9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Rok od svržení Nečasovy vlády

Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že citát mého oblíbeného dramatika o překonávání hranic „možného“ jednou použiji nikoliv v kontextu odpovědí na tradiční otázky: „Proč lezu na osmitisícovky a podstupuji tak obrovská objektivní rizika“, ale v kontextu analýzy současného stavu české politiky a českého policejního a justičního aparátu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Manda 28.8.2014 19:54

Re: zajimave

už umíš česky ?

J. Roubal 28.8.2014 17:13

Kouzlo nechtěného...

Na to se nedalo nereagovat: http://www.jaluvci.cz/2014/08/kouzlo-nechteneho.html

R. Tesařík 28.8.2014 20:01

Re: Kouzlo nechtěného...

dlouhý pokus, prázdné žvásty.

E. Sevrát 28.8.2014 15:35

Pan doktor Pavel Bém,

nejlepší primátor v novodobých dějinách Prahy.Je příznačné, že ho kritizují burani.Pražané většinově považují jeho činnost za prospěšnou . Jistě i on udělal řadu chyb,ale dílo zůstavá. Tzv. dnešní primátor Prahy Hudeček, je jenom oteklá taneční figurka z olomouckého orloje. Po něm zůstane v Praze jenom zmar.Defenestrace by byla řešením.Leč,doba tomu nepřeje.

J. Ptáček 28.8.2014 16:22

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Dobrý příspěvek! Politickou satiru mám taky rád.

J. Svoboda 28.8.2014 16:37

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Pane Sevráte, vy jeden vy! Vy byste zasloužil! Nejlépe učiníte, když se postavíte před zrcadlo a slefie si pořásně nafackujete.

E. Sevrát 28.8.2014 16:45

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Co je to slefie ? Co je to pořásně ? Zřejmě jste také buránek bez vyššího vzdělání a hlavně rozhledu.

J. Svoboda 28.8.2014 17:14

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Pane Sevráte, tokovou reakci je možno očekávat jen od takové obrburana jako jste vy. O vzdělání a rozhledu se s vámi vůbec nebudu bavit. Obojí na vaší straně bych odhadl, že je nulové. Dnes se zastáváte jdnoho z podle mého názoru největších zlodějů, zítra se můžete zastávat Putina a dávat přitom na odiv svoje vzdělání a rozhled.

J. Roubal 28.8.2014 17:33

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Většinou se k takovým invektivám nevyjadřuji, ale řekl jste si o to!

1. Vy nevíte, že po interpunkci se píše mezera?

2. "Jistě i on udělal..." je špatně. Správně je "Jistě, i on udělal..."

3. "Tzv. dnešní primátor..." mně, s ohledem na charakter vašeho příspěvku, nedává smysl. Patrně jste měl napsat "Dnešní tzv. primátor..."

Použiji tedy, v přeneseném slova smyslu, selfie. Jinými slovy, použiji vaše vlastní slova. Zřejmě jste také buránek bez vyššího vzdělání a hlavně rozhledu.

Z. Baldova 28.8.2014 17:19

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Pane Svoboda  Tento clovek se jmenem Sevrat je zbytecne aby se fackoval Tomu uz nepomuze nic To ze delal pridavace malty na stavbe to mu ani nezazlivam,ale clen LM kovanej komous  a vse o cem se zde pise jako o zlodejne a podvodu obhajuje V jednom ma pravdu ze dilo po Bemu zustalo dluh CR se zvetsil o nekolik miliard co Bem nakradl jako kolibricek a pod.

J. Svoboda 28.8.2014 17:40

Re: Pan doktor Pavel Bém,

Děkuji, paní Baldová. Člověka leckdy potěší informace, že není sám. Je třeba pěstovat morálku ve společnosti, aby nám Sevrátové a Bémové nepřerostli přes hlavu a neukradli nám i nos mezi očima.

J. Svoboda 28.8.2014 18:17

Re: Pan doktor Pavel Bém,

To, že možná dělal přidavače - možná spíš podlézače - mu vůbec nezazlívám. Jak víme, může být přidavač vzdělaným člověkem s rozhledem. Rozhodně to však není případ pana Sevráta.

P. Manda 28.8.2014 19:56

Re: Pan doktor Pavel Bém,

tak kampak vy dva ?

Z. Baldova 28.8.2014 14:18

Díky pane Béme.: neuvěřitelně nestoudný článek

Kdybyste byl pane Beme u vesla mohla nase republika byt chudsi aspon o 50 miliard protoze kdyz jste tam byl kradl jste jako straka a ted se chcete z zlodejskeho strediska IVK ukazovat jako hodny beranek vidte  ?Dam Vam radu zalezte nekam si uzivat nakradene miliardy a cekejte ze Vam to projde ,ale jak ne  tak verim ze si aspon na 20 let odpocnete na tvrdo

Z. Baldova 28.8.2014 14:25

Re: Díky pane Béme.: neuvěřitelně nestoudný článek

A s Klausem do jedne cele to bude dvjoka jeste si tam vezmete toho zlodeje Vaseho typu Janouska a Rittiga pucfleka Vam bude delat Hajek s Paroubkem

J. Kyselková 28.8.2014 13:17

Díky pane Béme.

Nasadil jste laťku příliš vysoko. Škoda, že jste nemohl práci na složitých projektech dokončit, už bysme Blankou určitě jezdili. Exprimátor doc. Svoboda měl navázat na Vámi rozdělanou práci.

Bohužel, všechny ovládl chaos "spasitelů", kteří čistili až dočistili. Chudáci jen nevěděli, jak dál.  Vylámali si zuby, vyhodily miliony na arbitráže, válku advokátů a nekonečné, ubohé, pofiderní podezírání. Pořád dokola jen nekonečné soudy.

Pan Hudeček je vyloženě morová rána Prahy. Chytá se stébel a  tak jako mnozí zoufalci - umí obviňovat, to jde snadno, ale nikoliv na práci navázat a pokračovat. Přišel Prahu hodně draho a skutek utek.

Škoda - a pro Vás nevděk ?!

J. Svoboda 28.8.2014 18:13

Re: Díky pane Béme.

Paní Kyselková, musím se přiznat, že to, co napíšu, mi připadá primitivní, ale je to tak.

Pokud jste schopná vyplodit takový příspěvek, jste podle mého názoru morvou ranou celého lidstva.

J. Kyselková 28.8.2014 18:46

Re: Díky pane Béme.

Jéjej - pane Svobodo, nepotěšil jste mne. Morvá rána je asi ještě horší než morová.To bych vskutku nebyla ráda. Asi mi ulétlo ošklivé slůvko na pana Hudečka. Je to prostě budižkničemu, matlák.

Jen dodám - exprimátor Pavel Bém - mimo jiné - Prahu oddlužil a to po nápravě tisícileté povodně roku 2OO2. To byl čin hodný genia.

J. Svoboda 28.8.2014 19:15

Re: Díky pane Béme.

Když někdo nemá co říci, buď se uchýlí ke sprosťárnám, nebo začne kritizovat nevýznamné maličkosti. Vůbec to, co se tady odehrává, nechci brát jako duel mezi Bémovými  Hudečkovými fanoušky.

Vím, vím, paní Kyselková. Všichni okolo Béma, tj. Janoušek, Hrdlička, Rittig oddlužovali Prahu jako ďasi a najednou koukali, že jim přetékají kapsy. Rittig dokonce ty oddlužené peníze musel ulít do osobního letadla.

R. Tesařík 28.8.2014 19:59

Re: Díky pane Béme.

Vy jste strašnej žvanil, nic víc.

J. Svoboda 28.8.2014 20:39

Re: Díky pane Béme.

Pane Tesaříku, doufám, že nejste ten zpěvák.To by mě dost zabolelo! O tom zpěvákovi mám lepší mínšní.

B. Rybák 28.8.2014 20:09

Re: Díky pane Béme.

Díky paní Kyselková za Vaše výborné příspěvky do této diskuze!

M. Krutý 28.8.2014 12:52

neuvěřitelně nestoudný článek

neříkám, že vše napsané je špatně, ale v kombinaci s autorem to naprosto špatně je. Že Pavla Béma hanba nefackuje.

J. Kulheim 28.8.2014 13:33

Re: neuvěřitelně nestoudný článek

K věci jste nenapsal nic.

V. Kusý 28.8.2014 15:27

Re: neuvěřitelně nestoudný článek

Ale ano, čistou pravdu !

J. Svoboda 28.8.2014 18:23

Re: neuvěřitelně nestoudný článek

Pane Kulheime, asi pán celkem rozumě nahlédl, že k takovým drzým nesmyslům je škoda cokoliv psát. Čekal bych, že vy sem napíšete ódu na Béma.

B. Pauk 28.8.2014 11:48

Nemocí z povolání psychiatrů je psychopatie.

Nejzkorumpovanější jsou čeští kolektivističtí, ba stádovití voliči: za guláš, mávátka a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli. Šarlatánský systém, založený na zhruba rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ získaných hlasů pro falešné, umělé, neautentické a následnické partaje, vzniklé rozpadem „vedoucí síly KSČ“, nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.

„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).

Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

V. Čermák 28.8.2014 12:06

Re: Nemocí z povolání psychiatrů je psychopatie.

Vy budete asi ten elitář?

J. Kulheim 28.8.2014 13:47

Re: Nemocí z povolání psychiatrů je psychopatie.

"...občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů.."

Kdy bude ty "nejlepší" občany prověřovat? Jak poznám, že je ten nejlepší?

"..nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie.."

Na čem nebo na kom je ten projekt nezávislý? Jak se liší "spoluvlastnická demokracie od demokracie bez přívlastků? Je to něco jako socialistická demokracie?

R. Hroza 28.8.2014 10:08

Tak tak

Docela přesný popis.

Jsem příjemně překvapen, pane Bém. Jen tak dál. Takový hlas tady chybí.