14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Reforma nebo volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karim 6.4.2007 11:14

Predcasne volby tezko pripusti CSSD a komunisti, protoze by ztratili .....

zcela jiste sve pozice v parlamentu. Je jasne, proc se branily predcasnym volbam, a proc se tomu branit budou.  Zbyvaji pak dve moznosti:

1. Nechat Topola pytlikovat reformy tak jak je pytlikuje a doufat ze Pohanka a melcak nebudou (pri svem neutuchajicim socdemackem citeni) hlasovat proti.

2. Polozit vladu a dockat se nejake formy velke koalice. Na to se spousta politiku z obou stran tesi, protoze by byl klid na "cinorodou  praci" pri rozprodeji ruznych setuz, cezu, zbytku dluhu z konzoly, vojemskych zakazek  atd.  To vse se ve velke koalici dela lepe - nema do toho kdo ryt, vsichni maji nejk zacpanou hubu.

Dalsi vyhoda varianty 2 je temer jiste zvoleni VK na dalsich 5 let presidentem. Dtto na dalsich 5 let hradni boxiky pro jeho famuly typu Jakl.   Hodilo by to VK  za 5 let asi 20 mega - pro VK mozna zanedbatelny pakatel, ale jak rika sam VK, o penize jde vetsinou az v prvni rade.  

Smele reformy by mohly pak nejakou chvili zase pockat. 

Hudec 6.4.2007 10:59

To je správná česká cesta. Hlavně nic neřešit.

Od první poloviny devadesátých let víme, že potřebujeme: penzijní reformu, reformu zdravotnictví, ekonomickou reformu, uvolnění trhu s byty. Zatím jsme z toho neudělali NIC. Tady u nás o tom rádi jenom mluvíme. Jeden by řekl, že slušná výchozí pozice ekonomiky byla výhoda. Ale asi ne. Nepálí nás to, stále se ještě máme příliš dobře. Tak budeme o každém pokusu o nějakou reformu říkat, že (a) je polovičatá / (b) je příliš tvrdá / (c) není dokonalá atd. apod. Vyhlásíme další volby. Prostě oddálíme to jakýmkoliv způsobem. Až padneme holou zadnicí na tvrdou zem, a se závistí budeme koukat na Maďarsko, Polsko, Slovensko, Litvu, kterým jsme se kdysi tak posmívali.

Yurri 6.4.2007 15:54

Re: To je správná česká cesta. Hlavně nic neřešit.

R^R^R^..   Bohužel...

Von 6.4.2007 17:08

Re: To je správná česká cesta. Hlavně nic neřešit.

Stále více žasnu, jak na příspěvky tohoto typu - tedy seriözní - nejsou téměř ŽÁDNÉ reakce. Budu to ještě pár dní sledovat a pak to tu asi zabalím.

Dávám nesmělý návrh - pane Neffe a Wagnere - založte prosím NOVÉ PSÍ ŠTĚKÁNÍ, na které by se přesunuli ti, kteří mají zájem o SERIÓZNÍ diksuze!

Üplně nejlepší by pak bylo, kdychom se nemuseli nikam přesunovat, protože PODRBÁNÍ je docela milé a ta zatím zdejší většina "DISKTÉRŮ" by mohla štekat na tom novém ŠTĚKÁNÍ!

Připojte se prosím vy seriózní!!

motyka 6.4.2007 18:30

Re: To je správná česká cesta. Hlavně nic neřešit.

Jen abyste ty zázraky  naordinované Světovou bankou nepřechválil. Úspěšnost reforem  např. na Slovensku, měřená masivností odchodu mladší a kvalifikovanější části populace  do zahraničí  je jistě vysoká - jestli je  ovšem  exodus úspěch. Zfušovaná reforma penzí v Maďarsku  a zvýšení zadluženosti průběžného důchodového systému  na Slovensku ve spojení s mizivým zhodnocením v povinném privátním pilíři taky nic moc. Důvodů k závisti zatím  jaksi nevidno.

george3 10.4.2007 5:59

Re: To je správná česká cesta. Hlavně nic neřešit.

.....jak jsem jiz napsal na jinnem miste..........bezmezne Cechacstvi je na vine............a bohuzel, jak pisete pane Hudec v posledni vete, to muze klidne v dohledne dobe s Ceskem i tak neslavne dopadnout. 

franta 6.4.2007 10:51

Je naivní si myslet

že lze vymyslet reformu, na které všichni vydělají. Na druhé straně je ubohé, když jedinou skupinou obyvatel, která na reformu jednoznačně doplatí, jsou důchodci. Hojit se na slabších a bezbraných je ubohost.

Malý Aston 6.4.2007 9:52

Jsem pro nové volby ať dopadnou jak dopadnou!

Pokud se máme mít lépe,je nutné realizovat reformy.Možnost tady byla.Mohla vládnout ČSSD+ODS ale to by Paroubek nesměl být rozený komouš.Kalousek mu podal prst a on se již viděl jak vládne s Filipem a KDU.Kalousek byl odstraněn a hle,je ministr financí.Takže kočkopes za účasti Zelných nemůže fungovat.Jsem pro vládu pravice nebo vládu levice.A´t si to rozhodnou občané a ne pražská klika kamarádů a kamarádičků,kteří se v poslanecké sněmovně hádají,pak odejdou na pivo a dělají kšefty napříč politickým spektrem.:-D

trp 6.4.2007 10:20

Re: Jsem pro nové volby ať dopadnou jak dopadnou!

 Jestli chce mít Modrá Šance ještě šanci, pak není jiné východisko, než nové volby! Pokud vyhraje levice, aspoň pravice neztratí tvář před svými voliči. Protože namísto mizerných nedodělaných a překroucených reforem dovede podle předvolebních slibů stát k novým volbám, které znovu dají šanci.

 Svět se nezboří a v důsledku to přijde stát levněji!

Balů 6.4.2007 10:40

Re: Jsem pro nové volby ať dopadnou jak dopadnou!

Ale to je omyl příteli. Tahle klika není pražská, ale moravská.;-)

Malý Aston 6.4.2007 13:03

Re: Re: Jsem pro nové volby ať dopadnou jak dopadnou!

S tím nemohu souhlasit.Čunek bude odstraněn,Topolánek také a pražáci pod vedením Béma a Kalouska a Paroubka se nějak dohodnou.

Saša 6.4.2007 9:28

Spíš budou volby než reforma.

Zelení tuto reformu nechtějí, protože je proti jejich zájmům a proti jejich ideologii. Oni chtějí sice vzít lidi u huby - ale ne na přerozdělovacích mechanismech. A snižovat daně? To už vůbec není jejich parketa. Proto hledají záminku k odchodu z vlády a zničení vládní koalice tak, aby to nevypadalo, že za předčasné volby mohou oni.

PRASI DENT 6.4.2007 8:39

DOMNÍVÁM SE

 Že by nám Jakl, jinak Klausův reproduktor měl vysvětlit, co vedlo Meteorisima k dvojitému pověření Topolánka k sestavování vlády.....Kdekdo, trochu přemýšlející, by věděl, že s takovým to seskupením a navíc s dvěma přeběhlíky zásadní reformy dělat nelze i to, že v tehdejší povolební situaci, byly pro Klausostranu nejvýhodnější brzké předčasné volby v kterých by ODS získala určitě DOSTATEČNĚ NAVRCH.....

loula 6.4.2007 8:50

Re: DOMNÍVÁM SE

Tady bych se presidenta zastal. To druhé jmenování bylo doprovázeno velice silným tlakem z jeho strany, aby se vytvořila nějaká vláda se spoluúčastí ČSSD, která by se dohodla na reformách - souhlasím , byly by to reforny kompromisní - a měla by k jejich prosazování podstatně silnější mandát než Melčáka s Pohankou. Můžete oprávněně namítnout, jak by ty reformy vypadaly. Dnešní reformy jsou také na hony vzdálené Modré šanci - viz vyjáddření Tlustého - a mimo to ČSSD považuje řadu návrhů současné reformy za dobré a je ochotna je podpořit. Topolánek ovšem prosazuje, že se podpoří buď  všechno beze změny nebo nic.

Co se týče tehdejších předčasných voleb, souhlas, bylo by to nejlepší, ale jak to zařídit? Ústava jasně říká o třech pokusech, a ani president nemůže jít proti ústavě.

PRASI DENT 6.4.2007 8:57

Re: Re: DOMNÍVÁM SE

 Jinými slovy, usiluje Topolánek a spol. o předčasné volby....Ty ovšem dopadnou pro ODS zřejmě velmi nepříznivě.....Že by Klausostrana chtěla opět do NULOTOLERANČNÍ opozice......My se tomu Rusku přímo NABÍZÍME.....Že by proklamovaná Česká cesta, byla vlastně Ruskou cestou......

loula 6.4.2007 9:07

Re: Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Víte, tady si nejsem zcela jistý, jaké jsou procedury. pokud vláda předloží nějaký zákon, se kterým spojí otázku důvěry, a sněmovna není schopna do tří měsíců o něm rozhodnout, potom se sněmovna rozpouští a jsou nové volby.

pokud ale o takovém zákonu sněmovna rozhodne tak, že jej zamítne, potom opravdu nevím, jaký je postup. Ale mám pocit, že nejsou nové volby, ale že odstupuje vláda a na půdorysu posledních voleb ( tedy z června 2006) se hledá nová vláda.

František 6.4.2007 9:11

Re: Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Prasíku dentální, když už budou volby, tak si na ně počkejme, a teprve po nich hodnoťme výsledky. (Já se na ně těším, a nebýt obtloustlého hnusu Paroubkových, měli bychom je tu.) Ano, souhlas, Rusku se nabízíme hlavně díky odporu některých našich blbých ve vztahu k radaru. Bohužel platí heslo, když tu budeme mít amiky, nebudou tu rusáci a naopak. Kdyby naše ekonomika sotoupala tak, jako ta ruská (občas se hovoří o ruském zázraku)byl bych velice spokojený. Tuším, že tam mají jednotné dph a nižší daně, tedy to, co jste odsuzovaly jako Klausův a ODSácký paskvil, že milé sokomoušské pusinky?

J.Mach 6.4.2007 11:34

Re: Re: Re: Re: DOMNÍVÁM SE

R^

Von 6.4.2007 9:53

Re: DOMNÍVÁM SE

Připojuji se a je opravdu, ale opravdu úsměvné, proč byla povolební situace vyřešena "TAK RAFINOVANĚ"!!Kdo se bál přečasných voleb, vždyť by mohly být i BEZ VOLEBNÍ KAMPANĚ!!

Zdá se, že pan prezident i tehdy VĚDĚL NĚCO, co nikdo jiný nemohl vědět!! Jiné vysvětlení snad ani není možné! 

jirka.s. 6.4.2007 10:49

Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Domníváte se zcela správně! Protože jinak je mi naprosto nepochopitelné, proč se už dávno nekonaly předčasné volby a situace se nechala dojít tak daleko, že se ODS nechala vehnat do utvoření této pavlády a v podstatě se tak u spousty voličů zdiskreditovala!

george3 10.4.2007 6:18

Re: DOMNÍVÁM SE

....domnivam se, ze prvni reformou (a na tu se jiz tak nejak zapomelo), by mela byt reforma volebniho zakona. Ten vlastne zapricinil a bude i v budoucnost zapricinovat dalsi vladni krize pokud se nezmeni. Dalsi dulezitou reformou by mela byt ta, ktera omezi vmesovani/ zasahovani vlady do trzniho systemu. Totiz., kdyz projde tato reforma, pak se jiz dalsich vladnich krizi obavat nemusime, jelikoz materialni dopad na obycejneho cloveka s techto krizi bude minimalni. 

Vlastimil 6.4.2007 8:07

Souhlasím

a také se obávám, že vláda nakonec nenalezne odvahu k bolestnějším krokům a místo zásadní zelené reformám se opět dočkáme spíše opatrné oranžové. A po příštích volbách pak budeme ve stejné situaci, jako jsme dnes a po všech předchozích volbách.

loula 6.4.2007 7:08

Ano, souhlasím, reformy

jsou nezbytné, pokud se stát nemá propadnout do dluhové pasti. Jak máím ale jásat nad tím, že vláda uspoří díký těmto "reformám" 8 miliard ročně, když se hned dozvídám, že ministerstvo dopravy prošustrovalo 100 milionů korun (nekvalitní smlouvou s nějakou podvodnou firmou) a nikdo za nic nemůže, podle ministra se nikdo ničím neprovinil. Takto těch 8 mld úspor roztaje během pár týdnů bez jakéhokoliv užitku.

Aleš 6.4.2007 6:52

výstižné

většinou jdou Jaklovy názory mimo mé - letní čas, kouření, ale tento článek se mu nepochybně povedl a už slyším to tvrdé jádro, které ho  podrobí kritice.

Stachanov 6.4.2007 1:55

koho vlastně ten pan Jakl reprezentuje? dostal někdy ve volbách nějaký mandát? je to novinář? komentátor?

nebo je tu z mandátu sloužícícíh z Hradu? proč něco nenapíše sám Vašek, ale strká všude pořád za sebe nějaké pimprle?

BuBu 6.4.2007 6:06

Re: A co takhle - Ty Bulíku . . .

. . . kdyby jsi napsal něco k věci ! Docela pěkně jsi předvedl "pravou Českou ubohohost" ! Rv

george3 10.4.2007 6:26

Re: Re: A co takhle - Ty Bulíku . . .

..ano BuBu a jsme u korene veci. Ceska ubohost - Cechacstvi...................

Štváč 6.4.2007 8:04

Re: koho vlastně ten pan Jakl reprezentuje? dostal někdy ve volbách nějaký mandát? je to novinář? komentátor?

Vašek nemůže psát, dokud si jisto jistě nezjistí, jaký je názor většiny. Co kdyby mu spadly preference ?

mirek 6.4.2007 8:48

Re: koho vlastně ten pan Jakl reprezentuje? dostal někdy ve volbách nějaký mandát? je to novinář? komentátor?

konečně někdo nahradil na Psu kašpara Štěpánka

J.Mach 6.4.2007 9:42

Re: koho vlastně ten pan Jakl reprezentuje? dostal někdy ve volbách nějaký mandát? je to novinář? komentátor?

A vy píšete s jakým mandátem? Nebo někdo může psát na Psa či do Mf, někdo zase ne. A o tom rozhoduje kdo? Vy? A co obsah, ten jste pochopil? Nebo vás vzalo už jenom to jméno autora? On má totiž pan Jakl pravdu, tato vláda opravdu tvrdila, že reformy, nebo nové volby. Nebo si to už nepamatujete?