18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Oponent 10.12.2009 19:23

Re: Jednoduché k pochopení...

Tobě patří snížit pořádně plat, třeba bys pak kafral jinak !

Xury 10.12.2009 17:34

Re: Do koho a do čeho se strefovat?

Problém není v tom 1%, ale v tom, že představuje zvýšení schodku SR o více než 7% a pokud projde dofinancování fondu dopravy o 5 mld z privatizačních příjmů, tak to zvýšení deficitu bude větší než 10%. Každé takové zvýšení schodku je zbytečné.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 17:43

INU - jsou odborníci a "odborníci"...

Rámec rozpočtu přijatý v 1. čtení se ve 2.čtenbí nemůže změnit. Jde o pouhé přeskupení peněz odněkud někam.  Příjmy a výdaje i deficit byl schválený v 1.čtení... A to platí.

PS: Jistě ale vzpomenete, jak odborník Kalousek  nechtěl měnit před rokem za nic na světě svůj prorůstový rozpočet a jak trval na růstů ....až nakonec ke kladné nule, přestože vrabci svrlikali o krizi.  Nyní chce měnit rozpočet v řádu několika dní.  Komik !

Jistě vzpomenete, jak odborník Topolánek ujišťoval, že krize se ČR ne a nedotkne. Tvrdil to do poslední chvíle, kdy i blb z Dolní Horní měl jasno... 

čtenář 10.12.2009 17:53

Re: INU - jsou odborníci a "odborníci"...

To, že se Kalousek ukázal jako vrták neznamená, že se má dát na vrtáky, jako jsou Paroubek a jeho kamarila. Pro to není vůbec důvod.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 18:03

Za "vrtáka" Paroubka...

... naše republika plnila  už dva roky všechna maastrichtská kritéria.  To nevíte?  Stačí mrknout na ČSÚ či Eurostat.

čtenář 10.12.2009 18:30

Re: Za "vrtáka" Paroubka...

Maastricht je co ?! Nic, pro zemi, která musí řešit svoje záležitosti není ničím, leda balvanem na krku. nejspíš se ty kriteria falšovaly, jako v Řecku. Tak to teď Řekové mají z první ruky.

Maastricht, maastricht .... v roce 2010 ?!! Blbosti jako RVHP a převoditelnej rubl.

Ladislav N 10.12.2009 18:49

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, blba jako ty člověk potkává opravdu vzácně. Nestydíš se za své vysokoškolské zdělání při plácání podobných kravin?8-o

Mortimer 10.12.2009 16:11

Když poučuje někdo, kdo o tom ví prd

"Další dvě miliardy však už kritické jsou. Mají se prý najít v penězích na důchody a na zdravotní pojištění."

Pan Zaoral si jako veliký ekonomický expert plete zdravotní pojištění a nemocenské dávky. Příjmy zdravotního pojištění jsou na státním rozpočtu nezávislé.  Ke snížení příjmů zdravotního pojištění by došlo pokud by byly platy ve státním sektoru sníženy. To co protlačili socialisté ve sněmovně naopak zlepšuje finanční výhled pro zdravotnictví na rok 2010.

Tahat do toho epidemii chřipky je už úplný úlet, protože nemocenská se první tři dny nevyplácí vůbec a ve většině případů aktuální chřipka netrvá déle než pět dní.

autor 10.12.2009 20:14

Re: Když poučuje někdo, kdo o tom ví prd

záměnu nemocenské versus zdravotní pojištění beru. Lidem to hodně splývá a je nešvar to kvůli zjednodušení zaměňovat i na papíře. O.K., budu si na to dávat pozor.

ale - chřipku jste nedomyslel. Nejde o to, kolik se vyplatí či nevyplatí na nemocenské. Jde o to, kolik se nevyrobí, neprodá, nevyveze a nedoveze. Tady je násobně důležitější absence lidí v zaměstnání, než kolik jim za ni pojišťovny vyplatí. 

Klokocka Bohumil 10.12.2009 16:03

Veselo je zas v tom nasem Svejkystanu....

"Malo kdo to vi, ale je to vim"...je motto vsech diskuteru, znalcu, poradenku, poslancu i senatoru.

Z leva z prava do stredu, ritime se dopredu. Volici maj na vybranou, rohlik, parek, ci sekanou. Rozpocet je velka dira az se lidem p*del svira, ale ty tam u kormidla nadzvednou si svy stavidla, imunitu, velky prachy, z budoucnosti zadny strachy. S komunisty v duelu zamirime k tunelu.

Volte CSSD a KSCM volte svoje jistoty...;-D

hegeové fondy JK 09 10.12.2009 16:24

Re: Veselo je zas v tom nasem Svejkystanu....

Ve světě, ke vše je na prodej, pobírá každý ze šéfů nejsilnějších hedgeovývh fondů plat, o který se

podělí téměř 200 000 (slovy dvě stět tisíc) českých zaměstnanců. každý z těchto finančních magnátů

si přijde za necelé tři roky na tolik peněz, kolik stála výstavba Temelína. 

Jak chcete takové kupní síle , která si může dovolit koupit cokoliv, vlastně čelit? Vůbec nijak.

Chechtavý 10.12.2009 19:25

Re: Veselo je zas v tom nasem Svejkystanu....

Hlavně aby se z toho nepos*ali. Do hrobu si to zbohatlická pakáž stejně nevezme !

Pepek 10.12.2009 20:35

Re: Veselo je zas v tom nasem Svejkystanu....

Tak proč jim to socky záviděj?

:-D

Karel 10.12.2009 15:41

Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 2.

Jenže, co všechno se platí ze sociálního a důchodového pojuštění? Když se tak rozhlédnu kolem sebe, dvě třetiny invalidních důchodců by v invalidním důchodu být nemuseli, zvláště ti typičtí mladí simulanti. Své důchody nějak "ukecali" s lékaři. Astma, alergie a deprese - takové rady pro simulovaný důchod pochytí po hospodách. A lékaři jim to odsouhlasí, pokud by to neudělali, mohli by mít problémy. Proč by si je vytvářeli? Obzvláště lidovci se před volbami zasluhují o další vylepšení úbytku financí, jde jim přece o křesla v parlamentu. Takže ten, kdo bere důchod - starobní nebo i částečný invalidní, může nyní navíc pobírat v zaměstnání plný příjem za celou pracovní dobu. Je to logické? Opět dva ze tří takto aktivních důchodců to používají pouze jako příležitost vyššího osobního příjmu. Využívají toho převážně úředníci, lékaři a učitelé - tedy lidé málo fyzicky opotřebovaní. Na druhé straně spousta mladých a zdravých je bez zaměstnání. Neodhadnu to zcela přesně, ale kdyby se v tomto zavedl pořádek, ušetřily by se desítky miliard měsíčně.  K zavedení pořádku a k obrovským všetranně dohodnutým úsporám je nutné jediné -  účast na vládě a spolupráce všech politických stran od komunistů k pravici. Převzali by tak společnou odpovědnost za kroky, pro mnohé lidi nepopulární. A starobní důchody by se klidně po  těchto úsporách mohly zvyšovat. Navíc by pan Štětina mohl být jmenován velvyslancem v Patagonii, senát a vláda by pak nemusely projednávat jeho potrhlé nápady a mohly by se více věnovat finančním záležitostem státu.

Džejpí 10.12.2009 15:55

Re: Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 2.

Takže když to vezmu popořádku pak vaše návrhy jsou - veřejnoprávní média privatizovat, stejně tak privatizovat infrastrukturu (povodí, dráhy), důchodové zabezpečení postavit čistě na soukromých institucích stejně jako sociální zabezpečení. Jinak ten šlendrián o kterém píšete neodstraníte. Dokud bude mít úředník moc rozhodovat o cizích penězích bude úplatný a rozhazovačný.

To jsou zajímavé a velmi přínosné myšlenky, ač se přiznám, že i na mne dost odvážné.

Karel 10.12.2009 15:40

Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 1.

Ta miniaturní úprava rozpočtu prosazená sociálními demokraty a komunisty je nic proti tomu, jakým způsobem se u nás peníze vyhazují doslova oknem. Vždyť nakonec poťouchlý a populististický návrh senátora ODS hodlá prakticky o podobnou výši zvýšit mandatorní výdaje o kterých autor tvrdí, že jsou naprosto nutné. Tím, že by poplatky za koncesionáře rozhlasu a televize hradil stát. Na pravicových stranách již dnes závislé sdělovací prostředky by byly ještě závislejší. Připomenu listopadové souběžné vysílání politických "agitek" na třech programech ČT či více než desetiletou nepřítomnost informací o levicovém tisku v přehledech tisku vysílaných Českým rozhlasem. Senátoři ODS chtějí tento stav dále optimalizovat podle svého. Rozhazují se prostředky nejen ze státního rozpočtu ale i z peněz Evropské unie. Jsou realizovány megalomanské projekty. Uvedu příklad Českých Budějovic. Splavnění Vltavy za miliardy pro několik rakouských a německých turistů, obrovské letiště pro zcela zanedbatelný počet cestujích, předvánoční ledová plocha na náměstí. K tomu bych ještě přidal železniční rychlodráhu z Lince do Prahy, na níž budou vlaky u Budějovic taženy pozpátku a pomalu, vzhledem k charakteru zdejší trati. Na jiných místech je to podobné. Jako prostředek nátlaku na privatizaci důchodových fondů prosadila pravice v parlamentu snížení odvodů od zaměstnavatelů. Má se tím dokázat, že peněz na důchody je málo.

Pidra 10.12.2009 15:53

Re: Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 1.

Správně soudruhu, jen jim to řekni !!!(Y)

Pepa 10.12.2009 16:11

Re: Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 1.

Jak  může člověk  s  jakýmkoliv  vzděláním  být  po  40  lrtrvh  vlády  komunistů  levičák? To  Vám  to  ještě  nestačilo?

bašata 10.12.2009 15:39

ĆIRÉ šílenství...

Česká republika ztratila pud sebezáchovy!

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 15:26

Rozum do hrsti, zbyl-li nějaký!

 

Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v Poslanecké sněmovně (včetně deficitu)  přece nemůže nic podstatného změnit na "balíčku", který si vynutila dílem ekonomická krize a dílem neuvážené ekonomické kroky Topolánko - kalouskovské garnitury.   Jaképak rozpočtové šílenství?   To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ?

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 15:27

A ještě...

Přes rozličné motivy

poslanci KSČM jednohlasně odmítli upravený rozpočet

a i poslanci TOP 09 jednohlasně odmítli rozpočet.

Jedni jsou za to velebeni, druzí zatracováni.  Zajímavé!

Džejpí 10.12.2009 15:34

Re: Rozum do hrsti, zbyl-li nějaký!

To vy s vaším IQ nemůžete pochopit. Na úplatky voličů byly použity peníze z balíků na mandatorní výdaje, které vláda stejně bude muset "někde" sehnat - důchody, dluhodá služba atd. Dále byly na okamžité prožrání použity peníze z investic do infastruktury.

Idioti se radují že do lodi teče a za radostného výskání díru pod čarou ponoru neustále zvětšují. (Y)

cb 10.12.2009 15:35

Re: Rozum do hrsti, zbyl-li nějaký!

Dluhova sluzba se muze zrusit, protoze dluhy se prece neplati.

cb 10.12.2009 15:34

Re: Rozum do hrsti, zbyl-li nějaký!

Nezvan blbosti, zakladni parametry zachovany nebyly.

:-) 10.12.2009 15:41

pro s.Vízka

http://www.ct24.cz/vysilani/2009/12/06/1126672097-209411030511206-01:05-otazky-vaclava-moravce/

Tady si, parde, pusťte OVM od cca 40té minuty, ať se Vám zprůhlední záhady rozpočtu.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 16:17

Pošli něco skutečným soudruhům...

například současnému premiérovi a současnému ministru zahraničí a současnému eurokomisaři...

Ti všichni byli komunisty za Husáka i Jakeše.  A ještě 17.listopadu 1989 !

Nalim. 10.12.2009 17:14

Re: Pošli něco skutečným soudruhům...

   Zajímavé, že o "Výslužné" bývalých důstojníků StB , / Je jich údajně I2OOO/,  které dle  nedávné reportáže / v noci/    Českého rozhlasu, číní až 50000 měsíčně!!! se nikdo ani nezmíní.Nebo podpory tzv "soc" slabým. Znal jsem jednu romskou rodinu, která brala při pěti členech  25000Kč měsíčně. Kromě toho   jedno  " postižené - trochu debilní/ "dítě  z té rodiny  dostalo  automobil , kterým ho jeho "invalidní" otec vozil  do  vzdálenější školy . Neopomenul ssebou vzít své dvě dcery, které  po vyložení žáka ,dovezl na hranice a ty si tam vydělávaly prostitucí. Na tuto činnost dostával  ještě 5O l benzinu od okresu: Když za ním  jednou přišel soukromý zemědělec, aby mu pomhl  se senem, byla jeho reakce  : " Polí sáda " a pomoci nešel.Tak co, kde to jsme? Asi takto budeme brzy  v... s ambulancí 

čtenář 10.12.2009 17:45

Re: Pošli něco skutečným soudruhům...

Bývalý černoch :-D  ukazuje na černochy (někdy také bývalé. :-D  Vízku, Vízku.

janoryna 10.12.2009 14:55

je zajímavý skokový nárust

státního dluhu po započtení sekery z konsolidační agentury vytvořené klausovou vládou, aby nebyl deficit státního rozpočtu. a další nárust, po odstavení socanů v roce 2006.

vládík 10.12.2009 14:35

ODS se chystá na vstup do velké koalice

Víte, kdy začaly velké deficity státního rozpočtu? Za velké koalice (Zeman - Klaus) v letech 1998÷2002. Tehdy jednohlasný souhlas ODS s rozpočtem "omlouval" Klaus a/ tím, že první odsouhlasila KDU-ČSL, takže je nutno pokračovat (????)  b/ tím, že zabraňuje rozpočtovému provizoriu.

I dnes ODS umožnila schválení rozpočtu (i když jí KSČM byla ochotna pomoci - s jinou řečnickou omáčkou - nesmysly ČSSD a KDU pohřbít). Se stejnou záminkou.

Otázkou je, zda se má rozpočet projednávat. Když "musí" nakonec projít.