19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Robot na Hrad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Paranoid 13.11.2008 17:44

Stále totéž

Pan Klaus (sotva prezident republiky) v Irsku dokazuje, že bylo kardinální chybou jej volit za prezidenta. Topolánek, Vondra ho omlouvají, že má právo říci svůj názor. Ale samozřejmě má. Ale ať jej vykládá doma Klaudii, či těm svým blondýnkám. V Irsku byl jako hlava tohoto státu a tak se přičiňuje o to, že si uř i Irové říkají - co jsou to ti Češi za pitomci (na Klaus). I ministr zahraničních věcí Irská ho pořádně sepsul a to rozhodně není žádný levičák.

  

Karel K 13.11.2008 17:41

Re: proč ne, bojite se výsledku?

Pokud autor myslí, že Klaus má takovou podporu, jak tvrdí, nemá se Klaus žádné veřejné ankety bát. Pokud ale Klaus nemá většinovou podporu, měl by mu to někdo upřímně říci. Ale jako v tom vtipu o Zdeňku Nejedlém, nikdo na Hradě si na to netroufá, :-):-):-):-):-)

xxx Kubeš 13.11.2008 17:40

Autorovi

děkuji za velice dobrý článek. Doufám, že si z něho alespoň něco Aston zapíše a uši.

Bořek 13.11.2008 17:38

Re: jediný správný - názor Bruselský

Pokud byste byl objektivní,tak uvedete,že jsou mezi růžovými.

Claudius 13.11.2008 17:35

Tak jsem čekal,

kdy si zase omočí svůj sosák Vízek.Už je to tady.Nevynechá jednu příležitost plivnout jedovatou slinu na Klause.Jenomže,kdo je bez viny,ať hodí kamenem.Nemyslím si však,že je to Vízek.

D.M. 13.11.2008 17:31

Re: jediný správný - názor Bruselský

To je velmi signifikantni, ale pochopitelne. Vzdyt jsou to jen 2 skupiny bolseviku, jednou modrych a potom rudych ;-D

H.K. 13.11.2008 17:29

Re: Morální selhání...

Myslíte, že je morální selhání nemít stejný názor na řešení věcí veřejných jako např.  paní Merkelová, pan Špidla  nebo jako máte Vy nebo já.

D.M. 13.11.2008 17:28

Re: Hon na prezidenta.

Kriminalnikum vzdy tykam, a to i sporostym podezrelym, ty hosiku!

NObody 13.11.2008 17:27

Re: Rozumím Vám správně?

Ještě je tu jedna věc, kterou je třeba dosadit do této pro tuto zemi tak škodlivé figury. To je ten zvláštní paradox, který vykazuje jeho údajně silné ego, protože on totiž z přísně sociologickopsychologického hlediska žádné ego nemá. Při bližším studiu jeho postojů, od gest a pohybů těla, až po naprosto triviální, opravdu ale opravdu nepřesvědčivou dikci mluvy, nutně dospějeme k závěru, že jde vlastně o téměř modelový případ lokajské duše. V takovém případě se neumělé, až křečovité  prosazování čehokoliv, co souvisí s tím, čemu se říká postoj, nutně míjí účinkem. Když se to tak vezme, ono se mu vlastně nedaří prosazovat vůli tamtěch "nahoře". Podle mého, s jeho službami asi nejsou příliš spokojeni. Odtud pramení ta jeho osamocenost. Mlátí kolem sebe argumenty, které nejsou jeho vlastní. Být to skutečná osobnost, měl by nepopiratelnou autoritu, o níž by nikdo nepochyboval. Holt prostý občan čije lokajkou duši na sto honů. Tomu napovídá i postoj jeho, a i jeho přisluhovačů k penězům. On vůbec neví nic o tom, co věděl i prostý zlínský švícko Baťa, že pokud peníze slouží pro blaho pouze jejich majitele, ztrácejí smysl. Prachy totiž musí sloužit obecnému prospěchu. Baťa, když už je o něm řeč, za ně obohatil celý jeden dřív tak chudobný kraj, postavil město a dal desítkám tisícům lidem práci a pocit životního štěstí. V tom je rozdíl mezi lokajem a skutečnou lidskou osobností se srdcem na pravém místě.

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 17:24

Nešlo o defenestraci...

Ve volbách je to tak, že vyhrává ten lepší, že?   A to se stalo v mém případě.  Našel se lepší kandidát a ten mě porazil.  Nebylo to obtížné, když moje vlastní strana nade mnou "zlomila hůl" poté, když jsem jako senátor odmítl Klaus - Zemanovu novelu volebního zákona a podal v té věci stížnost  k Ústavnímu soudu (a vyhrál). 

D.M. 13.11.2008 17:22

Re: ...a dodávám:

Za to ty jsi ostuda rodiny. Nestydi se tvoje matka (cubka), ze te porodila?

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 17:21

Morální selhání...

Morální selhání vidím v tom, že V.Klaus se nestydí doma i v zahraničí konzumovat všechny výhody, které mu prezidenství státu - člena Evropské unie  - přináší, a zároveň sám sebe má za disidenta EU !  

Toto morální selhání považuji za ostudné a omluvitelné leda  -  ztrátou soudnosti. 

wandy 13.11.2008 17:17

Re: jediný správný - názor Bruselský

jen Vás možná trochu žere, že s touto kritikou jste na stejné lodi vlastně už jen s KSČM (pokud ovšem nejste jejím členem, pak se omlouvám)

Libor.w 13.11.2008 17:15

Re: Hon na prezidenta.

Jste zlý a netykejte mi

H.K. 13.11.2008 17:14

Re: ...a dodávám:

...disidenta Evropské unie" (!) .

Disident -oponent, odpůrce

Nehoráznost!  Víc než trapnost! To je ztráta soudnosti, morální selhání a samozřejmě - ostuda.

Používáte tvrdá slova a nenapsal jste o jaké morání selhání podle Vás jde? Nemám pocit, že mně V.K.  dělá ostudu. V čem vidíte ztrátu soudnosti?

D.M. 13.11.2008 17:12

Re: Ke Klausovi opakuji svůj názor :

Pise se dohromady, tj. "napr." - ze ty jsi byl zaskolak ;-D

D.M. 13.11.2008 17:11

Re: Hon na prezidenta.

Nemily Libore.w, cituje te presne "... Václav Klaus je ve svých názorech konzistentní a od začátku ..." a dale nasleduje chvala V.C. z vaseho pera, ktera hranici s blahorecenim!!

Tak si to v te makovici srovnej, aby te zase nekdo nenachytal na svestkach a pri lzi ;-D

Stanley 13.11.2008 17:10

Re: Ke Klausovi opakuji svůj názor :

Ach Bože, exsenátore, z Vás ta kantořina přímo čiší. Hezky jste nám na př. vysvětlil adoraci, ale jak nám vysvětlíte, že Vás v politice čekala DEFENESTRACE!!!

D.M. 13.11.2008 17:04

Re: ...a dodávám:

Tu je ale hnus velebnosti. Jak se odvazujete takto mluvit o prof. doc. Ing. V.C., CSc., Dr.h.c. (41x). Vzdyt on byl za komunismu take vlastne disident. Zatimco jini disidenti radostne topili  v kotelnach, valeli (sudy) v pivovare nebo omyvali vykladni skrine, tak on trpel ve Statni bance Ceskoslovenske za prepazkou. A ted jeste proti nemu vytahuji jeho zido-rusky puvod. Opravdu hnus velebnosti. Stydte se za sve prispevky. V.C. je nasesvetluska nadeje na konci strastiplneho putovanim cernotou Evropske unie!!

wandy 13.11.2008 17:00

Re: Ja bych mu udelil titul Prof.Traveling

VK je persona non grata v Bílém domě od té doby, co USA obvinil z podstrkávání falešných důkazů o ZHN v Iráku (zřejmě dostal tuto informaci z ruských zdrojů). A v Evropě se tomu nedivte, urážel koho mohl (např. pí Merkelová asi těžko jeho buranské urážky zkousávala) a to se rozkřikne.

Nový 13.11.2008 17:00

jediný správný - názor Bruselský

Okřikování  občanů, kteří si dovolí  kritizovat  "jediný správný" názor mně  připomíná předlistoadové doby.  Ještě  štěstí, že  se  za  odlišné  názory, zatím, nezavírá.

Libor.w 13.11.2008 16:59

Re: Hon na prezidenta.

Vážený D.M Vaše reakce je příkladná demagogie hodná Dr.Ratha.Nejde samozřejmě o konzistenci,tu může projevovat i vyznavač názorů veskrze debilních ale o stálost v pravdě.

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 16:57

...a dodávám:

Václav Klaus se nestydí přijímat a konzumovat doma i za hranicemi nemalé výsady hlavy státu, který je členem Evropské unie - a přitom sám sebe označuje  za "disidenta Evropské unie" (!) .  Nehoráznost!  Víc než trapnost!  

To je ztráta soudnosti, morální selhání a samozřejmě - ostuda.

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 16:56

Ke Klausovi opakuji svůj názor :

Málokdo tak často, tak dlouho  a tak úporně na faktech vysvětloval, proč si Václav Klaus nezaslouží být hlavou státu a proč si já nemohu vážit jeho životního příběhu... Byl jsem za to napadán a ostouzen, pomlouván i urážen. 

Fanoušci Václava Klause, ze kterých přímo "kapal" obdiv ba přímo adorace (= zbožné uctívání + zbožňování) k jeho osobě, mu fakticky velice ublížili. V. Klaus nám proto obrostl mechem, ustrnul, "zakopal se" a ztratil tak schopnost vnímat jiné než  souhlasné a obdivné  projevy a  texty (články a eseje). Na svou adresu nemíní přijímat a brát vážně nic - kromě potlesku.  

Smutný konec schopného politika, který měl možná šanci stát se státníkem.   Je smutné, že dnes dělá své zemi spíše ostudu tím, jak  je ukotvený v minulé době a jak potřeby 21. století není schopen (ochoten?) vnímat. 

Kdybych měl ale na Hrad vybírat mezi Klausem a někým, kdo "vyhovuje všem", kdo není schopen "dopustit se myšlenky",  volím Klause.  Je aspoň čitelný a jeho postoje jsou předvídatelné, což není málo... 

D.M. 13.11.2008 16:49

Re: Hon na prezidenta.

Ano, cirkev take po cela staleti trvala KONZISTENTNE na tom, ze Zeme je stredem vesmiru, dokonce proto to i zabijela. Takze ji muzeme za jeji nemenny postoj jen pochvalit ;-D. Tak to myslite s tou konzistenci nazoru?

D.M. 13.11.2008 16:47

Re: Hon na prezidenta.

Prezidenta neni potreba honit, toho "honi" bem nebo letusky;-D

Hrdlička. 13.11.2008 16:40

Re: Zakázané názory

Nejhorší na tom je, že ty ostudy, které nám VK dělá v zahraničí, nijak nepohnou občany, kteří ho v drtivé většině pokládají za nejlepšího politika. Kdyby byla přímá volba - referendum, byl by drtivou většinou zvolen. A proto by  se nad tím měli zamyslet ti, kteří volají pořád po referendech. Za komunistů byly referendem volby a komunisti dostali 99 % hlasů voličů. 

kpt 13.11.2008 16:36

Rozumím Vám správně?

Naznačujete, že Klaus vševědný nevytušil CO živelná privatizace, kterou mimochodem nazývám Národ sobě č.2 provede se Stavem věcí v zemi? Že to zvorali jeho spolupracovníci, například? To se pak nedivím, že jste na něho fanda. Já naopak si myslím, že moc dobře Věděl, jak se věci vyvinou a že to byla jeho volba, jak věci veřejné v zemi uspořádat do doby, než bude mít i on i jeho blízcí dost. Čeho? Dosaď si každý sám, čeho asi...

Libor.w 13.11.2008 16:20

Hon na prezidenta.

Ať si kde kdo co chce říká Václav Klaus je ve svých názorech konzistentní a od začátku svého působení na naší politické scéně působí dojmem že zastává stálý a neměnný názor.Všichni ti co vystřídali názorové spektrum od komunistů přes lidovce a zelené až po Evropské demokraty mu ve srozumitelnosti a stálosti názoru na věci veřejné nesahají ani po kotníky.Kdo zná jeho názory a čekal že se v Irsku nesetká s vůdci protilisabonské oposice tak je politický trouba.Jiná věc je že Václav Klaus má ve věci EU zejména jejím stálém odklonu od demokratických principů a náchylnosti k byrokratickým řešením speciálně ve věci Evropské integrace PRAVDU.

Berkowitz 13.11.2008 16:19

Re: Dneska je to teda síla.

ÚPN.SK : KLUK a REK !