26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 18.5.2009 9:35

Re: Zebro,

Bude o výši schodku vyšší, než bych si přál.

Baxty 18.5.2009 9:33

Re: ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Stejně jako neexistuje a neexistoval pravicový extremismus a nacismus, viď nádhero. Ten blbej Topol na vás má vliv přímo zničující, nebo spíš Edelmannová ? ;-D

xxxxKubeš 18.5.2009 9:33

Gabal

jako vždy mudruje (lidově kecá) a nikdy s ním nemohu souhlasit. Je to prostě jiná krevní skupina.

Zebra 18.5.2009 9:32

Re: Zebro,

"...před rokem 1989, lidé byli se zdravotnictvím spokojeni..."

Je vám do 25 let a vychovával vás bývalý vysoký funkcionář KSČ ?

Majkkl 18.5.2009 9:31

Re: ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Hezké. Levicové řešení už známe - 50 let socialismu..

Stredocech 18.5.2009 9:31

Re: ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Jde to i jinak. Sociální dávky vázat na nějakou veřejně prospěšnou práci.

Ale nezapomeňte na invalidní důchody, které śice příslušník většinové populace dostane těžko, ale nepřizpůsobivý většina si je dokáže vyřvat.

Rex 18.5.2009 9:27

Souhlas.

S Řápkovou by si ODS "pomohla" podobně jako s Klausem. Řápková patří k  Železnému, Machovi či Bobošikové, ale spočítala si, že tudy cesta nevede.

miki 18.5.2009 9:27

no,

paní primátorce držím palce, ovšem oznámením kandidovat do parlamentu opravdu připomíná Čunka, který se na cikánech vyvezl do nejvyšších pater politiky

Glosator 18.5.2009 9:26

Autor žvaní

Spíše se establishment pokusí primátorku znemožnit nějakými uměle vyvolanými aférami, jako v případě Čunka.

A pak problém, který postihuje stále více lidí a žádná z parlamentních stran jej nedokáže řešit, převezme Dělnická strana.

Ivan Nový 18.5.2009 9:25

Re: ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Romský problém neexistuje, existuje jen problém sociálních dávek, u nich nejde žádným způsobem rozlišit, zda je někdo pobírá oprávněně, či ne. Řešením by bylo zrušení sociálních dávek, na tuto situaci by se Rómové adaptovali mnohem rychleji, protože mají pevnější rodinné vazby. Většinová společnost by se to teprve musela naučit. Začít by se mohlo od toho, že na sociální dávky by neměl nárok někdo, kdo nebyl nikdy zaměstnán. Mladé lidi by buď živili rodiče a nebo by si museli najít práci.

Majkkl 18.5.2009 9:24

Prázdné kecy, ostatně jako všichni tzv. intelektuálové.

Čunek se zenmožnil kvůli tomu, že je hlupák a lhář. Řápková podniká praktické kroky k nápravě stavu, možná neuměle, ale jsou to aspoň nějaké činy. Předpokládám, že chtít po dlužnících, které systém navyknul na to, že dostanou vše bez námahy, nelze nazvat rasismem. Ostatně, pokud nenabídnou místní politici lidem postiženým spolužitím s nepřizpůsobivými nějaké řešení, nabídnou je fašisté a budou voleni. Vy jste takový teoretik, jenže život v Chomutově má vysloveně praktické důsledky, slušní lidé nejsou zvědaví na vaše teoretické rozbory z vědeckých konferencí, chtějí někoho, kdo jin pomůže. Vy jste v tomto směru naprosto jalový a umíte nabídnout jen hezké řeči. Oni v tom však musí žít denně. Zkuste přetavit ty své teorie do praktických řešení a jděte příkladem!

Baxty 18.5.2009 9:19

ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Modří šmejdi mají si problém přiznat, že samotný základ cikánsko-rómské otázky, nezaměstnanosti, sociálních vyloučení, extremismu z obou břehů, netolerance k názoru, neonacismu a fašoidních tendencí á základ v systému kapitalismu, jenž se sluje v podmínkách ČR "tržním hospodářstvím" ( i tu pravdu, že se jedná o kapitalismus je třeba zakrývat ), a že tyto problémy jsou logickým vyústěním rozpadu hodnot ve společnosti, počínaje rodinou, sociálním cítěním, kolektivním zájmem - doplácí se zde na hesla individualismu a ostrých loktů převlečených "soudruhů" v modrém.

Ubohost stavu, v jakém se republika nachází, je umocňována koncem příjmů z rozprodeje společenského vlastnictví ( čti rozkradení majetku státu ), to vše s fikcí, že soukromá držba vyřeší vše. Různé jánabráchu outsourcinky, zakázky placené z veřejných peněz - nikoliv však veřejných zisků, to vše omezuje množství financí, použitelných v systému. Slabý stát je zaklínadlo frontmannů ODS. A vznikne-li problém - je zde řešení ala p. Čunek, hoďte problém za plot, ať ho řeší jiní. Ano, to je ta krátkozraká olitika ODS a jejich přívažků - KDU-ČSL a SZ. Na tomto se etablují a přiživují exstremisti, neb populismus a krátkozraké řešení je líbivé, jdou za nimi pak individua, ochotné se vyhlučet kdekoli, ale bez mozku.

Ano, pravice nemá řešení tohoto problému.  

Vtipálek 18.5.2009 9:18

Re: Je zcela jisté,

Dekuji Vam p. Nový, neni co dodat.R^

Ivan Nový 18.5.2009 9:17

Zebro,

a jaký bude rozpočtový schodek na rok 2011 podle vás?

Ivan Nový 18.5.2009 9:16

Zebro,

tak to přece bylo před rokem 1989, lidé byli se zdravotnictvím spokojeni, přesto, že například staří lidé se neléčili a nechali se umírat, protože se nevešli do limitů. Proč myslíte, že po roce 1989 tak rychle vzrostla průměrná délka života u nás. No a třetí možnost je, že se ČSSD nepodaří natlačit co nejvíce vlevo. Ale limity zavedl Dr. Rath, když byl krátce ministrem zdravotnictví.

jasan 18.5.2009 9:14

Re: kecy

drahy pane, obcane voli politiky aby resili JEJICH problemy... a reci salonnich intelektualu jsou k smichu...

Libor.w 18.5.2009 9:11

Vážený pane.

Místo těchto moudrých úvah typu"kdo se kam posouvá a co mu to přinese"by jste měl věnovat svoji energii na povznesení romského etnika,protože jeho dosavadní způsob života vede zákonitě ke střetům s většinovou společností.Obyvatelé měst ve kterých jsou takzvaná gheta jsou už znechuceni nicneděláním a zvíráním očí nad problémy které soužití přináší.Situace se pouze zhoršuje a rostoucí sebeuvědomování cikánské komunity nevede k jejímu přispůsobování ale naopak vyhrocuje nynější problémy víc a víc.To že podobné potíže nemá třeba Vietnamská menšina je důkaz že ČESKÁ SPOLEČNOST AŽ NA PÁR VYJÍMEK RASIZMEM NETRPÍ.Těžko vycházet se sousedy kteří vám dávají najevo své pohrdání životními zásadami které ctí většina společnosti.Myslím že Romové tedy jejich vzdělaná část by měli pochopit že je něco špatně v nich samých,tedy ve způsobu jejich života.Heslo GÁDŽOVÉ MAKEJTE AT´SE MÁME LÍP je sice stupidní ale něco na něm je.

Zebra 18.5.2009 9:09

Re: kecy

Myslíte nadšením, jako vy strome ?

Zebra 18.5.2009 9:08

Re: Zebro,

Pane Nový, politika ani ekonomika nejsou nauky a disciplíny exaktní a už vůbec ne binární. Tolik k vámi předpokládaným pouhým dvěma možnostem.

Váš předpoklad, že nikdo neuznamená, že umře dřív nebo mu umře víc bližních, ovšem zadarmo, je z líhně blackoutů, po kterých se mi stýskalo.

Ivan Nový 18.5.2009 9:02

A Zebro,

podívejte se na článek - ČSSD chce zlevnit elektřinu, ale neví jak. To je hezká ukázka toho dilematu :-))))) Jeden rozumný politik z ČSSD, znalý věci, se snaží realitu naroubovat na populistické kopyto :-))))) A úplně stejné to bude s rozpočtem. :-)))))

Prorok 18.5.2009 9:00

Socialista nemůže být moudrý, to by nemohl být socialistou.

Socialista se vyznačuje především tím, že nesoudně rozhazuje cizí peníze a za tyto si kupuje hlasy naivní chudiny a parazitů na státním rozpočtu, tedy lidí nevalného intelektu nebo charakteru.

Ivan Nový 18.5.2009 9:00

Zebro,

není hlupák, jen může volit mezi těmito možnostmi. Nezdá se, že by ČSSD do volební kampaně přivedla zodpovědnost a rozum. Zase budou sázet na emoce a lživé sliby. Uvidíme jak se uchytí strategie mediálně slibovat a reálně škrtit výdaje. Ve zdravotnictví se to projeví vyšší úmrtností, ale toho si nikdo nevšimne. Hlavně, že bude zadarmo.

jasan 18.5.2009 8:56

kecy

primatorka ma podporu o obcanu - petici jich podepsalo 161 000.... tak se z toho nekteri muzou po..t.

Prorok 18.5.2009 8:54

Za normální situace, by byl problém cikánů jen cikánským problémem.

Vzhledem ke značnému vlivu pseudohumanistických "intelektuálů" na politiku, jde o takřka neřešitelný problém celé společnosti.

Zebra 18.5.2009 8:53

Re: Je zcela jisté,

Velmi dobrá strategie ! Tedy za předpokladu, že váš soupeř je hlupák. Otázkou je, zda předpoklad, že váš soupeř je hlupák, není známkou vlastní nevalné intelektuální mohutnosti.

Prorok 18.5.2009 8:51

Raději, ať Gabal nic nenavrhuje

Beztak by nám občanům jen sahal do kapes a k ničemu by to nebylo.

Zebra 18.5.2009 8:47

Re: jsi jen

Ty seš fotr evidentně ve smyčce ! ODS jsou hýzli, máš je ve vsi na vočích, tak jsi kyselej, v nejbližších volbách zvolíš zase hýzla: POLITIKA: ODS může ublížit minulost Řápkové - Neviditelný pes, případně nějakého kecálisticky fundamentálního libertariána - co třeba Vovku Železnýho, ten už byl vším a rád a jeho 11-ti gigová zlodějna ho možná v tvých očích ještě „dosud nezkompromitovala“ – nebo Macha s Kurasem s jejich zářnými nadějemi na 0,3 %, a budeš ještě kyselejší.

Tak si ku.va aspoň užívej, že tě drbe někdo, koho sis k tomu sám vybral !

 

Sid 18.5.2009 8:41

Proc pan chytry Gabal nanavrhne nejake reseni?

Kdykoliv nekdo zacne s neprizpusobivymi zachazet skutecne rovnopravne - t.j. jako s normalnimi obcany - pan Gabal zacne trousit moudra o tom, ze to je konfrontacni styl. At pan Gabal navrhne nejake reseni.

Ivan Nový 18.5.2009 8:41

Je zcela jisté,

že ČSSD vyhraje parlamentní volby, proto je potřeba nacpat ČSSD co nejvíce nalevo, protože krize bude pokračovat a ČSSD bude postavena před úkol sestavit rozpočet. Pro její protivníky jsou obě varianty rozpočtů sestavovaného ČSSD výhodné. ČSSD buď dostojí svým slibům a sestaví rozpočet se schodkem 300 miliard a nebo nedostojí a sestaví rozpočet se schodkem 170 miliard. ČSSD bude stát před volbou, zničit tento stát ve jménu svých voličů a nebo přijít o své voliče. A to je situace, která je pro nás výhodná.

muf 18.5.2009 8:36

Re: jsi jen

mimochodem ještě pro doplnění - o článeček níž máš zajímavé povídání o paní Řápkové..

ODS může ublížit minulost Řápkové  - ještě pořád tleskáš ploutvema?