27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 18.5.2009 10:07

Re: Nevíte o čem mluvíte

O tom, jak makali, píše pěkně Hrabal. Jak byla nějaká práce, tak "...ojoj, cigána bolí břicho..." - a zašil se na záchodě.

europarlament 18.5.2009 10:05

Re: Gabal

Navrhuji voličům volit místo p. Hybáškovvé p. Řápkovou do europarlamentu. Hybášková-Gabalová nebude prudit v Evropě a Řápková pak nebude vadit p. Gabalovi v parlamentních volbách.

hnusoba 18.5.2009 10:05

Soudruhu

Gabale kdyby hloupost nadnášela........... Podle vás každý pokus srovnat cikány do latě je rasismus. Nechat je krást,loupit a vraždit je výlupkem svobody ademokracie,že?

Baxty 18.5.2009 10:02

Re: Baxty,

Človíčku, běžte raději na vzduch - jde na vás nějaké zachvácení ;-D

brok 18.5.2009 10:01

Re: kecy

Exekuce na sociální dávky je nakročení správným směrem. Ne proto, že by tyto exekuce něco získaly, ale proto, že jsou velmi jasnou výstrahou. Po zahájení exekucí mnoho “nepřizpůsobivých” začalo své dluhy splácet. A to je pozitivní odezva. Pokud jde o Vsetín. Jedním z možných řešení problému je rozdělení “nepřizpůsobivých” do velkého prostoru tak, aby jejich vzájemné vazby byly narušeny. Je to způsob pomalý, ale možná trvalejší než exekuce. Pokud jde o Rómy, kteří něčeho dosáhli (např. středoškolské nebo vysokoškolské vzdělání) jejich první nutností je, okamžitě zpřetrhat všechny vztahy se svým původním prostředím, jinak jsou vydíráni a dříve či později se vrátí do té “nepřizpůsobivé” komunity. Positivní řešení je přinutit je pracovat. Např. sociální podpory vázat na vykonávání obecně prospěšných prací. Je nesmysl pravdoláskníků, že by to bylo drahé. Není třeba kontrolovat, kdy se kdo do práce dostavil. Není totiž nutné odměňovat čas strávený na pracovišti, ale přímo práci. Jestli má pro získání podpory vyčistit místní potok, nemusím kontrolovat, kdy přišel, stačí se přesvědčit, je-li potok čistý a to může pan starosta stihnout, když jde večer kolem potoka na procházku. Nikdo nemusí vydávat lopaty. Když chce nepřizpůsobivý dostat pár tisíc podpory, může klidně a beze ztrát do toho investovat tu stovku za lopatu. A hned se tím odstraní i nebezpečí, že lopatu prodá v hospodě za pár piv.

Baxty 18.5.2009 10:00

Re: Co to melete pane,

Klaus do Chánova, Romové na Hrad ;-D;-D;-D

Baxty 18.5.2009 9:59

Re: A Zebro,

Bodajďže, po takovém puštění žilou státu ala ODS nezůstalo v kase víc, než pár pavučin a  není náhodou, že vlády ODS vždy skončily fiaskem - ve skutečnosti totiž ODS praktikuje taktiku spálené země, ale proti svým vlastním občanům. >-

oldedek 18.5.2009 9:57

Co to melete pane,

Co to melete pane "pozitivní řešení za rámec represe ani nenabízí, nýbrž eskaluje..." já v tom ani kapku rasismu nevidím, chce aby jsme si před povinnostmi byli rovni.., včetně Klause i cikánů

Ivan Nový 18.5.2009 9:56

Baxty,

No do první světové války žádné penze nebyly, jen pro pár státních zaměstnanců, a přesto lidé spokojeně žili. A penze stejně nebudou, protože penzijní systémy v EU zcela jistě zkrachují, protože se neprosadí jejich reforma. Většina lidí neměla nikdy problém zajistit se na stáří, buď majetkem nebo dětmi.

jasan 18.5.2009 9:55

Re: kecy

vazeny pane, jste ponekud mimo misu... tak tedy Rapkova spolupracovala s Berkou - no a CO? Ono spolupracovat s nekym kdo je pozdeji za neco odsouzen je trestny cin? Mate pozoruhodnou predstavu o pravnim statu. Dejte zavrit kazdeho, kdo s Berkou nekdy nejak spolupracoval.. a budete jiste spokojen.A tech 161000 obcanu Vam jak vidim desne vadi... jojo... nositelem moci je lid... ale musi se rozhodovat spravne, ze...

PETR 18.5.2009 9:54

Jak to vypadá s Romy ve Vsetíně ?

Nějak se o tom mlčí. Není to třeba tak, že řešení pana Čunka většině z nich pomohlo ? Upozorňuji, že aféry pana Čunka vytvořila média a policajti, kteří nakonec vůbec nic nevyšetřili, stejně tak jako auditorská firma pana Schwarzenberga za miliónový  honorář z kapsy pana ministra. Takže: aféry byly umělé, policajti nevyšetřovali pouze obvinění z půlmiliónového úplatku, ale šťárali se ve finančních příjmech rodiny Čunkovy deset a více let zpět a na to neměli ani svolení senátu, takže překračovali zákon. A vesele jim unikaly nejrůznější fámy do éteru. Takže - paní Řápkovou čeká, pokud bude kandidovat ve volbách, stejný osud ? A jen na okraj: Na Romy musí být stejné měřítko jako na kohokoliv jiného. Jinak je diskriminujeme a to tím, že máme na ně jiný metr než na většinu populace.  Například: děláš přestupky, musíš platit pokuty. Třeba i ze sociálního či jakéhokoliv  jiného příjmu. Jinými slovy: když nemáš na pokuty, chovej se tak, abys je nedostal. To ví každý Rom, ale neví to patrně pan Gabal. Sociální příspěvky jsou placeny ne z toho, co vydělá stát, ale z toho, co vydělají občané a to jednak přímo, jednak zakrytě formou odvodu zaměstnavatele. Činí to  obrovské sumy. Paní Řápková i pan Čunek se pokoušeli a pokouší tyto peníze chránit. Panu Gabalovi se to nelíbí.  PROČ ?

VL 18.5.2009 9:54

Re: Prázdné kecy, ostatně jako všichni tzv. intelektuálové.

P.S.

Většina maníků, která šla na vycházku měla v kapse normální kožený opasek s přeskou. Z hospody IV. cenové skupiny (taky kam máje jít když máte žold 120 Kčs a pivo stojí 2,50) odcházelo mnoho cikánů jako princezny - s pěticípou hvězdou na čele. Opasek omotaný okolo ruky přeskou navrch byl dobrý boxer.

Baxty 18.5.2009 9:52

Re: Nevíte o čem mluvíte

Opravdu nevíte o čem mluvíte - zákon o kočování - období 1. republiky ... chce to naštudovat, pisálku. Za bolševika kočovali tak leda po stavbách, a vydělávali pěkný love, protože makali 8-o

Baxty 18.5.2009 9:50

Re: ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Už známe i to pravicové, slibotechnické, populistické na 3 roky - opaskové :-D

VL 18.5.2009 9:49

Re: Prázdné kecy, ostatně jako všichni tzv. intelektuálové.

V Chomutově byli opálení vždycky oblíbení. Ztrávil jsem tam 9 měsíců na vojně. Jednou jsme se ulili při "práci" v patronátní škole. Vezl nás tam kádrový náčelník bridágy, předseda organizace KSČ v hodnosti podplukovníka. Když viděl skupinky opálených spoluobčanů na náměstí tak přesvědčený soudruh prohlásil: "Svině jedny černý, za Hitlera by se tady takhle neprocházeli". Bylo to v roce 1985.

mil 18.5.2009 9:49

Re: Nevíte o čem mluvíte

Přesněji od doby, kdy ji bolševik donutil přesat kočovat

Baxty 18.5.2009 9:48

Re: Baxty,

Á, pán je velkoprůmyslník, akcionář a rentiér bank, jo to se to pak žije ;-D

kája 18.5.2009 9:48

Re: Von ten Gabal bude spíš pěknej parazit a sociopat, než sociolog.

R^:-D

kája 18.5.2009 9:47

Re: Autore, neotírejte se o Čunka

R^R^:-D:-/

VL 18.5.2009 9:44

Re: Myslíte, že by to zvládnul?

Nevím, ale připomíná mi to nejkratší vtip na světě: "Žid horníkem".

Herdík 18.5.2009 9:43

Re: jsi jen

Vtipné a zdvořilé. Zkrátka Zebra.

OlsonToson 18.5.2009 9:42

Nevíte o čem mluvíte

"Těží z radikálních kroků odsunujících problémy, na jejichž vzniku se podílela"... Tak to jste poněkud přehnal. Je vidět, že žijete někde na jiné planetě. Primátorka Řápková je příliš mladá na to, aby se jen trochu mohla podílet na problému, který romská populace "kultivuje" již od té doby co přestala kočovat.

Baxty 18.5.2009 9:41

Re: ODS, KDU-ČSL, SZ a extremisti

Řešení veřejně-prospěšnými pracemi ? A pro ne rovnou otrokářství, vždyť by konečně mohlo být završeno správné vykořisťování těch, co se neumí bránit. Není lepší způsob v tom, mít práci a dávat práci za mzdu v pracovně-právním vztahu, za dodržení podmínek zákoníku práce ? To se ale netáhlům podnikatelským moc nelíbí, oni chtějí vydělat na všem ... Nabídka práce podléhá tržním principům, a pokud si někdo představuje, že 7tis je dostatečná odměna, tak jo, ať si hledá hlupáky jinde, spousta lidí už prohlédla dacárny pánů podnikatelů - na každém zaměstnaném mít vývar nejmíň na jednoho rodinného přísušníka.

Čest těm, co tak nečiní a jsou slušní.

brok 18.5.2009 9:41

Re: trochu reality do to blábolu

pokračování:

Nasazení radikálního populismu v ústeckém regionu posune ODS blíže k extrémní pravici. Zvýší se možná šance na vítězství v jednom kraji, ale není to zdaleka jisté a nebude to bez nákladů. Posun rétoriky ODS směrem k rasovému populismu v jednom regionu zaplatí celá ODS ztrátou liberálního středového elektorátu ve všech krajích a velkoměstech. Nevím, co míníte “radikálním populismem. Radikální populismus podle mě projevuje pan Kocáb, když chce, aby většinová a diskriminovaná populace trvale dotovala lenost, asociální chování a vyděračství “nepřizpůsobivé” menšiny. Rasovou diskriminací je, že důchodce z malého důchodu platí poctivě všechny náklady a mladý zdravý občan se jen fláká a bydlí zadarmo. Rasová diskriminace je, když pracující rodina při předání bytu musí nahradit všechny škody, které během užívání bytu vznikly, ale “nepřizpůsobiví” po zničení bytu a domu dostanou nový byt. Rasová diskriminace je také to, že pracující poctivý člověk nemůže v noci spát, protože nepracující “nepřizpůsobivá” menšina dlouho do noci řve, protože ráno nemusé pracovat. A proti této rasové diskriminaci je nutné vystupovat co nejrozhodněji, dříve, než zvítězí násilnická skupina se svým, jednofuchým řešením.

Zelení by se nikdy nedostali do parlamentu, kdyby je novináři nepředkládali jako tu pravou stranu, která se významně uplatní ve volbách a vyřeší všechny problémy. Nyní směřují zpět do “mimoparlamentna” a není nebezpečí, že by se v nejbližších několika volbách vrátili. Hlupákům, kteří se dají koupit za 30 Kč bude i nadále vyhovovat ČSSD a ti, kteří by chtěli žít v prosperující společnosti zatnou zuby a s menší či větší nevolí budou volit ODS, která aspoň k takovému stavu pomalu směřuje. Zdálo se mi na krátkou chvíli, že euroskeptická strana Libertas by mohla být to pravé. Ale příklon pana Železného a zejména Tlustého mi to rychle vymluvil.

brok 18.5.2009 9:40

trochu reality do to blábolu

Radar není neúspěchem ODS, je to neúspěch ČR a ohrožení její bezpečnosti. Ne tím, že by radar něco chránil, ale zejména tím, že ČR ztrácí oporu v USA, která je ažř dosud jedinou velmocí, která nás neprodala (na rozdíl od Britanie a Francie), ani neokupovala (narozsíl od Ruska). Zdravotní reforma je nutná a Julínkova třicetikoruna umožnila (nebo by mohla umožnit) opravdu nákladná léčení z pojištění, na jaká se dnes pořádají sbírky. 30 Kč může zaplatit bez problémů každý, operaci srdce nikdo. Zdravotní pojišťovny mají jen ty peníze, které vyberou od pojištěnců a ty stačí jen na část péče. EU potřebuje řád – dejme tomu ústavu, ale ta ústava musí respektovat rozlišnosti jednotlivých zemí a nesmí nařizovat jednotu tam, kde je zbytečná. Podle LS mají jednotlivé členské státy menší pravomoce než jednotlivé státy USA a to je nepřípustné. Rozpad předsednictví pak není vina ODS, ale plně padá na účet sobectví a podlosti ČSSD.

Ivan Nový 18.5.2009 9:40

mufe,

zajistit si slušný život je úkol pro každého, ne pro stát.

Ivan Nový 18.5.2009 9:39

Baxty,

no a stejně škodlivé jsou i penze. Dovolují lidem žít tak, aby nemuseli myslet na zadní kolečka.

muf 18.5.2009 9:38

Re: kecy

vždycky když čtu podobné příspěvky   tak žiju v naději, že se konečně dovím,  JAK  Čunci, Řápkové a podobní řeší jejich problémy...bohužel NIKDY jsem se k ničemu konkretnímu nedopídil..vždyckly to skončilo u toho, že  "nepřizpůsobiví" byli vystěhováni  či jim sebrali sociální dávky  či něco podobného...vždycky jsem myslel, že oním řešením je třeba  program  pro vzdělávání či zajištění slušného života nikoliv na základě sociálních dávek, ale pracovních příležitostí...místo toho je vystěhují (třeba ze Vsetína někam jinam - my už jsme si jich užili dost tak ať si užijí i druzí) nebo jim seberou dávky(z čeho budete žít nás nezajímá - co asi takovým zbývá než jít někoho obrat) ..tak tomu říkám ŘEŠENÍ...A 161 000 LACHTANŮ   na petičních arších a další desetitisíce po celé republice  jí k tomu ještě zatleskají...přitom ani třeba netuší, že paní Řápková coby starostka Chomutova  pracovala řadu let v souběhu jako exekutorka, že spolupracovala coby správkyně konkursní podstaty s pravomocně odsouzeným soudcem Berkou...to však tyto lachtany nezajímá, vždyť přece paní starostka konečně zatočila s nepřizpůsobivými a neplatiči...Řápková do sněmovny, Řápková do Senátu, Řápková do europarlamentu, Řábková NA HRAD!!! Tak nějak podobně to začalo s Čunkem...

 

 

Herdík 18.5.2009 9:38

Re: kecy

Vtipné a k věci. Ostatně jako vždy, že, Zebro.

R.H. - autentický citát 18.5.2009 9:36

Vůdce mi řekl

"Kdykoliv se objeví nějaký problém, vyberu některého z generálů SS a pověřím jej, aby to dal do pořádku."