26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
3.7.2009 7:49

Existence ČAV je v rozporu se zájmy EU.

Není zájmem EU, aby si jakási vnitrozemská provincie prováděla vlastní základní výzkum pod vlastní národní hlavičkou.

Má-li existovat "EUvěda", pak nemohou existovat národní vědy. Národní vědecké ústavy je nutno zlikvidovat, což nelze naráz, ale jen postupně, a zrovna ta česká AV je nejsnazším cílem.

Václav B. 3.7.2009 7:55

Re: Existence ČAV je v rozporu se zájmy EU.

Hloupě napsné, drahý pane.

No 3.7.2009 7:56

Re: Existence ČAV je v rozporu se zájmy EU.

napsané? ;-P

Vladimír Wagner 3.7.2009 8:25

Re: Existence ČAV je v rozporu se zájmy EU.

Podle mého přesvědčení se mýlíte. Akademie věd i české vysoké školy jsou dobře zapojeny do mezinárodního výzkumu a hlavně v EU. Pokud jde o zahraniční vědce a organizace, tak Ti mají určitě eminentní zájem, aby byly národní vědecké organizace podporovány, protože lidí schopných se do vědecké činnosti zapojit, není mnoho. A záhad přírody mnoho je. Zkrátka, jestli chci poznávat tajemství přírody a mě zajímá jak ovládnout termojadernou fúzi, jak vznikl a vyvíjel se vesmír a spoustu dalších zajimavostí a užitečných poznatků, sám to určitě nezjistím a nezjistí to ani národní vědecká organizace. Jde to jen efektivní spoluprací.

3.7.2009 10:20

Žel, asi se nemýlím.

Když bude zlikvidována ČAV (a obdobné národní instituce dalších malých národů), ti chytří a vědecké práce schopní lidé se samozřejmě neztratí, zejména ne ti mladí. Oni jen nebudou mít dostatek příležitostí v národní instituci a vezmou zavděk nabídku EUinstituce. A jejich úspěchy již nebudou národními úspěchy, ani to nebudou úspěchy národa zapojeného do mezinárodního vědeckého výzkumu, ale budou to EUúspěchy produkované EUinstitucí a národnost členů autorského týmu nebude nikde zmiňovaná a jednotlivé malé národy budou tlučeny a utloukány do mindráků tvrzením, že samostatně a mimo EU by nic nedokázaly, že jen v EU mají budoucnost..

Hitler zarazil svébytný vědecký život českého národa brutálně, přímo a rychle. EU to udělá pomalu, pozvolna, oklikou.

Václav B. 3.7.2009 11:00

Re: Žel, asi se nemýlím.

Pane, jste mimo.

R.J. 3.7.2009 11:19

Re: Žel, asi se nemýlím.

Neskutečně slušně vyjádřno. Jak jste se ovládl ? Já bych to tak nedokázal. ;-D

Vendy 3.7.2009 7:31

Černá obluda

Akademie věd jsou v zásadě zločinecké organizace, a to neříkám jen tak neuváženě. Pokud říkám zločinecké organizace, tak to nemyslím jako pomluvu, nýbrž jako fakt. Tam nejde o vědu, nýbrž jde o to, že tam lidi jsou naprosto nekompetentní, skrz naskrz zkorumpovaní. Já jsem pracoval v AV, já znám rozměry korupce. Jde tam jen o to, jak zmanipulovat projekty tak, abych se z toho obohatil já a kamarádi, ruka ruku myje, peníze pro kamarádíčky, ten systém je zkorumpovaný od shora až dolů. Akademie věd se proměnila v příšernou změť slabochů, neumějí nic udělat sami, umějí jenom kozumovat, žijou ve velkých domech, jezdějí ve velkých autech a sami jsou velcí a tlustí. Neumějí prostě přestat žít nad svoje poměry. Spotřebovávají příliš mnoho jídla, energie a prostoru. Nevědí, jak se žije skromně. Nyní party skončila a utahovat si opasky bude bolet. Mimo je stále se rozrůstající vrstva naprostých chudáků, což tady ještě nikdy nebylo. Je to hrůza. Velcí žravý akademici chtějí zničit malé, jak už se to v historii opakovaně stává. Jeden z trendů, který příjde proti nim, nazýváme "utnout jim hlavy". K tomu určitě dojde. Takže má se za to, že dojde k opravdovému povstání? Nepochybně. Akademici nemají ani potuchy, co znamená být úplně chudý a žít na ulici. Když lidi připravíte o všechno a už nemají co ztratit, jsou schopni čehokoliv.

No 3.7.2009 7:52

Re: Černá obluda

Potom jste ale neměl co do činění s granty Ministerstva průmyslu a obchodu. Zkuste si přečíst, k jakým fantastickým výsledkům vedou ony KVALITNÍ granty na podporu nezkorumpovaných aplikovaných výzkumníků.

woka 3.7.2009 9:23

Re: Černá obluda

"Akademie věd se proměnila v příšernou změť slabochů, neumějí nic udělat sami, umějí jenom kozumovat, žijou ve velkých domech, jezdějí ve velkých autech a sami jsou velcí a tlustí " - Milý Vendy, musím ocenit, jak důsledný jste ve svém odmítavém postoji. Zejména ten konec věty o tloušťce tomu dal skvělou korunu, je to stoprocentí a přitom ne vulgární - takhle se má urážet, ostatní by si měli vzít příklad!!  

P.S. Bohužel absolutní odsudky jsou ale takové...no anarchisticky nedůvěryhodné...

R.J. 3.7.2009 10:21

Re: Černá obluda

Paní Ilnerovou potkávám při jízdě na kole , tak jak je to ?;-D

L 3.7.2009 13:15

Re: Černá obluda

Tak mi reknete, v kolika etickych komisich ta Ilnerova sedi a bere prachy. Je to velka legrace, nebo ne? Je eticke byt v nekolika etickych komisich? Hehehe.

Lapil 3.7.2009 12:53

Re: Černá obluda

Aktuální předsedu AV bych za velkého neoznačil. Je vysoký, leč tlustý ani náhodou.

Starý muž 3.7.2009 7:06

Co všechno se dokázalo za 50 let

Samozřejmě, že nikdo neumí naplánovat přínosy do budoucnosti. Naštěstí AV není nejmladší. Může se ohlédnout a zhodnotit si své přínosy za posledních 50 let a odtud čerpat argumenty.

j 3.7.2009 7:04

j

Každý si chrání svou židli a korýtko a udělá pro to vše, proč to rozebírat

woka 3.7.2009 9:24

Re: j

R^

Netřeba 3.7.2009 6:57

Na co výzkum?

Trh přece vše vyřeší.

j 3.7.2009 7:01

Re: Na co výzkum?

proč se snažit když všichni umřeme(Y)

j kunes 3.7.2009 7:53

Re: Na co výzkum?

Mate samozrejme pravdu, ze to trh vyresi. Na trhu "vedy a vyzkumu" stoji na strane poptavky vetsinou staty a jejich organizace, obcas i soukromnici, a na strane nabidky jednotlivi vyzkumnici.  Prevys poptavky je permanentni a o lidy, kteri neco dokazou a jsou ochotni ve vede zustat je velky zajem. Navic je to trh velmi flexibilni (vetsina vedcu se nekolikrat v zivote stehovala pres ocean(y)). Jak trh zareaguje na pokles ochoty nektereho ze subjektu platit si jiste dokazete dovodit sam.

Václav B. 3.7.2009 6:33

Zajímavé.

Proč se tak pracovníci Akademie bojí  syntéz s vysokou školou? Proč? A pracovat v Evropě , toho se také bojí? Proč?

No 3.7.2009 7:56

Re: Zajímavé.

Obava je z toho, že lidé na vysokých školách jsou PODSTATNĚ horší odborníci - kteří mají politické páky pro své setrvání u moci.

AV je něco trochu jiného, než vysoké školy. A má to tak být. Ten, kdo odebral Akademii možnost školid aspiranty (doktorandy) - byli žárliví, ale politicky kovaní učitelé z vysokých škol hned po revoluci.

Polulina Petrmanenta 3.7.2009 8:45

Re: Zajímavé.

To, co pisete o skoleni doktorandu je naprosta lez, na nasem ustavu mame hned nekolik skolitelu z rad AV, rekl bych ze je to tak pul na pul s tim rozdilem, ze standardni doba studia Ph.D. na VS je 4 doby, ale v AV 8 let.

Debil 3.7.2009 11:33

Re: Zajímavé.

Máte to nějaká popletené. Ti lidé, co jsou fyzicky školeni na AV jsou úředně vedeni na universitách.

Kirken 3.7.2009 6:23

Co mi z toho vyplývá?

a) Peníze na výzkum se přesunou na MPO, kde ho moudří úředníci budou (jistě nezištně a nanejvýš kvalifikovaně) přerozdělovat soukromým fimám, často zahraničním., b) Dojde k prohloubení úpadku ČR, k snížení jejího významu ve světě a zmenšení možnosti uplatnění pro chytré lidi.

Václav B. 3.7.2009 7:00

Re: Co mi z toho vyplývá?

Pane ,a  co DR. Prof. Petr Hořava,  jak se snim u nás zacházelo? To nic . Akademie se ho nezastala. Proč?

Kanuk šťoura 3.7.2009 1:51

Ach bože rozbože

 peníze....by se použili......píše pan AKADEMIK.

Vladimír Wagner 3.7.2009 7:46

Re: Ach bože rozbože

Děkuji Kanukovi za upozornění, má pravdu. Někteří ze čtenářů možná četli některé z populárních článků o vědě, které píši. Napsal jsem už hodně stránek, ale pořád mám největší problémy s tím, jak vychytat všechny gramatické chybky. Bohužel nemám pro jazyky cit. Omlouvám se čtenářům, které tato má nedokonalost odvádí od soustředění na sdělení mých článků. Doufám ale, že vzhledem k tomu, že nepracuji na Ústavu pro jazyk český nebo jiném jazykovém ústavu, bude mi přece jen odpuštěno :-)

Kanuk 3.7.2009 1:40

tunel na obzoru

 převést do svých soukromých firem, kde by se v nejlepším případě použili pro prosté inovace jejich výrobků.......Zlatý voči, který to uviděj. Peníze přijdou do kapes pánů podnikatelů a kde skončejí lze snadno předvídat. 

Kanuk šťoura 3.7.2009 1:52

Re: tunel na obzoru

skončí

Tomas Pansky 3.7.2009 1:16

Pane Wagnere, z nas, laiku, si tezko nekdo umi ...

... predstavit komplikovanost tohoto problemu a dopady pripadneho reseni. V celem clanku mluvite o AV, ale ja osobne predpokladam, ze ta se deli na odvetvi ci pracoviste. Nektera pracoviste (jako predpokladam vase) je skoro uplne zamereno na zakladni vyzkum. Je cela AV zamerena vylucne na zakladni vyzkum? Mohou pracoviste AV provadet aplikovany vyzkum? Tlaci nekdo na provadeni aplikovaneho vyzkumu a tim i ziskavani penez? Mohou pracoviste AV resit situaci ziskavanim zakazek v prumyslu? Dekuji za vas clanek. top0625top@hotmail.com