28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Reagan

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
presne tak 4.6.2007 11:55

Re: Re: Mýtus o uzbrojení jako hlavní příčině pádu bývalého SSSR

30% HDP na vojenske vydavky, to je ekvivalentni VALCE - ze je to neudrzitelne, to si uvedomovali vsichni krome starcu stalinistu-breznevovcu kteri byli v sojuzu u moci... ano, byla i moznost pritvrdit rezim, o to krvaveji by to pak skoncilo... Gorbiho naivita je v tom ze von chudak dodnes veri ze ten socialismus se prosadi i v demokratickych volbach - a kdyz se tak divam na EU, mozna neni tak uplne mimo

T. 4.6.2007 1:13

Plany kecy.

To, ze se rozpadlo to vychodni imperium je zasluhou Gobaceva a nikoliv Reagana. Kdyby totiz tehda v te dobe jim"velel", treba Stalin, tak lidi zrali travu a zbrojilo se dal. K radaru jen tolik:

Přestože Ředitel americké Agentury pro raketovou obranu generál

Henry A. "Trey" Obering jasně uvedl 25. ledna 2007, že radar v Česku

bude sloužit k ochraně radarů v Grónsku a na Aljašce, dále k obraně

území Spojených států, tak neni co dodat. A BTW, neni ta Petruska bejvala komunistka "disidentka", Havlovym pozehnanim?

Mard 4.6.2007 10:53

Re: Plany kecy.

Milý moulo, ty asi pod tím prohlášením Oberinga vidíš něco jiného. To že bude chráněn radar v Grónsku je chyba? Nebo ochrana území USA je pro tebe nepříjemná? A když radar v ČR bude chránit radar v Grónsku, myslíš že to vylučuje ochranu území většiny států NATO (mimo Itálii, Řecko a Turecko)? Nelituj toho, že Gorby nenechal lidi žrát trávu, jsem rád že se Rusko rozpadlo a snad se podaří zabránit též jeho snahám o opětovné šíření zla kolem sebe.

Jenda 4.6.2007 11:25

Re: Plany kecy.

Neprustrelna vesta na tele policajta chrani koho? Me nebo toho policajta? No samozrejme, ze toho policajta. Takze co bych na ni prispival!?! Ze ten policajt chrani me a muj majetek? Koho to zajima, ja mu zadnou vestu kupovat nebudu!

Alias 4.6.2007 14:10

Re: Re: Plany kecy.

Koho že to ten policjt chrání? Leda tak sám sebe.

Mard 4.6.2007 0:41

Bohužel

Bohužel, už zase nastala doba, kdy by USA potřebovaly v čele osobnost typu Reagana. Rusko se zase pokouší vydat na cestu zla. Odpalování zkušebních raket v evropské části Ruska a vyhrožování jaderným úderem je pouze demonstrací síly a nikoliv nějakou demokratickou nabídkou k jednání. Je otázka, zda je to kopání dodělávajícího zvířete, nebo projevy imperialistických choutek, či šílenství jednoho muže v čele tohoto superstátu. Každopádně je to opět nebezpečný prvek blízko našich hranic, se kterým je třeba počítat a je třeba se snažit jeho hrozby eliminovat!

h 4.6.2007 1:15

Re: Bohužel

?? Vzdyt ji tam maji. J.W. Bush ma s Reaganem velmi mnoho podobneho.

monk tiger 4.6.2007 5:42

Re: Re: Bohužel

clovece, nechte se vysmat.

Mard 4.6.2007 10:53

Re: Re: Re: Bohužel

Souhlasím JWB má do Reagana velmi daleko.

h 4.6.2007 12:54

Re: Re: Re: Re: Bohužel

Nemyslim. Rekl bych, ze jsou si velmi podobni. A to nejen mimikou, kdy se oba tvari, jako by neumeli do peti napocitat. Zasadni shoda je v tom ze v tomto se nepretvaruji, a  skutecne to neumi.

T. 4.6.2007 1:35

Re: Bohužel

Co to je kdyz Bush s Rumsfeldem vyhrozovali Iranu pouzitim "Bunker Busters" A bomb zastavit Natanz? Kopani chcipajici kobyly? No pozorovat ty jejich "uspechy v Iraqu, tak zrejmne jo.

Mard 4.6.2007 10:57

Re: Re: Bohužel

Saddáma odstranili, pokud sis nevšiml. Lidi v Iráku holt potřebují čas, aby pochipili že svoboda není anarchie. Pokud sis nevšiml, tak u nás také po osvobození od komunistů, velmi stoupla zločinnost a nedodržování žádných zákonů. Zkrátka lidé s mdlou inteligencí chápají demokracii a svobodu tak, že jednají protizákonně. V Iráku holt mají více zbraní a výbušnin a navíc jim tohle rádi dodá Sýrie i Irán. Neviděl bych to tak negativně jako ty.

Jenda 4.6.2007 11:23

Re: Re: Re: Bohužel

Myslim, ze presnejsi primer je Jugoslavie. Dokud to tam komunisti drzeli zkratka tak to jakztakz fungovalo, jakmile padli tak se rozpadla i Jugoska. Proste proto, ze ty ruzne narody spolu byt nechtely. Tak jako spolu nechteji byt sunite, siite a kurdove v Iraku. A cim dele budeme branit rozpadu Iraku tim dele se budou mlatit.