7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emersonskej 4.6.2008 17:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

Vážně - byl jste při tom ??? Já osobně četl a slyšel, že právě díky minimálně části ruského zlatého pokladu byla po válce Legiobanka tak silná a prosperující ...

Tvrdas 4.6.2008 17:50

Re: Zjednodušuje....

Jakeš: "To není jednoduchá věc ta přestavba, nejni, tomu bych řekl ne každej úplně rozumí..."

a Klaus Žeano

jirka.s. 4.6.2008 17:48

Re: Re: Takovou volovinu

Ale to já jsem i pro přímou volbu těch 200 pitomců! Docela by mne zajímalo, čím by pak argumentovali ti místní zavilí referenďáci, když by si tam zvolili třeba takového vomáčku či tamáše! ;-D

jirka.s. 4.6.2008 17:45

Re: Re: Re: Re: Jednotky USA

No, docela by mne zajímalo, co by těm amíkům asi tak mohl soudruh nevoral nabídnout! Jedině snad sádrové leniny na jejich cvičné střelby! ;-D

emersonskej 4.6.2008 17:42

Re: Re: netreba peoblem chapat...

Naprostý souhlas !!! Ani já - a to se o vojenství a všechno kolem toho docela zajímám si netroufám v takovéto věci rozhodnout - od toho jsem volil ve volbách, aby za mě podobné věci řešila VLÁDA !!!

jirka.s. 4.6.2008 17:41

Re: Re: Referendum i o blbosti ? ne je to i o 2 mld na blbosti

Jojo, tvrďas jak má vypadat! Hlavně hlavinka je tvrdá viď? Typuji to alespoň na korund! Je to od tebe ale pěkná sprosťárna, když nevěříš svým svatým z lihového domu a podrýváš tak svými typy jejich autoritu! 

BTW: Už ses zkusil zeptat svého starosty, kolik stál "fekálovod" od tvého baráku, včetně mimořádných nákladů na ekologické odstranění biologických a chemických látek z tvých sekretů?

emersonskej 4.6.2008 17:38

Re: Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

R^

emersonskej 4.6.2008 17:35

Re: Re: Referendum i o blbosti ? ne je to i o 2 mld na blbosti

Pán nám něco bumbal, nebo je tak cáklej už odmalička ???;-D

emersonskej 4.6.2008 17:34

Re: Re: Re: Jednotky USA

To si umím živě představit - už žádná nafta zadara, žádný kšeftíky se soudruhy... no nedivte se mu chudákovi - přece se teď na stará kolena nebude učit anglicky.... a navíc co když s ním ti hnusní imperialisti ani kšeftovat nebudou chtít !!!;-D

emersonskej 4.6.2008 17:31

Re: Takovou volovinu

Taky mám krapet pocit, že to autorka pojala až moc radikálně. Ač s referendem o podobně důležitých a složitých věcech (jako je třebas onen radar) nesouhlasím, pro přímou volbu prezidenta určitě jsem !!!

jirka.s. 4.6.2008 17:30

Re: Re: Jednotky USA

A to jste ještě neviděl ty potoky slz od soudruha nevorala, když táhli z Brd rusáci! ;-)

Tvrdas 4.6.2008 17:28

Re: Referendum i o blbosti ? ne je to i o 2 mld na blbosti

pokud se ty jirko.s v necem patlas , tak vetsina lidi ne a nema tudiz vypatlany mozek

...ono lepsi dat 500 mil..typuji 200 mil protoze by bylo  jen 1 den.....

...nez 1 mld na fekalovod na emericke srajdy ze zakladny a 1mld za pesinku na zakladnu co neposkodi prirodu...

jirka.s. 4.6.2008 17:27

Re: Re: Re: Moc by mě zajímalo......

Selským rozumem tedy řečeno, jestliže poslanci mají stejné znalosti jako pan Vomáčka, proč tedy vyhazovat půl miliardy za referendum? ;-)

emersonskej 4.6.2008 17:26

Re: Jednotky USA

Ovšem je docela zajímavé sledovat reakce místních samospráv v momentě, když se Američané rozhodnou nějakou tu základnu zrušit. To je pak nářku mezi starosty a místními podnikateli ...

jirka.s. 4.6.2008 17:24

Re: Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Víš co, kličko ? Už toho raději nech, už ti to referendum leze na mozek! Pokud jsi schopen napsat nasledující, tož to už hovoří samo za sebe:

"Vůbec tím nechci řící, že nepracují, ale pracují buď špatně anebo také vůbec."

jirka.s. 4.6.2008 17:13

Referendum i o blbosti ?

Pokud ponechám mimo diskuzi, zdali se má referendit o věcech obrany státu, tak  nemíním házet za hlavu náklady na jakékoliv referendum. Vypatlané mozky si představují, že by se zde v kotlince vyhlašovalo referendum na každou ptákovinu a argumentují immer während Švýcarskem! Jenže, za prvé, ani ti Švýcaři nereferendí o pitomostech a za druhé, ta referenda si mohou klidně dovolit, protože tam nesponzorují kdejakého ksindla a nemakačenka!

Z návrhu zákona o referendu, který vyplodil sosácký think-tank (Jičínský, Paroubek, Hašek, Sobotka a další): Vláda v minulých letech ve svých návrzích ústavních zákonů o obecném referendu vždy odhadovala náklady na zorganizování a provedení referenda na sumu přibližně 500 mil. Kč s tím, že hlasování má probíhat pouze na území České republiky; pokud by hlasování probíhalo i v zahraničí, náklady se přiměřeně zvýší.

Vláda v minulých letech ve svých návrzích ústavních zákonů o obecném referendu vždy odhadovala náklady na zorganizování a provedení referenda na sumu přibližně 500 mil. Kč s tím, že hlasování má probíhat pouze na území České republiky; pokud by hlasování probíhalo i v zahraničí, náklady se přiměřeně zvýší.

http://www.bohuslavsobotka.cz/Downloads/navrh-ustavniho-zakona-o-celostatnim-referendu.doc

 

Klokan03 4.6.2008 17:12

Jednotky USA

jsou dnes ve 14 státech EU, od malých posádek srovnatelných s radarem až po armády čítající desetitisíce vojáků. Ani v jedné z těchto 14 zemí o tom neproběhlo referendum. Asi jsou tam všude diktatury a jediní demokrati v Evropě jsou Roko s Falmerem.

Zlomocny 4.6.2008 17:04

Jakobych slyšel Jakeše

To bylo pořád keců o vytvoření občanské společnosti, o potřebě celonárodní diskuze k mnoha tématům, a teď jakobych zase slyšel Jakeše: "To není jednoduchá věc ta přestavba, nejni, tomu bych řekl ne každej úplně rozumí..."  Tedy zase jsme tam kde sme byli, akorát teď můžem díky bohu alespoň o všem mluvit, i když nás stejně nikdo neposlouchá.  Můžem sice zakládat občanská združení, můžem podepisovat petice, ale stejně je nám to houby platný, když se ti nahoře rozhodnou, že jim nemáme do čeho mluvit, rozhodnou cokoliv podle svých pochybných cílů, o nás bez nás. Nedochází jim (politikům, členům vlády), že jsou našimi zaměstnanci, ne naši nadřízení, to my je platíme ze svých daní, to my je dosazujeme do jejich funkcí a my také máme právo rozhodnout, k čemu mají či nemají mandát. Ve chvíli, kdy výzkumy veřejného mínení ukazují, že občané chtějí rozhodnout v referendu, kdy je zřejmé, že probíhá široká veřejná debata, jak nám někdo může upírat právo na rozhodnutí? Kdy se vláda našich věcí do našich rukou navrátí? Že jsou lidé nevzdělaní a nerozumí svým věcem, to je argument jako ze sedmdesátých let. V tomto případě je to navíc úplně směšné, vždyť občané v USA jsou obecně méně vzdělaní, než občané ČR a přesto mají přímou volbu prezidenta, který má neporovnatelně větší pravomoci než prezident ČR. Pokud bychom měli přijmout argument autorky, pak bychom museli také říct, že postavení radaru v ČR je vůlí méně vzdělaných občanů USA, kteří přímou volbou volili Bushe, kterého vlastně vůbec neznali (protože jsou hloupí, jako všichni občani ofkoz). Potom je tedy celý plán na protiratetovou obranu pouze rozhodnutím hloupých amerických občanů, do čehož hloupí čestí občané nemají co mluvit.

Milena 4.6.2008 16:45

Re: Re: Moc by mě zajímalo......

Harry - teď jste se předved jako primitiv,Honza jen ukazuje,že ti,kteří rozhodují mají podobné vědomosti,jako ten váš J.Vomáčka.My nepotřebujeme žádnou základnu,je váš mozek schopen to vstřebat ?

Harry 4.6.2008 16:33

Re: Problém demokracie - hlasují i blbci či lumpové.

To pry bylo za Rakouska_Uherska. Ja newkde cetl, ze obcan volal "ja platim dane!" kdyz ho policajt zatykal. Ja tomu nerozumel, apk me nekdo poucil, ze za Rakouska mel volebni prave jen ten, kdo mel trvale bydliste a majetek a platil dane.No nebylo to spatne. 15 trestany recidivista, nezamastnany od 15 let..... VOLIC, dekuji nechci.

jirka.s. 4.6.2008 16:28

Re: Re: Re: Takže osvíceně o všem mohou rozhodovat pouze Langrové, Paroubkové, Topolánkové, Čunkové, Filipové ...

To neřeš, rudá předkožko! Není to v moci kapacity tvého ganglia! ;-P

tomfuk 4.6.2008 16:28

Re: Re: Re: Re: Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

Kdybych byl legionář tak vás Bohato zažaluji za urážku na cti.Naši českoslovenští legionáři řádně  poklad předali ruské vládě,které odevzdali i  své zbraně a pokud by ho nehlídali  v Rusku, tak ho rozkradli hordy bolševiků,menševikú a jiných vyvrhelů.;-O

Harry 4.6.2008 16:28

Re: Re: Re: Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

Bez Wilsona by usporadani Evropy asi dopadlo jinak. On to byl, kdo vyhlasil princip sebeurceni. Se vsemi klady a problemy. HItler nas sezral za souhlasu Anglie a Francie a mlceni SSSR. Usa byly mimo neb tam vladla lobby izolacionismu.

Harry 4.6.2008 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: 'odbornici' ..

Politik je clovek, ktery se musi rozhodnout, zda ted pujde do valky a necha umrit 100 000 vojaku, nebo to odlozi a za 3 roku to bude stat 500 000 vojaku nebo to opet odlozi o 10 let a pak jeho stat zanikne. To ale tezko rozhodne v referendu J.Novak, ten totiz logicky da hlas Chamberlainovi, ktery mu prinesl  "mir pro nasi generaci"  Neprinesl. Je to smutne rozhodovani.  

Harry 4.6.2008 16:21

Re: Re: Re: 'odbornici' ..

Tezko pred 10ti lety nekdo mohl mluvit ve volebni programu o Radaru, stejne tak tezko za 10 let bude nekdo mluvit ve volebni programu napr. o valce s Iranem nebo vyhostovani muslimu ci co. Volebni programy mluvi obecne o narodni bezpecnosti, o bezpecnosti obcana, o ekonomickem rustu, o zivotnim prostredi a ne o danich 16,1 nebo 16,3%. Ja bych volil stranu, ktera by mela ve volebni programu co nejtesnejsi spolupraci s NATO a USA v otazkach bezpecnost zeme.

Bohata 4.6.2008 16:15

Re: Re: Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

Guantanamo není v Havaně ty hloupý suchzemče

Harry 4.6.2008 16:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vážená paní

Urcite obcan je kvalifikovany hlasovat o koupalisti v obci. Souhlas. Ale o mezinarodni politice tezko, protoze proste nema a nemuze mit dostatecne informace. Ale jinak lidi se nechaji velice snadno a radi nalakat na naproste blbost, viz vselijake podvodniky.

tomfuk 4.6.2008 16:13

Zjednodušuje....

Zjednodušuje se pojem "referendum" na něco co má pomoci při rozhodování vládě,parlamentu.Referendum je ale negace parlamentu a vládyReferendum je jedním z pilířů demokracie to je fakt,ale pokud zde v této republice má být schváleno referendum jako součást ústavy a práva lidu,musí zde fungovat i právo odvolání a zrušení mandátu a všechny ostatní pomůcky ,jimž se má zakonodárství podřídit vůli občanům.Referendum není jednorázová akce,je to "iniciativa",která umožňuje občanům,kdykoliv se jim zachce,dávat přímo vlastní zákony a uvest tak poslaneckou sněmovnu ve stav nemohoucnosti,zákonům takto schváleným,by se musela podřídit i sněmovna.Naše společnost rozložena na atomy,z níchž se skládá,rozhodující o osamocených otázkách,bude vedena choutkami a ne rozumem.Občané hlasující nepředstavují nic vyššího než uspokojení potřeb čistě fyzických.Ve společnosti,kde občané hlasují o jednotlivých otázkách dle toho,jak se jich každá z nich dotýká,přímé uspokojení choutek jednotlivců vyváží všechny ohledy na blaho národa.Politika  takto vedená stává se hrou zájmů, v nichž zásady mají malou váhu.Jen tak na okraj ˇŠvýcarsko z referenda vyňalo finanční opatření ,to si vynutilo na logice teorie demokracie,tvrdší logika skutečnosti.Pokud ,by Švýcarsko nebylo přísně neutrální zemí,určitě by vyňalo z referenda i otázku obrany .

Bohata 4.6.2008 16:13

Re: Re: Re: Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

RepublikuČSR založily USA pomocí Masaryka aby rozpůlili Německou hegemonii v Evropě.

Naši schopní legionáři zcizili velkou část ruského státního pokladu .

Stalin to věděl a proto měl Beneše na krátké oprati.Vybral si to v uranu.

Harry 4.6.2008 16:12

Re: referendu zdar

Nezanedbatelne mnozstvi hlasu dostaj i Jara Cimrman. Take vojin Josef Svejk myslim zabodoval.