18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Recept pro českou ekonomiku?

Víte, co právě teď chybí české ekonomice? Ministerstvo financí si tím láme hlavu. Celá vláda si tím láme hlavu. Česká národní banka si tím láme hlavu. Evropská komise si tím láme hlavu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 28.5.2013 5:35

Re: O mrtvých raději nelhat!

"Chtěl pomáhat lidem"; a proto pomáhal masovým vrahům s pazourama od krve až po ramena!

"Nechtěl si nahrabat do vlastní kapsy", ale z celoživotního členství v KSČ se měl sakramentsky dobře, zatímco odpůrci ryli držkou v zemi v lágrech a krimíinálech.

Z levičáctví se měl dobře i po Listopadu.

. A to je něco, čeho si nejenom nevážím; je mi to hluboce odporné!

J. Vyhnalík 28.5.2013 8:42

Re: O mrtvých raději nelhat!

Valtra Komárka jsem osobně neznal, ale velmi dobře jsem znal několik lidí, kteří si ho velmi vážili. Shodnu se s autorkou v tom, že s jeho názory jsem prakticky nikdy nesouhlasil, ale znám dost lidí, kteří s ním nesouhlasili a přesto ho respektovali. I já jsem vždycky měl problém s jeho kubánskou misí a dalšími podobnými aktivitami, ale zkuste si něco zjistit o jeho životě a dětství a třeba pochopíte, že i on věděl, co jsou to lágry a jaké je to "rýt držkou v zemi".

Ovšem Markéta Šichtařová psala o něčem naprosto jiném. O tom, že se jednalo o člověka, který měl vlastní názory, které obhajoval a podle kterých jednal, byl tedy předvídatelný a logicky pochopitelný. Na rozdíl od velké části dnešních politiků, kteří nemají vůbec žádnou ekonomickou představu a svá rozhodnutí řídí podle průzkumů veřejného mínění a rad profesionálních PR poradců. A tom byl ten článek.

S. Ševeček 28.5.2013 9:58

Re: O mrtvých raději nelhat!

Tak, tak!

Ž. Halabudová 28.5.2013 10:21

Re: O mrtvých raději nelhat!

Pokud má někdo, jak říkáš vlastní názory, a je členem KSČ celých 44 roků( 46-90!!!!), tak je to pro mně naprosto nedůvěryhodná osoba. Hochštapler. Jeho názory a činy, musely korespondovat a souznět s celou ideologií komunismu a jejich zločinů. Znám několik takovýchto zasloužilých členů KSČ, kteří se dnes tváří, jako hodní a žoviální dědečkové. Dříve, ale rozhodovali o bytí a nebytí lidí.

J. Vyhnalík 28.5.2013 10:48

Re: O mrtvých raději nelhat!

Já jsem s Valtrem Komárkem nesouhlasil snad nikdy a i v roce 1968, kdy patřil k reformním ekonomům, mi přišel příliš naivně socialistický, ale o tom ten článek NEBYL!

Ž. Halabudová 28.5.2013 11:01

Re: O mrtvých raději nelhat!

Třeba nebyl.Potom, ale se tam neměla objevit oslava komárkových činů a názorů. Pokud pisatelka, chtěla udělat fundovaný rozbor ekonomiky, tak se nemusela o něho opírat. Zjednodušim. 44 roků byl komárek aktivní komunista a ekonom.Následky známe.

B. Rybák 30.5.2013 9:39

Re: O mrtvých raději nelhat!

Přesně tak.

M. Starý 28.5.2013 9:19

Re: O mrtvých raději nelhat!

Pane Pavlovský, i já mám z tohoto bělovlasého pána podobný pocit. Navíc v Listopadu 89 svým vystupováním přesvědčil řadu lidí, že ne všichni komunisté jsou jako Jakeš nebo Štěpán... Byla to taková ta hra na zlého a hodného policajta (komunistu). A tak jsme měli sametovou "revoluci"...

T. Marek 28.5.2013 10:25

Re: O mrtvých raději nelhat!

Žádná revoluce u nás nebyla. Sovětské impérium se rozpadalo a my jsme se přitom svezli. Ten samet byl jen pojistkou, aby nějaké horké hlavy nezačaly brát změnu režimu opravdu revolučně. První návrh na tzv. Adamcovu vládu měl poměr sil 1 : 1, ten neprošel, ale komunisté pak měli předsedu vlády federální i české. Změny režimu odhlasoval parlament v původním, tedy komunistickém složení. Prostě v klidu a směrem ke kupónové privatizaci, jako úžasné metodě rozkradení republiky (akcie vlastnili lidé, kteří netušili, co to akcie je a jakou by mohla mít hodnotu). V tomto pan Komárek mohl sehrát roli maximálně uklidňujícího moderátora, ale tu roli hrál i pan Havel, Dubček a jiní. Šlo jen o to, kdo z nich byl naivní a kdo byl lump. Obyčejní lidé byli jako obvykle ohlupováni.