26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Rudí kluci nechtějí NATO

Pan Ondráček - poslanec za KSČM - zažil podruhé svých warholovských 15 minut slávy. Poprvé se realizoval na Václaváku, kde srdnatě bušil do mladých holek obuškem v rámci obrany socialistických výdobytků, podruhé s návrhem zákona, kde by ochraňoval čest hlavy státu a trestal ty, kteří se o něj jen otřou slůvkem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Minařík 22.11.2016 22:02

A tahle sebranka je v parlamentu!

souhlasím s panem Šarinou, co chtějí komunisti nechci já!Prožil jsem 50 let v diktatuře.už nechci!!!

Š. Hašek 22.11.2016 22:10

Re: A tahle sebranka je v parlamentu!

Nebudu Vám ani připomínat, že komunista nemusí být jen v "naší slavné KSČM". Asi by to nemělo cenu.

Budu asi podobný ročník jako Vy a dovedu si představit i horší varianty než byl "jen" husákov. Zkráceno.

M. Prokop 22.11.2016 22:28

Re: A tahle sebranka je v parlamentu!

Hodně jich je i v ČSSD a v ANO.

Š. Hašek 22.11.2016 22:30

Re: A tahle sebranka je v parlamentu!

Já nemyslel staroKSČ. Mein Gott!

Já myslel (typově) Matěje Stropnického a samozřejmě již poněkud obehraného Dienstbiera! Oni si semtam (v rauši z kamer) říkají i liberálové.

M. Prokop 22.11.2016 22:35

Re: A tahle sebranka je v parlamentu!

Liberálové zajisté nejsou, to slovo kradou. Ovšem za komunisty bych je také neoznačoval (zatím), prostě zelení socialisté. Brusel je té sorty plná.

L. Šarina 22.11.2016 18:32

No co je dobré

pro komunisty je špatné pro mě. Lid Český zapomíná že za komunistů do Chorvatska se nedostal, pas vlastnil málo kdo, většinou doložku k občance, české koruny za valuty výměna k smíchu a že jsme v NATO a že to lidi štve?, dobra, proč je to neštvalo že jme byli ve Waršavské smlouvě? Muzeum nerozstříleli tanky NATO a naší východní bratři, nebo né,?Jeno blbec chce z NATO a že jich je no možná že za 30 kaček se něco s tím dá udělat

J. Novak 22.11.2016 18:08

Řekl bych, že NATO jako takové "leze krkem" mnohem více lidem, než si myslíte.

P. Mach 22.11.2016 19:08

Re:

To bude tím, že vidíte dvojitě. Když chlastáte tak se nekoukejte do zrcadla.

Š. Hašek 22.11.2016 22:16

Re:

Ale, ale. Stačí jen přemýšlet a klást si otázky. A pokud Váš štvou podřezávači bez dokladů odněkud (třeba neštvou), proč s nimi NATO nejedná jako s nepřítelem evropské demokracie? Např. Hrr na Rusko.

NATO lezlo krkem (už tenkrát) i jednomu francouzskému presidentovi, a nebyl to hloupý komouš, ani opilec, Vy to dosti zjednodušujete.

M. Prokop 22.11.2016 22:33

Re:

Tak se do toho přemýšlení pls pusťte. NATO slouží převážně k obraně před vojenskou agresí. Podřezávači jsou jiná kategorie, proti nim má být policie. Hrr na Rusko je vaše fikce, NATO má za úkol obranu před Ruskem.

DeGaulle nebyl komouš ani opilec, jen nenáviděl Anglosasy v GB i USA, klasický nevděčný Frantík. Nijak si tím nepomohl.

P. Mach 22.11.2016 22:52

"Přemýšlet" to je něco co tobě hašku nehrozí.

Jinak by tě napadla otázka, proč s "podřezávači krků" (hamas, hizballáh) bratříčkuje nikoli NATO ale rusácko, zve je do kremlu a platí jim za vraždění civilistů v Sýrii. O bohorovném přehlížení zavádění šarií a mnohoženství na území ruské federace nemluvě.

NATO nelezlo krkem žádném francouzskému prezidentovi, to pouze ten prezident žil v přesvědčení, že Francie je dosud velmocí. Což se ukázalo jako blud a proto Francie je tam kde je, tedy v NATO.

M. Prokop 22.11.2016 22:29

Re:

To je možné, ono bylo dost pitomců i před válkou, to je obecná zákonitost.

D. Nowodny 22.11.2016 23:34

Re:

Myslite tech 12 procent rudokopytniku ?

F. Matousek 22.11.2016 16:47

re

Brunere, pokud trváte na oslovení, tak jedine Soudruhu Brunere.

Vy a Lesniak jste peknej tandem blbcú. Neco jako Timur a jeho parta.

Ani nevíte, ze to bylo presne naopak. Ze NATO , kdyz se rozsirovalo na vychod a

Rusákúm se to nelíbilo, nabídlo úcast v Paktu Rusku. A Rusko odmítlo.

Proc asi ?

Z. Koutecký 22.11.2016 16:43

Když je NATO

tak skvělou zárukou naší bezpečnosti, tak proč si chceme ještě pořídit další Evropskou armádu? Jinak, pokud souhlasíme se zásadou, že nejlepší obrana je útok, pak NATO je skutečně obrannou armádou. Většinou zatím NATO v různých koutech světa bránilo muslimy proti jiným muslimům, až na případ Balkánu, kdy bránilo NATO muslimy proti křesťanům.Doufejme, že se obdobně jako na Balkáně nezachová, pokud by došlo k vyhrocení situace mezi muslimy a křesťany v EU.

J. Novak 22.11.2016 18:16

Doufejte, že nedoufáte marně.

M. Prokop 22.11.2016 22:37

Re: Když je NATO

Skvělou ne. Jedinou ano.

Já žádnou EUnijní armádu nechci, bylo by to drahé a k ničemu.

Zbytek vaší glosy je blábol.

P. Horak 22.11.2016 14:36

KSCM

Ceterum autem censeo, KSCM esse delendam!

A. Alda 22.11.2016 13:41

A co tedy s těmi Turky?

Turecko je v NATO již velmi dlouho a patří mezi jeho nejdůležitější členy. A my se s ním dostáváme stále více do střetu (ostatně i historicky je to náš největší nepřítel).

Š. Hašek 22.11.2016 22:18

Re: A co tedy s těmi Turky?

Pane Aldo, nezdá se Vám, že máte nevhodné otázky?? Že Vy chcete nakonec jen zanést zmatek do semknutých řad evropských novoarabnárodů??

B. Rameš 22.11.2016 11:57

Co už,

jsou to komunisti, nic nelidské jim není cizí.

Š. Hašek 22.11.2016 11:07

Pane Vodvářko,

nejsem rudý kluk.

Otázku rudosti musíte nyní trošku precizovat, rozšířit. Domnívám se někteří "rudí" chtějí z NATO ven, jiní (malinko jiného odstínu rudé) zas by chtěli, aby NATO "řídilo i obecní strážníky ve Vilniusu". Zjednodušeno.

Váš článek mě ponoukl k připomenutí několika otázek, jsou tady v diskusi. Začínám mít problém s tím, že (nejen stran NATO) se určitý typ otázek nepokládá, případně i jen otázka jest "znakem kolaborace". S kým, to si doplňte sám.

Rozhodně NATO, stran ohrožení Evropy neidentifikovatelnými migranty z muslimského světa, se jen dívá. Skoro až "vesele". Průjezdy venkovem českým (i s těmi kyticemi šeříků) Saudy určitě vylekají.

Za koho bojuje/bude bojovat turecký voják s nášivkou NATO?? Atd., atd. ........

J. Urban 22.11.2016 10:22

Soudruh kágébácká podržtaška Pružinskij

však jen před několika málo dny o KSČM napsal (lze tady na NP dohledat), že KSČM představuje standardní evropskou levici. Že by se - snad poprvé v životě - mýlil?

R. Bébr 22.11.2016 10:18

Je to tak?

Pokud jsem dobře četl, komunisté chtějí jen referendum o členství v NATO. Proč jim nevyhovět?

Myslí si snad někdo, že většina občanů Česka nebude chtít zůstat v NATO? Takový názor by byl podle Chovancova Útvaru Pravdy nepřípustný a trestný!

D. Nowodny 22.11.2016 23:41

Re: Je to tak?

Hm referendum <? Toz kdyz to chcu, at to zaplati ze sveho !

P. Švejnoch 22.11.2016 10:13

Hlavně by si všichni ti

kteří tu adorují naše členství V NATO měli přečíst (včetně autora, resp. ten si to měl přečíst především) článek 5. příslušné smlouvy, kde se píše toto:

"Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti.".

A hlavně by si dotyční měli uvědomit, že toto je klíčový článek celé smlouvy, a jaké že z tohoto článku smlouvy vlastně plynou pro členské země závazky.

Já tvrdím, že ŽÁDNÉ - takže až se dostaneme zase do průšvihu (ke kterému máme vzhledem k naší zeměpisné poloze vždy blízko), tak se na nás zase všichni vykašlou... Eeeeh, pardon, oni "podniknou akci, kterou budou považovat za nutnou"...

Celé, kdysi slavné, NATO je dnes pouhou prázdnou byrokratickou skořápkou, čím dále tím méně schopnou jakékoli smysluplné akce. A naše členství v této organizaci nás jen chlácholí a ukolébává ve zcela falešném pocitu bezpečí - zatímco O SVOJI OBRANU BYCHOM SE MĚLI V PRVNÍ ŘADĚ STARAT MY SAMI.

J. Vlk 22.11.2016 13:49

Re: Hlavně by si všichni ti

A ví někdo která ...... "Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z

nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a

proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku,................................."

byla napadena, že po světě válčíme ?

J. Lancik 22.11.2016 16:30

Re: Hlavně by si všichni ti

Vas nazor na NATO zrejme nesdili Putler kdyz z toho NATO takovy strach. Jiste pamatujete jak ho vylekal pripadny radar na ceskem uzemi kdyz vyhrozoval namirenim raket s atomovymi hlavicemi.

L. Písařík 22.11.2016 17:53

Re: Hlavně by si všichni ti

MOC DOBŘE SI TO PAMATUJI. Putin:Já, budu se cítit ohrožen, vypálím své rakety. Ty: Budeš li napaden Putinovými útočněobrannými raketami, nesmíš použít systém určený k sestřelení Putinových raket, protože bys narušil Putinovu "obranu". Jak mohou Putina ohrozit rakety určené k sestřelení útočících raket? Ano, jak bylo uvedeno, nejlepší obranou je útok. Podle Putinovské logiky - Putin zaútočí, zaútočí na místa odkud může být ohrožen a my mu ty jeho rakety sestřelíme, jak se Putin potom může bránit?

D. Nowodny 22.11.2016 23:45

Re: Hlavně by si všichni ti

Ty seš v průšvihu v té své kadibudce už dávno !