17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Robot na Hrad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bibabu 13.11.2008 20:07

Už zase nám někdo chce nařízovat správné myšlení,..

Prezident, jako jediný z politiků plní to co řekl ve svém nominačním projevu. Slíbil nám, že bude hájít zájmy České republiky a její svépravné uspořádání, kterou nám zaručuje Ústava České republiky, to není žádný cár toaletního papíru. Peskování novinářů, zahraničních i NAŠICH, bychom se měli postavit. Už zase se nesmí mluvit jinak, než úředníci v EU. Je to můj prezident, demokraticky zvolený parlamentem Protestuju důrazně proti těm, kteří ho zesměšňuji. Kdo chce ať ho kritizuje, Palcový titulek LN je obrazem pokleslosti medii. Zaplať pánbuch, za internet, jediný prostředek k svobodného projevu!!  

Hrad 13.11.2008 20:02

Re: Miterand

R^R^R^!!Nef ví, ale nepoví. :-P ON a jeho NP má jiné starosti, než pravdu.

kacir 13.11.2008 20:02

Re: Dávám názor na stůl, podepisuji se pod něj.

ty Vámi nastavené kritéria pro volbu prezidenta nejsou dobrá...

Tímto uvažováním byste tedy raději volil autoritářské osobnosti (Franka, Salazara) či diktátory (Hitlera, Stalina), kteří měli vyhraněné jasné názory, než umírněné šedé demokraty...

Hrad 13.11.2008 19:49

Re: Hon na prezidenta.

Konzistence ve vašem pojetí může být také stálost v nepravdě, stálost v čemkoliv. Mezi názory a zanalostmi je pro vás rozdíl jako mezi klukem  a klučkou. Tedy žádný.;-D;-P:-)!!?

Hrad 13.11.2008 19:44

Re: ...a dodávám:

Zato tebe měla zahodit a nechta si čápa.

kpt 13.11.2008 19:29

proč by nebyli, jsou všude, kde se dá předpokládat konjuktura.

 Dřív, než byli v KSČ, byli zcela jistě v různých prvorepublikových stranách a v budoucnosti zase přeskočí, kam třeba...Tady jde o to, že ti, kteří šli rovnou do ODS museli mít obzvláště dobrý kačení žaludek.

badaxe 13.11.2008 19:26

rád

Ač jsem euroskeptik, musím s vámi souhlasit. V. Klaus je člověk s vlastními a podloženými názora, což mnohé z jeho oponentů silně štve, nedokáží je totiž vyvrátit a poze papouškují vžitou mantru, která se právě nosí. VK dokáže to co mnozí nedokáží, podívat se na věc bez toho že by padl na a bil hlavou o zem před "oficiálním názorem" za to ho mohu jen obdivovat. Jeho vystupování mne často štve, ale jeho myšlenky mne mnohdy překvapí a obvykle je má dostatečně podložené. Mimochodem většina jeho oponentů (a ekoteroristických překrucovačů faktů) nikdy jeho věci nejen nečetla ale ani je neposlouchala třeba v TV, stačí jim že jim nějaký guru, führer či jak svým předákům říkají, dá vědět co zase " ten Klaus řekl" . Ve skutečnosti nikd třeba nepopřel že se klima mění, jen zpochybnil dementní mantru opakovanou melouny že za to může hlavně člověk, jako ekonom si spočetl že vynaložením obřích částek se za 100 let sníží procento CO2 o asi 1 setinu (opravdu s tím můžete zeleňouři jít do (Y)) Podobně je to s LS a dalšími výdobytky brusele, určitě je výborné mít společný trh, ale už je méně výborné že ten trh je společný jen někdy a pro někoho. Zkuste si najít kolik je různých vyjímek, kolik je zcela nesmyslných předpisů (třeba o tvaru okurek - to není výmysl) a podobných věcí. Ano pokud má EU být přínosem pro nás co ji platíme (tedy občany) má pracovat pro nás, nikoli pro eurobyrokraty v bruseli (jako v (Y)) a v tom má VK pravdu byť ji podává zhusta arogantně. I tak je mi milejší než nějaký hujer s hnědým štráfkem kolem krku jak se snaží vlézt do brusele.

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 19:09

Dávám názor na stůl, podepisuji se pod něj.

Jsem snad na diskusních stránkách, ne ?  Útoky na autora textu místo na daný text = bolševismus jako hrom.  Proč to znovu zavádí onen "Claudius"?  Opakuji proto znovu:

Málokdo tak často, tak dlouho  a tak úporně na faktech vysvětloval, proč si Václav Klaus nezaslouží být hlavou státu a proč si já nemohu vážit jeho životního příběhu... Byl jsem za to napadán a ostouzen, pomlouván i urážen.   Fanoušci Václava Klause, ze kterých přímo "kapal" obdiv ba přímo adorace (= zbožné uctívání + zbožňování) k jeho osobě, mu fakticky velice ublížili. V. Klaus nám proto obrostl mechem, ustrnul, "zakopal se" a ztratil tak schopnost vnímat jiné než  souhlasné a obdivné  projevy a  texty (články a eseje). Na svou adresu nemíní přijímat a brát vážně nic - kromě potlesku.  

Smutný konec schopného politika, který měl možná šanci stát se státníkem.   Je smutné, že dnes dělá své zemi spíše ostudu tím, jak  je ukotvený v minulé době a jak potřeby 21. století není schopen (ochoten?) vnímat. Kdybych měl ale na Hrad vybírat mezi Klausem a někým, kdo "vyhovuje všem", kdo není schopen "dopustit se myšlenky",  volím Klause.  Je aspoň čitelný a jeho postoje jsou předvídatelné, což není málo... 

 

zuzu 13.11.2008 19:08

Re: Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

spíš mi Husák připomíná Paroubka

zuzu 13.11.2008 19:05

Re: Ke Klausovi opakuji svůj názor :

hele ty vízku, ty už radši do ničeho nemluv. A  kdo si zaslouží být hlavou státu , ty? A nebo nějaký jiný ublížený komouš? Jdi se vycpat ty prde .

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 19:04

Znovu vysvětlím...

VK je prezident země, která dobrovolně vstoupila do EU.  Ve světě i na půdě EU požívá VK jako hlava státu všechny pocty a výhody a vítání a přijetí a dary ...  A sám sebe má za disidenta EU (!) .  Přijímat na půdě EU výše citované mu ale - zdá se - není zatěžko. 

Disidenti ale odjakživa byli na indexu a občany druhé kategorie...  To VK určitě není, že ?   Připadá mi mravně nepřijatelné vydávat se za disidenta EU a přijímat  na půdě EU pocty !   

chemik 13.11.2008 19:00

nechte Klause na pokoji

Jsem Eurooptimista, ale za Klause se nestydím, i když s řadou jeho názorů nesouhlasím /až na nesmysly o vlivu CO2 na globální oteplování - o tři až  čtyři řády menší vliv než vodní páry   - ať se ctihodní klimatologové trochu vzdělají ve fyzice a kašlou na směšné počítačové modely ,které nedokažou předpovědět počasí na týden dopředu a dva dny dozadu, to ani nemluvím o slunci atd). Je však třeba trochu zpětné vazby  a jiných názorů. Mluvit jako jeden muž, to už jsme zažili.

Bořek 13.11.2008 18:42

Re: jediný správný - názor Bruselský

 Prospějete sám sobě a dokážete si,že nejte blb,který vidí jednostranně.Ale Vám je to asi jedno.

D.M. 13.11.2008 18:31

Re: jediný správný - názor Bruselský

A proc bych mel byt objektivni? Komu tim prospeju?

D.M. 13.11.2008 18:27

Re: ...a dodávám:děkuji za upřesnění, dosud jsem považoval Václava Havla

Pane kolego, to bude asi omyl, protoze Vaclav Klaus zadny "skutecny" doktorat nema. Ma jen doktoraty cestne (Dr.h.c.), dale muselpredlozit kandidatskou praci (CSc.), diplomovou praci (Ing.) a habilitacni praci (doc.), na prof. se zadna prace nepredklada. Takze rozhodne zadnou doktorskou praci Klaus nikdy nenapsal.

PROKOP BUBEN 13.11.2008 18:25

Re: Stále totéž

Mám z to, že Klaus byl za každou cenu zvolen, aby se udržel zavedený systém....To co se děje se dalo čekat i když se tomu nechce věřit.....

H.K. 13.11.2008 18:20

Re: Ke Klausovi opakuji svůj názor :

Fanoušci Václava Klause, ze kterých přímo "kapal" obdiv...mu fakticky velice ublížili.  obrostl mechem, ustrnul, "zakopal se" a ztratil tak schopnost vnímat jiné než  souhlasné a obdivné  projevy.....kromě potlesku. 

Je zajímavé jakou rudí intelektuálové mají starost o V.K. a jeho smutný konec. Já nejsem volič rudých ani růžových.  Docela bych uvítal kdyby někdo z Vás, voličů KSČM a ČSSD,  napsal jaké klady vidí na pánech Paroubkovi, Filipovi a p. Vy se nemůžete nabažit Václava Klause. Nějak Vás fascinuje, ale neumím pochopit proč. Vždyť Vy jste ho nevolili, Vám ostudu nedělá, ale taky nemáte žádný vliv na jeho odvolání. Líbí se mi příspěvek 

 pyrhul IP: 193.179.169.xxx Datum: 08.11.2008 08:12

Jako starý praktik na důchodě se za náš stav stydím.Doufám,že se nedožiji doby kdy se rudí změní na krvavé po vzoru bolševické sebranky.není nic horšího než levicový intelektual.P

Jako starý praktik na důchodě se za náš stav stydím.Doufám,že se nedožiji doby kdy se rudí změní na krvavé po vzoru bolševické sebranky.není nic horšího než levicový intelektual.P

Vašek 13.11.2008 18:16

Lisabonská smlouva

Problém se jmenuje Spojené státy evropské,které se snaží založit ewvropské velmoci Německo a Francie s jejich rozhodujícím vlivem.Dříve či později se tato vize asi uchytí,ale k prosazení by mělo dojít evolučním tempem,až občané Evropy evropanství přijmou za své,tedy např. až při fotbalovém zápase Paris SG s Sao Paulo budou jednoznačně fandit pařížským.Do té doby  by se mělo více naslouchat členským státům a pravidla co nejvíc ponechávat na jejich rozhodnutích.USA je federace,ale nikoho nevytáčí,že 38 států má trest smrti a l2 nikoliv.To si v podmínkách Evropy neumím vůbec představit.VK se děsí ztráty suverenity,byrokracie,a proto je jen pro propojení Evropy s volným pohybem kapitálu,služeb,lidí.Na tom není nic směšného,vulgární nadávky jsou jen doménou nekulturních,nedemokratických radikálů,kteří nepřipouštějí jiné názory.

H.K. 13.11.2008 18:11

Re: Nepochopil?

V.K. je prezidentem České republiky. Má výhody, které mu poskytuje postavení prezidenta České republiky.

Jaké má prezidentské výhody členského státu Evropské unie?

Formuluje někdo /"oficielní"/  názory, které mají říkat prezidenti členských států EU?

Libor.w 13.11.2008 18:06

Re: Hon na prezidenta.

Nejsem kriminálník a bohužel již ani hošík UŠÁKU.

Bořek 13.11.2008 18:04

Re: jediný správný - názor Bruselský

Máte pravdu,ale přesto opakuji,jste neobjektivní.Mezi růžovými nejsou?

Libor.w 13.11.2008 18:02

Re: Nešlo o defenestraci...

To že jste podnítil zamítnutí změny volebního zákona Vás ovšem nijak nectí pane exsenátore.Přičinil jste se pouze o patový stav politické scény což přináší výhody pouze politickým šejdířům a lhářům jako jsou Kořistka a Novotný v těchto časech politického patu stoupá dramaticky jejich cena.Změnou volebního zákona šlo o jejich eliminaci.To jste asi negrajf že?

Magor Milda, Mgr. etc. 13.11.2008 18:02

Re: ...a dodávám:děkuji za upřesnění, dosud jsem považoval Václava Havla

za vítěze přeboru čestných dochtorů. Václav Havel měl asi před rokem skóre téměř 40 čestných doktorátů, Václav Klaus byl v závěsu se ztrátou asi 6 kousků na vůdce peletonu. Takže dnes sdělujete, že Václav Klaus převzal vedení, jestlipak už někdo poslal návrh na zařazení do Knihy rekordů? Nepochybně by bylo zajímavé, tyto diplomy s historkami veřejně vystavit a vybírat vstupné, možná, že i Václav Havel by se připojil. Velice by se tím podpořilo slovanské sebevědomí našeho národa! Bohužel však, disertace k jedinému prý pravému doktorátu pana inženýra se ztratila, věda přišla o nenahraditelný poklad!

F.VÍZEK 88.100.57 13.11.2008 17:58

Nepochopil?

Konzumovat prezidentské výhody členského státu Evropské unie a přitom se považovat  za disidenta této Unie - to já považuji za nemravné.  

D.M. 13.11.2008 17:54

Re: Stále totéž

Vlada musi mit uz Klause plne zuby. Nemeli ho pitomci podruhe volit. Rika se, ze jedine hlupak udela tu samou chybu 2x. ODS to udelala. Z toho mi vychazi, ze v ODS jsou blbove!!

D.M. 13.11.2008 17:50

Re: jediný správný - názor Bruselský

Kocarnik, Dlouhy, Klas, Jezek, Livie Klausova (clenka KSC do roku 1992), Klaus 3x neuspesny pokus o vstup do strany), Tpolanek - absolvent komunistickeho vojenskeho ucnaku, Tlusty (vystoupil z KSC az v roce 1991). Mam pokracovat?

zoch 13.11.2008 17:50

Re: Stále totéž

Musím se těch členů vlády zastat. Neměli jinou možnost. Diplomaticky nepředstavitelné !!!!

zoch 13.11.2008 17:48

Re: Rozumím Vám správně?

no,to samozřejmě nemůžete srovnávat Klause s Baťou. Ale nápad je to dobrý.  Na takovém příkladu je vidět  srovnání mezi jasně srovnaným selským rozumem rozvinutým do interkontinentálního použití a  inženýrem socialistické ekonomie bez základního selského gruntu.  Inu : Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.....

Bořek 13.11.2008 17:47

Re: jediný správný - názor Bruselský

Opravuji,že jsou také .......

Bořek 13.11.2008 17:45

Re: Hon na prezidenta.

Když dojdou argumenty nastupuje sprostota.