3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiřik 14.12.2009 8:49

Graf

Autore, bylo by opravdu tak velkým problémem ten graf zadluženosti začít rokem 1989? Bylo by to zajímavější.

Klokocka Bohumil 11.12.2009 4:11

Klidek a nozicky v teplicku....

Jakypak strasak s narodnim deficitem...Kdopak je ten "Narod"...? Historie nam rika, ze dluhy jsou na to, aby se neplatily. Nemec prohral valku, byl na mizine a dneska vlastni SKODA-WERKE a vsechny cesky noviny...ti kterym zkrachovali ceske banky maji vily s bazeny, lyzuji v Alpach a sluni se na Floride. Zlateho padaka si vyslouzi i kazdej ministr financi Svejkystanu, at jsou dluhy nebo ne. Paroubek se smeje, jak to ten lid zere. Takze klidek pratele pivo bude, holky taky a my se v praci nestrhnem....vesele vanoce...;-D

hugo 10.12.2009 22:25

mnoho povyku pro nic

a ty prom.dané miliardy na dálnicích které nikam nevedou a na tunelech které padají nikomu nevadí.....a stejně je rozpočet nekrytý tak vo co gou....

nestraník 10.12.2009 21:36

Rozpočtové šílenství

Je zajímavé, jak všichni modři pisálci řvou o rozpočtovém šílenství na příští rok. Škoda, že tak nepsali v roce 2008, kdy slavná a nejchytřejší ODS předložila nejšílenější propadový rozpočet v historii ČR. V té době všicni pisálkovic mudrci o tom mlčeli, ale dnes se mohou vzteky podělat. Vážení pánové, trpíte krátkou paměti a proto se pouštějte do strašení lidí, ti jsou bohužel víc nad věci než vy. Pan Nečas a přitakavač Langer a Topolánek by se k rozpočtu neměli vůbec vyjadřovat, jsou trapní. Ať si raději stahuji v Toskánsku trenýrky se svými kámoši velrybaři a mafiány, aby je nemuseli doma prát.

John 10.12.2009 21:46

Re: Rozpočtové šílenství

Máš pravdu soudruhu, za krizi může Bush, Topol a Zahradil. Socani to narvali na bilbordy tak to musí být pravda ne?

soudruh 10.12.2009 22:03

Re: Rozpočtové šílenství

Tož soudruhu ty jsi to konečně pochopil, kdo může za krizi, je to skutečně Bush, Topol a Zahradil. Mužeš k tomu přidat, že za krizi může i nenažranost finanční oligarchie a neviditelná ruka světového trhu. Ještě, že tu máme Čínu, která drží Američany bohužel pod krkem se svými dolarovými aktivy a jednou přijde doba, kdy Čína bude ekonomický diktovat světu a zbytek světa, mimo Indie, bude Číně vděčen za to, že mu někdy zadá práci ve mzdě. Obama to už pochopil, ale ostatní svět to teprve čeká.

John 10.12.2009 23:13

Re: Rozpočtové šílenství

Jsem rád soudruhu, že uznáváš světovou hegemonii Topola a Zahradila na světovou ekonomiku. To by se šuplíkovi stát nemohlo.;-D

5P 10.12.2009 22:33

Re: Rozpočtové šílenství

Blahopřeji k jasnému názoru. Jen totální ignorant si může myslet, že všichni co tu kritizují skvělého paroubka, sobotku a následně ostatní verbež včetně béma a topolánka jsou modří pisálci. Bravo.

P 10.12.2009 21:10

Teď už máme, co jsme chtěli

tedy, naše poslance v parlamentu. Nejsem rád, když někdo vidí rudě, ale nesnáším ani modré vidění. Přece je jasné, že ani tzv. pravicové vlády nešetřily státní peníze, možná toho utratily dokonce víc, než ty levicové.

Ať se podívám vlevo či vpravo, nevidím světlo na konci tunelu.

Abraxas 10.12.2009 21:41

Re: Teď už máme, co jsme chtěli

Juknete se na ten graf pod clankem. Nebojte se.

Klokocka Bohumil 11.12.2009 4:24

Re: Teď už máme, co jsme chtěli

At se podivam vlevo, vpravo, zadnou krizi nevidim...Ziju si dobre a celkem moc nepracuji a kouknu-li se vlevo vpravo vidim novy baraky, auta zahranicnich znacek a kde kdo  mluvi o krizi a jezdi si k mori i na exotickou dovolenou. No reknete vazeni pratele kdo z nas se mel kdy lip nez dnes. Deti si hraji s mobily, ty vetsi s komputery, tata chodi do bordelu a mama na modni prehlidky. Jakasi slepota postihla nas byvaly pracujici lid, ktery budoval lepsi zitrky a dnes je nevidi. Prestante chtit nemozne, prestante si zavidet a mejte radost z toho, jak dobre se mate.... anejaky statni rozpocet at je vam ukradenej, prece nejste vsichni ministry financi....;-D

No.... 10.12.2009 19:48

Kdy skončí přebujelé dálnice za dvojnásobné ceny?

Kdy konečně nějaká vláda skrouhne byrokracii o slibovaných ubohých třicet procent ? Kdy ? Pak nebude žádný deficit, ale přebytek, sakra !!!!!!!!

miš 10.12.2009 20:18

Re: Kdy skončí přebujelé dálnice za dvojnásobné ceny?

Nikdy!!!!

Kokrhelin 10.12.2009 19:27

Je to hrůza !

Tady je to řečeno stručně, jasně a pravdivě.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/miroslav-sevcik-spolu-s-rozpoctem-se-blizi-rudy-unor/

0takar 10.12.2009 18:24

Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Slavný výrok Špidly "zdroje jsou" došel svého naplnění. Všechno prožrat to je heslo, které by si KSČSSD měla dát na prsa. Připitomělá populistická snaha Paroubka a spol. nemá se zdravým selským rozumem nic společného, jen proboha neztratit ani hlas 30 ti kč voličů a nenechat zhubnout tučné pupky "nejvíc diskriminované menšiny v EU". To si radši necháme rozbité silnice a zastavíme stavbu dalších dálnic. Bravó, volte ČSSD.

 

franta tyčka 10.12.2009 18:38

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

V situaci jaká tady je platí heslo. "Co sežereš a vypiješ to už ti nokdo nevezme."Fakt nevím,je lepší to prožrat nebo rozkrást. Akorát, že z toho ukradenýho není vůbec nic.

Divící se 10.12.2009 19:21

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Takže snižovat pracujícím lidem platy, snižovat jejich životní úroveň, to má být cíl politiků? Hlavně aby si novodobí parazité náhodou nenatřásli svoje VIP prdýlky na horších silnicích. A aby si majitelé stavebních kolosů dál cpali strožoky z předražených staveb dálnic?!  A dále snížit bohatým strop na sociální pojištění, aby na důchody už vůbec nebylo?!

ps 10.12.2009 19:56

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Cíl politiků by měl být zachovat zdravou ekonomiku, a ne populisticky rozhazovat plnýma hrstma peníze.  Těm pracujícím lidem (ve státní sféře) co se jim dnes zvedají platy, se budou, až skončíme jako Maďarsko, platy snižovat, ovšem tak dvakrát víc než se jim dnes zvedají.

Mimochodem na důchody není ne kvůli stropům na soc. pojištění (se kterým paroubek souhlasil, když se schvalovaly) ale proto, že populace stárne a nebyla připravena důchodová reforma (kterou paroubek shodil ze stolu).

Nefin 10.12.2009 20:46

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

"Mimochodem" na důchody není protože nějaký Klaus spojil důchodový účet se státním rozpočtem a politici ho stačili řádně vytunelovat. Do teď by bylo na důchody dost, nebýt modrého moru.

vojcek 10.12.2009 21:07

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Klaus podle tebe může za to, jak se pak politici chovali?

lubošek 10.12.2009 21:33

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Klaus může za to že nerozlišuje šedé a nešedé peníze.A to je jádro všeho.

ps 10.12.2009 21:24

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

"doteď"? Ti kteří tomu rozumí tvrdí už pěkných pár let, že pokud se neprovede reforma  tak důchodový systém zkrachuje.

nestraník 10.12.2009 21:49

Re: Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Kdyby se za Klause neprošustrovalo přes 500 miard v hýřivých bankách, Kočarník zamezil úniku DPH z LTO v řádu stovek miliard Kč, tak by dnes mohli mít důchodci dvojnásobný důchod a na ještě by byl na důchodovém účtu pěkný balík peněz. A lepší je všechno prožrat doma, než utrácet na Maledivy, z toho stát nic nemá a ani se tím nevytvoří nová pracovní místa, pane Otakare. Doplňte si základní ekonomické vzdělání a dijdete k tomu, že ten Špidlík měl svatou pravdu. Zdroje jsou, ale ty se ztrací v černých dírách v nesmyslných armádních zakázkách (tanky, padáky, letadla pro armádu  co někde stojí pod plachtami, Afganistán atd) a v předražených státních zakázkách, kterými se pakují přátelé modrých bratři.

xxxKubeš 10.12.2009 17:57

Autorovi

R^

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 16:13

Do koho a do čeho se strefovat?

Není vina na současném srabu na těch převlečených husákovcích a jakešovcích (= normalizačních členech KSČ) , kteří  v představenstvech a dozorčích radách bank, firem a médií dodnes řídí naše životy?  Pár takových sedí i v současné vládě.  Jeden byl vyslán i do Evropské komise jako komisař ... Vadí? Nevadí ?   

Jinak ale opakuji:    1)  Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v Poslanecké sněmovně (včetně deficitu)  přece nemůže nic podstatného změnit na "balíčku", který si vynutila dílem ekonomická krize a dílem neuvážené ekonomické kroky Topolánko - kalouskovské garnitury. To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ? 

1)  Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v Poslanecké sněmovně (včetně deficitu)  přece nemůže nic podstatného změnit na "balíčku", který si vynutila dílem ekonomická krize a dílem neuvážené ekonomické kroky Topolánko - kalouskovské garnitury. To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ?  2) Přes rozličné motivy poslanci KSČM jednohlasně odmítli upravený rozpočet a i poslanci TOP 09 jednohlasně odmítli rozpočet. Jedni jsou za to velebeni, druzí zatracováni.  Zajímavé!    

 

H.K. 10.12.2009 16:27

Re: Do koho a do čeho se strefovat?

1)  Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v..... To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ?

Tak proč somrujete a chcete to 1 %, když se vlastně o nic nejedná?Zajímavé. Sebrali z peněz, které byly urené na starobní důchody.  Důchodci mohou chcípnout, to komunistůn nevadí.

2) Přes rozličné motivy poslanci KSČM .... Jedni jsou za to velebeni, druzí zatracováni.  Zajímavé!

Nechápu proč  KSČM hlasovala pro pozmněňovací návrhy a pro rozpočet komunisti nehlasovali. Zajímavé.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 17:38

Jednoduché k pochopení...

1% z rozpočtu je v rámci rozpočtu vskutku jenom pakatel - pouhá setina, že?   Ale tato částka v rukách kohokoli z nás = mnohamiliardář, že?  Takže znovu: převedení do sociálních služeb = jejich záchrana atd.   

A že komunisté hlasovali jako TOP O9 a lehce "podivně"? Inu jejich volba. Svobodná volba. Oni by to měli vysvětlit svým voličům.  Já jím nejsem.

čtenář 10.12.2009 17:50

Re: Jednoduché k pochopení...

Ale. ale, Vízku, záleží na tom, odkud se to 1% vezme a kam se, naopak, přesune. Ministr Janota řekl, že nehodlá přihlížet ani přesunům mezi jenotlivými kapitolami. Ono je totiž všechno provázané a je to velmi citlivé předivo.

Takový borec, jako je Ing. Paroubek-ekonom :-D, a klidně do toho přediva nechá šťourat ty svoje umouněnce a sám je přitom popichuje. To Vízka nerozčiluje ?!

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 18:01

Janota nejanota...

Rozpočet schvaluje Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR.   A to se stalo.   Pouze komunisté a "topáci O9" byli proti.   Ministr tomu všemu MŮŽE leda přihlížet, případně MŮŽE odejít.  A to druhé se zatím nestalo.  

PS: Pan Janota úspěšně náměstkoval mnoha ministrům a sestavoval mnoho rozpočtů mnoha různým ministrům. Není to "lilie nevinná"...

čtenář 10.12.2009 18:27

Re: Janota nejanota...

Klasika, přímo bolševická. Co na tom, že jsem mluvil o něčem jiném, že ? O Paroubkovi, totiž.

Vízek = bývalý černoch.