29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Restituce za dvě piva měsíčně

Téma restitucí církevního majetku dostalo mocný politicko-mediální impuls díky billboardu ČSSD, kde modrá ruka vládní koalice podává chamtivé církvi pytel plný peněz. Celá záležitost se však netýká jen restitucí, neboť ilustrativně odhaluje způsob, jakým se v České republice provozuje politika.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 17.8.2012 19:13

přezíravá, líná vláda

Autore, napsal jste to pěkně.

Vládní koalice obecně, a neschopná ministryně kultury konkrétně, se vůbec nenamáhají dělat politickou práci. Vy jste nás zvolili a my teď vládneme, vy nám do toho nekecejte. Tento přezíravý postoj poslal ke dnu Julínkovu reformu a protože politici nevynikají pracovitostí a inteligencí, tak se totéž opakuje stále dokola.

Nikdo nevysvětluje občanům odpovědi na jejich logické otázky a pochybnosti. Očekávat, že si lidé budou studovat zákony a prováděcí předpisy je nesmysl. Takže toho logicky využije opozice k primitivním letákům útočícím na city voličů přes jejich peněženky.

Nedivme se, že si například důchodce řekne - proč strkají peníze církvím a mně vzali 2/3 valorizace důchodů a přes DPH zdražili i potraviny a léky. Jiní si řeknou, mně družstvo nevrátilo nic a zbyla z něho prázdná schránka - proč mají církve dostat vše ? Obdobných příkladů je řada.

J. Krásenský 17.8.2012 20:25

Re: přezíravá, líná vláda

Ale vysvětluje! Jen je pro media ziskovější prezentovat názory  křiklounů a vyvolávat paniku, než předávat skutečné informace od zúčastněných. Informace které požadujete nenajdete v našich "svobodných" a "svobodomyslných" mediích - nejsou totiž zajímavé a nedá se na nich "vydělat". Nezbývá Vám než internet a pídit se po odpovědích, které Vám scházejí. Doporučuji weby například Dominika Duky, Arcibiskupství a do vyhledávače napsat "restituce".

To víte, skutečné zprávy náklad nezvyšují.

J. Václavíková 17.8.2012 21:48

Re: přezíravá, líná vláda

Tady na Psu dosti obsáhle toto téma rozebral pan Kolář. Jen pochybuji, že to budou číst právě ti, co tolik povykují.