1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 7.4.2008 11:58

Re: Re: Kdy má EU naději na dlohodobé přežití?

To tedy nevím, dozajista jsem to neměl v žádném případě v úmyslu. Také to není projekt ale pouze úvaha.

miroslavb 7.4.2008 15:12

Re: Re: Kdy má EU naději na dlohodobé přežití?

JURA JURAX: pane, vy jste asi zapomnel, ze proletarsky internacionalismus znamenalo podridit se absolutni krvave diktature, porobujici si silou staty okolni a dalsi. EU znamena demokracii a ohled na obcanska prava jednotlivce. jiz jako kluk jsem se citil evropanem, nyni jim mohu dokonce byt!

Jiří Zahrádka 7.4.2008 13:36

Na tom už se dlouho pracuje

Vždyť na odnárodnění se už dlouho pracuje. Podvědomé asociace mezi slovy "vlast" a "skinheads, extremismus, neonacismus" možná nejsou náhodou. Ale i kdyby byly, na potlačení národního cítění ve smyslu národního suverenního státu se myslím pracuje usilovně a dlouho tak jako tak. Bohužel, celkem úspěšně.

Nevázanost na jakoukoli konkrétní národní tradici, morální systém, vzory, to vyprazdňuje lidské duše, lidskou psychiku, a činí ji manipulovatelnější. Z lidí jsou roboti. Velmi racionální systém. Jen život už je trochu bez šťávy. Roboti totiž nežijí.

PROKOP BUBEN 7.4.2008 10:59

VYPADÁ TO

Že bijec skřípající opět zuby se zahradil za kLausmodrou pavézu a straší,přátele více, jak možné nepřátele......Má- li být schválení instalace radaru, jakousi protiváhou schválení již podepsané Lisabonské smlouvy, pak je to názor vpravdě genitální...... 

Štváč 7.4.2008 10:59

Někdy

mám dojem, že Zahradil byl do EU instalován komunisty. Stačilo by ale, aby Klaus kejvnul na Lisabonskou smlouvu a vše bude u pana europoslance jinak. Nechápe, že nahrává bolševikovi všude ve světě ?

zalozak 7.4.2008 10:02

O nikoliv pane naivko..

Jednotlive zeme EU maji svoji vlastni agendu v mnoha oblastech vcetne zahranicni (a do jiste miry i obrane) politiky. Jakkoliv je konsensus v EU v tehle oblasti problematicky , protoze navic jsou zde zavazky v NATO, je vetsine "starych" zemi v EU jasne ze zajmy EU (pokud se to nekdy da opravdu dohromady) a USA se v budoucnosti mohou velice lisit. Proto, logicky, nemaji tyto staty zadnou radost ze jednotlive zeme ktere se "udajne" hlasi k celku si delaji veci na vlastnim pisecku.

Ceska vlada se presne chova jako spratek na pisku ktery ma sice kamarada Martina a Karla ale pro jistotu to jeste za rohem pece s Bedou kdyby se s Karlem nepohodl... a mysli si jak na to chytracky nevyzral

Co mnoha lidem nedochazi (a zejmena ne pak mnohym autorum a prispevovatelum na psu) je ze nelze na zaklade minulosti uplne predvidat budounost. USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska. (Mimochodem Hitler take nemel u am. administrativy vubec spatne jmeno pred WWII a v dobe mnichova byla politika USA spise na jeho strane).

Xury 7.4.2008 10:38

Re: O nikoliv pane naivko..

"Jednotlive zeme EU maji svoji vlastni agendu v mnoha oblastech vcetne

zahranicni (a do jiste miry i obrane) politiky. Jakkoliv je konsensus v

EU v tehle oblasti problematicky.."

- nemůžu si pomoci, ale v tom případě se ČR nechoáv jako spratek, ale úplně stejně jako jiné evropské země se svými zájmy a svými zahraničními politikami. Jinak pokud jde o toho Hitlera - tak na něj před WWII hleděli přátelsky i Britové (kromě Churchila) a Francouzům nevadil Hitler, ale silné Německo, bez ohledu na to kdo byl v čele. Jinak souhlasím, že predikce zahraniční politiky libovolného státu na delší dobu dopředu je problematická. Nicméně nemám pocit, že by americká zahraniční politika v uplynulých padesáti letech vykazovala nějaké překvapivé zvraty.

jirka.s. 7.4.2008 10:39

Re: "USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska."

Správně záložáku! O tom žádná řeč! Za to máme docela jinou jistotu. Rusko (ať už se jmenuje jakkoliv) a rusáci budou furt stejní!  Namyšlení (nevím na co), nenažraní, stupidně sebestřední a občas ukřivdění! Odporný koktejl, který ohrožuje existenci samotné zeměkoule! USA mohou snad měnit svá stanoviska a postoje k Evropě, ale rozhodně nejsou tak hloupé, aby nějak výrazně měnily postoje a názory svého bývalého prezidenta Reagana na rusko! ;-(

Milan 7.4.2008 12:00

Re: Re: "USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska."

..no Jirko,namyšlení,nenažraní a chamtiví po moci - to právě přesně sedí na američany - přes 50 voj.základen po celém světě a stále jim to nestačí??? O jaké nenažranosti to tady mluvíš??Kdo chce schramstnout evropu i asii????Rv

jirka.s. 7.4.2008 12:12

Re: Re: Re: "USA za 20 let mohou byt naprosto jinou zemi s naprosto jinymi (a v krajnim pripade i konfliktnimi) zajmy s Evropou nez USA minulosti a USA dneska."

No, co se mně týče, já jsem si "všimnul" akorát těch kulek z rusáckých kalašnikovů, co mi lítaly metr nad hlavou! Žádného Američana, co by po mně střílel, jsem si zatím nevšiml! ;-€

Kolombo 7.4.2008 11:49

Re: O nikoliv pane naivko..

Na základě minulosti nelze úplně předvídat budoucnost USA, ale ani EU. Též hlavní hráči EU mohou být v budoucnu "úplně jinými zeměmi" se zájmy silně se lišícími od našich. ČSSD se mi jeví jako parta plně v žoldu Německa jen proto, že je tam velice silné tradiční levičáctví.  Sociální stát vymyslel Hitler, jen ho nefinancoval z domácích zdrojů, ale výboji.

Jura Jurax 7.4.2008 11:54

Re: O nikoliv pane naivko..

Ceska vlada se presne chova jako spratek na pisku ktery ma sice kamarada Martina a Karla ale pro jistotu to jeste za rohem pece s Bedou kdyby se s Karlem nepohodl... a mysli si jak na to chytracky nevyzral - nojo, česká vláda by měla stát v haptáku před nějakým helmutem z brusele a mluvit jen když byla tázána, a jinak nikdy nepropást příležitost mlčet, jak nás ráčil druhdy poučit Jacques Chirac  ... ;-€;-O(Y)

zalozak 7.4.2008 19:53

Re: Re: O nikoliv pane naivko..

Pokud necitime potrebu se s Helmutem bavit vubec, fajn ale v tom pripade bychom s nim nemeli byt v jine parte.

Pokud se nechceme pred Helmutem hrbit tak bychom si to s nim meli

vyrikat ale v Bruselu a ne prez ocean. (Stejne jako by si to onen hoch

mel vyrikat s Karlem nikoliv si to vzkazovat prez Bedu)

Jiří Chýla 7.4.2008 8:52

Zahradil je lhář a hlupák

To první proto, že sám velmi dobře ví, že není pravda, že v Lisabonské smlouvě je zakotvena

"bezprecedentní změna hlasovacího mechanismu v Evropské radě od tzv. vážených hlasů k dvojité většině podle populačního principu. Na obou těchto změnách například Česká republika ztrácí podstatnou část svého dosavadního vlivu, zatímco čtveřice největších evropských států v čele s Německem dramaticky získává."

O tom druhém svědčí jeho požadavek

"Dokud nebudou v Parlamentu zajištěny hlasy pro smlouvy o radaru, je proto naprosto předčasné uvažovat o strkání hlavy do chomoutu lisabonské smlouvy." Vondra mu vysvětlí proč.

Andyo 7.4.2008 9:21

Re: Zahradil je lhář a hlupák

a jak to tedy bude s tím hlasovacím mechanismem doopravdy? Prosím o odpověď

Jiří Chýla 8.4.2008 7:49

Milý Andyo, přečtěte si můj příspěvek na NP z 27.12.2007

nazvaný "Neexistuje alternativa", v němž reaguji na podobné neoravdivé tvrzení Petra Macha z CEPu. V příspěvku jsou podrobně popsány způsoby rozhodováníi podle kvalifikové většiny ve smlouvě z Nice, Lisabonské smlouvě i návrhu, který předložili Poláci, to vše s odkazy na původní texty. Věřím, že po přečtení se mnou budete souhlasit. Pokud ne, rád si Vaše odůvodnění, v čem se mýlím, prostuduji.

horduch 7.4.2008 7:25

máte úplnou pravdu

postoj starých členských zemí je "uražená ješitnost".Pokud by radar byl umístěn v Německu ,tak Rusáci drží hubu a krok

čtenář 7.4.2008 8:37

Re: máte úplnou pravdu

Není to jen ješitnost. Ma území bývalého Západního Německa se již nacházejí US základny, které kdysi Rusákům zabránily v pochodu k atlantickému pobřeží. Uchvácení Německa Rusko už prostě vzdalo. Nevzdalo ale znovuuchvácení bývalé východní Evropy. Až US radar na našem území by tyto plány definitivně překazil. V případě, že by zase byla spuštěna železná opona, s US radarem bychom tentokrát zůstali na správné straně.

cb 7.4.2008 9:39

Re: Re: máte úplnou pravdu

Německo je jen dceřinná společnost Gazpromu.

picasso 7.4.2008 10:03

Re: Re: máte úplnou pravdu

I tohle se dá napsat,no vlastně papír snese všechno že pane euro poslanče.

Fleischer 7.4.2008 7:01

Lisabonská smlouva

Pane Zahradile, současný stav rozhodování v EU není demokratický: hlas občana velké země má nižší váhu než hlas občana malé země. I pokud by hlas jednoho občana na celém území unie měl stejný hlas, nestane se nic závratného. Žádný velký stát s ohledem na počet obyvatel nedisponuje totiž nadpoloviční většinou. Např. Německo má pouze 17,5% (i když připočtete Němce v Rakousku pouze 19,2%), Francie 13%, V.Británie 12,5%. Většinu by neměly tyto velké země ani kdyby hlasovaly společně! Čeho se vlastně bojíte?

čtenář 7.4.2008 8:45

Re: Lisabonská smlouva

Mýlíte se. Dle lisabonské smlouvy by klesla váha hlasu ČR na polovinu a pokud by se na něčem dohodly největší země, nemuseli bychom už vůbec hlasovat, protože by na našem hlasu nezáleželo. Současný stav je blížší ideálnímu stavu, kdy hlasy občanů z každé členské země mají možnost ovlivňovat rozhodnutí přibližně stejně, nezávisle na její velikosti.

Jiří Chýla 7.4.2008 8:59

Milý čtenáři, mýlíte se Vy

Přečtě si pozorně můj příspěvek na NP 27.12.2007, kde najdete i odkazy na text smluv v Nice a Lisabonu a podrobné srovnání vah hlasů jednotlivých států a jsem si jist, že uznáte, že se mýlíte Vy.

Fleischer 7.4.2008 12:46

Re: Re: Lisabonská smlouva

Čtenáři, žádná velká země nemá zaručeno, že najde pro svůj cíl další země, aby mohly zbytek přehlasovat. Uznejte, že rozdílná síla hlasu jednoho občana velké a jednoho občana malé země není příliš demokratické. Také jednomyslnost všech členských států s rozhodnutím EU mi příliš nesedí.  Jedna, třeba i bezvýznamná země, tak dokáže zablokovat shodnou vůli všech ostatních. I zde by se mělo jednat podle zásad demokracie. Při tak velkém počtu členských zemí není snadné nalézt shodu. Ale při tak velkém počtu členů, snad již můžeme předpokládat, že rozhodnutí většiny bude opravdu pro celek správné.

Al 7.4.2008 6:44

Naprostý souhlas

Naprostý souhlas

jezkote 7.4.2008 3:57

pan Zahradil ma pravdu

jenze jakozto narod ktery vsechno vi, vsechno umi tak tomu narodu ukradnou i zidly na ktery sedi! Jenze "oni" vedi! ;-)

Jura Jurax 7.4.2008 11:58

Re: pan Zahradil ma pravdu

jezkote, bez urážky, zkuste svůj názor napsat aspoň přibližně správně česky ;-)

krab 7.4.2008 2:12

Zahradil mate recht...

bohuzel vas problem je ten, ze vam to malokdo veri protoze mate povest notorickyho stezovace, vecnyho monotematickyho brmlala na EU. Neco jako tenkrat v 1992 (jak se menoval?) jak furt chtel referendum o CSFR, nic jinyho nerikal, vsichni se mu smali.

Takze bohuzel uz se vam, pane Zahradil, casto lidi smejou, i kdyz to co rikate je velka pravda a temer na 100% se vsim souhlasim.

Fišta 7.4.2008 1:43

::

Schválení Euroústavy, byť pod názvem Lisabonská smlouva, je zradou ODS na voličích.

krab 7.4.2008 2:12

Re: ::

mas alternativu?