27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Reagan

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NevericiTomas 4.6.2007 11:01

Re: Skvělá otázka, paní Šustrová ...

Nejak se vam ti spioni pletou clovece. Ale sam jste popsal spravnou motivaci vasich zivotnich postoju. STRACH. A to si Rus dobre pamatuje. Vi, ze staci jen zadupat a stahnete ocas...

Marat 4.6.2007 11:39

Re: Re: Skvělá otázka, paní Šustrová ...

Nestáhne ocas on ani drtivá většina českých obhájcu suverenity.Oni si ten ocas strachy vcucnou až do močového měchýře a potom zase začnou vřískat: Tak voni zase vo nás a za nás ! Auauuu křivda-muka-utrpení !

Jan Sládek 4.6.2007 12:06

Re: Re: Re: Skvělá otázka, paní Šustrová ...

Znám dvě možnosti: buď jste příliš mladí, nebo si sami sobě lžete.

F. Čech 4.6.2007 11:49

Sládkovi

Šustrová nemohla udělat nic. Andy měl ty pytle schované ve sklepě.

Pišta 4.6.2007 15:03

Re: Skvělá otázka, paní Šustrová ...

Malý dotaz .Koho jsi volil? Stranu, která měla v programu zákaz komunistů? A kterou? Pokud ne, tak proč?

RB 4.6.2007 8:58

Myslím paní Šustrová, že svět je trochu jinde než před cca 25 lety a Vy jste už tak trochu mimo. Asi tak, jak když Dubček v roce 89 stále něco mlel o roku 68.

Honda 4.6.2007 8:43

Raegan byl velký prezident

Kromě zahraniční politiky a zásluhy o "uzbrojení" SSSR dokázal doma eliminovat hrůznou moc odborů. Skoro není dne, kdy bych si při sledování našich zpráv nevzpomenul na jeho výrok:

"Jsem si jist, že každý pociťuje lítost nad jedincem, který upadl do příkopu na kraji cesty nebo v naší soutěživé společnosti nedokázal udržet krok s ostatními.

Můj vlastní soucit však nadto patří i těm milionům neopěvovaných mužů a žen, kteří každé ráno vstávají, posílají děti do školy, odcházejí do práce, snaží se uhradit všechny poplatky za bydlení, platit nehorázné daně, aby umožnili soucítění s méně šťastnými, a kvůli tomu všemu musí obětovat mnohé ze svých tužeb, snů a nadějí.

Vláda jim dluží něco lepšího než jen další a další nápady, jak je přimět k tomu, aby sdíleli plody své dřiny s ostatními."

Claudio 4.6.2007 8:55

Re: Raegan byl velký prezident

Líbí moc!R^

fotr.002 4.6.2007 8:18

Reagan

Ne Gorbačov, ale pan Reagan, zatloukl několik posledních hřebíků do rakve bolševiků. Spolu s pani Teatcherovou nazvali Rusko pravým jménem. Říší zla. A po mnoha letech servilního vyjednávání s bolševiky,nastavili zcela nový,dosud nevídaný řád zahraniční politiky.Za to jim musí patřit veliký dík všech porobených národů. Jako člověk,kteý zatím prožil větší část svého života v komoušském balastu na ně nikdy nezapomenu. Ronie a Margaret. Thenks!

cestovatel 4.6.2007 9:29

Re: Reagan / H.Kissinger (USA) a V.Putin (Rusko) - oba bývalí rozvědčíci

V Petěrburgu řekl před lety Kissinger Putinovi:

- soudil jsem, že Sovětský svaz neměl z Východní Evropy odcházet tak rychle,

- měníme příliš rychle světovou rovnováhu a to by mohlo vést k nežádoucím důsledkům,

- upřímně řečeno, dosud nechápu proč to Gorbačov udělal.

PS   - Gorbačov  naivní slovan; Teatcherovou odvolala vlastní strana pro asociální pilitiku.

F. Čech 4.6.2007 11:59

Kisingrer byl srab a bezcharakterní gauner

Hlavně jeho vinou nechaly USA v jižním Vietnamu své spojence napospas bolševiků ze severu. Je to samolibý zmetek, který píše své tlusté knihy o diplomacii ve které nic, kromě poklonkování bolševikům nedokázalal! 

čtenář 4.6.2007 13:37

Re: Kisingrer byl srab a bezcharakterní gauner

Nejen J. Vietnam, za to nějak dostal Kissinger Nobelovu cenu míru, jeho protějšek vyjednávač ze S. Vietnamu ji odmítl, asi už bylo naplánováno, jak ten "mír" bude vypadat, ale i za Kambodžu, kde na Sorboně vystudovaný Pol Pot nechával zavraždit každého, kdo nosil brýle. Vietnam se stal obětí aféry Watergate, která oslabila Nixona natolik, že nebyl schopen pokračovat ve válce a J. Vietnam bránit proti bolševické invazi ze severu. Tuto aféru, jak nyní víme, vyvolal mstivý úředník jménem Felt, který dodával materiály proti Nixonovi novinářům Bernsteinovi a Woodwardovi z Washington Post. Tan má na svědomí všechny ty vietnamské uprchlíky, kteří nedopádlovali do Honkongu i jinám.

vita 4.6.2007 19:43

Re: Re: Kisingrer byl srab a bezcharakterní gauner

Dotázek - vymyslel a vyfabrikoval si "mstivý úředník jménem Felt" ty dokumenty nebo skutečně chytili Nixona s rukou v cizí kapse?

A Pol Pot by zůstal jedním z podvůdců jedné frakce jedné z několika komunistických stran, nebýt lidového povstání proti proamerickému a zkourumpovanému Lon Nolovu režimu. Pol Pota a Rudé Khméry nadšeně vítali v Phnom Penu i ti, kteří druhý den putovali na pole smrti nebo už byli co obrýlení inloši pobiti.

A když vietnamští komunisté po několika letech Pol Potův režim zlikvidovali, byly to USA, které držely jako jediného zákonného zástupce Kambodže v OSN rudého Khméra a zařídily pro Pol Pota a jeho hochy zázemí v Thajsku. U svého spojence. Protože byli spojenci rudé Číny (v jednom z nejrudějších období) proti SSSR.

Je to blbý, když si lidi pamatujou, co, milí PRisti?

vi 4.6.2007 8:16

Politická kultura

Vzhledem k příspěvkům Petrušky Šustrové v poslední době, si myslím, že je moc unavená, nebo na niaké něco mají. Ten podpásový argument" kde byli" ji není hodný.A pokud budou dnes všichni jednotně se vším souhlasit, budeme zpět kde jsme už byli.

tich@dohoda 4.6.2007 7:42

tak jako rudi fanatici verili ze WW II vyhral Stalin, tak modri komuniste veri , ze Regan porazil komunismus

o uzbrojeni SSSR a tomu, ze to je zasluha R.Regana. Neni sporu, ze zavody ve zbrojeni se vyrazne podepsaly na uz tak spatne ekonomice SSSR, ovsem rozhodne nezpusobily rozpad SSSR. Jasnym dukazem toho, ze totalitni rezim ma tuhy korinek a o jeho smerovani/politice rozhoduje diktator , to lze videt na Kube nebo Severni Koreji. Tyto zeme jso v nesrovnantelne  horsi ekonomicke situaci nez byl tehdy SSSR, presto delaji dale svou stalinistickou politiku. Kuba dokonce "prezila" i dekadu, kdy byla totalne odriznuta od ekonomicke pomoci SSSR a dalsich post socialistickych zemi. Regana si vazim za to, ze SSSR/Gorbacova tlacil do kouta, ovsem za to, ze dnes mame svobodu, za to dekuju Gorbacovovi, ktery v tech kritickych momentech dokazal presvedcit politbyro, ze cesta mirovych jednani je to spravne. Cest :-)

čtenář 4.6.2007 8:30

Re: tak jako rudi fanatici verili ze WW II vyhral Stalin, tak modri komuniste veri , ze Regan porazil komunismus

Vaše logika je následující: Gorbačov, když se mu SSSR rozpadal pod rukama, nerozpoutal 3. světovou válku, ačkoliv mohl, aby ho zachránil. Vot kakoj gumanist! Byl by ji, ostatně, nejspíš prohrál. Je to jako v tom vtipu o Leninovi, kterej se holí břitvou a v zrcadle za sebou vidí malého, rotomilého chlapečka. Ve skutečnosti byl hrobařem SSSR právě on. Povolil na Rusko neslýchanou svobodu projevu (glasnosť), ale při této liberalizci zapomněl, že je třeba současně privatizovat. Asi se řídil teoriemi našeho O. Šika. Výsledkem byl rozpad hospodářství, hyperinflace, nevyplácení mezd atd. a zánik SSSR, což dal do pořádku až Jelcin. Tenhle experiment si na Kubě ještě nezkusili, v S. Korei tím méně. Ale buďte klidnej, orwellovské režimy fungujou trvale jen v románech.

Ricci 4.6.2007 8:57

Díky Bohu za USA

čtenáři každej kdo trochu zná historii ví, že regan uzbrojil Sovětský svaz. ty by jsis spíš měl dát nick nečtenář, nebo neználek. To z ODS nebo modrejma ptákama nemá nic společného.

Clara 4.6.2007 7:35

Kam sme to dospeli ?

V CR, ktora je udajne clenskym statom NATO, je potrebne pisat povzbudive clanky proti strachu z modernych moskovskych Chetitov.

V skutocnosti to oni maju obavy, malokto ich berie vazne (okrem nich samych).

Pycha predchadza pad.

Zda sa, ze monizmus neobstoji voci pluralizmu.

RomanL 4.6.2007 8:53

Re: Kam sme to dospeli ?

Já si naopak myslím, že by bylo chybou nebrat je vážně...

Olinka 4.6.2007 7:21

Diky za clanek, pani Sustrova

....odpurci radaru protestuji, jen aby protestovali a nevidi si ani na spicku nosuRv...antiamerikansimus se zacina stavat modni zalezitosti..nebo se mylim a je to programove? komupak asi prospeje?! Rv;-€

pamětník 4.6.2007 9:56

Re: Diky za clanek, pani Sustrova / válka ve Vietnamu - Památník obětem v USA

Ve vietnamské válce padlo 58 000 amerických vojáků, téměř  3 miliony vietnamců (převážně civilistů) a nezvěstných je cca 1500 američanů, za které drží u Památníku veteráni vietamské války hladovku (fiktivní). Památník je hojně navštěvován a tito lidé si nepřejí další válku.

Při osvobozování naší republiky na konci  II. světové války padlo (kromě dalších lidí) 144 000 rudoarmějců, 33 000 rumunů a 190 američanů. Jen při osvobozování Brna padlo 15 000 RA   a 1200 domácích. Čest památce všem obětem. Salonní vyzyvatelé k válce málokdy bojují.

Mard 4.6.2007 10:47

Re: Re: Diky za clanek, pani Sustrova / válka ve Vietnamu - Památník obětem v USA

Tak nevím co jste chtěl říci? To že krvavý vrah Stalin hnal své vojáky proti němcům bez ohledu na možné ztráty je dle vás pozitivum nebo negativum? Nebo chcete naznačit že tu zahynulo američanů málo a přál by jste si větší počet? Nebo o co Vám jde? Podíl USA na porážce Hitlera je velmi velký. Bez tisíců lodí s pomocí v konvojích by se Rusko nikdy neobránilo, natož aby Němce porazilo. Rovněž dodávky US letadel do Anglie byly velmi důležitou podmínkou tuho, aby se Anglie náletům ubránila. Bez zázemí USA by Evropa vypadala zcela jinak. A nelze zapomenout že USA porazily na druhé straně zeměkoule fašistické Japonsko téměř bez pomoci.

Borek@exil 4.6.2007 5:43

Největší sranda ovšem je to, že generál Curtis LeMay byl velice schopný voják.

Byl inteligentní, informovaný o potřebách nejmodernější výzbroje a moderním způsobu vedení války s důrazem na masivní stragické bombardování. Dokázal činit důležitá rozhodnutí a byl velmi dobrý organizátor. Rusové z něj měli strach.

PROKOP BUBEN 4.6.2007 5:16

ZASE MÁME, CO JSME CHTĚLI

 Pakliže se na jednu stranu proklamuje tvrdost vůči odpůrci, pak je nepochopitelný víc než umírněný postoj k našim bolševickým zločincům a jejich pochopům, který mnozí prominentní disidenti propagovali a stále propagují.....

jan frinta 4.6.2007 4:54

presne vystizeno

naprosty souhlas, skoda jen ze toto je mimo dosah mysleni ceskych ,,pepiku''

zlý kukuč 4.6.2007 2:54

Mýtus o uzbrojení jako hlavní příčině pádu bývalého SSSR

je vyslovován zejména těmi, kdo o SSSR a jeho postupné demontáž nic nevědí. Proces rozpadu začal již po Stalinově smrti a dorazila ho zoufale  neúspěšná válka v Afghanistánu, kterou vedli nijak zvlášť vyzbrojení mudžahidové sice s podporou USA, ale, až na Stingery, nijak hi-tech  drahými zbraněmi. Podpora midžahidů stála maximálně stovky milionů dolarů ročně, tedy zlomkem rozpočtu.Takže opatrně s tím uzbrojením, je to mýtus. Navíc USA při některých zkouškách protiraketových systémů podváděly, dokonce to samy přiznaly.

Regan 4.6.2007 6:45

Re: Mýtus o uzbrojení jako hlavní příčině pádu bývalého SSSR

Bla bla bla ... to chcete tvrdit, že za Chruščova a za Brežněva bylo SSSR vojensky slabé a rozpadalo se?

To je asi stejně, jako když budu tvrdit, že člověk jen co se narodí tak už umírá.

zlý kukuč 4.6.2007 6:57

Re: Re: Mýtus o uzbrojení jako hlavní příčině pádu bývalého SSSR

já netvrdím, že SSSR byl vojensky slabý. Já jenom tvrdím, že závody ve zbrojení nejsou hlavní, ani podstatnou příčinou jeho rozpadu. Jste přesně ten, kdo o tom nic neví a tak věří mýtům.

venkovan 4.6.2007 8:42

Re: Re: Re: Mýtus o uzbrojení jako hlavní příčině pádu bývalého SSSR

Pochopitelně, vy asi provádíte tu očistu zrna od plev. Rozhodl to hlad v důsledku uzbrojení SSSR a nic jiného. Na nic jiného než na sílu také Rusko neslyší a slyšet nebude.

Karel 4.6.2007 9:24

Re: Mýtus o uzbrojení jako hlavní příčině pádu bývalého SSSR

to jste mi ale znalec historie... Skutečně k pousmání... S částí lze souhlasit... Ale že SSSR vydávalo na zbrojení od počátku 80. let až 30 % rozpočtu a jak sám Gorby prohlásil, aby dohnaly USA museli by užívat až 70% rozpoču... A právě to demontovalo režim a donutilo SSSR k jednání....  To Vám nepřipadá jako uzbrojení? Pak tedy nevím, jak to jinak nazvat...