ,ale znovu zkusim opet Svobodne(az na par drobnosti bezvadny program!)-jednou to musi vyjit.Treba se po vyhranych volbach spoji a vysachuji Kalouska

J. Podhradsky 2.10.2013 2:04

KDYZ TO NECHAPETE TAK JSTE ASI MALO

CHAPAVY. Volici jsou proste na smrt unaveni a zklamani hlavnimi politickymi stranami, zvlaste stranou ODS, ktere dali hlasy v minulych volbach a za odmenu dostali od ODS nechutnou aferu a pad vlady, a chystaji se ji to spocitat ve volbach, volici jsou zklamani stranou VV a uplne ji odepsali. TOP postavila  tak slabeho a neschopneho prezidentskeho kandidata, ktery prohral I s vyhlasenym alkoholikem, a   buranem, protoze se pustil do debaty, do ktere se poustet nemel / sudetsti Nemci / a nemel pripravenu odpovidajici odpoved  a  tak zruinoval beham nekolika vterin nadeje cele pravice. No a pokud takto zklamani volici nechteji volil nicmachry z CSSD nebo dokonce  komunisty, tak voli nove male strany. Ja v tom nevidim nic neobvykleho, spise je podivne to vase pindani, kdyz predstirate, ze nevite co se deje a ohlupujete nas svymi nesmysly, kterym asi ani sam neverite.