10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eurorealista 22.5.2007 17:38

Jaká řeforma

Pane autore jaká reforma? Neříkal náhodou Topolánek, že se tomu tak nesmí říkat aby se nevyplašili lidi. Takže pssst. Ať nám občany nevyděsíte.

Blabol 22.5.2007 19:26

Re: Jaká řeforma

No jo, žádná reforma, žádné lži. Tak mě napadá : Kdo lže, ten krade?:-D

VladaPing 22.5.2007 21:02

Re: Re: Jaká řeforma

No jó, ale co (ukrást) ?

Dejte tip....

Blabol 22.5.2007 21:07

Re: Re: Re: Jaká řeforma

Znám a vím, stačí se  zeptat na Jánském Vršku 13, Praha 1, tel. 234707111. Tam mají letité zkušenosti.

Vlali 22.5.2007 12:47

jak se dělají reformy

Mám-li dluhy buď se uskrovním, nebo zvýším své příjmy a udržím náklady na stejné výši. Dnes je nám předkládáno, že je možno snížit dluhy při snižování příjmů a zvyšování výdajů. Lež je lež a není potřeba ji hájit s ohledem na stranickou příslušnost.

Blabol 22.5.2007 16:55

Re: jak se dělají reformy

To znám, proč se divit.To je logika OdSlíkovských příznivců. Tupolánek na hrad;-D;-D!

Karim 22.5.2007 21:17

Za jistych okolnosti je mozne udrzet naklady, snizit danove sazby a zaroven zvysit vyber dani

Tento jev  -  ze pri snizeni danovych sazeb se zvysi nebo aspon udrzi vyber dani - se nazyva "Lafferova krivka" a je zakladem navrhu prosazovanych p. Tlustym.

Bohuzel si Tlusty zapomnel docist clanky o Lafferove krivce, ktere vetsinou dodavaji, ze k positivnim ucinkum dochazi az za nejaky cas, ktery je tim delsi, cim je ekonomika zdravejsi.

To znamena, ze k positivnimu vlivu doslo rychleji v rozvracenem Rusku nebo Slovensku, nez v Cechach, kde GDP uz roste o cca 5% rocne.

Je bohuzel velmi pravdepodobne, ze Tlusteho navrhy by mely za vysledek buzeraci obcanu nucenych platit dane z prodeje jablek nebo kralika sosuedum, a navic by zpusobily brutalni propad vyberu dani na nekolik let.   Oboji by mi osobne nevadilo - jablka neprodavam, a CR by asi musela sanovat a napominat EU a veci by se nejak resily - treba by se nakonec odbouraly i podpory v nezamestnanosti nebo cast penzi atd.

Nedivim se vsak, ze se takove reformy politici zalekli, a vymlouvajui se ted jeden na druheho.  Tlustemu se to lacine mluvi, vi ze lidovci by tu reformu nepustili tak jak tak. Pro Tlusteho je recneni o reforme pouze priprava vnitrostranickeho puce.  

Matin 22.5.2007 23:20

Re: Za jistych okolnosti je mozne udrzet naklady, snizit danove sazby a zaroven zvysit vyber dani

karime, ono je take problem v tom, ze pokud se na efekt dele ceka, tak je neprokazatelne, ze to zpusobilo snizeni dani a ne nejake jine faktory

lucina 22.5.2007 11:35

jeden by zaplakal

kolik evidentně gramotných a poměrně dobře situovaných lidí (mají aspoň přístup k internetu) nechápe, že reforma financí znamená šetření a splácení dluhů. Zkuste si to doma a uvidíte, že to bude aspoň trochu bolet a žena a děti z toho nijak odvázaní nebudou. Naštěstí vám nehrozí volby, možná rozvod. Ale ty dluhy buď zaplatíte vy, nebo vaše děti i s úroky. Kapišto?

Arab. 22.5.2007 11:42

Re: jeden by zaplakal

To stejný říkám dávno taky,ale jak to vysvětlit těm,kteří stále chtěji vysávat pokud to jde.

loula 22.5.2007 12:59

Re: jeden by zaplakal

V článku je jeden důležitý fakt. Krátce po sametu lidi byli (alespon si to myslím) ochotni si utáhnout opasek a nějakou tu reformu skousnout. Kdyby se jim pořádně vysvětlilo, proč je to nutné, a kdyby vláda především tyto reformní kroky řídila, to znamená vytvořila právní rámec a tvrdě vymáhala jeho dodržování. Těžko dneska můžete po někom chtít, aby si utáhl opasek poukazem, že je třeba šetřit, když na Bahamách sedí vzor podnikání v 90tých letech s nevyrovnanými dluhy řádu 10 mld, v JAR je další, Charouz nesplatil půjčku asi 4 mld ( tu jsme zaplatili všichni z daní) atd atd. Dokonce se ani nevyšetřilo, kdo zavinil tu pokutu 10 mld za Novu, prostě nikdo za nic nemůže. Souhlasím, dluhy se platit musí, ale pokud bych já doma udělal sekyru a potom chtěl po manželce, aby to zatáhla, tak by mě dala přes hubu. Dluhy si má v první řadě platit ten, kdo je způsobí nebo dovolil jejich vznik. A to byly všechny vlády od sametu bez výjimky.

patejl 22.5.2007 15:37

Re: jeden by zaplakal

haha, no tady je nekdo tedy setsakramentsky naivni. vy jste nekde slysela ze se budou platit dluhy? ja jsem zaregistroval neco ve smyslu ze se zatne dalsi sekera. sockam uz bylo opet naslibovano tak koho tedy ma ta deforma bolet? lidi kteri pracuji a staraji se sami o sebe? no nakalet. od zacaku co jsem v pracovnim procesu jsem od statu nedostal nic, naopak, kde muzou, hodi mi urednici klacek pod nohy a k tomu jsem cim dale tim vice systematicky dojen. a verte tomu ze uz mne to nebavi a zacnu to resit. ovsem takovym zpusobem ktery se kalousum a tupohlavkum moc zamlouvat nebude...

Radek 22.5.2007 10:57

Cile reformy?

Reforma se v dnesni dobe stala synonymem pro zavadeni neoliberalnich prvku do ekonomiky - stihly stat, minimalni ochrana obcana, maximalni volnost pohybu kapitalu a tim maximalizace jeho zisku. Otazkou pak je, komu tato reforma prospeje...:-/ Tem co maji moznost investovat a podnikat patrne maximalizuji sve zisky, a politicka reprezentace doufa, ze cast z techto vyssich zisku "protece" i na zamestnance - a vysledek? I zamestnanci si polepsi.... Ale neni tento predpoklad naivni? Neda se spise predpokladat vyuziti nove ziskaneho kapitalu k dalsim investicim? Ja osobne tedy opravdu nepredpokladam ze po snizeni odvodu zamestnavatelu statu tento zamestnavatel prelije penize na platy zamestnancu... :-/ A co tedy vznikne? Vyssi zisky podniku, rust DPH, stejne platy zamestnancu, jejich nejistejsi role na trhu prace protoze stat jej uz nebude tolik chranit a tim padem zamestnanec bude muset prijmout i hure placenou praci ... -  A nasledek? V konecnem dusledku pokles platu zamestnacu i pres vyssi zisky... Nerikam ze se to tak stane, ale zatim vzdy podobne neoliberlni reformy, opravdu zvedly rust DPH ale zaroven zvetsili socialni rozdili (tzn - vice zamestnanych chudych)... viz Slovensko... A to ne diky tomu ze by lidi mene pracovali, ale diky nastaveni systemu...  :-/

Petr 22.5.2007 11:09

Re: Cile reformy?

No, zamestnanec v tom pripade muze prijmout pozici zamestnavatele (aspon zamestnavatele sama sebe), a vydelat na tom stejne jako kterykoliv jiny zamestnavatel, ne?

Novák 22.5.2007 14:39

Re: Re: Cile reformy?

Má cenu vůbec blbost komentovat?

Radek 22.5.2007 15:21

Re: Re: Cile reformy?

Jak se rika, kde nic neni ani smrt nebere... :-P Vyssi zisk plyne z nadhodnoty ktera je vytvorena zamestnanecem (nemluvim li o spekulativnim kapitalu) a diky dobremu managmentu... a pokud tedy budu sam sobe zamestnavatelem a jedinym zamestnancem, jen stezi dosahnu zisku spolecnosti ktere tento zisk tvori na zaklade nadprodukce stovky lidi... Proste vedouci male firmy, bude vzdy mit mensi plat nez vedouci firmy velke - proste proto ze tvorim mene. Jako zamestnanec sebe sama si sice uchranim svuj vydelek,mnou vytvorenou nadhodnotu, ale diky reforme ktera podporuje prave ty velke (platy nad 40 tisic) mi stavajici reforma i tak neprinese mnoho...

Zasadnejsi otazka ale je: Muzeme mit opravdu vsichni sve vlastni podniky? a kdo pak v nich bude delat...? Je treba prece myslet na to ze solidarita neznamena prispivat na chude a neschopne (nekteri by rekli line) ale je o vytvareni stabilni spolecnosti ktera je schopna se materialne reprodukovat (o cem jenem by take mela byt ekonomika?) nikoli na ukor vetsiny, tedy pracovniku, a ve prospech mensiny, tedy zamestnavatelu.

Rust nam bude knicemu pokud spolecnost socialne skolabujeRv Budeme mit sice neustalke vyssi HDP ale ten se bude vyuzivat na nasilne udrzeni spolecenskych nerovnosti...:-/

Krysa 22.5.2007 10:40

a ještě

reformy se řídí základní věcí: co potřebujete furt, to se zdraží, co vůbec nebo jednou za 5let, to se slevní. to už bylo za komančů taky. zlevnily se elektrický lokomotivy a zdražil hajzlpapír. V průměru se nedělo nic, že. vláda vám klidně dokáže i to, že sedíte-li holým zadkem na kamnech a nohy máte v kýblu s ledem, je vám v průměru teplo... ale ještě jsem neviděl, že by to někdo z nich dělal!

Krysa 22.5.2007 10:20

reformy...

Za komančů se říkalo úprava cen a šlo o zdražení, dnes se říká reforma a jde zase o zdražení. Ještě jsem neviděl reformu, co by něco nezdražila, takže nevím, proč to neřeknou rovnou. Mimochodem všechny reformy co jsem viděl vedly k tomu, že kdo má málo, tak bude mít míň a kdo má balík, bude mít větší balík, takže nevím, o čem se tu bavíme!

Např. poplatky u doktora dopadnou pouze na nemocný, důchodce, nezaměstnaný a pod. Ono není jedno vycálovat za týden 400 u doktorů z důchodu, nebo z 50litrů měsíčně! No a dopad je jasnej, i kdyby se po vyčerpání 5000 ročně už neplatilo, je rozdíl vycálovat 5000 ročně z 60tisíc nebo šestiset tisíc.

To si budem na doktora, recepty a léky půjčovat? To není reforma to je hovadina, neb to vytváří klasickou neřešitelnou smyčku: jste často nemocní? nikdo vás nezaměstná. tímpádem nemáte peníze na léky a na doktory takže jste o to víc nemocní a o to je min pravděpodobný, že vás někdo zaměstná...a dokola až do chcípnutí. Přitom všude se vyhazují miliardy na administrativu, co nedělá nic, jen vymýšlí pi*oviny a jak každýho nas*at a na každou blbost se vytváří úřad, výbor či komise co se tím pak nadosmrti živí! Viz ty "produkty" co lezou z vlády, senátu a parlamentu! Ježíšmarjá za to je máme střílet, né platit!!! Kdyby se necpaly peníze do hovadin, tak by se pak nemuselo vymýšlet jak každýho odrbat aby bylo na další hovadiny!

Bohata 9 22.5.2007 14:18

Re: reformy...

Celý průser tohoto státu je Praha.Pražští němci vítali Hitlera a nechtěli válku (v Praze)protože majetečky vydolované na předchozí válce si nechtěli nechat pobourat německými bombami.Čeští vlezdorekti si taky oddychli. Po 2.válce se zase všichni donašeči gestapa přetvořili do StB a byli velmi nervozní v roce 68.Dobře to dopadlo a hrabalo se dál z práce těch,kteří makali v továrnách a na poli.Říká se tomu pragocentrismus ale správně okrádání celé populace státu .

Estébáci především z Prahy dostávají výslužku ,kterou si vyjednali s Havlem a těmi dalšími a zřejmě o ni nepřijdou protože Putinova nervová zakončení jsou zakončena především v Praze.Proč?Protože se z ní všechno ovládá.Proto nesmělo být instalováno zemské či spolkové státní uspořádání.

Bubeník 22.5.2007 9:10

Po reformě do bankrotu

Vládní zloději reformují již od roku 1990. A stále "úspěšněji". Rozkrádají, co se prodat dá, byť je to kapitál-majetek mající financovat penzijní výdaje. Lži a sliby jsou všude. Od Havla, Klause,Zemana,PAroubka až po Topolánka.

JC 22.5.2007 7:59

Možná se mýlím

ale mám dojem, že Kalouskova reforma byla vytvořena v režii ČSSD. Tj. byla nastavena tak, aby vyvolala co největší odpor mezi lidmi. Pak by mohl přijít čas pro Paroubka (jako menší zlo) a moc bych se divil, kdyby ministrem financí v jeho  vládě nebyl jmenován opět Kalousek!!

Ruda 22.5.2007 9:00

Re: Možná se mýlím

Bohužel skoro to tak vypadá

Karel H. 22.5.2007 9:27

Jak jsem napsal níže.

Topolánek sám tvrdí, že v reformě je 80% možná více věcí, které slibovali v Modré šanci.;-D

tomasx 22.5.2007 11:23

Re: Jak jsem napsal níže.

co rika Topolanek pro me neni dulezity. Sam vidim ze v tomto bode Topolanek lze ze s modrou sanci to sice neco spolecnyho ma ale konecny vysledek rovna se nule a tento rozpor vidi vsichni kdo nejsou blby a umi se v psanem textu orientovat a proto je na Topolanka nastvanejch cim dal vic jeho volicu.

Arab. 22.5.2007 11:46

Re: Možná se mýlím

Máš pravdu Paroubek se svojí demagogií rozdělil národ a teď použil vyčuranýho Kalouska.

vi 22.5.2007 7:44

Bezbřehá arogance

ŽALUJI "všechny mravní velikány" tohoto státu,pane Václave Klausi, Otče Halíku, Dane Drápale, pane Neffe, pane kardinále Vlku, pane Marku Ebene, pane Havle, paní Topolánková, paní Buzková, paní Šustrová, paní Kalenská kde jste, proč mlčíte , je :

Autor: vi IP: 84.148.90.xxx Datum: 21.05.2007 10:37

Po otázkách V. Moravce, ve mně sílí pocit, že někdo kryje pedofilní skandál, který sahá hodně vysoko. Policie je v rukou Langra a když se tak na něj podívám a případně i na Nečase nepůsobí jako chlapci s jasnou sexuální orientací. Zvláštní, že i ministerstvo spravedlnosti, jehož soudkyně Jaroslava Rézlová neoznámila existenci dítěte jež právně neexistuje, se od této kauzy distancovalo. I toto ministerstvo má v čele poněkud "zvláštního" člověka. Nic nového pod sluncem. V Holandsku měli svůj pedofilní skandál( Detroux) a jeden z vedoucích šéfů UNICEF (dětský fond OSN), dostal svých čtyřicet let za pedofilii. A také jsem získal dojem, že by se měla trochu provětrat činnost kolem pěstounské péče a vůbec, trochu více světla na tyhle ústavy, kde se pod rouškou péče o děti mohou skrývat různí, často vážení a otitulovaní pedofilové. Budou v tomto případě padat policejní hlavy" stejně nelítostně" jako v případech Čunek a Gripeny? Jak to slíbil pan prezident Klaus. Nebo tento případ za tichého mlčení všech "kultůrtrégrů usne"? Zůstane z celého případu jenom námět pro žertování sourozenců Gondíkových, nebo Ivana Mládka?

kirast 22.5.2007 6:29

Souhlasím, že lepší alespoň něco než nic,

ale ať se ten envirometalisticko-lidovecký paskvil alespoň nejmenuje reforma. To je přece facka přes celou hubu a výsměch všem lidem, kteří svou prací tuhle společnost živí.

gerontusinza 22.5.2007 8:41

Není co dodat. Jak lapidární a jak výstižné.Re: Souhlasím, že lepší alespoň něco než nic,

R^Hezký den

Karel H. 22.5.2007 9:25

Ale ale,

odéesáčci uz se od toho paskvilu distancují. Ještě nám začnou tvrdit, že to vlastně není dílo ODS. Tak tedy: Na přímou otázku, kolik má reforma společného s Modrou šancí, Topolánek odpověděl: "Řekl bych, že hodně. Najdete tam 80% možná více toho, co jsme slibovali".

To je dílo ODS!!!

EVa 22.5.2007 6:17

Hlavní problém

toho, co se u nás nazývá reforma je pevné přesvědčení autorů, že změny nesmí bolet. Jestliže kdokoliv hlásá, že na reformě každý vydělá, tak vědomě lže, protože nemohu současně snížit daně a šetřit v rozpočtu. Ledaže bychom našli nějakého štědrého strýčka, který nám ty chybějící peníze bude dávat. Čili - pokud chci dělat reformu, musím především vědět co chci a musím počítat s tím, že naše ctěné socialistické voličstvo mě to neodpustí v příštích volbách. To ovšem nechce ODS ani další koalové riskovat a proto bude jakákoliv reforma v jejich současném podání paskvil. Ale všimněte si, přes veškeré invektivy a populistickou kampaň na Slovensku pan Fico s vyjímkou plateb u lékaře (a to ještě velmi opatrně) nezrušil nic, co Dzurinda s velkým rizikem pro jeho kolaici zavedl. A podívejte se, jak a že to funguje. My bychom ovšem rádi, kdyby tu reformu daní, penzí, zdravotnictví atd. za nás někdo udělal, prosadil, zavedl a především zaplatil a my bychom se jenom tak nezúčastněně na to dívali, ale zato průběžně a důkladně všechno kritizovali .