4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xxx Kubeš 3.3.2008 23:21

Autorovi

dík a R^---Levičáci se vztekají, jsem potěšen.

kamil 3.3.2008 22:49

pane bartoni-unavujete lidi-jste sice hlásná trouba ods,ale lidé nejsou na vaše bláboly zvědaví-vše překrucujete,lžete,balamutíte lidi vžoldu ods-je mi vás líto

brána 3.3.2008 20:06

Mili svobodní ale ne duchem

Jako bývalý vazal mocnějšího státu nesouhlasím s rozdělením dvou znepřáteleých etnik do dvou států. Tak  zní text písně jedné z písní hrané k našemu tanci kolem uzání Kosova. 

realista z vesnice 3.3.2008 18:14

To podlézání začíná vadit

i sympatizantům ODS v mém okolí....Začínají srovnávat vše z dobou našeho bývalého sovětského spojence....Kdyby se dohoda o tzv.bezvízovém styku schválila když tady byl loni Bush,ale takhle je to opravdu do očí bijící.....Vy to nevidíte????Lidé srovnávají a budou...I když se to fanatickým ODSákům nelíbí...

Je smutné,že si kdejaká americká Líza nebo John může sednout na letadlo a je v Praze...Bez víza,bez řádné kontroly otisků prstů,bez toho,aby uvedla kde bude spát a bydlet a co chce dělat v naší stověžaté....Jestli údaje a kontroly tak  i těm klukům americkejm......

Také je třeba říct,že to 11.září byl útok hrozný,ale první od občanské války na americkém území,přímo veměstě....Evropa měladvě války a tak vyplesklá by z toho nebyla....Takže to nepřehánějme...Jak to že to slavná CIA netušila,že se něco chystá...Kde spali ti frajeři v kravatách....??

68 4.3.2008 0:18

Re: To podlézání začíná vadit

A vy být přímo z vesnice? A realista? Nedovedu si představit, že by vás, nebo kdejakou jinou českou Lízu, nebo Pepka, měli pustit do USA bez zevrubné kontroly a šacování jak při vstupu, tak během krátkého pobytu, tak při odletu.

A. 3.3.2008 17:40

Jen tak mimochodem

Získat tzv. "bezvízový styk" za takto ponižujících podmínek mi je silně proti srsti. Podmínky by měly být pro obě strany zrcadlově stejné. Tedy buď viza pro občany obou zemí, nebo pseudobezvizový styk ale s tím, že  budou občané USA žádat o povolení ke vstupu do ČR stejně ponižujícím způsobem. Nebo budeme pořád posilovat pověst národa s mentalitou sluhů?

Standa 3.3.2008 17:10

Už vidím

jak všichni Češi letí do Ameriky!

Ludva 3.3.2008 17:09

Obvykle se přidáváme na špatnou stranu

Jak učí historie, pokud si Češi mohou vybrat, obyčejně si vyberou špatně. Odkud bere vláda jistotu, že tak výrazné přiklonění se k USA bude pro nás výhodné ? Klidně si můžeme vykoledovat obchodní embargo z Ruska a rád bych věděl, jak by nám s tím USA pomohly. Asijská ekonomika brzy převálcuje evropskou i americkou. A vláda s klapkami na očích se řítí do chomoutu velmoci, jejíž úpadek je na spadnutí. Ani říše římská, ani britské nebo ruské impérium nevydržely. Nevydrží ani americké, založené na strachu ze zbraní. Není to paranoidní, mít základny ve 14 evropských zemích a tlačit se do dalších ?

Ondra 3.3.2008 14:38

Otevřený občasník o americkém radaru

Nespolupracujeme náhodou třeba i s EU, nejsme náhodou i jejím členem? Mělo by nás tedy zajímat i to, jaký názor mají další státy EU. Jak systém hodnotí odborníci? Jsou opravdu všichni odpůrci radaru "levičáci"? Podrobnosti a vlastní názor si můžete udělat na

http://otevreny-obcasnik.euweb.cz

JH 3.3.2008 14:23

Naše vláda? Nestydatost a pravičácká lumpárna!

Kosovo = Mnichov, v řiti sílených "svobod" té nejsprostší zlodějny, vražd a anexe politiky USA ! Radar- k  tomu není co vysvětlovat a pokoušet se tento podvodný hnus  ospravedlňovat pseudodemokracií a la USA!!! Každý soudný ví co to znamená!!

Tomáš 3.3.2008 14:01

Jaký je důvod

dávat rovnítko mezi "odpůrce radaru" a "levičák"?

realista z vesnice 3.3.2008 11:49

Je to trapné a zapáchající....

K otázce víz do země spojence USA-Není to žádné vítězství,ba naopak smrdí to řádně.Prostě za radar nám malinko ustoupil Velký bratr a spojenec.Zajímá mě proč neumí ČR vůči USA zavést stejné dotazníky a kontroly na letištích...Aby Amíci věděli,čím procházíme my...Nebo si vážně myslíte,že nebezpečný člověk může přiletět jen z východu????

Ke Kosovu- Rumunsko  tento vymyšlený stát neuznalo....Stydím se za českou vládu,že neumí jasně říci,že Kosovo neuznáme.......

Martin II 3.3.2008 12:46

Re: Je to trapné a zapáchající....

Plmě souhlasím - navíc Radar se začal spojovat s NATO až když byl vyvinut velký tlak ostatních evropských států proti jednostranné dohodě.Někdy to vypadá,že ani v Evropě nejsme - chování ODS a jejich "politiků"nám to často předvádí.

Roman 3.3.2008 13:11

Re: Re: Je to trapné a zapáchající....

Na dubnovém sumitu NATO v Bukurešti se vše dohodne, nebojte se ničeho. Jsou to jenom takové folklorní kecy o ničem, že byl vyvinut velký tlak. Věci se prostě dějí v čase.Teď jsem koukal na mapu a můžu vás uklidnit, v Evropě stále jsme, byli jsme a budeme i nadále, žádné starchy.

Jan 3.3.2008 13:00

Re: Je to trapné a zapáchající....

Trapné věty realisto vesnický, velmi trapné. Američané se prostě v září 2001 poučili a pokud to jen lze, chtějí vědět, kdo do jejich země cestuje. Pár osobních dat na dotazníku nikoho neohrozí. Jak? Že by vás někdo  podle těch údajů vyhledal u vás na vesnici a podříznul to prase?

mel 3.3.2008 14:14

Re: Re: Je to trapné a zapáchající....

Co je na tom trapné, když  bychom chtěli pro ně stejné podmínky.  Ppřipadám si  v postavení kdy   si na  navštěvě u souseda musím sundat boty ale on to u mě  neudělá.

Amíci chtějí hlavně špiclovat celý svět, takže to nebude pár údajů v dotazníku. Trapný a hloupý Honza jsi ty. Toplánek nás slušně prodal.

Michael 3.3.2008 14:42

Re: Je to trapné a zapáchající....

Musíš se nejdříve z té vesnice hnout a potom se teprve vyjadřovat co je za humny!Vízum jsem dostal za 15 minut na 10 let.V letadle vyplníš papír a u imigračního práskneš prst na čidlo.Žádný problém.A všichni co do USA jezdí vidí i na jednom letišti co se tam denně valí cizinců.A hledat někoho u nás a nebo v USA je malý rozdíl!:-D

Kelner 3.3.2008 15:21

Re: Re: Je to trapné a zapáchající....

Naprosto s Vámi souhlasím. Je to maličkost. Tak nevidím důvod, proč by totéž nemohli dělat Američané když cestují k nám.  Zejména proto, že v USA už k teroristickým útokům došlo zatímco u nás ještě ne.Pokud se jedná o ten bezvízový styk pro nás, je to pouze jiný název pro vízový styk. Za bezvízový styk se dá považovat pouze to, jak cestují do USA staré členské státy EU.

promirul 3.3.2008 11:32

Radar.Kosovo....

Co můžete čekat od bolševické bandy,EU  jim v něčem připadá rudá až běda a v tom co ji neleze pod nos,je urážlivá,vulgární a neskutečně drzá.

Novaz 3.3.2008 13:15

Re: Radar.Kosovo....

Je to jasný, rudá chátra točí se jako korouhvička ve větru. Nikdy není pozdě bolševika zakázat. Já jsem pro všema deseti.

Buližník 3.3.2008 10:59

Ale Bartoni!

Kdybys nic nepsal,bylo by na světě lépe.

Poslyš,jestliže všichni levičáci v ČR mají "hloupou orientaci",tak ty seš úplně blbej. Nazdar!

promirul 3.3.2008 11:34

Re: Ale Bartoni!

Buližníku,ty jsi tak rudej,až  jsi vidět na dálku.Zmlkni a dej se vycpat,jako rudý veleblb.

KLAUS 3.3.2008 12:38

Re: Re: Ale Bartoni!

promirul= blbé hovado

Jan 3.3.2008 13:18

Re: Ale Bartoni!

Buližníku rudej, zavři hubu a jeď se raději podívat do Moskvy. Nabalzamovanej syfilitik dodá ti sílu vést třídní boj tady s námi, jelito.

vita 3.3.2008 10:50

Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

ČSSD nemůže podpořit ani podtrhnout žádnou jednotnou politiku EU ve vztahu ve Kosovu - žádná jednotná politika neexistuje. EU se dohodla, že se nedohodne a nechala otázku uznání Kosova na jednotlivých zemích. Osobně si myslím, že speciálně Česko by vzhledem ke svým historickým zkušenostem mělo být v uznání násilím odtrženého území velmi opatrné. A opravdu netřeba dělat každou blbost, která z EU dorazí.

Do izolace v rámci EU nás Topolánek s Langrem skutečně dostali - otázka je, jestli to v tomto případě není spíš dobře. Jestli to EU nepřiměje začít něco dělat. Ovšem v politice by mělo platit něco za něco. A obávám se, že T+L ohledně víz ničeho zvláštního nedosáhli. Co se změní? Bude se žádat elektronickou cestou (plus) - ale o vpuštění stejně rozhodne nějaký anonymní konzulární ouřada a posléze ouřada imigrační. Pořád bez možnosti odvolání nebo přezkoumání. A do USA poplyne mnohem silnější proud informací.

Kde máte jaká česká média nakloněná levici? Já vidím Haló noviny, které to o sobě hrdě prohlašují a Právo. Všechna ostatní média jsou výrazně propravicová nebo aspoň výrazně proODSová. Že ani mediální masáž z jejich strany, ani najatý PRista Klvaňa nedokázali Čechům radar vnutit (nebojte, on nám bude vnucen stejně, demográcyje vocamcať-pocamcať, hlavně před volbama, jinak je lid tadlencta lúza), ukazuje na neschopnost PRistů i nemožnost nějak rozumně zapůsobit. Prostě když je výrobek hnůj, tak mu ani sebelepší reklama nepomůže.

Radar má být americký, nemá nic společného s NATO. Státy NATO ho nepřijímají s žádným nadšením - a dostává ČR do ještě větší izolace jak v rámci NATO, tak EU. Souhlasem s ním neplníme žádné závazky vůči NATO.

pája45 3.3.2008 11:42

Re: Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

R^ 

     Konečně věcný příspěvek bez politické demagogie (a to napříč politickým spektrem). Mohu jen souhlasit. Krátce jen k radaru. Systém protiraketové obrany, který chtějí USA vybudovat ve střední Evropě, nemá sloužit pro ochranu Evropy, ale jen USA (i Kanady). Je to dáno typem raket, které mají být v Polsku.

      Ty jsou určeny pro ničení raket ve velkých výškách (200 - 300 km), proto nemohou střílet na rakety, které by dopadaly na Evropu. Rakety (NATO) proti útoku na nás z Iránu by musely být umístěny např. v Turecku. Dále chci upozornit na to, že reakce Ruska je adekvátní a pochopitelná, neboť na rakety, které USA plánuje umístit v silech v Polsku, lze připojit různé hlavice a do počítače nastavit souřadnice nejen rakety z Iránu, ale i jakéhokoliv cíle v Rusku, nebo v jiné zemi.

      A lze skoro s jistotou říci, že radar v Brdech nebude jen zapnut až vyletí raketa na USA, ale že bude nepřetržitě nebo velmi často monitorovat prostor i na východě Evropy (kousek za Ural), severu Afriky a samozřekmě celý Blízký východ.

     P.S. Pro zelené, kteří souhlasí s radarem. Přoč má být vybudován v lesích Brd nad dvěma obrovskými zásobníky vody (Padrťské rybníky) kde všechny nečistoty ze základny potečou do těchto rybníků, proč se musí vykácet několik kilometrů čtverečních lesů? Když už jste pro, tak proč jej nelze postavit na vršku, kde lesy nejsou.

Jaroslav 3.3.2008 12:53

Re: Re: Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

Ale vždyť kecáte pájo45. Rus může tak akorát držet hubu. Sám vlastní obdobných radarů několik, disponuje přes dvanácti sty raketami s téměř pěti tisíci jadernými hlavicemi. Ptal se nás, nebo někoho jiného, zda s tím souhlasíme?

mel 3.3.2008 14:27

Re: Re: Re: Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

Tys to nepochopil. Rus nestrká radar ani rakety amíkům pod nos, jako to dělají oni. Pokud bude tento americký systém v Evropě postaven, dojde k zásadnímu oslabení ruského jaderného potenciálu,  dojde  k narušení dohod mezi Amíky a Rusy o vzájemné rovnováze strategických sil.  Rusové na to budou muset nějak reagovat, protože   nemohou riskovat náhlý přepad od země, která s tím má nejnovější zkušenosti.  O nás   vůbec nejde, my to akorát v případě konfliktu odnesem jako první.

pája45 4.3.2008 16:06

Re: Re: Re: Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

Hlavně, že ty Jaroslave mluvíš pravdu. Jenomže rusové je mají na svém území, necpou je okolo USA. Počty raket a jederných hlavic mají v USA minimálně tolik co rusové, takže co jsi těmi počty myslel? Jestli snad nechápeš ten rozdíl, stačí si prohlédnout mapu světa (nejlepší je to na  "google eart" /kosmické símky USA/). Zde si můžeš prohlédnout kde všude má velký bratr základny. Pokud jde o můj názor na základny, rakety, jaderné hlavice a další roztáčení nových kol zbrojení, mohu tě ujistit, že jsem pro jejich snížení a to markatní. Né o 10%, ale třeba i na 10%. Je "hezké jak se o nás velký bratr stará, když všem (až na přátele - Pakistán, Izrael atp.), kteří uvažují nebo se i pokouší si Abombičku vyrobit, zahrne do osy zla a nutí celý svět pod pláštíkem "boje proti rerorismu" je zničit. Přitom samo USA vlastní tolik nukleárních zbraní, jejiž mohutnost může zničit celý svět několikrát. Není to farizejství? A nelze nezapomenou, kdo že to vlasně jediný použil tyto zbraně a to nebylo ke zničení vojenské síly Japonska. Pumy byly svrženy na civilní obyvatelstvo ve velkých městech.                                

Jiří 3.3.2008 15:04

Re: Re: Ale vždyť kecáte, pane Bartoni.

proboha - když něco neznám, když něco neumím, když něco nechápu - tak se k tomu nevyjadřuji.